Fjelltur fra øy til øy på Kapp Verde

Bilder & Video
Norsk Guide Nyhet
Fottur 10 dager 10 - 16 deltakere

Asurblått hav, sand som har blåst helt fra Sahara og pastellfargede hus, tenker kanskje du? Kapp Verde er en hel verden mer enn det! Vi gleder oss til å ta deg med på en skikkelig fjelltur fra øy til øy, opp til øygruppens høyeste vulkan, gjennom oaser av frodige skoger, langs spektakulære klipper - og på toppen av det hele - en velfortjent dag ved havet før hjemreise. Bli med og oppdag det ekte Kapp Verde. 

Høydepunkter

 • Fjelltur til vulkanen Fogo (2829 moh)
 • Terrasseplantasjer 
 • Kystvandring på klipper
 • Fjellandsbyen Fontainhas
 • Deilig sjømat 
 • Tett på lokal kultur med "homestays"
 • Full dag i Santa Maria med kritthvite strender

I løpet av 7 dager med fotturer opplever vi en helt annen side av denne øygruppen enn det vi typisk forbinder Kapp Verde med. Høydepunktene kommer på rad og rekke, og først ut er øygruppens høyeste og eneste aktive vulkan, Pico do Fogo, som ruver 2829 meter over havet. Å stå på toppen her og se utover krateret og månelandskapet nedenfor er en helt spesiell opplevelse. Vi overnatter i bunnen av krateret, hvor mange av husene er bygget med lavastein.

Kontrastene er store, og vi legger vulkanen bak oss mens vi vandrer nedover mot havnivå gjennom eukalyptus- og mimosaskog. Vi går på gode stier, med mange høydemeter opp og ned, og vi går rolig mens vi nyter omgivelsene som stadig endres.

Ny øy, nye muligheter. Ferden går mot Santo Antão - øygruppens nest største øy - og som byr på noen av Vest-Afrikas beste fotturer. Her finner vi ruvende, grønne fjelltopper, frodige kratere og små landsbyer oppe på klipper. Vi bytter på å overnatte på hoteller, sjarmerende gjestehus og hjemme hos lokalbefolkningen - kulturelle opplevelser er også en viktig del av denne turen. 

Vi avslutter med et velfortjent døgn på øya Sal, hvor vi legger fjellstøvlene i bagen og nyter varme, hvite strender og deilig badetemperatur!
Denne turen byr på unike naturopplevelser, kanskje ulikt noe du har opplevd tidligere? Bli med på eventyr!

Fysisk Nivå og Risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur Oslo - Kapp Verde
 • All overnatting
 • Måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Norsk guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Historie

Kapp Verde-øyene ble oppdaget av Portugisiske sjøfarere i 1446, og øygruppen var da ubebodd. Bosettingen startet i 1456 og øygruppen ble en portugisisk koloni i 1495. Øygruppen fikk etter hvert stor betydning for slavehandel mellom Vest-Afrika og Sør- og Mellom-Amerika. På øyene utviklet det seg en portugisisk plantasjeøkonomi der slaver ble anvendt som arbeidskraft.

I 1876 ble slavehandelen forbudt, og sammen med en alvorlig og langvarig tørke opplevde de en økonomisk nedgangstid. Frem til moderne tid har Kapp Verde vært et viktig knutepunkt for sjøfart mellom Europa, Afrika og Sør-Amerika.

I 1951 ble øyenes status endret fra koloni til oversjøisk provins og etter revolusjonen i Portugal i 1974 ble det opprettet en overgangsregjering på øyene. De oppnådde selvstendighet i 1975 og Aristides Pereira ble landets første president.

Etter selvstendigheten har Kapp Verde vært preget av økonomiske problemer først og fremst forårsaket av tørke, og av forholdet til Guinea-Bissau. De to landene planla en union, men planen ble forlatt etter et statskupp i Guinea-Bissau i 1980.

Ettpartistaten ble, som et av de første land i Afrika, avviklet i 1990. Det første flerpartivalget til parlamentet ble avholdt året etter og en ny grunnlov ble vedtatt og demokrati innført i 1992.

I 2008 ble Kapp Verde strøket på FNs liste over de 50 fattigste land, og har, sammenlignet med andre afrikanske land, en relativt høy levestandard.

