Fottur i Namibia med Fish River Canyon

Bilder & Video
Norsk Guide Nyhet
Fysisk 3/6   Risiko 2/6 15 dager 8-10 deltakere Fra Kr. 59 900,-

Namibia er landet fullt av superlativer. Det har verdens nest største canyon, de største sanddynene i verden, den eldste ørkenen, den mørkeste himmelen, de eldste kulturene, er blant landene med lavest befolkningstetthet i verden og har de største verneområdene i Afrika. Vår fottur går både i Fish River Canyon og i Namib-ørkenen, og vi sover under åpen himmel. Vi skal på toppen av en av verdens høyeste sanddyner, Big Daddy, og i Naukluft-fjellene. Dette er et sjeldent eventyr du ikke finner maken til! 

Høydepunkter

 • Urørt afrikansk villmark
 • Unik 4-dagers vandring i verdens nest største canyon, Fish River Canyon
 • Spektakulær 3-dagers vandring i Namib-ørkenen, verdens eldste ørken
 • En av verdens høyeste sanddyner, "Big Daddy", 325 meter høy
 • De rustrøde sanddynene i Sossusvlei
 • Topptur i Naukluft-fjellene
 • Overnatting i ørkenen under åpen himmel og en million stjerner
 • Overnatting på safarilodge utenfor hovedstaden Windhoek
 • Kom tett på Afrikas ville dyr, som antilope, gnu, impala, sjiraff og struts
 • Eksklusiv gruppe - maks 10 deltakere

Fish River Canyon, Afrikas største

Vi starter i den storslagne Fish River Canyon. Dette er Afrikas største canyon, en gigantisk kløft som totalt er 100 mil lang, opptil 27 km bred og på steder nesten 550 meter dyp. Vandringen tar oss gjennom canyonen, en fottur på 89 kilometer. Det er kun et fåtall som får tillatelse til å vandre her per dag, og sesongen er kort, så dette er en helt unik opplevelse! Området er enormt og gir en følelse av frihet - det er bare deg og gruppen - omgitt av gamle steiner, sand, vann og ryggsekken.
Underveis camper vi under åpen himmel hvor stjernene er så nærme at det virker som du kan berøre dem. Begrensningene på ferdsel i områdene gjør at vi reiser med en liten, eksklusiv gruppe.

Namib-ørkenen, verdens eldste

Etter en god dusj og herremåltid på Ais Ais resort, går turen videre til Namib-ørkenen. Her blir det fottur på den såkalte Tok Tokkie Trail hvor vi kommer tett på den eksotiske ørkenen. Vi fordyper oss i naturen til fots og når du går vil du oppdage mange hemmeligheter i Namib-ørkenen som ikke kan oppleves når man tar seg frem på annet vis. Vi opplever de forskjellige sidene av ørkenen - fra fjellterreng til sanddyner. Vår erfarne guide introduserer oss til livet og skapningene i ørkenen. Etter dagens økt til fots, slapper du av i camp til ørkenens magiske solnedgang og nyter en treretters middag før du sovner under stjernene.

Big Daddy, en av verdens høyeste sanddyner 

Sossusvlei er sikkert Namibias mest fotograferte landskap. De rustrøde sanddynene, blekede hvite sletter og dypblå himmel er godt gjenkjennelige, og symboliserer landets enorme, tørre, ubebodde områder. Sanddynene her er noen av de høyeste i verden, og den høyeste i dette området - på hele 325m - har det passende navnet Big Daddy. Vi skal klatre helt til toppen av denne fordi den har utsikt over det surrealistiske landskapet i Dead Vlei, en hvit slette fylt med de mørke fossilene av kameltornetrær, og for det andre fordi klatring av Big Daddy gir deg ultimate skryterettigheter!

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • Fly t/r Namibia
 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Norsk turleder
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Turfakta

Historie

Republikken Namibia er et land i den sørvestlige delen av Afrika ved atlanterhavskysten. Landet grenser til Angola og Zambia i nord, til Botswana i øst og til Sør-Afrika i sør. Det er et av verdens nyeste land, og ble selvstendig fra Sør-Afrika i 1990. 
De tørre områdene til Namibia har vært befolket siden tidlige tider av buskmenn, damara, namaqua og siden rundt det 14. århundre av immigrerende bantuer som kom med bantu-ekspansjonen. Regionen ble ikke utforsket av europeere før det 19. århundre da landet kom under tysk kontroll, bortsett fra Walvis Bay som var under britisk kontroll. Namibia var kjent som Tysk Sydvest-Afrika og var en av de tyske koloniene på det afrikanske kontinentet frem til første verdenskrig. I begynnelsen av 1900-tallet fant folkemordet på herero- og namafolket, sted i landet, hvor 100.000 herero-folk og 10.000 nama-folk ble drept. 

