Botswana - Safari i Okavangodeltaet & Chobe

Bilder & Video
Lokal guideNyhet
Skreddersøm, Safari 9 dager Fra 2 deltakere

Har du blitt bitt av safaribasillen og ønsker å oppleve en ny og spennende safaridestinasjon? Bli med til Botswana som regnes som kronjuvelen av alle edle safaridestinasjoner! Opplev en autentisk og uforstyrret villmark!

Høydepunkter

 • Okavangodeltaet
 • Chobe Nasjonalpark
 • Rikt dyreliv og fargerike fuglearter
 • Safari i åpen jeep
 • Safari i mokoro (tradisjonelle båter laget av uthulede trestammer)
 • Safari til fots
 • Båtsafari langs Chobe-elven
 • Kulturelle opplevelser i lokale landsbyer

Botswana ligger i den sørlige delen av Afrika og grenser mot Sør-Afrika i sør og sør-øst, Namibia i vest og nord, Zambia i nord og Zimbabwe i nordøst. Landet er spesielt kjent for de unike og uberørte villmarksområdene med både ørkenlandskap og delta.

Landet har satset på en bærekraftig og fornuftig forvaltning av naturreservatene. Det betyr et begrenset antall turister og store områder satt av til uforstyrret villmark. Opplev de store Kalahari-løvene i sør eller de store flokkene av elefanter i Okavangodeltaet lenger nord. Fra Kalahariørkenen, som dekker en tredjedel av Botswanas landområde, til verdens største innlandsdelta, Okavangodeltaet.

Okavangodeltaet

Okavango Delta med sine krystallklare kanaler, laguner, sletter og utallige øyer, er kjent som et av verdens vakreste viltmarksområder! Området dekker mer enn 4871 kvadratkilometer uberørt villmark, og det varierte terrenget omfatter savanner, svingete vannveier og tett skog.

Dette varierte økosystemet er hjem til et utrolig bredt spekter av dyreliv, alt fra store flokker av bøffel, gnu og sebra, til den sjeldne sitatunga- og lechwe-antilopen, løven, geparder og flokker med villhunder. Fuglelivet er enestående og inneholder de fleste av de 550 fuglearter som er registrert på Botswana's nasjonale fugleliste.

Chobe Nasjonalpark

Chobe byr på fantastiske safarimuligheter! Her finnes det over 75 arter av pattedyr og 450 fuglearter i parken, og i løpet av oppholdet her kan dere være med på safari i bil, samt båtcruise. Cruise langs Chobe-elven sies å være en av de flotteste måtene å se Afrikas ville dyr og natur på. Parken har blant annet over 50 000 elefanter.

Chobe er kjent for sine store flokker med elefant og bøffel, i tillegg til rovdyr som løver, leopard og ville hunder. Stor variasjon av viltliv og fuglearter.

En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen, da er det størst sjanse for å se dyr. Stå opp ca kl. 05:00. Te/kaffe og nybakte muffins serveres på terrassen før safariavgang. Dette betyr at vi er ute og opplever dyrelivet og det parken har å tilby før andre safaribiler ankommer. Safari er i åpen landrover med deres egen safariguide, det er slik man virkelig får føle Afrikas dyreliv. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien!

Pris per voksen i delt dobbeltrom - 4 netter: fra 38.100,- inkl fly og safaripakke
Pris per voksen i delt dobbeltrom - 6 netter: fra 48.100,- inkl fly og safaripakke

Barn mellom 8-11 år får 50% på safaripakke.

Hva er inkludert

 • Fly t/r
 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss:
info@hvitserk.no / 23213070 

Skriv ut

Historie

Som i de andre koloniene i Afrika, begynte kampen for løsrivelse fra kolonimakten for alvor etter andre verdenskrig. I Botswana ble kampen for uavhengighet ledet av Seretse Khama, kongen av bamangwato-folket, en av de åtte hovedstammene blant tswanaene. Først i 1966 ble Botswana selvstendig og det ble innført demokrati. Andre land og utenlandske selskaper ble raskt invitert til å bygge opp bedrifter og gjøre handel med Botswana. 1970-tallet var begynnelsen på en periode med økonomisk vekst. Utenlandske selskaper begynte å utvinne diamanter, kobber og nikkel fra landets rike minerallager. Overgangen fra protektorat til selvstendighet skjedde i ordnede former, uten vold eller større politiske konflikter. Seretse Khama ble landets første president, og regnes i dag som landsfaderen til Botswana. 

