Fjelltur på Kapp Verde

Bilder & Video
Norsk Guide Nyhet
Fysisk 2/6   Risiko 2/6 10 dager 10 - 16 deltakere Fra Kr. 28 900,-

Asurblått hav, sand som har blåst helt fra Sahara og pastellfargede hus, tenker kanskje du? Kapp Verde er en hel verden mer enn det! Vi gleder oss til å ta deg med på en skikkelig fjelltur gjennom oaser av frodige skoger og langs spektakulære klipper. Bli med og oppdag det ekte Kapp Verde. 

Høydepunkter

 • Terrasseplantasjer 
 • Kystvandring langs klipper
 • Fjellandsbyen Fontainhas
 • Deilig sjømat 
 • Tett på lokal kultur med "homestays"

I løpet av denne fotturen opplever vi en helt annen side av øygruppen enn det vi typisk forbinder Kapp Verde med. Høydepunktene kommer på rad og rekke og kontrastene er store. Santo Antão - øygruppens nest største øy - byr på noen av Vest-Afrikas beste fotturer. Her finner vi ruvende, grønne fjelltopper, frodige kratere og små landsbyer oppe på klipper. Vi bytter på å overnatte på hoteller, sjarmerende gjestehus og hjemme hos lokalbefolkningen - kulturelle opplevelser er også en viktig del av denne turen. 

Denne turen byr på unike naturopplevelser, kanskje ulikt noe du har opplevd tidligere? Bli med på eventyr!

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Kontakt oss på: info@hvitserk.no / 23213070 

Skriv ut

Vanskelighetsgrad og forberedelser

Vi skal gå fjellturer i syv dager, og bestige vulkanen Fogo på 2829 moh. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka eller i fjellet er god oppladning. Knærne må også være forberedt på å gå en del høydemeter opp og ned. En av dagene skal vi gå en kyststi oppe på klipper, så her må du være forberedt på litt sug i magen noen steder, men det er fine stier så vi tar det helt rolig og pent opp og ned. Vi har bagasjetransport, så du trenger kun å bære med deg en dagstursekk på dagsetappene.

Vi bor på sjarmerende gjestehus, hoteller og hjemme hos lokalbefolkningen i løpet av turen. På alle bostedene bor vi i tomannsrom. Våre lokale verter som vi overnatter hos er ikke nødvendigvis gode i engelsk - men de er vant til internasjonale turister og det er overraskende hvor godt man kan kommunisere med et smil og litt kroppsspråk.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo-Kapp Verde tur/retur
 • Norsk guide
 • All transport på og mellom øyene 
 • Overnatting i tomannsrom
 • Måltider som beskrevet i dag-til-dag-programmet
 • Lokal guide
 • Bagasjetransport
 • Turistskatt på hoteller
 • Innreisegebyr (erstatning for visum)
 • Airport security tax på innlandsflyvningene

Pris inkluderer ikke

 • Reise og avbestillingsforsikring (les mer om reiseforsikring her)
 • Drikke
 • Måltider utenom programmet
 • Tips til lokal guide og sjåfører
 • Enkeltromstillegg (ved kapasitet)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

dag

1

Avreise fra Norge

Overnatting Hotel
Måltid -,-,-
Transport Fly

Vi reiser fra Oslo på formiddagen og flyr via Lisboa. Avhengig av flygningene har vi første overnatting enten i Lisboa eller i Praia på øya Santiago, hovedstaden på Kapp Verde. Vi sjekker inn og får oss en god natts søvn før vi flyr videre til øya Fogo hvor vårt eventyr begynner.

dag

2

Videre til vulkanøya Fogo

Overnatting "Homestay"
Måltid B,-,M
Transport Fly og buss

Vi flyr til øya Fogo, hvor landets høyeste og eneste aktive vulkan, Pico do Fogo, ligger. Allerede på flyturen hit ser vi at landskapet endrer seg dramatisk. Denne øya må bare oppleves!
Vi blir transportert en times tid i bil til hjertet av vulkankrateret, Chã das Caldeiras, hvor vi skal bo de neste to nettene. Omgivelsene her er mildt sagt spektakulære.