Namibia er et av de uavhengige landene i verden med lavest befolkningstetthet. Ved folketellingen i 2011 hadde Namibia en folkemengde på 2,1 millioner innbyggere. 57 % av befolkningen bodde i 2011 på landsbygda, 43 % i byer. Majoriteten av befolkningen er av afrikansk avstamning, men landet har fortsatt en tyskspråklig minoritet.  

Fish River Canyon er den nest største canyon i verden etter Grand Canyon i USA. Den utgjør en del av det statlige Ais-Ais Richtersveld Transfontier Park. Fish River Hiking Trail kan gjennomføres i løpet av månedene mai - september og kan gjøres på 4 til 5 dager, avhengig av fysisk form. Resten av året er den stengt. Den dekker en lengde på 89 km og nedstigningen til Canyon er bare tillatt for turgåere som går stien. Dagsbesøkende har ikke lov til å klatre inn i canyonen.

Namib-Naukluft nasjonalpark sies å være den fjerde største parken i verden, og inkluderer deler av det fremdeles begrensede Diamond Area. Parken byr på fantastiske landskap og naturlige underverk som bla Sossusvlei og Tinkas Flats. Bortsett fra et lite område rundt Lüderitz, er kysten fra Oranjemund og nesten opp til Walvisbukta inkludert i parken. Namibørkenen, med sine ruvende oransjerøde sanddyner, er en av verdens eldste ørkener. Den brente oransje fargen på sanden har utviklet seg over millioner av år som jern i sanden, oksidert som rustende metall. Den største attraksjonen i parken er Sossusvlei som kan skilte med noen av de høyeste sanddynene i verden. Dyrelivet i parken inkluderer gemsbok, Hartmanns sebra, svart neshorn, sjiraff, springbok, brun hyene, leopard og bavian. Det er 348 fuglearter registrert i parken, inkludert ansiktsgribb, sanddynke, struts og afrikansk svart østersfanger. Arkeologiske funn indikerer at området ble brukt av semi-nomadiske samfunn da regnet ga nok beite for dyrene. 

Vanskelighetsgrad

Dette er en fysisk krevende tur. I fire dager skal vi være på fottur i canyonen og her sover vi under åpen himmel med sovepose og liggeunderlag. Vi skal vandre i Namib-ørkenen i tre dager, da sover vi også under åpen himmel, men har fasiliteter som oppredd feltseng og bord/stoler, samt toalett- og vaskefasiliteter.  I Fish River Canyon bærer du sekken selv med bagasje for fire dager, mens på ørkenvandringen får vi hjelp til å bære og du har kun dagstursekk. Vi vandrer i opptil 7-8 timer per dag, men det er ingen stor utfordring for de som har gått i fjellet før. Terrenget er noe kupert, men stort sett ganske flatt, bortsett fra dagen i Naukluft-fjellene. Her går du kun med dagstursekk. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

De fleste av turene våre inneholder fysiske utfordringer. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f.eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

I Fish River canyon finnes ingen fasiliteter, og vi camper utendørs og sover under åpen himmel med sovepose og liggeunderlag. I Namib-ørkenen sover vi også under åpen himmel, men her har vi oppredd feltseng, toalettmuligheter og spiser måltidene ved bord og stoler. Den siste natten bor vi på safarilodge, og ellers på hyggelige hotell i tomannsrom. 

Klima

Klimaet varierer fra ørken til subtropisk og er generelt varmt og tørt. Det er generelt lite nedbør. Namibias årstider er stikk motsatt av de norske, så den Namibiske vinteren (norsk sommer) er en ypperlig tid å besøke landet på når man skal vandre i ørkenen. 
Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Her brukes Namibisk dollar (NAD), samme kurs som Sør-Afrikanske Rand. Du kan ta ut kontanter i minibankene i byene og på flyplassen, og kredittkort som Visa og Mastercard godtas flere steder. 

Tid og tidssoner

Namibia ligger én time foran norsk tid. Når klokken er 10 i Norge er den 11 i Namibia.

Pass og visum

Nordmenn behøver ikke søke om visum på forhånd til Namibia. Besøksvisum blir gitt ved innreise for inntil tre måneder og er kostnadsfritt. Merk at det må være minst én blank side for hver inn- eller utreise i passet ditt. Passet må videre være gyldig i seks måneder etter utreise. Besøkende må også være forberedt på å måtte vise frem en gyldig returbillett ved innreise, samt bevis på at man har tilstrekkelige midler (kontanter og kredittkort).