Vanskelighetsgrad

Vi skal gå fjellturer syv dager i strekk, og bestige vulkanen Fogo på 2829 moh. Du bør derfor være turvant og forberedt på å gå mange høydemeter opp og ned hver dag. En av dagene skal vi gå en kyststi oppe på klipper, så her må du være forberedt på litt sug i magen noen steder, men det er fine stier så vi tar det helt rolig og pent opp og ned. Knærne bør være i god stand, og vi anbefaler uansett bruk av vandrestaver. Vi har bagasjetransport, så du trenger kun å bære med deg en dagstursekk på dagsetappene.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka eller i fjellet er god oppladning. Knærne må også være forberedt på å gå en del høydemeter opp og ned. 

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Vi bor på sjarmerende gjestehus, hoteller og hjemme hos lokalbefolkningen i løpet av turen. På alle bostedene bor vi i delte dobbeltrom/ dobbeltrom med separate senger. Våre lokale verter som vi overnatter hos er ikke nødvendigvis gode i engelsk - men de er vant til internasjonale turister og det er overraskende hvor godt man kan kommunisere med et smil og litt kroppsspråk. Det er noe av sjarmen med å reise til mindre sentrale deler av verden.

Klima

Selv om temperaturen til tider kan være ganske høy, blåser det ofte en svalende bris på de fleste øyene. Det tropiske klimaet har to årstider, den tørre fra november til juli, og den fuktige og varmeste fra august til oktober. Vi reiser hit i midten av november, hvor gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 25 - 27 grader, og det er lite nedbør. 

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Myntenheten er kappverdiske escudo (CVE). 1 Euro= 110 CVE. Euro (kontanter) aksepteres de fleste steder. Det finnes banker i alle større byer og på flyplasser, og de fleste har minibanker der kredittkort aksepteres. Det er enklest å handle med kontanter, men internasjonale kredittkort blir i økende grad akseptert. Pengeveksling på uautoriserte steder er ulovlig, og det er mange falske sedler i omløp. Flyplassen i Sal og Banco Interatlântico i Praia har vekslingsmaskiner så man kan veksle tilbake fra escudos til euro før hjemreise.

Tid og tidssoner

Kapp Verde ligger 2 timer bak Norge på vinterstid.

Pass og visum

Man må ha gyldig pass for å reise til Kapp Verde, som er gyldig minimum 6 måneder etter hjemreise. Norske turister kan reise visumfritt i inntil 30 dager til Kapp Verde dersom man registrerer seg på forhånd og betaler en avgift. Vi tar oss av dette så fremt du sender oss kopi av passet ditt. 

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Flybilletter tur/retur Oslo - Kapp Verde
 • 3 flybilletter mellom øyene
 • Fergebillett
 • Overnatting som spesifisert i dag til dag programmet
 • Måltider som spesifisert i dag til dag programmet
 • Norsk erfaren turleder
 • Lokal guide
 • Bagasjetransport
 • Turistskatt på hoteller (må alltid betales direkte på hotellet og ligger ofte på rundt 1 - 2 Euro pr natt)
 • Innreisegebyr (erstatning for visum)
 • Airport security tax på innlandsflyvningene

Pris inkluderer ikke

 • Drikke
 • Måltider som ikke er nevnt i dag til dag programmet
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til lokal guide og sjåfører
 • Enkeltrom (Pris på forespørsel)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

dag

1

Avreise fra Norge

Overnatting Gjestehus
Måltid -,-,-
Transport Fly

Vi reiser fra Oslo på formiddagen, flyr via Lisboa og ankommer øya Santiago rundt midnatt. Her blir vi ønsket velkommen av våre lokale venner, og kjørt til overnattingsstedet i Praia, som er hovedstaden på Kapp Verde. Vi sjekker inn og får oss en god natts søvn etter flyturen. I morgen starter eventyret!

dag

2

Videre til vulkanøya Fogo

Overnatting "Homestay"
Måltid -,-,M

På morgenen blir vi hentet og kjørt til flyplassen for å fly videre til øya Fogo, hvor landets høyeste og eneste aktive vulkan, Pico do Fogo, ligger. Allerede på flyturen hit ser vi at landskapet endrer seg dramatisk. Denne øya må bare oppleves!
Vi blir transportert en times tid i bil til hjertet av vulkankrateret, Chã das Caldeiras, hvor vi skal bo de neste to nettene. Omgivelsene her er mildt sagt spektakulære.

Resten av ettermiddagen kan vi bruke på å utforske området og krateret, og for de som ønsker kan vi ta en liten fjelltur til "Pico Pequeno". Denne turen tar oss omtrent 2-3 timer og er en fin oppvarming til morgendagens topptur til Pico do Fogo. Denne vulkanen følges nøye med på da den fortsatt er aktiv, siste utbruddet skjedde i 1995. Som et resultat av utbruddet i 1995, oppsto Pico Pequeno. 

