Kilimanjaro med safari og Zanzibar

Bilder & Video
Lokal guideFavoritt
Skreddersøm, Fottur, Safari, Høye fjell Nivå 3 17 dager 2-20 deltakere

På denne turen blir du tatt med på en uforglemmelig fjelltur til Afrikas høyeste fjell, hvor du beveger deg gjennom alt fra jungel til månelandskap med isbreer, fantastiske soloppganger, og ikke minst en utsikt som tar pusten fra deg. Deretter følger et par dager på safari i en av Afrikas vakre nasjonalparker, før reisen avsluttes lang på Zanzibar med sol og strandaktiviteter på menyen.

Høydepunkter

 • Isbreer, vulkankrater og fem ulike klimasoner langs ruta opp mot toppen av Kilimanjaro.
 • Soloppgangen og utsikten fra Uhuru Peak.
 • Tarangire nasjonalpark kjent for sine store elefantflokker og store Baobabtrær
 • Vakre strender på Zanzibar
Kilimanjaro 

Kilimanjaro byr på et unikt mangfold og stor variasjon når det gjelder klima og natur. Som en av de syv høyeste fjell på hvert sitt kontinent er Kilimanjaros høyeste punkt “Uhuru Peak” målet for mange besøkende. Dette er også vårt mål selv om de fleste er enige om at turen i seg selv er en fantastisk opplevelse. Med varierte klimasoner, avslører hver dagsetappe et nytt landskap og nye naturopplevelser. Du går gjennom frodig skog og øde månelandskap, du går fra å se på aper til å møte isbreer. Selve toppen kan by på minusgrader, og er en stor kontrast til startpunktet i sval Afrika-varme.

Vi har valgt å gå Rongai-ruten på våre turer. Denne går over fjellet fra nordsiden og vi bruker dermed syv dager i fjellet. Her møter vi færre turister enn på mange av de andre rutene (som for eksempel Shira, Marangu og Machame), i tillegg er naturopplevelsen mer spektakulær. Dagsetappene og leirplassene er nøye plassert slik at vi får best mulig tilvenning til høyden noe som gir oss de beste toppsjansene.

Safari i Tarangire

Etter fjellet tar vi deg med på en liten, eksklusiv, behagelig og svært spennende safari, og her er det flere valgmuligheter, ønsker du en liten intim camp i nærheten av Kilimanjaro anbefaler vi Tarangire Nasjonalpark. Parken er kjent for sine enorme Baobabtrær og  store elefantflokker, men vi ser mer enn nok av andre dyr også; geoparder, løver, giraffer og er du heldig også leoparden. Du får oppleve et ekte og utrolig vakkert Afrika, en opplevelse du sent kommer til å glemme.

Ansvarlig turisme

Når vi arrangerer reiser til sårbare naturområder, har vi et ansvar. Turene våre påvirker utvilsomt miljøet og plassene vi besøker. Nettopp av den grunn er vi svært opptatt av å vise respekt for naturen og kulturen – og å begrense fotavtrykket vi etterlater oss. Vi har fokus på å benytte mindre, lokaldrevne hoteller og lokale samarbeidspartnere. Samtidig som vi hjelper til med å skape arbeidsplasser er vi også er opptatt av at bærere og andre involverte blir behandlet godt og har bra utstyr når de er i fjellet.  
Les også gjerne mer om ansvarlig turisme her:

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur Oslo - Tanzania/Kenya - Oslo
 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss:
info@hvitserk.no / 23213070 

Skriv ut

Turfakta

Historie

Etter at fjellets legendariske eksistens ble bekreftet av den tyske misjonæren Johannes Rebmann i 1848, har Kilimanjaro tiltrukket seg flere oppdagelsesreisende. Hans Meyer og Ludwig Purtscheller nådde toppen i 1889 sammen med sin guide Yohani Kinyala Lauwo. Siden har Kilimanjaro blitt et fjell med stor symbolverdi, nevnt eller representert i kunst og brukt i mange kommersielle produkter. Du har kanskje lest boken "Sneen på Kilimanjaro" av Hemingway og hatt en lengsel mot dette fjellet? Kilimanjaro ligger sammen med de fleste andre høye fjellene i Afrika i nærheten av Riftdalen.