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Flyreise fra Oslo til Windhoek t/r (spør oss om tilslutning fra andre flyplasser i Norge!)
 • Erfaren turleder fra Hvitserk
 • All overnatting
 • Alt fellesutstyr som kokeutstyr, etc på fotturene 
 • Lokale guider og sjåfører
 • All lokal transport
 • Måltider som nevnt i programmet
 • Nasjonalparkavgifter

Pris inkluderer ikke

 • Tilslutning fra andre flyplasser i Norge
 • Drikke
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Personlige utgifter
 • Enkeltrom (på forespørsel, kr 4.500,-)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Skriv ut

Dag for dag

dag

1

Avreise fra Norge

Vi møter hverandre på Oslo Gardermoen på ettermiddagen. Vi tar nattfly til Namibia og lander i hovedstaden Windhoek neste dag.

dag

2

Ankomst Windhoek - kjøretur sørover

Overnatting Hotell
Måltid -/-/M
Transport Minibuss
Tid 2,5 time

Ved ankomst i den Namibiske hovedstaden blir vi tatt godt i mot av våre lokale venner. Vi tar plass i minibussen som venter på oss, og setter kursen sørover. Etter ca 2,5 times kjøretur er vi fremme på det nydelige lille hotellet vårt for natten, beliggende ved foten av de røde sanddynene ved Kalahariørkenen. Det blir velkomstmiddag tidlig på kvelden hvor vi går igjennom programmet for de neste dagene.

dag

3

Helt sør i Namibia, Fish River Canyon

Overnatting Lodge
Måltid F/-/M
Transport Minibuss
Tid ca 3 timer

Vi starter med en god frokost og kjører videre sørover til Keetmannshoop (ca. 3 timer). Underveis stopper vi i en skog av såkalte Quivertrees. Disse unike plantene vokser bare i den sørlige delen av Namibia og den nordlige delen av Sør-Afrika. De er veldig varmebestandige og kan overleve mange måneder uten regn på grunn av sin evne til å lagre vann. På ettermiddagen kommer vi frem til lodgen vår i nærheten av Fish River Canyon! Her spiser vi en nydelig middag og tar en siste dusj for de neste dagene. Vi går igjennom programmet, pakker og forbereder oss på den flotte turen som starter i morgen.

Vi overnatter like ved startpunktet for Fish River Canyon-turen

 

dag

4-7

4 dagers tur gjennom Fish River Canyon

Overnatting Under åpen himmel
Måltid F/L/M
Tid 4 dager/3 netter
Avstand 89 km

Fish River Canyon i Namibia er den største canyonen i Afrika og den nest største i verden! Her er det kun noen få personer som får tillatelse til å gå hver dag, så vi kommer til å være nærmest alene i den spektakulære naturen. 
Vi spiser en god frokost på lodgen vår, så tar vi med oss den ferdigpakkede sekken og er klare for tur. Vi kjører en halvtime til startpunktet for vår ekspedisjon gjennom Fish River Canyon. På Hobas View Point starter den fine nedstigningen i juvet, og vi gleder oss over at turen allerede er i gang. Disse dagene i Fish River Canyon kommer vi til å vandre ca. 89 km gjennom juvet på våre fire dager her. Vi går i urørte områder uten fasiliteter, og spiser måltidene våre ute i det fri, og sover tre netter under åpen himmel. Den fjerde dagen er målet nådd, og vi kommer endelig til Ai-Ais Resort, som er et svært velkomment syn etter den lange fotturen gjennom canyonen. Vi feirer bragden med en herlig dusj og deilig middag, og vi føler oss som konger når vi får sove i hytter ved siden av de varme kildene på stedet - en godbit for bena til slitne turgåere! 

Vi bruker 4 dager gjennom spektakulære Fish River Canyon

Stemningsfulle kvelder i Fish River Canyon

dag

8

Overnatting i ingenmannsland

Overnatting Gjestehus
Måltid F/M
Transport Minibuss
Tid 4-5 timer

Etter en rolig frokost kjører vi til Helmeringhausen, hvor vi blir innkvartert på et hotell midt i ingenmannsland. Hvis vi er heldige kan vi se de ville hestene som har tilpasset seg å overleve i naturen etter at tyskerne forlot sin koloni i sørvest-Afrika etter første verdenskrig. Eplekaken på lodgen smaker himmelsk! Vi forbereder oss til morgendagen hvor vi starter vår eksotiske ørkenvandring i Namib-ørkenen.

