Fjelltur i Sør-Afrika - Drakensberg og Wild Coast

Bilder & Video
Norsk Guide Nyhet
Fottur, Safari Nivå 3 14 dager 10-16 deltakere

Sør-Afrika har utrolig mye å by på, og på denne turen fokuserer vi på de majestetiske fjellområdene i Drakensberg. Vi fortsetter med fottur langs den vakre Wild Coast, og avslutter selvsagt med safari. 
Denne turen i Sør-Afrika ser vi frem til å ta deg med på - et eventyr som er rene kinderegget!  

Høydepunkter

 • Uberørt afrikansk villmark
 • Fjelltur i de storslåtte Drakensbergfjellene
 • Den spektakulære Mnweni hike i Drakensberg
 • Toppbestigning av Cathedral Peak (3004 moh)
 • Kystvandring langs den urørte Wild Coast 
 • Vakre strender ved Det Indiske Hav
 • Safari i nasjonalparken Hluhluwe
 • Besøk i storbyen Durban

Vi starter i de storslagne Drakensbergfjellene. Før trodde folk at det bodde drager i fjellene, derav navnet. Her skal vi på en fire dagers fjelltur hvor vi går en del av den spektakulære Mweni hike, og her sover vi i telt underveis. Vi får hjelp til å bære teltutstyr og mat inn til camp, og i sekken har vi det vi trenger for dagene i fjellet. Fjellområdet vi skal gå i er lite besøkt, så vi har de majestetiske fjellene nesten for oss selv. Høydepunktene på fjellturen er å komme tett på gribber på 3000 meters høyde, og ikke minst å bestige Cathedral Peak som er 3004 meter høy. Utsikten fra toppen er spektakulær! Naturen er frodig og vakker, og ligner trolig ingenting du har sett før. Vi feirer toppbestigningen ved bassengkanten på det hyggelige fjellhotellet vårt, og lader opp til neste del av turen.

Fra fjell til vill kyst

Nå blir det sceneskifte. Vi kjører ut til den vakre østkysten, området The Wild Coast, og skal på en tre dagers fenomenal kystvandring ved Det Indiske Hav. Store deler av denne kyststrekningen er nesten urørt og vi nyter fotturen uten å telle høydemeter. Vi vandrer en strekning på totalt 35 kilometer, og overnatter på fantastisk beliggende camper underveis. Det smaker skikkelig godt med bading og sand mellom tærne etter at fjellstøvlene har gjort nytten sin.

Safari

Mot slutten av turen blir det storbybesøk i livlige Durban - og vi reiser selvsagt ikke hjem fra Sør-Afrika uten å ha vært på safari!
I Hluhluwe, som er et av Sør-Afrikas eldste naturreservat, skal vi se de ville dyrene i Afrika på nært hold, og bor standsmessig i safarilodge, før vi setter nesen hjemover igjen mot Norge.

Hva er inkludert

 • Fly t/r Sør-Afrika
 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Norsk turleder
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Historie

Republikken Sør-Afrika er et land i det sørlige Afrika som grenser til Botswana, Lesotho, Mosambik, Namibia, Swaziland og Zimbabwe. Teknologisk og økonomisk er landet et av de mest utviklede i Afrika, og politisk et av de mest innflytelsesrike.

Sør-Afrika er kjent for store innbyrdes motsetninger, både innen natur, økonomi, og i forhold mellom folkegrupper. Mest kommer motsetningene til syne i apartheid, Sør-Afrikas offisielle rasepolitikk gjennom nesten 50 år, hvor det hvite mindretallet undertrykket det svarte flertallet. Apartheid ble offisielt avskaffet i 1991, og i 1994 avholdt Sør-Afrika sine første frie demokratiske valg. Sør-Afrika kjent for å løse problemene med undertrykking. Nelson Mandelas ekstremt pragmatiske og modige holdning som avsluttet apartheid på en fredelig måte er legendarisk og står frem i verdenshistorien.
Sør-Afrika sies å ha kjælenavnet The Rainbow Nation. Det er et land med farger i mange aspekter. Det har mange kulturer og språk, folk av mange raser lever harmonisk sammen, og det har en rekke naturattraksjoner. Landet har en spennende blanding av europeisk og afrikansk livsstil. Det sies at Sør-Afrika har rykte for å kombinere hele verden i ett land - se det selv!