Navnet som brukes til å angi hele fjellet er stavet Kilimanjaro på de fleste europeiske språk. Navnet er dannet som en kombinasjon av to kichaggaord: Kilemia og ngaruo med betydningen «vanskelig å klatre». Chaggafolket er jordbrukere ved foten av Kilimanjaro. Fjellet har tre topper hvis navn også er fra kichagga-språket: Kibo (5895 moh) fra Kifwo som i kichagga betyr «til stede», Mawenzi (5149 moh) fra Kimawenje som betyr «brudd/brukket», og Shira (3962 moh) som betyr «krig», ettersom toppen ble knyttet til strid mellom chagga og masaier. Disse navnene er eldre enn de europeiske oppdagelsesreisendes. På masai er fjellet kjent som Ol Doinyo Oibor, som kan tolkes som «Det hvite fjellet», eller «Det skinnende fjellet». Toppunktet på Kibo heter Uhuru Peak, som betyr ”Frihetens topp”. Kilimanjaro regnes som verdens høyeste frittstående fjell. Kilimanjaro ble oppført på UNESCO’s verdensarvsliste i 1987.

Vulkanen Kilimanjaro er inaktiv men ikke utdødd. Vitenskapsmenn konkluderte i 2003 med at det er flytende magma bare 400 meter under krateret. Det finnes ingen nedskrevet historie om utbrudd, men lokal muntlig historie forteller at vulkanen var aktiv for 150–200 år siden.

Vanskelighetsgrad

Det å prøve og nå nesten 6000 meter vil alltid være ambisiøst. Vi mener likevel at toppen er tilgjengelig for mange, men det er helt klart at det er krevende og slett ikke gitt at alle kommer dit opp. Vær klar over at vi krever god fysikk, tålmodighet (som i alle land med andre kulturer), humør og nysgjerrighet. Om du ikke har prøvd deg i høyden før, må du være forberedt på noen utmattende overraskelser og hodepine, men vi skal gi deg en masse gode råd på veien.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

Det er en stor fordel å ha vært mye på tur i fjellet. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f. eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter. 

På turer til høye fjell bruker vi god tid for å få best mulig akklimatisering. Vi holder gruppen samlet og vil raskt være tilstede hvis en uforutsett situasjon skulle forekomme. Ved alvorlige høydeproblemer vil man bli evakuert til lavere høyder – den beste behandlingen mot høydesyke.

Guidene våre har høydeerfaring, og de er opplært i førstehjelp og behandling av høydesyke. Vi stiller alltid med et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. På turer hvor det ikke er regelmessig telefonforhold har de også med satellittelefon slik at det skal være lett å kommunisere med oss på Hvitserk kontoret.

Hvitserk har et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning, både knyttet til høyde og til andre medisinske problemstillinger.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

På fjellet bor to personer i romslige og gode 3-manns telt. I for- og etterkant av Kilimanjaro bor vi i landlige omgivelser i et bra hotell med fine rom, gode senger og bra mat. På safarien i Masai Mara bor vi i en flott teltcamp med romslige safaritelt. Teltene har egen terrasse med utsikt, senger, er møblert og har toalett og dusj.

Klima

Her er det sommer hele året, men avbrutt av regntider. Statistisk sett er det en lang regntid fra slutten av mars til begynnelsen av juni, og en kort regntid i november. Det er behagelig temperatur på ca 20-25 grader i Arusha. På fjellet kan det på dagtid være shortsvær, men det er stort sett under 0 grader om natten fra første camp. Vi kan oppleve ned mot minus 10-20 grader på toppnatten. På Zanzibar er det varmt hele året, men i april-mai og i november kan det være regn. Les gjerne mer her: https://www.holiday-weather.com/zanzibar/averages/

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Lokal valuta er Tanzania Shilling. Ta med US Dollar i kontanter. Alt kan betales med US Dollar, men vanligvis veksler vi inn noe i lokal valuta underveis.
Det finnes flere steder der man kan bruke kredittkort, stort sett på safari campen og på hotellet man bor på før og etter fjellturen. På Zanzibar anbefaler vi å ta ut lokal valuta i Stonetown da det ofte er høye gebyrer for å betale med kredittkort på hotellene. 

Tid og tidssoner

Norge + 1 time (+2 timer vinterstid). 