Det frister med et bad i Ai Ais varme kilder

 

 

dag

9-10

Fottur i verdens eldste ørken

Overnatting Under åpen himmel
Måltid F/L/M
Avstand 20 km

Etter en solid frokost fortsetter vi å kjøre mot grensen til Namibørkenen. Vi stopper ved en gård, og her starter ørkeneventyret vårt. Sammen med en ranger og en naturguide, skal vi gå i 2,5 dager gjennom den eldste ørkenen i verden. Vi skal tilbringe to netter under den enorme Namibiske stjernehimmelen. Vi bruker komfortable feltsenger, og får middagen servert ved et stilfullt bord dekket med hvite duker, her ute i ørkenen. Tro det eller ei, så får vi også dusj og toalett i ville omgivelser. Vi bærer bare dagstursekken, da hovedbagasjen blir transportert til neste campsted.
I ørkenen er det alltid noe nytt som venter på å bli oppdaget, det være seg nyttige planter, biller eller andre insekter. Kanskje får vi også se sydafrikansk oryx (antilope) og struts. Å oppleve ørkenen i solnedgang er rett og slett magisk.

Ørkenvandring er eksotisk og magisk

Måltider med stil på ørkenvandringen

dag

11

Siste dag på ørkenvandringen

Overnatting Hytter
Måltid F/-/M
Tid ca. 4 timer

Etter en siste morgentur går vi tilbake til gården der vi staret. Eierne vil presentere gårds- og miljøprosjektene sine for oss. Vi fortsetter turen vår langs Naukluftfjellene til lodgen vår hvor vi skal overnatte i fine hytter.

Stemningsfullt ved Naukluft-fjellene 
dag

12

Verdens høyeste sanddyne

Overnatting Gjestegård
Måltid F/-/M
Transport Minibuss

Tidlig morgen, i god tid før soloppgang, reiser vi til de røde sanddynene i Sossusvlei. I dette fotogene landskapet er mulighetene mange for å få tatt noen knallfine bilder! Fra Sossusvlei fortsetter vi til fots til det spesielle landskapet i Dead Vlei før vi skal klatre til topps på den høyeste sanddynen, "Big Daddy" (325 meter). Fra toppen er det spektakulær utsikt over havet av røde sanddyner under oss. Nå som du både har gått gjennom Fish River Canyon OG stått på toppen av Big Daddy, har du ultimate skryterettigheter. Å løpe ned i den dype sanden tilbake til Dead Vlei er moro for alle!
Vi kjører tilbake til den flotte Namib Naukluft fjellkjeden og stopper et sted som heter “Soltaire”. Stedet består bare av en bensinstasjon, et par pittoreske bilvrak, en butikk, et kapell og et bakeri med kafé. Kafeen er kjent for sin eplekake, og er uten tvil "den beste i hele Namibia". Det som skjer av nyheter rundt i verden er vanligvis skrevet på en tavle på bensinstasjonen på dette avsidesliggende stedet. Gjennom den vakre Buellsportdalen kommer vi til gjestegården vår tidlig på ettermiddagen. 

Sanddyne Big Daddy, med skryterettighet

Særdeles fotogene Dead Vlei

dag

13

Fjelltur i Namib Naukluft nasjonalpark

Overnatting Safarilodge
Måltid F/L/M
Transport 3 timer
Tid 7-8 timer
Avstand 17 km

Etter en veldig tidlig frokost tar en skyttelbuss (25 min.) oss inn i Namib Naukluft-fjellene. Namib Naukluft nasjonalpark, med sine 49 778 km2, er den største nasjonalparken i Afrika og den fjerde største på kloden. Fra det skyggefulle parkeringsområdet slynger en sti seg langs en elv med utmerket drikkevann til et krystallklart basseng med forfriskende vann - et perfekt sted å ta et avkjølende bad! Turen fortsetter gjennom uberørte fjellandskap opp til en topp på 1825 moh, hvorfra vi kan nyte en fenomenal utsikt over Naukluftfjellene. Etter den til tider bratte nedstigningen, finner vi flere naturlige basseng der vi kan slappe av og avkjøle oss før vi fortsetter gjennom en naturskjønn kløft tilbake til startpunktet.
En tre-timers kjøretur tar oss til safarilodgen vår utenfor Windhoek hvor vi spiser middag og overnatter. Ville dyr som Oryx-antilope, impala, springbok, struts, gnu og sjiraff kan sees her.

Kanskje får vi hilse på denne karen på fjellturen vår

 

dag

14

Siste dag i Namibia

Måltid F
Transport Minibuss
Tid 45 min

Etter en magisk afrikansk soloppgang, spiser vi frokost og får en morgensafari (game drive) i åpne safarijeeper. På ettermiddagen blir det en kort 45 minutters kjøretur til Windhoek International Airport, hvor vi tar farvel med våre Namibiske venner og reiser tilbake til Norge.   

