Etiopia: Fottur i Simien-fjellene

Bilder & Video
Norsk Guide Favoritt
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 15 dager 10-16 deltakere Fra Kr. 34 900,-

Etiopia er fortsatt lite kjent og lite besøkt. Landet har naturlige kontraster og skiller seg fra andre østafrikanske land. Fra de spisse og høye toppene i Simien Mountains, med sitt høyeste fjell Ras Dashen på 4550 moh., til de lave fordypningene i Denakil, som ligger 120 meter under havet. Etiopia har aldri vært kolonialisert, og har gjennom flere tusen år utviklet sitt eget særskilte språk og sin egen kultur, kunst og arkitektur. Dette er en helt unik fottur hvor vi lover du blir positivt overrasket over både naturen og menneskene.

Høydepunkter

 • De vakre Simienfjellene
 • Etiopias høyeste fjell; Ras Dechen
 • Steinkirkene i Lalibela
 • God mat
 • Festningen i Gondar
 • Verdens elsdste menneske

En reise til Etiopia er som en reise gjennom historien i et unikt landskap. Allerede 1500 år f.Kr var det jødiske bosettinger i regionen og 400 år e.Kr var de første steinkirkene hugget inn i fjellene i nord. Historie og kultur er preget av en særegen miks av hebraisk og arabisk væremåte. 

De unikt vakre Simien-fjellene i nord, er på UNESCO sin verdensarvliste. Her finnes det over 25 topper på over 4000 moh., og regionen er kjent som ”The Roof of Africa”. Ras Dashen er med sin høyde på 4550 meter, det 4. høyeste fjellet i Afrika. Disse fjellene og dette landskapet vil garantert gjøre deg målløs – fjellkjeden virker uvirkelig og må være den vakreste i Afrika?

Vår trekking er uvanlig og vi kan nesten uforstyrret oppleve det høye fjellplatået og de dype kløftene som preger hele nasjonalparken. Tenk deg en miks av Grand Canyon og Nepal – sånn oppleves Simien Mountains! Fjellmassivet selv, har gjennom 30 millioner år blitt formet til et eventyrland: Stupbratte kanter, enorme pinakler, ubeskrivelige fjell – du føler at du står på kanten av verdens ende!

Det er i Etiopia vi finner de første sporene av mennesker. Vi blir bedre kjent med landets kultur og historie i hovedstaden Addis Abeba, semilegendariske Lalibela og i regionhovedstaden Gondar.

Les om Hannes opplevelse av Simienfjellene her.

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Ta kontakt pmed oss på: info@hvitserk.no23213070

Skriv ut

Vanskelighetsgrad og forberedelser

Dette er en tur for deg som er turvant og i normalt god fysisk form. Lengre fotturer i marka, ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning. Trening i motbakke med sekk kan også være god trening. Vi har dagsetapper opp mot 8-10 timer og vi oppholder oss i høyder mellom 3500-4500 moh. Det kreves ingen erfaring fra andre høye fjell, men vi må ta høyden på alvor. Noen kjenner høyden på kroppen selv med en dagstursekk på ryggen.

Vi bor på et moderne hotell nær flyplassen i Addis Abeba, og på gode og ærverdige hoteller i Gondar og Lalibela. På trekkingen bor vi i tomannstelt.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo-Addis Abeba tur/retur
 • Norsk guide
 • All innenlandstransport ifølge programmet, inklusive flyreiser; Addis Abeba-Gondar-Lalibela-Addis Abeba
 • Overnatting i tomannsrom/-telt
 • Måltider som beskrevet i dag-til-dag-programmet
 • Nasjonalparkavgifter
 • Lokale guider, bærere og kokk

Pris inkluderer ikke

 • Reise og avbestillingsforsikring (les mer om reiseforsikring her)
 • Drikke
 • Måltider utenom programmet
 • Enkeltromstillegg (ved kapasitet)
 • Tips til lokale hjelpere/guider (ca 150 USD)
 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge: Be om tilbud
 • Visum

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Dag for dag

dag

1

Avreise

Transport Fly

Vi reiser fra Gardermoen på ettermiddagen og reiser gjennom natten til Addis Abeba. Flyet mellomlander i Stockholm for å plukke opp flere passasjerer, men vi kan bare bli sittende så lenge. 

dag

2

Ankomst Addis Abeba

Overnatting Hotell
Måltid M
Transport Buss

Transport til hotellet ved ankomst på morgenen, og Addis Abeba ligger for våre føtter! Idag slapper vi bare av etter en lang flyreise og samler krefter for morgendagen, men vi tar oss en tid til en sightseeing i hovedstaden på formiddagen, og samles til en middag på kvelden, hvor vi kan bli litt bedre kjent med hverandre.