Siden uavhengigheten i 1966 har Botswana vært et stabilt land, på tross av at nesten alle nabolandene har opplevd uro og borgerkrig. Landet har utviklet seg til å bli blant verdens fremste eksportører av industrielle diamanter, og har også en velutviklet turistindustri.

Vanskelighetsgrad

Denne turen passer for alle over 8 år. (Les mer om reise med barn under Pass og Visum avsnittet.)
Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

Lad opp kameraet og smilet og du er klar for tur. 

Klær og utstyr

Om sommeren er lette, lyse bomullsfarger å foretrekke. Unngå syntetiske materialer og svarte klær, da de øker svette og ubehag. Om vinteren anbefales bukser, langermede topper og gensere. Fra mai til august kan natttemperaturene falle under null grader celsius, så en varm fleece jakke og evt en tynn skalljakke er lurt, spesielt på morgen- og kveldstid. Klær i nøytrale farger som blender inn med busker og trær er egnet for safari. Lukkede, fritidsko er et must i alle årstider. Ta også med hatt, solkrem og solbriller.

Sikkerhet

De fleste reiser til Botswana gjennomføres uten spesielle problemer. Ansvarlig norsk ambassade for Botswana er i Pretoria i Sør-Afrika. Risikoen for terrorhandlinger i Botswana ansees som lav. Det er sjelden at besøkende utsettes for voldelig kriminalitet.

Innkvartering

Vi starter turen på sørvest siden av Chief Island, i skogen på en stor og vakker palmebesatt øy i hjertet av Okavangodeltaet. Her har de plass til 16 gjester i romslige lethaka hytter (stråhytter) med eget bad. Hver hytte er byttet av naturlige materialer og opphøyet utenfor skogbunnen og har varmt og kaldt rennende vann, dusj med utsikt og soldrevet elektrisk belysning. Her bor dere i 3 netter før ferden går videre til en nydelig lodge i Chobe som ligger i en bratt skråning med fin utsikt over Chobe River. Lodgen tar maks 22 personer,  og har 11 nye safari bungalower, hver med sin unike utsikt utover Chobe. Badet er romslig med dusj, toalett og vask. Hver bungalow har en takvifte, garderobe, elektronisk safe og skrivebord. Privat terrasse med skygge. Turen avsluttes med tre netter her i Chobe.

Klima

Botswana regnes som en helårs-destinasjon, men forskjellige sesonger kan by på ulike opplevelser. Perioden november til mars regnes som regntid. Mange camper i Okavangodeltaet stenges i denne perioden som kalles den grønne tiden. I denne perioden er det mye dyr i Kalahari-områdene og en god mulighet til å få sett de store Kalahari-løvene.

Perioden juni til oktober regnes som den tørre perioden. Da er det høyeste tetthet av dyr i Okavangodeltatet og det er perfekt tid for safari i båt eller mokoro (kano som er laget av en uthulet trestamme). Dette er generelt høysesong for de fleste safaridestinasjoner i Botswana fordi man kan se mye dyr.

Penger

Valutaen i Botswana er Pula (BWP). 100 NOK = 88 BWP, men man betaler vanligvis i USD. Vi anbefaler å veksle i USD til 5, 10 og 20 USD-sedler for tipsing.

Tid og tidssoner

Botswana er én time foran ved vintertid i Norge. Det er ingen tidsforskjell ved sommertid.

Pass og visum

Norske borgere trenger ikke visum for reiser til Botswana. Passet må imidlertid være gyldig i minst seks måneder etter planlagt utreise, og det må være minst to ledige sider i passet.
Kun maskinlesbare pass godkjennes som gyldig identifikasjonsdokument. Nødpass kan derfor ikke benyttes for reiser til Botswana. Det er den reisendes ansvar å påse at passet er gyldig.