Vanskelighetsgrad

Dette er en middels fysisk krevende tur, hvor vi går i 8 timer flere av dagene. I fire dager skal være på fjelltur og vi skal sove i telt i to av nettene. Vi går i endel bratt terreng, opp til 3000 meters høyde. Vi får hjelp til å bære teltutstyr, fellesutstyr og mat, og du bærer selv det du trenger for fjellturen på Mweni Hike i sekken. På fjellturene har vi opptil 8 timers vandring i kupert terreng, men det er ingen stor utfordring for de som har gått litt i fjell før. Kystvandringen foregår i flatere terreng, og her blir bagasjen vår fraktet fra sted til sted, så du går kun med dagstursekk. Dagsetappene ved kysten er på ca 16 kilometer.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

De fleste av turene våre inneholder fysiske utfordringer. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f. eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Vi bor i tomannstelt på fjellturen Mweni hike i Drakensberg og på camper med luksustelt for to personer på kystvandringen. I Hluhluwe nasjonalpark bor vi på safarilodge, og ellers på hyggelige hotell i tomannsrom. 

Klima

Sør-Afrikas årstider er stikk motsatt av de norske, så oktober/november er i praksis vår og en ypperlig tid å besøke landet på. Det er et subtropisk klima med tørre dager og kanskje en skur på ettermiddagen i sommerhalvåret oktober til april.
Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Her brukes sør-afrikanske rand. Du kan ta ut kontanter på de mange minibankerne i byene og på flyplassen, og kredittkort som Visa og Mastercard godtas de fleste steder. 

Tid og tidssoner

 Sør-Afrika ligger én time etter norsk tid. Når klokken er 10 i Norge er den 11 i Sør-Afrika.

Pass og visum

Norske statsborgere trenger ikke visum til Sør-Afrika, men passet MÅ inneholde minst én blank side og være gyldig i minst seks måneder etter utreise fra Sør-Afrika. 

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på www.vaksine.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Flyreise fra Oslo til Johannesburg/Durban t/r (spør oss om tilslutning fra andre flyplasser i Norge!)
 • Erfaren turleder fra Hvitserk
 • All overnatting
 • Alt fellesutstyr som telt, kokeutstyr, etc på fjellturen 
 • Lokale guider og sjåfører
 • All lokal transport
 • Alle måltider som nevnt i programmet
 • Nasjonalparkavgifter

Pris inkluderer ikke

 • Tilslutning fra andre flyplasser i Norge
 • Drikke
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Personlige utgifter
 • Enkeltrom (på forespørsel, kr 7.900,-)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Avreise fra Norge

Vi møter hverandre på Gardermoen og setter oss på flyet sørover. Første stopp er London Heathrow hvor vi bytter fly, og så er det nattflyvning videre til Sør-Afrika.