Matmarked i Addis Abeba.

dag

3

Addis Abeba – Gondar – Debark – Sankaber 3240 moh

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Transport Fly/buss

Vi må veldig tidlig opp for å rekke et innenriksfly nordover til Gondar. Etter en spennende flytur over bl.a Tana Lake, hvor den Blå Nilen har sitt utspring, blir vi møtt av våre venner i Gondar. Derfra kjører vi bil/buss videre til Debark – en tur som tar ca. 3 timer. Dette er utgangspunktet for vårt vakre eventyr i Simien Mountains, hvor vi møter hjelperne og muldyrene som skal følge med oss på fjellturen. Vi begynner å gå fra Buyit Ras, inngangen til Nasjonalparken. Selve trekkingen til Sankaber er på 8 kilometer og tar ca. 3-4 timer.

Du treffer sikkert på grupper av den endemiske Gelada-bavianen denne dagen og de påfølgende dager. Disse har en langhåret manke, som en hannløve, for å holde varmen i høyden! Sankaber Camp ligger på et spektakulært høydedrag på 3240 moh.

Nydelig utsikt! Foto: Hanne Hollås

dag

4

Sankaber – Gich 3600 moh

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Tid 7 timer
Avstand 14 km

Stien fra Sankaber til Gich tar ca. 7 timer. Strekningen er på 14 kilometer og vi skal opp 300 høydemeter, eller ca 450 meter siden det er litt opp og ned. Den første delen av trekkingen går gjennom høyland dekket med gress og Heatherskog. Denne delen av turen er en av de mest imponerende på turen hva utsikt angår. Vi ser bla. Jinbar Wenz fossen, som slynger seg ned Gich Abyss. Deretter går det ned til Jinbar Wenz River, før en kort siste oppstigning til Gich. Ovenfor sentrum ligger vår camp. Her er det fantastisk utsikt over fjellområdene.

Flotte omgivelser i campen vår i natt. Foto: Hanne Hollås

dag

5

Gich – Immet Gogo View Point – Chenek 3650 moh

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Tid 8 timer
Avstand 17 km

I dag går turen fra Gich til Immet Gogo, en av de mest spektakulære etappene i området. Trekkingen fortsetter videre via Enatye til Chenek. Selve turen tar ca. 8 timer, er på 17 kilometer og vi skal opp 750 høydemeter. Før ankomst Chenek Camp, vil du passere "Kurbet Metaya" utsiktspunkt, som ligger på 4070 moh. Her vil du se sylspisse topper mot vest og lavlandsområder mot øst. Du kan bla. skimte landsbyen Dihwara fra dette utsiktspunktet. I regionen finnes det dyr som etiopisk ulv, bavianer, sjakaler og bukker. 

Chenek Camp har en spektakulær beliggenhet i en vakker dal ved foten av Bwahit. Solnedgangen her med denne utsikten bare får minnebrikkene til å fylles!

Trollsk landskap i Simien-fjellene. Foto: Hanne Hollås

dag

6

Chenek – Bwahit Pass 4200 moh – Ambiko 3100 moh

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Tid 10 timer
Stigning 900 m
Nedstigning 1300 m
Avstand 20 km

Frokost i camp, før vi starter en lang etappe videre mot nye høyder. Vi går oppover og via Bwahit Pass. Vi blir fortsatt trollbundet av det meget spesielle landskapet. Etter passet bærer det nedover igjen gjennom landsbyer og helt ned til Mesheha–elven, som ligger på 2800 moh. Så går vi litt opp igjen til vår nye camp i Ambiko, som ligger på 3100 moh. Lunsj underveis og middag fremme i camp. I dag skal vi tilbakelegge 20 kilometer, hvor vi går ca 900 meter opp og 1300 meter nedover. Turen vil normalt ta rundt 10 timer.