Resten av dagen kan vi bruke på å utforske området og krateret, og hvis vi får tid kan vi gå en liten tur opp mot "Pico Pequeno", en liten oppvarming til morgendagens topptur til Pico do Fogo. Denne vulkanen følges nøye med på da den fortsatt er aktiv, siste utbruddet skjedde i 1995. Som et resultat av utbruddet i 1995, oppsto Pico Pequeno.

På kvelden samles vi for en felles hyggelig middag hjemme hos de lokale vi bor hos. 

Øya Fogo er kjent for sine svarte strender. Kanskje får vi øye på disse fra flyet?

dag

3

Topptur til Pico do Fogo (2829 moh)

Overnatting "Homestay"
Måltid F,L,M
Tid 6 - 7 timer
Stigning 1100
Nedstigning 1100

Vi spiser frokost før hanen galer og gjør oss klare til topptur til Kapp Verdes høyeste punkt, vulkanen Pico Do Fogo. Vi må starte tidlig for å komme oss til toppen før solen er på sitt aller sterkeste. Vi går rolig i sikk sakk oppover og er vi heldige med været på toppen blir vi belønnet med fantastisk utsikt utover krateret og gammel eller nyere lava. En annen god belønning vi får, er nedoverturen. Grusen er såpass løs, slik at vi omtrent kan hoppe og skli oss nedover i den myke grusen - det er en opplevelse i seg selv, og 1100 høydemeter føles lett. Ønsker du å ta det rolig og gå i sikksakk nedover er det selvsagt også mulig.

Vel nede i krateret igjen kan vi få oss noe velfortjent kaldt å drikke mens vi nyter synet av denne mektige, mystiske vulkanen vi akkurat har besteget. På kvelden spiser vi en hyggelig middag hos vertene våre og får en god natts søvn.

Vulkanen Fogo ser veldig loddrett ut! Men vi tar det sakte og går i sikksakk oppover. Bare å glede seg til å stå på toppen!


dag

4

Fra månelandskap til havnivå

Overnatting Hotell
Måltid F,L,M
Transport Buss
Tid Ca. 6 timer
Stigning 100
Nedstigning 1200

I dag våkner vi forhåpentligvis uthvilt, får servert en god frokost og smører med oss pikniklunsj. Vi skal gå rundt 1200 høydemeter ned til havnivå, forbi eksotisk eucalyptus- og mimosaskog, appelsinlunder og kaffeplanter. Vi bruker omtrent 6 timer på turen, og underveis spiser vi lunsjen vår i idylliske omgivelser mens vi nyter mer og mer frodige omgivelser. Solen steker varmt, så vi sørger for å få i oss nok vann mens vi går. Vel nede i byen Mosteiros blir vi kjørt til São Filipe, byen på vestsiden av øya hvor vi ankom to dager før. Her overnatter vi før vi neste dag skal over til en ny øy.

dag

5

Ferden går videre til øya São Vicente

Overnatting Hotell
Måltid F,-,M
Transport Fly

I dag flyr vi videre til øya São Vicente. Denne øya er kjent for sine mange kunstnere og livlige musikalske miljø, så vær sikker på å høre musikk overalt hvor du går. Denne dagen blir en pausdag fra vandring hvor vi skal utforske havnebyen Mindelo med litt byvandring, kanskje en tur på stranda, eller kun nyte livet på det hyggelige hotellet vi bor på. Det blir en fin oppladning til de neste dagene i fjellet på naboøya. Vi spiser en felles middag på kvelden. 

Ikke dumt med en avslappende dag her...


dag

6

Fergetur til Santo Antão

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Transport Ferje
Tid 5-6 timer
Stigning 620
Nedstigning 830

Vi spiser frokost og drar tidlig mot havnen for en times fergetur til naboøya, Santo Antão. Når vi ankommer havnen blir vi transportert til Ribeira das Patas på vestsiden av øya. Herfra legger vi ut på dagens etappe gjennom kulturelle oaser og landsbyer med lokale bønder, kanskje kommer vi i prat med noen av dem? Gjestfrihet står høyt her, og vi lar oss lett sjarmere. Vi ankommer bostedet vårt for natten, og blir ønsket velkommen på hotellet av varme smil og en magisk utsikt. 