dag

2

Fra Johannesburg til Drakensberg

Overnatting Gjestehus
Måltid -/-/M

Ved ankomst Johannesburg internasjonale flyplass på morgenen, blir vi møtt av våre lokale guider som skal følge med oss de kommende ukene. Vi kjører langs Strekfontein-demningen og over Oliviershoek-passet til Bergville i det nordlige Drakensberg, som er på UNESCOs verdensarvsliste. De bølgende åsene i Drakensberg med det 3000 meter høye "Amfiteateret" i bakgrunnen, er et spektakulært syn, og vi kommer hit etter ca 5 timers kjøretur. Her ligger gården hvor vi skal overnatte, og de som vil kan bli med på ettermiddagstur inn i nasjonalparken. Amfiteateret er en fjellside som går i en 4 km lang bue, og på platået bak, ligger Kildefjellet på 3299 moh og herfra kommer elven Tugela som styrter over kanten med et fall på imponerende 948 meter! Det er dermed det nest høyeste fossefallet i verden, etter Angel Falls i Venezuela. 
Velkomstmiddag serveres i en sjarmerende gammel låve på gården, og de serverer det som må være zulu-regionens beste pizza! Vi går igjennom programmet for de neste dagene, pakker og forbereder oss for fjellturen som starter i morgen.  

Grønne, bølgende åser og høye fjell i Drakensberg

dag

3

Fjellturen starter, camp på 2100 moh

Overnatting Telt
Måltid F/L/M
Tid 5-6 timer

Etter frokost på gården, tar vi med oss den ferdigpakkede sekken og blir kjørt til startpunktet for fjellturen. Vi starter fra Mweni kultursenter som ligger ved den majestetiske Drakensberg-kjeden. Vi spiser tidlig lunsj og starter turen inn til den fine plassen hvor vi skal slå leir, på ca 2100 moh. Hit bruker vi 5-6 timer. Det er grønt og frodig, stien er god å gå på, og kanskje møter vi ville antiloper underveis. På Mweni Trail finnes det ingen spise- eller overnattingssteder. Alt av campingutstyr, telt og mat får vi hjelp til å bære, så du har kun sekken din med det du trenger for dagene i fjellet. Leirplassen vår er like ved en elv med et steinbasseng som er ideelt for en forfriskende dukkert. Vi spiser middag i camp med spektakulær utsikt ned til lavlandet.

Vi går på fine stier i Drakensbergfjellene. Foto: Marianne Østensen

dag

4

Mweni hike fra 2100 moh til 3000 moh

Overnatting Telt
Måltid F/L/M
Tid 5-6 timer
Stigning 900 meter

Etter en tidlig frokost fortsetter vi på Mweni hike, som er en fantastisk fjelltur i uberørt natur, med vakre fjell og fine stier. På toppen av Drakensberg, på platået bak de spisse tindene, ligger det lille landet Lesotho, og hit kommer vi på dagens tur. Her på nesten 3000 meters høyde har en flokk gribber sitt tilholdssted, og det er fascinerende å se hvordan de enorme fuglene bruker de varme luftstrømmene til å sveve høyt over oss. Dagens stigning er på omtrent 900 høydemeter, og i dag klager vi ikke på utsikten vi har til matpakken! Tidlig på ettermiddagen vandrer vi videre til leiren vår, hvor vi slapper av, tar kanskje en dukkert i elven, spiser middag og deler turskrøner under stjernene. Dagens tur er på 5-6 timer.

Fjellene i Drakensberg har enorm utsikt!

 

dag

5

Zulu folkets land

Overnatting Fjellhotell
Måltid F/-/M

Vi starter dagen tidlig i dag også, og nyter en varm kopp kaffe i leiren. Vi går langs elven til til Mweni kultursenter (2-3 timer). Her spiser vi lunsj, og møter de meget vennlige zulu-folkene som bor i området. Etter å ha tatt farvel med bærerne våre, reiser vi videre et stykke lenger sør, til det vakkert beliggende Cathedral Peak Hotell (kjøretid 1,5 timer). Her tar vi en ettermiddagstur til de interessante hulemaleriene i nærheten, eller en behagelig dukkert i bassenget i den flotte hagen. Middagen er et eventyr bestående av lokale retter, og hvis du vil nyte Sør-Afrikansk vin, er dette stedet!  Zulu-folket bor i Drakensberg-området

 

dag

6

Bestigning av Cathedral Peak (3004 moh)