Pass og visum

Det er nødvendig med visum for norske statsborgere til Tanzania. Visum til Tanzania får du kjøpt på Kilimanjaro Airport for 50 US Dollar. NB Passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomstdato.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på www.vaksine.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

På fjellet:

 • Lokale guider, kokker og bærere
 • Eget toalett telt på turen
 • Fly Oslo - Kilimanjaro Airport 
 • Fly Kilimanjaro - Nairobi 
 • Fly Nairobi - Oslo 
 • All overnatting (delt rom/telt)
 • Eget messetelt og egne kokker på alle campene
 • Vann/kaffe/te på fjellturen
 • All innlandstransport ifølge programmet
 • Alle tillatelser og parkavgifter

På safari:

 • All transport på hele reisen inkludert transport til flyplassen 
 • 2 netter på eksklusiv teltcamp/lodge i Tarangire nasjonalpark
 • Gamedrives (safari med jeep / bil)
 • Alle måltider t.o.m. lunsj niste den dagen dere reiser til Zanzibar

På stranden:

 • Fly Nairobi (Wilson) Diani Beach tur/retur 
 • 4 netter på strandhotell (eventuelt flere netter på forskjellige steder på Zanzibar)
 • All transport mellom flyplasser og hoteller 

Pris inkluderer ikke

 • Drikkevarer inkl vann utenom fjellet.
 • Avbestillings - og reiseforsikring
 • Evt. enkeltrom på hotell/lodge
 • Tanzania: 50 USD
 • Middag den dagen dere reiser fra Tarangire
 • Øvrige måltider på starndhotell
 • Tips til lokale guider, kokker og bærere på Kilimanjaro (ca 170 USD)
 • Tips til lokale guider og sjåfører i Tarangire (ca 40 USD)
 • Mulige tilleggsaktiviteter på stranden (båtutflukter, "kryddertur" mm)
 • Utgifter av personlig art
 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge: Be om tilbud

Øvrig informasjon

Be om tilbud på et komplett tur, reiser man i høysesong (skoleferier) så blir det ofte fullt på fly, vi vil anbefale å ta kontakt ca 10 måneder før avreise for å få de beste prisene på fly. 

Dag for dag

dag

1

Avreise fra Norge

Transport Fly

Avreise fra Norge, vi flyr gjennom natten til Kilimanjaro flyplass. 

dag

2

Ankomst Kilimanjaro flyplass

Overnatting Hotell
Måltid F,M

Vi ankommer Kilimanjaro flyplass tidlig på ettermiddagen, hvor vi blir møtt av våre Afrikanske venner. Vi ordner med visum og går sluser oss gjennom køene til vi kommer ut i Afrikas varme. Etter et par timer i bussen ankommer vi det hyggelige hotellet. Her slapper vi av og lader opp kreftene til den store dagen i morgen!

 

dag

3

Lett fjelltur til Simba camp (2671 moh)

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 2 timer
Stigning 308
Avstand 7 km

Vi går Rongai-ruten til toppen, som går fra nordsiden. På denne ruten er det litt færre folk enn mange av de andre rutene opp til Kilimanjaro, og det er en vakker og variert naturopplevelse. Etter frokost kjører vi til Rongai Gate (ca. 3-4 timer) for registrering og lunsj. Dagens etappe er rundt 2 timer og går til Simba Camp som ligger på 2.671 moh. Ruta starter på små stier gjennom jungel og regnskog. Når vi kommer opp til camp får vi fantastisk utsyn til Kilimanjaro og over slettene nedenfor Kilimanjaro. 

Utsikt til Kilimanjaro fra Simba Camp. Foto: Henriette Aass

 

dag

4

Opp i høyden - second Camp (3450 moh)

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 4-5 timer
Stigning 779
Avstand 6 km

Etter å ha blitt vekket med te og kaffe i teltet, spiser vi frokost og begynner dagens etappe - og merker raskt at etappen er forskjellig fra den foregående. Vegetasjonen endrer seg hele veien opp mot Kilimanjaro - og etterhvert vil du få flott utsikt mot Kibo og kraterkanten. Vi går i jevnt oppover 3-4 timer før vi kommer til campen. Her slapper vi av, de som føler seg spreke kan ta en kort tur i området etter lunsj, noe som anbefales for å akklimatisere seg enda bedre.  

Foto Lars Petter Jonassen

dag

5

Over skyene - Kikelewa caves (3600 moh)

Overnatting Telt
Måltid F/M
Tid 3-4 timer
Stigning 150
Avstand 9 km

Dette er også en forholdsvis rolig dag. Vi spiser frokost og begynner ganske bratt på dagens etappe, opp små stier, og nå er ikke lenger vegetasjonen så høy og tett. Vel fremme i campen får vi fantastisk utsikt over krateret og isbreene på østsiden av toppen. Lufta begynner å bli tynnere, stiene etter hvert smalere og denne natten overnatter vi i camp ved Kikelewa Caves, på omtrent 3600 moh. 