Spennende natur og farger hele veien. Foto: Hanne Hollås

dag

7

Ambiko – Ras Dashen 4 550 moh – Ambiko

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Tid 12 timer
Stigning 1300 m
Nedstigning 1300 m
Avstand 22 km

En lang, vakker, spennende og innholdsrik dag venter. Vi skal på toppen av "Afrikas Tak" – Ras Dashen! Vi begynner å gå tidlig på morgenen, mens det fortsatt er mørkt. Vi går først oppover kultivert landskap, før vi er oppe ved en morenerygg som skal føre oss videre mot toppen. Her oppe møter vi solen. Langs den gamle morenekanten er det mykt og behagelig å gå og utsikten må bare oppleves. Etter hvert bærer det opp på et platå og vi er på baksiden av den bordliknende toppen av Ras Dashen. Herfra er det en times gange til selve toppunktet. De siste meterne er innslag av lett klyving. For en herlig følelse og for en utsikt!  Vi følger samme vei tilbake og en god middag i camp venter. En lang og stor dag! Vi skal ca 1300 meter opp - og ned igjen. Totalt tilbakelegger vi 22 kilometer på 11-12 timer.

Vi nyter omgivelsene, tar pauser underveis og går på gode stier. Foto: Hanne Hollås

dag

8

Ambiko – Sona 3400 moh

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Tid 10 timer
Avstand 25 km

Nok en utfordrende og spennende dag! Fra Ambiko går vi til en drømmecamp i Sona. Vi trekker tilbake til elven Mesheha og svinger av til høyre for landsbyen og fortsetter rundt landsbyen, og vi passerer landsbyen Arkuaziyie før vi ankommer Sona. Vi bruker rundt 10 timer på de 25 kilometerne, hvor vi har ca 800 meters stigning.

Alltid hyggelig å treffe på lokalbefolkningen, kanskje noen vil kjøpe med seg en souvenir hjem? Foto: Hanne Hollås

dag

9

Sona – Mekarebiya

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Tid 7 timer
Nedstigning 1500 m
Avstand 12 km

En mye roligere dag etter mange harde tak! Vi går 1500 meter bratt ned til lavlandet – Ansiya River Valley. Der vil vi få servert en avslappende lunsj, ved de store kalde elvene. Her er det muligheter for et forfriskende bad. Så går vi siste stykket til vår nye camp nær landsbyen Mekarebiya. Denne dagen er også perfekt for fugleobservasjoner og for å se seg tilbake til fjellene vi har vandret i de siste dagene. Vi går 12 kilometer på 6-7 timer.

I dag våkner vi opp her! For en drømmecamp. Foto: Hanne Hollås

dag

10

Mekarebiya – Mulit

Overnatting Telt
Måltid F, L, M
Tid 7 timer
Avstand 12 km

Vi fortsetter enda 350 meter lengre nedover før vi krysser elven. Denne dagen, vil vi møte turens siste ordentlige motbakke: 400 meter stigning til den idylliske lunsjplassen "Derek Wenz" –underveis vil det også være muligheter for å bade i noen av kulpene. Herifra har vi en grei etappe frem til en fantastisk camp med utsikt alle veier. Vi bruker rundt 6-7 timer på dagens etappe på 12 kilometer.

Deilig med en avkjølende dukkert underveis. Foto: Hanne Hollås

dag

11

Mulit – Gondar

Overnatting Hotell
Måltid F, L
Tid 2 timer
Avstand 6 km

Vår siste dag med innslag av trekking! Vi må opp før soloppgang og går de 2 siste timene og 6 kilometerne til Adi Arkay, og kjører så bil/buss tilbake til Gondar via Debark. hvor vi sjekker inn på vårt hotell - og endelig har vi en seng og en dusj disponibelt. Både hotellbaren og det utendørs svømmebassenget pleier å være populært etter en uke i telt! På ettermiddagen besøker vi Debre Berhan-slottene. Gondar var en gang hovedstaden i Etiopia og Keiser Fasillades, grunnleggeren av byen, bygde mange slott og kirker her. Vi vil bla. se diverse palasser, bankett – saler, bibliotek, staller, løvebur og til og med et tyrkisk bad! 

dag

12

Fra Gondar til Lalibela

Overnatting Hotell
Måltid F

I dag må vi veldig tidlig opp for å rekke en kort flytur over fantastiske rustfargede daler og fjelltopper til Lalibela. Dette er hjemsted for de verdensberømte kirkene som på 1100-tallet ble hogget rett ut av bergveggen og signert kong Lalibela, som byen igjen er oppkalt etter. Dette er virkelig en tidsreise til en fordums verden med elleve storslagne middelalderkirker i fjellet, med hemmelige passasjer vagt opplyst, bortgjemte krypter og grotter hogget i rød vulkansk stein under denne lille byen, konstruert for nesten tusen år siden av Zagwe-dynastiet. I dag er denne verdenen fortsatt mulig å se, nærmest uforandret, og står på UNESCOs Verdensarvliste. Dette blir en heldags guidet omvisning, før vi spiser middag på en tradisjonell etiopisk restaurant og trekker oss tilbake til hotellet vårt på kvelden.  