Overnatting Hotell
Måltid F/-/M
Tid ca 8 timer
Stigning ca 1900 meter

En tidlig start på dagen er påkrevd, for vi har en lang og relativt tøff dag foran oss med en stigning på nesten 2000 høydemeter. I dag skal vi opp på en av de mest fremtredende toppene i Drakensberg-området,  den 3004 meter høye Cathedral Peak. Vi skal opp og ned på samme sti, og det er litt enkel klyving det aller siste partiet mot toppen. Vi tar det med ro og drikker godt med vann, og kanskje møter vi antiloper og bavianer underveis. Området er så grønt at det er nesten ikke til å tro når vi er over 2000 meters høyde. På toppen blir vi belønnet med en fenomenal panoramautsikt over det frodige fjellområdet! Sent på ettermiddagen er vi tilbake på hotellet og vi feirer innsatsen med en velsmakende middag.
Vi bruker ca 8 timer på turen.

Halvveis til toppen av Cathedral Peak!

dag

7

Fra fjell til kyst

Overnatting Hyttetelt
Måltid F/-/M
Transport Buss
Tid 7-8 timer

Etter en tidlig frokost sjekker vi ut fra hotellet og reiser videre. Vi er klare for turens sceneskifte! Vi setter kursen sør-østover, og det er fascinerende å se hvordan landskapet endrer seg underveis fra fjellene mot kysten. Turen tar ca 7-8 timer, så kommer vi frem til den ville østkysten i Sør-Afrika. Her i regionen Eastern Cape holder stammen Xhosa til, de med klikkelyd når de snakker. På kjøreturen passerer vi flere såkalte «homelands» som er bosettinger i det som var ingenmannsland. Den svarte befolkningen ble tvangsflyttet hit under apartheid-tiden, den gangen regjeringen delte landet inn i strenge rasesoner. Vi kommer frem til campen hvor vi skal overnatte. Msikaba camp ligger på en urørt, vakker strand ved Det indiske hav, og det er bare å hoppe uti for et kveldsbad etter kjøreturen. Eller kanskje du foretrekker å strekke på bena for en rolig kveldstur på den lange, fine sandstranden. Vi spiser middag i camp, og forbereder oss til de neste to dagenes kystvandring. Bagasjen og maten vår vil bli transportert for oss, så vi har kun dagstursekk på fotturen. Teltene på Msikaba er luksustelt i forhold til fjellteltene våre i Drakensberg; de er omtrent som hytter; er romslige, har tregulv og er bygget opp fra bakken. Hvert telt har eget toalett/dusj.

Vi overnatter på Msikaba camp ved det Indiske Hav

dag

8

Kystvandring til Luphutana camp

Overnatting Hyttetelt
Måltid F/L/M
Avstand 16 km

Etter et morgenbad, frokost og kaffe i strandkanten, pakker vi sammen og sender bagasjen av gårde med våre gode hjelpere. Dagens vandring tar oss fra Msikaba camp til Luphutana camp, som også har nydelig beliggenhet rett ved havet. Dagens etappe er på 16 km. Denne delen av kysten er ikke kalt the Wild Coast uten grunn. Området har landets minst utviklede kystlinje, og er en strekning på omtrent 280 km. Turen vår i dag foregår i variert terreng med både ville klipper og frodig vegetasjon. Kanskje får vi se flokker med kyr fra det berømte lokale Nguni-storfeet, som er de vanligste strandgjestene på denne strekningen. Vi spiser matpakken vår og tar et forfriskende bad underveis. Vår neste camp ligger nærmest som i en grønn oase, med like gode fasiliteter og beliggenhet som forrige overnattingssted. Vi spiser middag i camp, og over oss vaier palmene i brisen fra det Indiske Hav.