På kvelden samles vi for en felles hyggelig middag hjemme hos de lokale vi bor hos. 

Øya Fogo er kjent for sine svarte strender. Kanskje får vi øye på disse fra flyet?

dag

3

Topptur til Pico do Fogo (2829 moh)

Overnatting "Homestay"
Måltid F,L,M
Tid 6 - 7 timer
Stigning 1100
Nedstigning 1100

Vi spiser frokost før hanen galer og gjør oss klare til topptur, vi må starte tidlig for å komme oss til toppen før solen er på sitt aller sterkeste. Vi går rolig i sikk sakk oppover og er vi heldige med været på toppen blir vi belønnet med fantastisk utsikt utover krateret og gammel eller nyere lava. En annen god belønning vi får, er nedoverturen. Grusen er såpass løs, slik at vi omtrent kan hoppe og skli oss nedover i den myke grusen - det er en opplevelse i seg selv, og 1100 høydemeter føles lett. Ønsker du å ta det rolig og gå i sikksakk nedover er det selvsagt også mulig. 

Vel nede i krateret igjen kan vi få oss noe velfortjent kaldt å drikke mens vi nyter synet av denne mektige, mystiske vulkanen vi akkurat har besteget. På kvelden spiser vi en hyggelig middag hos vertene våre og får en god natts søvn.

Vulkanen Fogo ser veldig loddrett ut! Men vi tar det sakte og går i sikksakk oppover. Bare å glede seg til å stå på toppen!

 

dag

4

Fra månelandskap til havnivå

Overnatting Hotell
Måltid F,L,-
Transport Fly
Tid Ca. 6 timer
Stigning 100
Nedstigning 1200

I dag våkner vi forhåpentligvis uthvilt, får vi servert en god frokost og smører med oss pikniklunsj. Vi skal gå rundt 1200 høydemeter ned til havnivå, forbi eksotisk eucalyptus- og mimosaskog, appelsinlunder og kaffeplanter. Vi bruker omtrent 6 timer på turen, og underveis spiser vi en deilig lunsj i idylliske omgivelser mens vi nyter mer og mer frodige omgivelser. Solen steker varmt, så vi sørger for å få i oss nok vann mens vi går. Vel nede i byen Mosteiros blir vi kjørt til flyplassen og reiser videre til øya São Vicente. Denne øya er kjent for sine mange kunstnere og livlige musikalske miljø, så vær sikker på å høre musikk overalt hvor du går. 

Vi overnatter på et hyggelig hotell i havnebyen Mindelo, og finner en trivelig restaurant i gangavstand fra hotellet vårt for de som ønsker felles middag. 

Vårt sjarmerende bosted i Mindelo. P.s: De har en takterrasse godt egnet for å nyte kvelden på.

dag

5

Fergetur til Santo Antão

Overnatting Hotell
Måltid F,L,M
Transport Ferge
Tid 5 - 6 timer
Stigning 620
Nedstigning 830

Vi spiser frokost og drar tidlig mot havnen for en times fergetur til naboøya, Santo Antão. Når vi ankommer havnen blir vi transportert til Ribeira das Patas på vestsiden av øya. Herfra legger vi ut på dagens etappe gjennom kulturelle oaser og landsbyer med lokale bønder, kanskje kommer vi i prat med noen av dem? Gjestfrihet står høyt her, og vi lar oss lett sjarmere. Vi ankommer bostedet vårt for natten til fots, og blir ønsket velkommen på hotellet av varme smil og en magisk utsikt. 

Etter en god dusj møtes vi igjen til en velsmakende middag - og kanskje en forfriskning i solnedgang på hotellets utsiktsterrasse?

"Terrasselandskap" for dyrking av ulike råvarer.

 

dag

6

Pauls dal og dyrkede terrasser

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 2 - 5 timer
Stigning 200 - 550
Nedstigning 400 - 750

Vi nyter en deilig frokost i det magiske morgenlyset - før vi kjører av sted mot Pauls dal. Dette er en av de grønneste og mest kultiverte dalene denne øygruppen har å by på, det er virkelig et syn for øyet. I dag skal vi vandre forbi "naturlige" terrasser plantet med kaffe, bananer, guava, sukkerrør, appelsiner og grønnsaker av alle slag. Vi nyter en avslappende pikniklunsj mellom fjelltopper og planter, kanskje til og med i skyggen om vi finner noe. Det er viktig å stoppe opp av og til og ta inn over seg det frodige og spesielle landskapet vi befinner oss i. 

