Luksussafari i Karen Blixens fotspor

Bilder & Video
Nyhet
Skreddersøm, Safari Nivå 1 6 dager 2 - 20 deltakere

Dette er safari med litt ekstra. Kombinasjonen av nærhet til naturen, et rikt dyreliv, å bo langs elven Mara i luksustelt, og geniune guider vil gi deg den perfekte safariferien. Hele reisefølget vil sitte igjen med opplevelser som vil huskes for alltid.

Høydepunkter

 • Møte med den ville savannen
 • Dyreliv rett utenfor teltet
 • Magiske solnedganger
 • Vandresafari
 • Bush breakfast eller ballongsafari?

Karen Blixen camp er en øko-vennlig luksuscamp med 22 telt. Dette er et deilig sted å komme tilbake til etter dagens safariopplevelser, og du kan nyte en forfriskende dukkert i bassenget, en kald drink mens du ser på solnedgangen over savannene og dyrene eller hva med en spabehandling? Teltene i campen er alle plassert langs elven Mara, og ligger usjenert til. Det er bare å glede seg til et rikt dyreliv også på natten, når dyrene kommer til elven for å drikke. 

Masai Mara ligger på grensen mellom Kenya og Tanzania, på ca. 2000 meters høyde. På de endeløse savannene utfolder det seg et dyreliv som knapt lar seg beskrive. De fleste kaster seg rett ut i dette eventyret fra jeep. Gamedrive kalles det. Fra våre biler opplever du så godt som alltid elefanter, løver, flodehester, sjiraffer og geparder på nært hold. Er vi heldige kan vi også se leopard eller nesehorn. Hvis du vil, gir vi deg også muligheten til å vandre sammen med masaier midt i dette mangfoldet av dyr. En spennende, flott og helt særegen opplevelse! Vi går på safari med kamera og kikkert, med spyd og pil og bue. De engelsktalende masaiene lærer deg å tyde spor og tegn i naturen og rundt bålet om kvelden forteller de fascinerende historier om livet i Masai Mara.

I dette forslaget har vi satt opp 3 netter på safari, men du kan gjerne legge til netter om du ønsker det. De fleste av våre gjester som reiser på safari i Kenya, avslutter Afrika-eventyret med noen dager på stranden, enten på Kenya-kysten eller på Zanzibar. Be gjerne om et tilbud til for dette når du melder deg på, dersom du ønsker å forlenge Afrika-turen.

Pris fra 24.990,- per voksen. Spør oss om barnepriser. 

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur Oslo - Nairobi
 • All overnatting
 • Måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss:
info@hvitserk.no / 23213070 

Skriv ut

Turfakta

Historie

Hvitserk har sendt mange gjester på safari i Afrika gjennom årene, og Kenya utmerker seg stadig som vår favoritt. 

Opplev den store dyrevandringen i fantastiske Masai Mara i Kenya. Hvitserk skreddersyr safariturer i Afrikas vakreste og mest dyrerike nasjonalparker. Se «The Big Five» fra safarijeepen eller bli med masaiene på gåsafari! Avslutt ferien på kritthvite strender ved Det indiske hav.

Vanskelighetsgrad

Safari er for alle!

Les mer om graderingen på våre turer her.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Vi bor i behagelige telt med privat veranda. Alle teltene ligger med utsikt mot Mara elven. Campen har basseng, og tilbyr spabehandlinger for de som ønsker dette mot ekstra kostnad.  

Klima

Kenya har et komplisert og ganske uforutsigbart klima. Generelt kan vi si at det er to regntider. Den lange slår vanligvis til i april og mai, og den korte er i november / desember da det oftest kun er snakk om ettermiddagsbyger. Masai Mara kan du egentlig besøke hele året så sant du er forberedt på en regnskur eller flere i regntiden. På denne tiden blir det grønt, frodig og vakkert. Som en generell regel kan vi si at i innlandet er det varmt om dagen og kjøligere om natten. Det er sjelden at temperaturen går over 27 grader om dagen, og sjelden under 10 grader om natten i safariområdene. Nasjonalparkene ligger på ca 1300 til 2000 meters høyde, og spesielt om vinteren (juli - september), blir det kjøligere om natten.

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Lokal valuta i Kenya er Kenyanske shilling. Ta gjerne ut litt lokal valuta ved ankomst Kenya. Man kan også betale med kort på campen i Masai Mara. Ta gjerne ut noen USD på forhånd til tips underveis. 

Tid og tidssoner

Norge + 1 time. (Vinterstid + 2 timer.) Når klokken er 12 i Oslo, så er den 13 i Kenya på sommertid.  

Pass og visum

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato). Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under Reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon. Sidene finner du på www.landsider.no.  