Ville klipper som stuper ned i det Indiske Hav. Foto: Marianne Østensen

dag

9

Siste dag til fots ved havet

Overnatting Safarilodge
Måltid F/L/M
Avstand 19 km

Etter en magisk afrikansk soloppgang, morgenbad og frokost tar vi på turskoene igjen. I dag vandrer vi fra Luphutana Camp til den vakre Mbotyi River Lodge, en etappe på 19 km. Vi passerer den vakre fossen Bluff, hvor det finnes fine kulper som frister med et bad og rast. Vi går på klipper med fantastisk utsikt over havet, og nyter turen i dette billedskjønne landskapet. De siste kilometerne går vi på den fine sandstranden, også denne helt uten solsenger eller andre spor av mennesker. Fremme på den hyggelige lodgen vår, får vi bagasjen og velfortjent kald drikke. Det er bare å ta på badetøyet igjen, for en svømmetur i Det indiske hav, eller ved bassenget på lodgen vår. Vi overnatter i dobbeltrom, og stedet har nydelig utsikt over stranden og havet.

The Wild Coast er vill og vakker

dag

10

Til fargerike Durban

Overnatting Hotell
Måltid F/-/-

Etter morgenkaffe og frokost kjører vi fra Mbotyi River Lodge til Durban. Turen tar omtrent 7 timer. Den travle byen er en stor kontrast til den ville naturen vi har opplevd under fotturene våre. Durban er en livlig by ved kysten, og vi sjekker inn på hotellet vårt som ligger rett ved en av de lange strendene. Durban har en flott strandpromenade med cafeer og restauranter, og strender som er svært populære for vannsportaktiviteter, blant annet sufring. Det er godt å strekke på bena etter kjøreturen i dag, og vi rusler en tur på den fine, travle strandpromenaden og kjenner på atmosfæren og dagliglivet her i storbyen ved havet.

Det er topp å være gjeste på Mbyoti Lodge

dag

11

Safari i Hluhluwe nasjonalpark

Overnatting Lodge
Måltid F/-/M

I dag kjører vi fra Durban til Enzulwini Game Lodge som ligger like ved den vakre Hluhluwe nasjonalpark (3,5 timer). Dette er Afrikas eldste reservat og er uten tvil en av Sør-Afrikas vakreste parker. Parken ligger kun 20 minutters kjøring fra lodgen, og har en rikt dyreliv og fantastisk natur. Vi sjekker inn i safarilodgen vår, og gleder oss til morgendagens safari. Det er en sjanse for at vi får se alle "big five", kanskje også den sky leoparden?

Kanskje ser vi den sky leoparden på safari

dag

12

The Big Five

Overnatting Safarilodge
Måltid F/-/M

Vi spiser frokost i det spesielle morgenlyset, og ser villmarken våkne til liv. I dag blir det full dag med safari (game drives) i safari-jeeper i Hluhluwe nasjonalpark. Her kan vi se alle "big five"; løve, leopard, elefant, bøffel og neshorn. Begrepet Big Five kommer opprinnelig fra storviltjegere, og refererer til de fem vanskeligste dyrene i Afrika å jakte til fots.
Hluhluwe nasjonalpark er kjent for sin bevaringsinnsats for å redde det hvite neshornet fra å bli utryddet, derfor er hvite neshorn  relativt sjeldne å se på safari. Parken har nå den største bestanden av svart og hvitt neshorn i verden, og andre truede arter som bl.a afrikansk villhund. Vi kommer tilbake til camp ved solnedgang, og ved middagen går praten livlig om alt vi har sett og opplevd på denne fine safaridagen.

Bøffelen en er en av The Big Five

dag

13

Fra safari til strandpromenaden i Durban

Overnatting Hotell
Måltid F/-/M

Vi spiser en god frokost i lodgen vår, og kjører deretter tilbake til Durban (ca 3 timer). Her benytter vi ettermiddagen til å besøke det kjente Ushaka Marine-museet, hvor hai er hovedattraksjonen. Du kan rusle en tur langs strandpromenaden, eller bare fordøye inntrykkene fra turen nede på stranden eller ved hotellets svømmebasseng. Siden Durban har en stor befolkning fra India, blir avskjedsmiddagen vår på en hyggelig, indisk restaurant. 