Turen tar et sted mellom 2 og 5 timer, avhengig av hva slags rute vi velger å gå. Vi nærmer oss etterhvert havet igjen - og den lille kystbyen Vila das Pombas, kjent for sine pastellfargede hus langs stranden. Vi ankommer gjestehuset vårt og får servert god lokal stemning - og middag selvsagt.

Man kan ikke ligge på latsiden med dette landskapet som arbeidsplass og hjem.

 

dag

7

Kystvandring

Overnatting "Homestay"
Måltid F,L,-
Tid 6 timer
Stigning 600
Nedstigning 650

Nok en tidlig morgen - og vi har en fantastisk naturskjønn tur foran oss i dag. Vi går på en imponerende sti med brostein som er godt vedlikeholdt av de lokale. Kanskje møter vi skolebarn på vei til eller fra skolen på vår vei?  Det føles trygt, selv om klippene er bratte - med digre bølger fra Atlanterhavet som jevnlig slår inn mot steinene under. Det turkisblå havet som strekker seg mot horisonten i det fjerne står i vakker kontrast til vulkanlandskapet vi vandrer i. 

I dag har vi kanskje turens fineste piknikutsikt, og inntrykkene fra denne turen kommer du til å huske i lang tid. På ettermiddagen kommer vi frem til den unike lille landsbyen Fontainhas, kjent for sine fargerike hus som kan minne om "Cinque Terre" bare i mye mer dramatiske omgivelser. Tenk at det går an å bygge hus i dette terrenget! Synet av denne landsbyen blir som prikken over i'en etter en allerede flott dag - og på vei ned mot dagens mål, Ponta do Sol, kan vi være glade for at vi ikke har dette som skolevei hver dag. 

Vi overnatter hjemme hos en familie i natt, og spiser felles middag på en hyggelig restaurant i nærheten. 

I dag skal vi gå langs bratte klipper langs kysten - det er bare å glede seg.

dag

8

Vulkansk dal, panoramautsikt og ny øy

Overnatting Hotell
Måltid F,-,M

I dag spiser vi frokost hos vertsfamilien vår, før vi blir kjørt til Ribeira da Torre, en dyp vulkansk dal omgitt av klipper. Vi får oppleve det landlige livet og kulturen til de som bor her. Stien vi går på, og vanningskanalene, fører oss videre til landsbyen Rabo Curto og ned gjennom dyrkede områder med sukkerrør og yams (lokal grønnsak brukt som erstatning for potet). Vi blir etterhvert plukket opp av sjåføren vår, og på vei tilbake mot Porto Novo får vi spektakulær utsikt mens vi kjører på veien "Corda", som betyr tauveien, fordi den slynger seg rundt fjellet. Vi tar ferge til Mindelo og flyr til øya Sal hvor vi skal nyte turens siste dag med herlig strandliv! 

Ved ankomst Sal sjekker vi inn på hotellet vårt og finner en hyggelig restaurant i nærheten for en avskjedsmiddag. Kanskje det kan friste med en lokal sjømatrett? Nå kan vi i alle fall legge fjellstøvlene i bagen og ta frem badetøyet!

Flotte Ribeira da Torre.

 

dag

9

Strandliv og bading i turkist hav

Overnatting Daghotell
Måltid F,-,-

Stå opp når du vil, nyt en god frokost på hotellet og utforsk alt Sal har å by på. Øya er solsikker og de aller fleste reiser hit for kritthvite strender, deilige badetemperaturer og vannsport. Spesielt godt er det å tenke på at det er novembervær hjemme i Norge og at vi har en hel dag til å bare nyte livet i varmen. 

Kanskje du vil shoppe noen lokale varer med deg hjem også - en ny kurvveske eller noen souvenirer?

Flyet vårt går hjem rett over midnatt, og vi blir hentet på hotellet på kvelden for å starte på hjemreisen. 

dag

10

Lisboa og siste del av flyreisen hjem

Vi mellomlander i Lisboa tidlig på morgenen - og siden vi har 7 timer her anbefaler vi å reise en liten tur inn til Lisboa by. Her kan vi finne en hyggelig frokostcafe, drikke en sterk espresso, rusle litt rundt og se byen våkne til liv. Det er kun 20 minutter med taxi fra flyplassen til sentrum, så det rekker vi fint for de som ønsker det. Vi kommer oss tilbake til flyplassen i god tid for å rekke flyet hjem til Oslo som går på formiddagen. Vi ankommer Oslo rundt middagstider med bagasjen full av nye reiseminner og lengter allerede tilbake...

Vakre, sjarmerende Lisboa. Vi får en liten morgen her på mellomlandingen før vi flyr videre hjem til Oslo.