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på www.vaksine.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Program som nevnt i dag til dag-programmet
 • Overnatting i del av komfortable tomannstelt /trippeltelt
 • Helpensjon på safari
 • Drikke: mineralvann, vann, husets vin og lokal øl
 • All transport som beskrevet i programmet
 • Engelsktalende, dyktig safariguide
 • Jeepsafari som nevnt i program
 • Parkavgifter
 • Nattsafari og sundowner
 • Flyreise Oslo-Nairobi-Oslo
 • Flyreise Nairobi Masai Mara tur/retur

Pris inkluderer ikke

 • Visum til Kenya USD 50 pr person.
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Måltider utover det som er nevnt i programmet
 • Tips til hjelpere underveis og utgifter av personlig art
 • Ballongsafari (be om tilbud)
 • Klesvask
 • Eventuelle tilleggsaktiviteter
 • Enkelttelt på safari (be om tilbud)

Øvrig informasjon

På denne turen kan vi legge til netter, og også legge til badeferie i etterkant av turen, enten til Diani Beach (Kenyakysten), Zanzibar eller Seychellene. På denne turen har vi også gode barnepriser opp til og med 12 år.

Dag for dag

dag

1

Norge - Kenya

Transport Fly

Avreise fra Norge, ankomst Nairobi neste morgen.

dag

2

Safaristart!

Overnatting Safaricamp
Måltid F/L/M

Ved ankomst Nairobi blir vi hentet og tatt med til innenlandsflyplassen Wilson. Herfra flyr vi med småfly til Masai Mara (ca. 45 minutter). Allerede her starter de store opplevelsene, og det blir en liten safariopplevelse i løpet av kjøreturen fra flystripen til campen. Overnatting i Karen Blixen Camp de neste tre nettene. Ved ankomst får vi en deilig 3-retters lunsj og mens vi nyter en afternoon tea går guiden vår igjennom programmet for de neste dagene. Ønsker man å endre på noe i programmet eller legge til noe så kan dette avtales med guiden. Deretter blir det spennende ettermiddagssafari etterfulgt av nok et herlig måltid i campen. 

Kanskje møter vi på løver allerede første safaridag?

dag

3

Safari i dyrerike Masai Mara

Overnatting Safaricamp
Måltid F/L/M

Full dag med safari i Masai Mara med piknik underveis. Igjen reiser vi rundt med jeep og opplever sterke dyremøter. Kveldene tilbringes enten i den sjarmerende restauranten eller vi kan nyte middagen i "Bush Garden" med fantastisk utsikt mot dyrelivet som trekker nære elven på kveldstid. 

Det er bare å glede seg til store dyremøter!

dag

4

Leopard Gorge og nattsafari

Overnatting Safaricamp
Måltid F/L/M

Vi starter dagen med safari ved kjente Leopard Gorge - et område hvor det er gode sjanser for å se leoparder. Området ble kjent via BBC sin dokumentar "Big Cat Diary."
Før etter lunsj kan vi ta en øko-vandring i campen, skue ut på dyrelivet fra lenestolen vår mens vi nyter noe kaldt i glasset, eller bestille en spabehandling. På kvelden blir det nattsafari i Mara North konservatet før vi nyter en deilig middag i campen. 

Er vi heldige treffer vi på leoparden idag. Foto: Henriette Aass

dag

5

Hjemreise

Måltid F,-,-
Transport Fly

Etter frokost blir det plass til enda litt mer safari på vei til flystripen i Masai Mara. Dere reiser med småfly tilbake til Nairobi og kan nyte fantastisk utsikt fra vinduene. Langt der nede er en Masaigjeter med en flokk geiter og i buskene lurer et rovdyr. Et utrolig skue! Ved ankomst den lille lokale flyplassen Wilson flyr dere videre til Norge eller videre til stranden hvor dere kan nyte livet noen dager. Spør oss om et konkret tilbud på ønsket hotell i så fall.

Noen dager ved Kenyakysten anbefales på det varmeste! Foto: Henriette Aass

dag

6

Ankomst Norge

Ankomst Norge på morgenen eller ved lunsjtider.

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere

Anbefalte turer for deg

Sør-Afrika: Cape Town, vandresafari og vinland

Opplev dette kinderegget av en 10-dagers tur! En av verdens mest populære storbyer Cape Town, vandresafari med ville dyr på Pioneer Trail og sykkeltur i vindisktriktet Franschhoek.

Afrika Sør-Afrika

Nivå 2 10 dager

Zimbabwe - Victoria Falls og safari

Bli med på et afrikansk eventyr i Zimbabwe! Vi kan nå endelig tilby denne destinasjonen på programmet, og vi har satt sammen en fantastisk kombinasjon med Victoria Falls og safari i Hwange nasjonalpark.

Afrika Zimbabwe

Nivå 1 10 dager

Safari i Masai Mara

Drømmer du om safari i Afrika, er dette turen for deg! Vi garanterer spennende dyremøter og fantastiske opplevelser i vakre, dyrerike Masai Mara.

Afrika Kenya

Nivå 1 7 dager