Etter siste natt i Durban er det på tide å ta farvel med Sør-Afrika for denne gang

dag

14

Hjemreise og ankomst Norge

Måltid F/-/-

Flyet vårt hjem til Norge går tidlig på morgenen, og etter planen lander vi hjemme i Norge sent på kvelden samme dag. Med dette er eventyret i Sør-Afrika over for denne gang, og du har kanskje allerede begynt å legge planer for å reise tilbake?

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy

Vi anbefaler en boksershorts i ull til både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

2 tynne sokker, ull eller syntetiske. Samt et par tykke sokker i ull.

1-2 sett ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag. Dersom du liker superundertøy best kan du bytte ut ett sett, men vi anbefaler ull.

Fleecejakke

Denne bør med, varm ullgenser kan også brukes hvis kjølig i camp i fjellet.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt hvis det regner. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke

Du kommer til å trenge denne på kveldstid i camp i fjellet. Helst med hette. 

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse i fjellet og ved kysten.

Shorts

Denne får du bruk for store deler av turen. Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte

I tynn ull eller syntetisk. 

Hals/buff

 

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, så noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. 

Votter

Tykke, varme votter hvis du fryser lett på hendene.

Hansker /vanter

Et par gode hansker/vanter. Kan være gode å ha på ettermiddagen /kveldene i camp.

Fjellstøvler

Fjellstøvler med god ankelstøtte. 

Joggesko/trekkingsko

Med solid såle. Ved tørt vær kan du bruke disse de første etappene i fjellet og på kystvandringen.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i sekken, utvendig lås er mest solid.

Stor duffelbag

Denne pakker du i. Ca 100-140 liter. Husk lås på bag som du sjekker inn på flyet.

God ryggsekk

35-55 liter. Brukes på fjellet og som håndbagasje på flyet. Du trenger en sekk som kan romme det du trenger for 3 dager /2 netter i fjellet. 

Sovepose

Du bør velge en pose som tåler 0°C. Hvis du fryser lett, velg en varmere sovepose. 

Liggeunderlag

Vi anbefaler et oppblåsbart liggeunderlag som gir god komfort.

Putetrekk

Det kan det være fint å fylle et putetrekk med f.eks dunjakka.

Solbriller

Gode, og solide solbriller.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

Feks 1-2 stk 1-liters flasker. 

Camelbak

Hvis du er vant til å bruke dette. 

Saft/sportsdrikk

Hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann, kan det være lurt at du tar med litt sportsdrikk eller saft som kan blandes ut med vann.

Snacks/godteri

Sjokolade, nøtteblanding eller kjeks er lurt å ha på noen av de litt lengre dagsetappene.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i sekken, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka. Plastposer med ziplock kan også være fint.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går. 

Øreplugger

Hvis du er var for lyder når du skal sove. Kanskje får du en snorkende romkamerat? 

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Det er skarp sol i høyden og ved havet. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.
Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.
Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse
Paracet
Mageregulerende
Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Vaksiner

Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor, ellers kan vi anbefale Sentrum reisemedisin (reisemedisin.no). Du bør kontakte din fastlege eller reisepoliklinikk i god tid (minst 4 uker) før avreise for råd og veiledning vedrørende nødvendige vaksiner og helseråd. Det er ikke nødvendig med malariaprofylaxe på denne turen.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Penger/kort/visum

Det meste er dekket, men du må beregne å ha med penger til enkelte måltider og drikke, tips, og diverse utlegg.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Gode sandaler, for eksempel Crocs, til å bruke i camp både i fjellet og ved kysten.

Badetøy

Et must på kystvandringen

 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt
ons 30. okt 2019 tir 12. nov 2019
Johanna Johansson
Guide: Johanna
Få ledige plasser
Kr. 51 450,-
lør 24. okt 2020 fre 6. nov 2020
Ledige plasser
Kr. 49 500,-

Samarbeidspartnere