"Terrasselandskap" for dyrking av ulike råvarer.


dag

7

Pauls dal og dyrkede terrasser

Overnatting "Homestay"
Måltid F,L,M
Tid 2-5 timer
Stigning 200 - 550
Nedstigning 400 - 750

Vi nyter en deilig frokost i det magiske morgenlyset - før vi kjører av sted mot Pauls dal. Dette er en av de grønneste og mest kultiverte dalene denne øygruppen har å by på, det er virkelig et syn for øyet. I dag skal vi vandre forbi "naturlige" terrasser plantet med kaffe, bananer, guava, sukkerrør, appelsiner og grønnsaker av alle slag. Vi nyter en avslappende pikniklunsj mellom fjelltopper og planter, kanskje til og med i skyggen om vi finner noe. Det er viktig å stoppe opp av og til og ta inn over seg det frodige og spesielle landskapet vi befinner oss i. 

Turen tar et sted mellom 2 og 5 timer, avhengig av hva slags rute vi velger å gå. Vi nærmer oss etterhvert havet igjen - og den lille kystbyen Vila das Pombas, kjent for sine pastellfargede hus langs stranden. Vi ankommer gjestehuset vårt og får servert god lokal stemning - og middag selvsagt.

Man kan ikke ligge på latsiden med dette landskapet som arbeidsplass og hjem.

dag

8

Kystvandring

Overnatting "Homestay"
Måltid F,L,
Tid 6 timer
Stigning 600
Nedstigning 650

Nok en tidlig morgen - og vi har en fantastisk naturskjønn tur foran oss i dag. Vi går på en imponerende sti med brostein som er godt vedlikeholdt av de lokale. Kanskje møter vi skolebarn på vei til eller fra skolen på vår vei?  Det føles trygt, selv om klippene er bratte - med digre bølger fra Atlanterhavet som jevnlig slår inn mot steinene under. Det turkisblå havet som strekker seg mot horisonten i det fjerne står i vakker kontrast til vulkanlandskapet vi vandrer i. 

I dag har vi kanskje turens fineste piknikutsikt, og inntrykkene fra denne turen kommer du til å huske i lang tid. På ettermiddagen kommer vi frem til den unike lille landsbyen Fontainhas, kjent for sine fargerike hus som kan minne om "Cinque Terre" bare i mye mer dramatiske omgivelser. Tenk at det går an å bygge hus i dette terrenget! Synet av denne landsbyen blir som prikken over i'en etter en allerede flott dag - og på vei ned mot dagens mål, Ponta do Sol, kan vi være glade for at vi ikke har dette som skolevei hver dag. 

Vi overnatter hjemme hos en familie i natt, og spiser felles middag på en hyggelig restaurant i nærheten. 

I dag skal vi gå langs bratte klipper langs kysten - det er bare å glede seg.


dag

9

Vulkansk dal, panoramautsikt og tilbake til sivilisasjonen

Overnatting Hotell
Måltid F,L,M


I dag spiser vi frokost hos vertsfamilien vår, før vi blir kjørt til Ribeira da Torre, en dyp vulkansk dal omgitt av klipper. Vi får oppleve det landlige livet og kulturen til de som bor her. Stien vi går på, og vanningskanalene, fører oss videre til landsbyen Rabo Curto og ned gjennom dyrkede områder med sukkerrør og yams (lokal grønnsak brukt som erstatning for potet). Vi blir etterhvert plukket opp av sjåføren vår, og på vei tilbake mot Porto Novo får vi spektakulær utsikt mens vi kjører på veien "Corda", som betyr tauveien, fordi den slynger seg rundt fjellet. Vi tar ferge tilbake til Mindelo hvor vi nyter turens siste ettermiddag med en bytur, strandliv eller bare avslapning på hotellet. 

På kvelden finner vi en hyggelig restaurant i nærheten for en felles avreisemiddag. Kanskje det kan friste med en lokal sjømatrett? 

Flotte Ribeira da Torre.

dag

10

Lisboa og siste del av flyreisen hjem

Måltid B,-,-

Vi mellomlander i Lisboa hvor vi kanskje må ha en overnatting før flyet går videre hjem til Norge. Vi ankommer Oslo enten på dag 10 eller dag 11, med bagasjen full av nye reiseminner.

Ny tur snart?