Verdensberømte gamle kirker som i dag står på UNESCOs verdensarvliste. Foto: Hanne Hollås

dag

13

Lalibela

Overnatting Hotell
Måltid F, M
Tid 5 t

Etter en tidlig frokost har vi en fottur til klosteret Asheton Mariam som er bygget på  en klippe med spektakulær utsikt på alle kanter! Det er beliggende på rundt 4000 moh., og turen opp og ned tar vanligvis rundt fem timer - derfor starter vi tidlig for å unngå den verste varmen. Veien ned til byen går på smale fjellstier, og kan også gjøres på hesteryggen eller i tuk-tuk. På ettermiddagen besøker vi de resterende steinkirkene i Lalibela, deriblant den eksklusive Bet Giorgis, den flotteste av de alle. På kvelden får vi servert middag på en tradisjonell etiopisk restaurant før vår siste overnatting i Etiopia.

I dag har vi flott utsikt på alle kanter mens vi går. Foto: Hanne Hollås

dag

14

Lalibela - Addis Abeba

Overnatting Hotell
Måltid F, M
Transport Fly

Etter en tidlig frokost skysses vi til flyplassen og flyr tilbake til Addis Abeba hvor turen startet, og vi klemmer inn så mye sightseeing som tiden tillater! I Addis Abeba finnes Hovedkvarteret for Den Afrikanske Union, Hovedkvarteret for den Økonomiske Kommisjonen i Afrika, masse museer, fantastiske kirker pluss mye mer. Vi har en siste felles avskjedsmiddag på en tradisjonell restaurant før vi transporteres tilbake til flyplassen, for retur hjem med nattfly.

Vi gleder oss til å spise mye god, lokal, Etiopisk mat!

dag

15

Hjemme!

Transport Fly

Hjemme etter en meget tettpakket og innholdsrik tur. De fleste av oss ha nå fått et helt annet syn på Etiopia og minnene gjør at vi stadig vil lengte tilbake til dette fascinerende landet.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy

 

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Tykke sokker og trekking-sokker

2-3 par tynne innersokker, ull eller syntetisk. Ikke bomull! 2-3 par tykke sokker, jo tykkere jo bedre. med god spenst, som vil si at de ikke er gått flate under. De tykke bør ha minst 80% ull. Nyere sokker tåler flere dager enn gamle, og gir ikke så fort gnagsår.

Ullundertøy og stilongs

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag. Av behagelig kvalitet, helst av materiale som tørker raskt. Det kan bli kaldt på morgenene. 

Fleecejakke

Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.

Ytterjakke

En jakke om tar av eventuelt ruskevær i form av noen regnbyger eller noe vind. Bomull, Pro Shell eller noe solid Soft Shell.

Dunjakke

En dunjakke er god å ha på kjølige kvelder. Det kan bli minusgrader!

Skallbukse/ Vanntett bukse

Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse. Bør være av et materiale som tørker lett. 

Regnponcho

Det er normalt lite nedbør i Simienfjellene i november/desember, men en lett regnponcho tar ikke mye plass. 

Shorts

Eventuelt turbukse med avtagbare bein. 

T-skjorte/ langarmet skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorter i tynn ull.

Skjerf/ hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker/votter

Ta med et par tynnere hanskereller vanter, og et par gode votter som tåler et par minusgrader.

Fjellstøvler

Solide, litt høye med kraftig såle. Disse kan du bruke på hele turen.  Gjerne en Gore Tex membran. Scarpa har mye bra i dette segmentet. Eventuelt fjellstøvler som gir bedre støtte for ankelen. 

Sandaler

Kjekt å ha i campene og på sightseeing.

Teleskopstaver 

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid. 

Dagstursekk

35-50 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene. Dnne bruker du også som håndbagasje på flyreisene. Den bør tåle 7-8 kg og romme drikkeflasker, kamera, litt mat og litt klær. Tips: Helsport Trolltinden 45L

Stor bag /ryggsekk

En romslig og enkel bag på ca 140 liter. 