Skriv ut

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler, turshortsen og regnjakke.

Undertøy

 

Sokker

2 tynne sokker, ull eller syntetiske. 

Superundertøy

Til bruk på fjellturene. 

Fleecejakke

Kan være god å ha på toppen av vulkanen, og på morgen og kveld i fjellet. 

Lett skalljakke/regnjakke

Gore-Tex eller tilsvarende, vanntett, og kjekt med ventilasjonsglidelås under armene da det kan være varmt.

Lett, tynn dunjakke

Det kan bli litt kjølig på toppen av vulkanen, så ha med denne om du fryser lett. 

Turbukse

Lett turbukse til bruk på topptur til vulkanen. Eventuelt med avtakbare ben så har du to plagg i ett.

Turshorts

Denne får du bruk for store deler av turen. Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte

Til bruk på alle etappene. 

Badetøy

Et must på siste dagen i Santa Maria.

Hals/buff

Det kan være støvete, spesielt på vei opp vulkanen - så denne er grei som beskyttelse foran munnen. 

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, så noe beskyttende på hodet er fint.

Tynn lue

Til bruk på toppturen dersom du fryser lett.

Tynne hansker

Kan være gode å ha på toppturen.

Joggesko/Trekkingsko

Med solid såle. Velg det du foretrekker å gå i fjellet med. 

Fjellstøvler

Til bruk på toppturen til Fogo.

Sandaler

Gode sandaler, for eksempel Crocs, til å bruke på kveldene og eventuelt på stranden.

Lakenpose

Denne er kjekk å ha på overnattingsstedene.

Stor duffelbag

Denne pakker du i. Ca 100-140 liter. Husk lås på bag'en som du sjekker inn på flyet.

Dagstursekk

25 - 35 liter. Brukes på dagsetappene og som håndbagasje på flyet.

Teleskopstaver

Hvis du er vant til å bruke staver. De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i sekken, utvendig lås er mest solid. Husk å pakke dem i bagasjen du skal sjekke inn på flyet. Vi går mange høydemeter opp og ned.

Solbriller

Gode, og solide solbriller.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

Gjerne 1-2 stk 1-liters flasker. 

Camelbak

Hvis du er vant til å bruke dette. 

Lunsjboks/bestikk

Lunsjboks til å ha pikniklunsj i, og tur-bestikk til å spise med. 

Snacks/godteri

Sjokolade, nøtteblanding eller kjeks er godt å ha for litt ekstra energi underveis.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i sekken, og for å redusere volumet på klærne. Plastposer med ziplock kan også være fint.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, våtservietter, antibac. 

Øreplugger

Hvis du er var for lyder når du skal sove. Kanskje får du en snorkende romkamerat? 

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Det er skarp sol. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.
Halspastiller, dersom du får litt hoste.
Nesedråper – om du blir fort forkjølet generelt
Paracet
Mageregulerende
Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Vaksiner

Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor. Du bør kontakte din fastlege eller reisepoliklinikk i god tid (minst 4 uker) før avreise for råd og veiledning vedrørende nødvendige vaksiner og helseråd. Det er ikke nødvendig med malariaprofylakse på denne turen, men myggspray er viktig hele døgnet!

Myggspray

Bør brukes på dagtid og på kveldstid.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og eventuelt vaksinasjonskort om du har dette og er vaksinert. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Penger/kort/visum

Det meste er dekket, men du må beregne å ha med penger til drikke, enkelte måltider, tips, og diverse utlegg.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier, lader, power bank

Til kamera, mobiltelefon, hodelykt etc. Det kan være begrenset med strøm noen av dagene, så powerbank er lurt. 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
fre 18. nov 2022 søn 27. nov 2022
Ledige plasser
Kr. 28 900,-

Samarbeidspartnere

Anbefalte turer for deg

Fjelltur i Atlasfjellene

Vil du være med på en reise som kombinerer fjelltur i spektakulære omgivelser, strandliv i hippiebyen Essaouira, og den eksotiske kulturen i Marokko? Da er fotturen i Atlasfjellene noe for deg.

Afrika Marokko

8 dager

Fottur på Réunion

Med bugnende tamarindskog, stupbratte kraterkanter, viltvoksende orkideer og en av verdens mest aktive vulkaner, har øya slående vakre kulisser.

Europa Réunion,Frankrike

13 dager

Fjelltur i Georgia

Nå kan du bli med oss på tur til knallgrønne fjell i Georgia. Her kombinerer vi vakker natur med god mat og spennende kulturopplevelser.

Europa Georgia

9 dager