Mot Kikelewa caves. Foto:Elise Koren

dag

6

Akklimatisering - Mawenzi Tarn Camp (4315 moh)

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 5-6 timer
Stigning 715
Avstand 6 km

Nok en gang blir vi vekket med te og kaffe i teltet – en luksus vi har blitt vant med. Etter frokost starter vi å gå opp gresskledde bakker, mens vegetasjonen blir gradvis mer sparsom. Dagens etappe er litt brattere enn de to foregående, men vi går ikke så langt (ca. 5 timer). For å tilpasse oss høyden på best mulig måte, minner vi hverandre hele tiden på at vi skal gå sakte og drikker masse vann underveis. Vi overnatter idag på rutas flotteste camp; Mawenzi Tarn Camp (4.315 moh) – og har nok en hyggelig middag i messeteltet. Før middag går vi en kort akklimatiseringstur opp mot Mawenzi-fjellet. Ved klarvær har vi panoaramautsikt til Kilimanjaro nesten hele dagen.
Kaffe/te servert på "sengen" om morgenen! Foto: Hvitserk

 

dag

7

Fra månelandskap til Kibo camp (4720 moh)

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 5-6 timer
Stigning 405
Avstand 9 km

Nå begynner månelandskapet, og over sadelen mellom Mawenzi Camp og Kibo (4.720 moh) kommer vi til Kibo Camp hvor vi setter opp teltene.  (ca. 5 timers gange). Vi skal opp i høyden på dagens etappe, men vi har et rolig tempo og det er enkelt terreng å bevege seg i. Campen har en spektakulær plassering i bunn av kraterveggen på Kibo. Her passer vi på å slumre, samle krefter og forberede oss på nattens toppstøt – kun avbrutt av nok en deilig middag fra kokken! 

På vei mot Kibo. Foto:Lars Petter Jonassen

dag

8

Toppnatten! (Uhuru Peak 5895 moh - Horombo camp)

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 12-16 timer
Stigning 1175
Avstand 15 km

Dette er den lengste og tyngste etappen på hele turen, og til sammen er vi underveis i mellom 11 og 15 timer. Vi starter i løpet av natten, det kan være kaldt, og det kan være stjerneklart og måneskinn. Det kribler litt ekstra hos de fleste og vi går langsomt oppover. Det begynner etter hvert å lysne, og vi tar en pause ved Gilman`s Point (5700 moh) og nyter den magiske soloppgangen over den taggete tinderekka Mawenzi. Sola gir oss ekstra krefter, og fra Gilman`s Point tar turen til Uhuru Peak (5895 moh) – hovedtoppen på Kilimanjaro – ca to timer. Vi passerer Stella Point, breen og isformasjonene som fremdeles utgjør store deler av topplatået. Det føles utrolig deilig å komme fram til skiltet som viser at vi er på toppen av Afrika! På Uhuru Peak finner vi fram kamera og glemmer raskt alt slitet! Etter toppseansen begynner returen. Det er mye nedoverbakke til Kibo (4.700 moh) der vi tar en pause og spiser litt lunsj før vi fortsetter til Horombo Camp Site (3720 moh) hvor vi tilbringer natten og hviler ut etter en slitsom, men stor dag!

På vei opp mot Gillmans Point. Foto:Lars Petter Jonassen

dag

9

Siste dag gjennom regnskogen - Kilimanjaro Basecamp

Overnatting Hotell
Måltid F,L
Tid 5-7 timer
Nedstigning 1834
Avstand 20 km

Den siste dagen på fjellet. Vi går i mellom fem og syv timer til Marangu Gate (1.866 moh) – nyter regnskogen på veien ned før vi kanskje unner oss en lokal Kilimanjaro-øl ved gaten. Alle som har vært på toppen får diplom, og her tar vi også farvel med våre trofaste bærere og guider. Vi blir kjørt tilbake til hotellet – der det smaker godt med dusj, en dukkert i bassenget og en deilig middag! 
 På vei ned fra Horombo til gaten. Foto:Christian Styve