Reiser du med barn til Botswana?
Ved innreise til og utreise fra Botswana kreves at fødselsattest med apostillestempel kan fremvises for barn under 18 år. Dersom ikke begge foreldre reiser sammen med den mindreårige, må samtykke fra den som ikke reiser sammen med barnet kunne fremvises.
Nye immigrasjonsregler pr. 1. oktober 2016 for reisende med barn under 18 år. Menneskehandel har vært og er fremdeles et problem i mange land. Botswana har nå tatt grep om dette og innført nye immigrasjonsregler som trer i kraft 1. oktober 2016. For nordmenn som skal reise hit medfører dette kun et par minutter på pcen for å få de riktige dokumentene:

 • Gå inn på Skatteetaten og velg Folkeregister.
 • Logg inn for fødselsattest. Velg fødselsattest med foreldre og fødselsattest flersprålig.
 • I kommentarfeltet nedenfor skriv at den skal brukes i forbindelse med ferie i Botswana.

Attesten skal da bli sendt automatisk til Fylkesmannen for å bli stemplet før den sendes videre til dere på folkeregistrert adresse. Dette kan ta litt tid så ikke utsett å bestille fødselsattesten. Hvis den ikke kan fremlegges ved innsjekk får dere ikke reise! 

Hvis bare den ene forelderen skal ha med barnet på reise må det fremlegges ytterligere dokumentasjon i tillegg til ovennevnte, som foreldresamtykke, rettslig samtykke eller dødsattest hvis dette er relevant. Alle dokumenter skal være på engelsk og må være stemplet fra Fylkesmannen. Hvis barn skal på reise med andre voksne enn foreldrene må det fremlegges særskilt dokumentasjon. Ta kontakt med oss for nærmere informasjon.

NB! Passet må være gyldig i minst 6 måneder fra hjemreisedatoen fra Botswana.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på www.vaksine.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Fly: Utreise Oslo - Maun // Retur Kasane- Oslo 
 • Innenlandstransport (småfly og bil)
 • Overnatting i 4 eller 6 netter (2 eller 3 netter i Okavangodeltaet og 2 eller 3 netter i Chobe Nasjonalpark)
 • Fullpensjon på safari (frokost, lunsj, middag og lokal drikke)
 • Safariaktiviteter som spesisfisert i programmet
 • Lokale kvalifiserte og engelsktalende guider.

Pris inkluderer ikke

 • Reiseforsikring
 • Parkavgifter
 • Aktiviteter som ikke er nevnt i programmet
 • Tips til guider og ansatte:
  • Viltvoktere/rangere:Anbefaler ca. 20,- USD per gjest per dag.
  • Mokoro padlere og sporfinnere: Anbefaler ca. 10,- USD per gjest per dag.
  • Øvrige ansatte på safarilodger: Anbefaler ca. 10,- USD per gjest per dag, for de ansatte på safarilodger. Betales ofte i resepsjonen ved avreise. Fordeles likt mellom de ansatte.
 • Victoria Falls

Øvrig informasjon

Strømnettet i Botswana er 231v. 50 Hz. Norske støpsel må bruke adapter.

dag

1

Avreise Norge

Transport Fly

Avreise fra Oslo, ankomst Botswana dagen etter.

dag

2

Over Okavangodeltaet

Overnatting Safari Camp
Måltid (-/-/M)

Dere ankommer Maun og flyr videre med småfly inn i hjertet av Okavangodeltaet. Nyt utsikten fra luften!

Etterhvert sjekker dere inn i romslige tradisjonelle lethaka hytter med eget bad. Hver hytte er bygget av naturlige materialer og opphøyet utenfor skogbunnen, og har varmt og kaldt rennende vann, dusj med utsikt og soldrevet elektrisk belysning. Du kan lese mer om overnattingstedet her.

Over Okavango

Lethaka hytte

dag

3 - 4

Safari i mokoro og til fots

Overnatting Safari Camp
Måltid (F/L/M)

I løpet av to fulle dager får dere oppleve safari i mokoro (tradisjonelle båter laget av uthulede trestammer), safari til fots, safari i åpen safaribil. Dagene blir lagt opp slik du ønsker i samarbeid med guiden. Vi kan garantere autentiske og tradisjonelle safariopplevelser.

Mokoro er en tradisjonell uthult tre-båt som blir brukt for å gli gjennom landskapet på de mage kanalene. Å oppleve villmarken fra en mokoro er en helt unik opplevelse. Her kommer du tett på både fugler, elefanter og flodhester fra et helt annet perpektiv, helt stille. Mokoro-båten føres av erfarende guider som er oppvokst i området.  