Skriv ut

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler, turshortsen og regnjakke.

Undertøy

 

Sokker

Tynne sokker, ull eller syntetiske. 

Superundertøy

Til bruk på fjellturene. 

Fleecejakke

Kan være god å ha på kvelden i fjellet. 

Lett skalljakke/regnjakke

Gore-Tex eller tilsvarende, vanntett, og kjekt med ventilasjonsglidelås under armene da det kan være varmt.

Lett, tynn dunjakke

Kan være et alternativ til fleecejakken på kveldene

Turbukse

Lett turbukse til bruk i fjellet, gjerne med avtakbare ben så har du to plagg i ett.

Turshorts

Denne får du bruk for store deler av turen. Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/tynn ulltrøye

Til bruk på alle etappene. 

Badetøy

Det kan bli anledning til et bad i Mindelo

Hals/buff

Det kan være støvete, så denne er grei som beskyttelse foran munnen. 

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, så noe beskyttende på hodet er et must.

Tynn lue

I tilfelle dårlig vær

Tynne hansker

I tilfelle dårlig vær

Joggesko/Trekkingsko

Med solid såle. Velg det du foretrekker å gå i fjellet med. 

Fjellstøvler

Ta med skotøy etter eget ønske. Det er mye opp og ned , så god ankelstøtte kan være en fordel.

Sandaler

Gode sandaler, for eksempel Crocs, til å bruke på kveldene og eventuelt på stranden.

Lakenpose

Denne er kjekk å ha på overnattingsstedene.

Stor duffelbag

Denne pakker du i. Ca 100-140 liter. Husk lås på bag'en som du sjekker inn på flyet.

Dagstursekk

25 - 35 liter. Brukes på dagsetappene og som håndbagasje på flyet.

Teleskopstaver

Hvis du er vant til å bruke staver. De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i sekken, utvendig lås er mest solid. Husk å pakke dem i bagasjen du skal sjekke inn på flyet. Vi går noen høydemeter opp og ned.

Solbriller

Gode, og solide solbriller.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

Gjerne 1-2 stk 1-liters flasker. 

Camelbak

Hvis du er vant til å bruke dette. 

Snacks/godteri

Sjokolade, nøtteblanding eller kjeks er godt å ha for litt ekstra energi underveis.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i sekken, og for å redusere volumet på klærne. Plastposer med ziplock kan også være fint.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, våtservietter, antibac. 

Øreplugger

Hvis du er var for lyder når du skal sove. Kanskje får du en snorkende romkamerat? 

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Det er skarp sol. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.
Halspastiller, dersom du får litt hoste.
Nesedråper – om du blir fort forkjølet generelt
Paracet
Mageregulerende
Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Vaksiner

Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor. Du bør kontakte din fastlege eller reisepoliklinikk i god tid (minst 4 uker) før avreise for råd og veiledning vedrørende nødvendige vaksiner og helseråd. Det er ikke nødvendig med malariaprofylakse på denne turen, men myggspray er viktig hele døgnet!

Myggspray

Bør brukes på dagtid og på kveldstid.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og eventuelt vaksinasjonskort om du har dette og er vaksinert. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Penger/kort/visum

Det meste er dekket, men du må beregne å ha med penger til drikke, enkelte måltider, tips, og diverse utlegg.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier, lader, power bank

Til kamera, mobiltelefon, hodelykt etc. Det kan være begrenset med strøm noen av dagene, så powerbank er lurt. 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis

Anbefalte turer for deg

Fjelltur i Atlasfjellene

Vil du være med på en reise som kombinerer fjelltur i spektakulære omgivelser, strandliv i hippiebyen Essaouira, og den eksotiske kulturen i Marokko? Da er fotturen i Atlasfjellene noe for deg.

Afrika Marokko

8 dager

Fottur på Réunion

Med bugnende tamarindskog, stupbratte kraterkanter, viltvoksende orkideer og en av verdens mest aktive vulkaner, har øya slående vakre kulisser.

Europa Réunion,Frankrike

13 dager

Fjelltur i Georgia

Nå kan du bli med oss på tur til knallgrønne fjell i Georgia. Her kombinerer vi vakker natur med god mat og spennende kulturopplevelser.

Europa Georgia

9 dager