 

dag

10

Safari i Tarangire Nasjonalpark

Overnatting lodge
Måltid F,L,M
Transport Fly

Etter en veldig tidlig frokost blir vi hentet på hotellet, vi kjører i noen 3-4 timer før vi ankommer lodgen hvor vi spiser lunsj. Eventuelt er vi på safari og har med niste som vi spiser på veien. Tarangire er kjent for sine store Baobabtrær og store elefantflokker, men vi ser massevis av andre dyr her også; blant annet flere sorter antiloper, sjiraffer, løver og struts. 
 Elefanter i Tarangire. Foto:Hvitserk

dag

11

Tarangire Nasjonalpark

Overnatting Safari telt
Måltid F,L,M

Dette blir en full dag i Tarangire med safari, vi har med niste og stopper for å spise på tur.  Safariguiden vår har mange års erfaring og er flink til å finne frem til dyrene.  Vi vender tilbake til campen før det blir mørkt og får servert middag. Kvelden avsluttes gjerne rundt leirbålet der vi ivrig forteller om dagens opplevelser.

løvebrøl! Foto:Henriette Aass

 

dag

12

Tarangire - Kilimanjaro flyplass - Zanzibar

Måltid F
Transport Fly

Vi rekker enda  en tidlig safari, og har med oss niste i dag også, slik at vi rekker flyet til Zanzibar som normalt går på ettermiddagen. Tidlig på kvelden samme dag ankommer vi Zanzibar, her blir vi hentet og tatt med til strandhotell. På Zanzibar finnes det et stort utvalg av hoteller, men området med beste badeforhold i sjøen er på nord og nord-øst siden av øya. Spør oss gjerne om tilbud! 

Hvite lange strender på Zanzibar

dag

13-15

Avslappende dager på Zanzibar

Å avslutte drømmeturen i Afrika med strandliv langs Zanzibars hvite strender gjør reisen komplett.
Zanzibar er Øst-Afrikas mest kjente «strandsted» og det betyr også at det er her det er mye turister. For gjester på Zanzibar er et besøk i hovedstaden Stonetown et "must." Mange legger også inn en overnatting her, for å få med seg byen på kveldstid.
Vær oppmerksom på at det er store forskjeller på høy- og lavvann på Zanzibar. På mange av overnattingsstedene er det derfor ikke mulig å bade hele døgnet. De fleste hotellene har derfor svømmebasseng. Nord og nord-øst kysten av Zanzibar har gode badeforhold og de fleste drar gjerne hit på strandferie.
Vi kan også nevne Chumbe Island, som er liten øy i en Marin nasjonalpark, her opplever man barfotluksus – og et helt spesielt overnattingssted som har vunnet flere priser for sitt miljøarbeid og sin økoturisme-profil.  Chumbe ligger 40 minutters båttur fra Zanzibar. Øya har kun syv bungalower. Dette er et spesielt og annerledes sted – standarden er forholdsvis enkel, men det føles likevel luksuriøst.  Maten er god, og det er flere aktivitetsmuligheter på øya (for eksempel snorkling). To-tre netter her er bra, gjerne i kombinasjon med en natt eller to i Stonetown eller et annet sted på Zanzibar.

dag

16

Hjemreise

Vi tar farvel med dette vakre stedet før vi får transport tilbake til flyplassen. Herfra reiser vi hjem med kvelds/nattfly. 


dag

17

Ankomst Norge

Ankomst Norge! Etter en lang natt er vi tilbake på Gardermoen tidlig på formiddagen. Men minnene om fjellet, folket, naturen og dyrene vil leve lenge.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

2 tynne innersokker, ull anbefales. 2 tykke sokker, jo tykkere jo bedre. De tykke sokkene bør være av ull.

2 sett ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag. Dersom du liker superundertøy best kan du bytte ut ett sett, men vi anbefaler ull.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Regnponcho

En tynn og lett regnponcho hvis det skulle komme regn. Det kan bli klamt og varmt med skalljakken.

Dunjakke

Du kommer til å trenge denne. En stor og god jakke er å anbefale. Den bør ha hette og gå ned over rumpa.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Til å bruke på de første etappene.

Shorts

Denne kan du få bruk for de første dagene. Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-shorte/skjorte

Det kan være varmt de første dagene.

Hals/buff

Det kan stedvis være støvete på ruta, og da kan denne være fin å ha foran munnen. En i ull til toppnatta kan være greit.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Godlua. En ekstra lue kan også være lurt.

Votter

Tykke og varme votter til toppnatta (ikke hansker).