Takk for nå, Namibia

 

dag

15

Hjemme igjen

Etter en lang nattflyvning er vi tilbake i Norge, stappfulle av fantastiske minner fra det unike ørkenlandet i Afrika. 

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy

Vi anbefaler en boksershorts i ull til både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

2 tynne innersokker, ull eller syntetiske. Samt et par tykke sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt. Dersom du liker superundertøy best kan du bytte ut ett sett, men vi anbefaler ull.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, ha god hette og ikke bli våt hvis det regner. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke

Du kommer til å trenge denne på kveldstid i camp. En lett dunjakke, helst med hette. 

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Denne kan du få bruk for store deler av turen. Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte

I tynn ull eller syntetisk. 

Hals/buff

 

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, så noe beskyttende på hodet er helt nødvendig.

Lue

Kan være god å ha i ørkenen på kvelden. 

Votter

Hvis du fryser lett på hendene.

Hansker /vanter

Et par gode hansker/vanter. Kan være gode å ha på ettermiddagen /kveldene i camp.

Fjellstøvler

Fjellstøvler med god ankelstøtte. 

Joggesko/trekkingsko

Med solid såle. Til variasjon fra fjellstøvlene.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i sekken, utvendig lås er mest solid.

Stor duffelbag

Denne pakker du i. Ca 100-140 liter.

God ryggsekk

60-70 liter, brukes i Fish River Canyon. Du trenger en sekk som kan romme det du trenger for 4 dager /3 netter i canyonen. 

Sovepose

Du bør velge en pose som tåler 0/-5°C. Hvis du fryser lett, velg en varmere sovepose. 

Liggeunderlag

Vi anbefaler et oppblåsbart liggeunderlag som gir god komfort.

Putetrekk

Det kan det være fint å fylle et putetrekk med f.eks dunjakka.

Solbriller

Gode, og solide solbriller.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

2 stk 1-liters flaske. 

Camelbak

Hvis du er vant til å bruke dette. 

Saft/sportsdrikk

Hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann, kan det være lurt at du tar med litt sportsdrikk eller saft som kan blandes ut med vann.

Snacks/godteri

Sjokolade, nøtteblanding eller kjeks er lurt å ha på noen av de litt lengre dagsetappene.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i sekken, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka. Plastposer med ziplock kan også være fine.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går. 

Øreplugger

Hvis du er var for lyder når du skal sove. Kanskje får du en snorkende romkamerat? 

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Det er skarp sol i ørkenen. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.
Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.
Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse
Paracet
Mageregulerende
Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Vaksiner

Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor, ellers kan vi anbefale Sentrum reisemedisin (reisemedisin.no). Du bør kontakte din fastlege eller reisepoliklinikk i god tid (minst 4 uker) før avreise for råd og veiledning vedrørende nødvendige vaksiner og helseråd. Det er ikke nødvendig med malariaprofylaxe på denne turen.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Penger/kort/visum

Det meste er dekket, men du må beregne å ha med penger til enkelte måltider og drikke, tips, og diverse utlegg.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Gode sandaler /crocs til å bruke i camp.

Lett langbukse

Samme type som du bruker om sommeren i Norge.

Badetøy

Dette må med!

Lett turhåndkle

Som tørker lett.

 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
søn 23. jul 2023 søn 6. aug 2023
Katrine Warhuus Andresen
Guide: Katrine
Ledige plasser
Kr. 59 900,-

Samarbeidspartnere

Anbefalte turer for deg

Etiopia: Fottur i Simien-fjellene

Bli med på en fottur til Etiopia og de fantastiske Simien-fjellene. Dette er en unik fottur og vi lover at du blir positivt overrasket over naturen og menneskene du møter.

Afrika Etiopia

15 dager

Fjelltur i Sør-Afrika - Drakensberg og Wild Coast

Sør-Afrika har utrolig mye å by på, og på denne turen fokuserer vi på de majestetiske fjellområdene i Drakensberg. Vi fortsetter med fottur langs den vakre Wild Coast, og avslutter turen i den fargerike storbyen Durban. Denne turen i Sør-Afrika ser vi frem til å ta deg med på - et eventyr som er rene kinderegget!

Afrika Leshoto,Sør-Afrika

14 dager

Ørkenvandring i Sahara

Bli med oss på en ny og eksotisk fottur! Vi kombinerer vandring i Saharas gyldne ørken med 1001 natt-magi i Marrakech. Vi stortrives i fortryllende Marokko og tror du vil gjøre det samme.

Afrika Marokko

8 dager