Dere vil også komme tett på den praktfulle naturen til fots og blir virkelig i ett med naturen. Her får dere god informasjon om fugle og-planteliv og mer innføring i hvordan livet fungerer ute i det ville.

Fullpensjon, safariaktiviteter og lokaldrikke inkludert

Safari i mokoro

Vandresafari

 

dag

5

Til Chobe Nasjonalpark

Overnatting Safari Lodge
Måltid (F/L/M)

Etter morgensafari og frokost reiser dere til Chobe Nasjonalpark. Chobe er kjent for sine store flokker med elefant og bøffel, i tillegg til rovdyr som løver, leopard og ville hunder. Stor variasjon av viltliv og fuglearter. Hovedbygget er omfattende, designet for komfort og med sjarm. Her kan dere slappe av, se på dyrelivet fra dekk, spiseområdet eller baren.

Denne safarilodgen ligger i en bratt skråning med fin utsikt over Chobe River. Stedet tilbyr flere forskjellige aktiviteter og god service i en idyllisk setting. Her vil dere få besøke et område av parken som sjeldent blir besøkt av andre. Det er også mulighet for fotturer i villmarken og nattsafari. Lodgen er lett tilgjengelig fra Kasane, Victoria fallene og Livingstone.

Lodgen tilbyr 11 nye safari bungalower, hver med sin unike utsikt utover Chobe. Badet er romslig med dusj, toalett og vask. Hver bungalow har en takvifte, garderobe, elektronisk safe og skrivebord. Privat terrasse med skygge. Les mer om overnattingstedet her.

Fullpensjon, safariaktiviteter og drikke (lokal) er inkludert.

Utsikt over Chobe Nasjonalpark

Lodgen vi bor på i idylliske og grønne omgivelser

dag

6 - 7

Båtsafari langs Chobe-elven

Overnatting Safari Lodge
Måltid (F/L/M)

I to dager vil dere oppleve safari i den vestlige delen av Chobe nasjonalpark, båtsafari langs Chobe-elven og besøk i den lokale landsbyen.

Her også legger dere opp dagene slik dere ønsker sammen med guiden deres. Safari i bil enten tidlig på morgenen, ettermiddagen eller hele dagen. Alle aktiviteter er inkludert. Dere avtaler dagen i forveien sammen med guiden.

Her tilbys flere forskjellige aktiviteter og god service i en idyllisk setting og dere får besøke et område av parken som sjeldent blir besøkt av andre. Det er også mulighet for fotturer i villmarken og natt safari. Lodgen er lett tilgjengelig fra Kasane, Victoria fallene og Livingstone.

Fullpensjon, safariaktiviteter og lokaldrikke inkludert

Safari langs Chobe-elven

Båtsafari langs Chobe-elven

dag

8

Hjemreise eller videre til Victoria Falls

Måltid (F/-/-)
Transport Fly

Etter morgenaktiviteter og frokost reiser dere tilbake til Kasane. Det er tid for hjemreise ELLER dere kan legge til 2 netter i Victoria Falls, Zimbabwe. Ta kontakt dersom dette er aktuelt.

Frokost inkludert.

Elefant som tar seg et morgenbad

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere

Anbefalte turer for deg

Zimbabwe - Victoria Falls og safari

Bli med på et afrikansk eventyr i Zimbabwe! Vi kan nå endelig tilby denne destinasjonen på programmet, og vi har satt sammen en fantastisk kombinasjon med Victoria Falls og safari i Hwange nasjonalpark.

Afrika Zimbabwe

10 dager

Safari i det ville Tanzania

Drømmer du om å reise på safari i nærmest urørt villmark hvor du kommer tett på dyrene? Da anbefaler vi viltreservatet Selous i Tanzania. Her bor du på en flott teltcamp med utsikt over den brede Rufijielven.

Afrika Tanzania

10 dager

Safari i Masai Mara

Drømmer du om safari i Afrika, er dette turen for deg! Vi garanterer spennende dyremøter og fantastiske opplevelser i vakre, dyrerike Masai Mara.

Afrika Kenya

7 dager