Reservebag

Ta med en ekstra bag - dette kan være nærmest hva som helst, for den kommer stort sett til å bli liggende på hotellet i Gondar med overflødig bagasje mens vi er på fjellturen.

Sovepose

En pose du må ha det godt i, selv på småkalde kvelder. Noen få minusgrader som komfortsone er trygt og godt.

Liggeunderlag

Et oppblåsbart fra f eks Exped eller Thermarest. Du kan eventuelt få lånt en madrass av våre lokale samarbeidspartnere om du ikke har et liggeunderlag fra før. 

Lakenpose

For ekstra komfort er det deilig med en lakenpose, gjerne i fleece, hvis du ikke velger en veldig varm sovepose. Dette gir noen ekstra varmegrader i soveposen. Kvinner er ofte kaldere enn menn og sover godt med en lakenpose i tillegg til soveposen. 

Putetrekk

Et putetrekk veier lite, og stapper du dunjakka i det får du en komfortabel pute. 

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Badetøy

Kanskje byr anledningen seg for en dukkert!

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker /Camelback

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 2-3 liter. Camelback er fint hvis du er vant til å bruke det. Ta gjerne med en flaske som tåler at du tilsetter kokende vann. Denne kan du bruke som varmeflaske i soveposen på natten.

Smakstilsetning/ Sportsdrikk

Smakstilsetninger til vannet kan være godt til en forandring. Råsaft, sportsdrikk e.l.

Snacks 

Noen tursjokolader og/eller poser med nøtteblandinger kommer du aldri til å angre på at du dro med deg fra Norge! Kommer til å smake himmelsk som energitilskudd på 4000 meters høyde når det blir litt lenge til lunch!

Kompresjonsposer

Det er veldig kjekt å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Ørepropper

Om du sover lett. Kanskje får du en romkamerat som snorker!? Eller i teltet rett ved siden av? 

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, vaskeklut, 1-2 doruller til å bruke når vi går.

Antibac

Antibac eller andre desinfiserende midler. For hygienens skyld. Dårlig håndhygiene er hyppigste årsak til magetrøbbel.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Kontanter og kort

Turen dekker det meste, men det er rart med det. Drikke, suvenirer, enkelte middager og luncher, tips osv går av egen lomme. Det er minibank i Addis. Ha gjerne med noen hundre USD – noe av dette kan også veksles inn i lokal valuta. 

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Lesestoff

Noe lettlest - ikke dra deg med den tokilos mursteinsromanen på fjellet. Du er heller neppe opplagt til tungfordøyelig faglitteratur etter en lang dags fottur.

Leirantrekk

Behagelige klær å bruke i leiren

Langbukse / sightseeing-klær

Vi skal ikke bare være på fjellet - vi har noen kvelder på restauranter og dager med sightseeing i byer og områdene rundt. Så noen skjorter/bluser/t-skjorter og vanlige bukser/skjørt kommer også godt med. 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker.  Ta kontakt

Samarbeidspartnere

Anbefalte turer for deg

Fjelltur i Atlasfjellene

Vil du være med på en reise som kombinerer fjelltur i spektakulære omgivelser, strandliv i hippiebyen Essaouira, og den eksotiske kulturen i Marokko? Da er fotturen i Atlasfjellene noe for deg.

Afrika Marokko

8 dager

Fjelltur til Kilimanjaro

Har du en drøm om å bestige Kilimanjaro? Bli med Hvitserk på en uforglemmelig fjelltur til toppen av Afrika, hvor du beveger deg gjennom alt fra tett barskog til månelandskap med isbreer, fantastiske soloppganger, og ikke minst en utsikt som kommer til å ta pusten fra deg.

Afrika Tanzania

11 dager

Fottur på Jordan Trail til Petra

Bli med oss på en ny tur i eksotiske Jordan! Den nyåpnede Jordan Trail er allerede blitt kåret til en av verdens flotteste fotturer! I løpet av halvannen uke skal vi rekke å flyte vektløse i Dødehavet, gå Jordan Trail til legendariske Petra, vi skal overnatte i beduincamp og bestige Jordans høyeste fjell. Vi ender opp i landets eneste kystby, Aqaba, for å bade og snorkle i Rødehavet.

Asia Jordan

11 dager