Overtrekksvotter/

vindvotter

For ekstra komfort om man fryser lett på hendene. Bør være romslige, og gå godt oppover underarmen. Må være myke og gi godt grep, selv med innervotter.

Vanter

Kan være godt å ha på ettermiddagen/kvelden, og ved dårlig vær i lavere strøk.

Fjellstøvler

Solide halvstive fjellstøvler. De må være romslige slik at du får plass til et par gode sokker.

Joggesko

Solide, gjerne litt høye, med solid såle. Ved tørt vær kan du bruke disse de første etappene i fjellet.

Gamasjer

Gir ekstra isolasjon, og beskytter støvlene mot fuktighet, støv og gjørme.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Stor bag/ryggsekk

Ca 140 liter. Vi anbefaler bag, men ryggsekk fungerer også.

Dagstursekk

35-45 liter. Brukes på fjellet og som håndbagasje på flyet. Du trenger en sekk som kan romme termos, 3 liter drikke, kamera og litt klær.

Sovepose

Det vil variere fra å være mildt til kaldt på natta underveis på turen.  Du bør velge en varm pose som tåler minimum -15°C. Hvis du fryser om natten gir det dårlig akklimatisering.

Liggeunderlag

Liggeunderlag (skumgummi) er inkludert i turen, men det er kaldt og rått og vi anbefaler å ha med et isolasjonstrekk. Man får billig vindusbeskytter til bil på biltema. Dette isolerer veldig godt! Les her:  Isolasjonstrekk Har du et Exped Dun 7/9 eller lignende vil det gi enda bedre komfort, men bærerne tar kun med ett underlag opp i fjellet.

Putetrekk

Det kan det være fint å fylle et putetrekk med f.eks dunjakka.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

2 – 3 stk litersflasker med trekk, slik at de ikke fryser så lett. En tykk ullsokk eller lignende gjør også nytten. Nalgene flasker med stor åpning og isolasjonstrekk er det beste.

Camelbak

Denne kommer du ikke til å angre på å ta med, vi drikker mye vann for å holde hodepinen unna. Vi anbefaler ikke Camelbak på toppnatten, selv om den er isolert. Den fryser ofte uansett.

Termokopp

Ta gjerne med termokopp om du er glad i noe varmt å drikke i løpet av dagen.

Saft/sportsdrikk

Vi må drikke mye på turen, så hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann, kan det være lurt at du tar med litt sportsdrikk eller saft som kan blandes ut med vann.

Snacks/godteri

Sjokolade, nøtteblanding eller kjeks er lurt å ha på toppnatten, og noen av de litt lengre dagsetappene.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka. Plastposer med ziplock kan også være fint å ha.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går. I campene får vi papir.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Det er skarp sol i høyden. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet

Malariatabletter

Myggmiddel

Mageregulerende

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Vaksiner

Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor, ellers kan vi anbefale Sentrum reisemedisin (reisemedisin.no). Du bør kontakte din fastlege eller reisepoliklinikk i god tid (minst 4 uker) før avreise for råd og veiledning vedrørende nødvendige vaksiner og helseråd. Kenyanske myndigheter krever gulfebervaksine når vi kommer fra et område med gulfeber.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Penger/kort

Det meste er dekt, men du må beregne ca. 300 dollar til tips til bærere og guider på fjellet, safarien og visum for Tanzania som ordnes ved ankomst. De tar kort på hotellene.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å ha på safarien.

Lett sommerbukse

Til safarien. Middagene er uformelle.

Badetøy

 

 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere

Anbefalte turer for deg

Kilimanjaro med safari og Kenyakysten

Nå kan du kombinere drømmen om “Afrikas tak” Kilimanjaro med en komplett safariopplevelse i Masai Mara og strandferie langs Kenyakysten. Dette er den perfekte Afrika-opplevelsen.

Afrika Tanzania,Kenya

Nivå 3 17 dager

Kilimanjaro med safari i Tanzania

Nå kan du kombinere drømmen om “Afrikas tak” Kilimanjaro med en komplett safariopplevelse i Tarangire, Tanzania.

Afrika Tanzania

Nivå 3 13 dager

Zimbabwe - Victoria Falls og safari

Bli med på et afrikansk eventyr i Zimbabwe! Vi kan nå endelig tilby denne destinasjonen på programmet, og vi har satt sammen en fantastisk kombinasjon med Victoria Falls og safari i Hwange nasjonalpark.

Afrika Zimbabwe

Nivå 1 10 dager