Sør-Afrika: Cape Town, vandresafari og vinland

Bilder & Video
Nyhet
Skreddersøm, Fottur, Safari 10 dager 2 - 8 deltakere

Dette er et kinderegg av en tur, og du får oppleve en av de mest populære storbyene i verden, spennende vandresafari og et idyllisk vindistrikt på en drøy uke i Sør-Afrika. I Cape Town er det nok å oppleve, hva med en tur opp til Table Mountain for å se på solnedgangen eller en historisk ferd ut til Robben Island? Pioneer Trail i Gondwana byr på glamping, dyremøter og herlige kvelder under stjernene. Sist, men ikke minst får vi en flott avslutning på turen i Franschhoek vindistrikt med sykkeltur og vinsmaking!

Høydepunkter

 • Metropolen Cape Town
 • Table Mountain
 • Gåsafari på savannen
 • Nærhet til naturen og dyrene
 • Vindistriktet Franschhoek
 • Guidet sykkeltur med vinsmaking underveis
Cape Town

En av de mest populære feriebyene i verden. Noen sier den er verdens vakreste. Med Table Mountain som kulisse, ligger byen der som “et stykke Europa i Afrika”. Her er det gode muligheter for å få med seg mye av det som er å oppleve i Cape Town og omegn, med vinsmaking, Kapp Det Gode Håp, Table Mountain, Robben Island og kanskje noen museer eller litt avslapning på en av de vakre strendene.  

Gondwana Game Reserve Pioneer Trail

Gondwana viltreservat er det eneste i verden med fynbos vegetasjon. Fynbos er «lyngplanter» som kan overleve tøffe forhold med lite vann. Lite i arealstørrelse, men stort i artsrikdom. Viltreservatet har selvsagt også et spennende dyreliv, inkludert "Big 5", (løve, neshorn, elefant, bøffel og leopard).

Pioneer Trail byr på den ultimate "glamping" (glamorøs camping) hvor bagasjen transporteres daglig mellom de tre leirene, slik at du kan oppleve det dramatiske fynbos-landskapet med bare en lett dagstursekk. Hver camp består av fire telt med eget bad, og plass til maksimalt 8 gjester. Deilige afrikanske retter serveres i hver camp, og det er bare å glede seg til bålstunder under stjernehimmelen ute i det fri.

Du trenger bokstavelig talt «bare ta med støvlene», og Pioneer Trail-guidene vil gjøre resten. Det sies at det ikke finnes noen bedre måte å oppleve natur og dyreliv på enn til fots.

Franschhoek vindistrikt

Franschhoek er en liten landsby i vindistriktet sør for Cape Town. I landsbyens lille sentrum finner du hyggelige restauranter, pannekake-kafeer, butikker og kunstgallerier. Mektige fjell omkranser byen med sine grønne enger, vinmarker og åser. Franskmennene bosatte seg her i 1688, noe det store hugenott-monumentet vitner om. I og rundt byen finnes vinkjellere både over og under jorden, og her kan man virkelig skjemme seg bort med gourmetmåltider!

Ønsker du å avslutte turen med noen dager på stranden? Vi ordner gjerne med strandopplevelser på paradiset Seychellene, i eksotiske Mosambik eller kortreist langs Sør-Afrika kyst for å nevne noen. Spør oss om tips!

Pris fra 25.990,- per person ved minimum 4 reisende.
Pris fra 29.990,- per person ved minimum 2 reisende.

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur Oslo - Cape Town
 • All overnatting som beskrevet i dag til dag programmet
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokal guide på gåsafarien
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss:
info@hvitserk.no / 23213070 

Skriv ut

Historie

Republikken Sør-Afrika er et land i det sørlige Afrika som grenser til Botswana, Lesotho, Mosambik, Namibia, Swaziland og Zimbabwe. Teknologisk og økonomisk er landet et av de mest utviklede i Afrika, og politisk et av de mest innflytelsesrike.

Sør-Afrika er kjent for store innbyrdes motsetninger, både innen natur, økonomi, og i forhold mellom folkegrupper. Mest kommer motsetningene til syne i apartheid, Sør-Afrikas offisielle rasepolitikk gjennom nesten 50 år, hvor det hvite mindretallet undertrykket det svarte flertallet. Apartheid ble offisielt avskaffet i 1991, og i 1994 avholdt Sør-Afrika sine første frie demokratiske valg. Sør-Afrika kjent for å løse problemene med undertrykking. Nelson Mandelas ekstremt pragmatiske og modige holdning som avsluttet apartheid på en fredelig måte er legendarisk og står frem i verdenshistorien.
Sør-Afrika sies å ha kjælenavnet The Rainbow Nation. Det er et land med farger i mange aspekter. Det har mange kulturer og språk, folk av mange raser lever harmonisk sammen, og det har en rekke naturattraksjoner. Landet har en spennende blanding av europeisk og afrikansk livsstil. Det sies at Sør-Afrika har rykte for å kombinere hele verden i ett land - se det selv!

Vanskelighetsgrad

Cape Town passer selvsagt for alle. Vi har allikevel noen krav på denne litt spesielle turen fordi det er fotsafari involvert. Turen er derfor passende for alle som er 12 år eller eldre. Du må være i fysisk form til å gå 6 timer om dagen, og det kan være varmt i solen midt på dagen. Vi rusler i to fulle dager mellom campene vi skal overnatte i, men bagasjen vår blir fraktet så vi går kun med dagstursekk på fotsafarien. Det blir også guidet sykkeltur i vindistriktet i Franschhoek, med besøk på vingårder som inkluderer vinsmaking. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

De fleste av turene våre inneholder fysiske utfordringer. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. 

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Vi bor på et spennende hotell i Cape Town. På fotsafarien blir det camping, type "glamping" i komfortable telt i 3 netter. Vi avslutter turen med 2 netter på et veldig sjarmerende gjestehus i vindistriktet Franschhoek.

Klær og utstyr

Her er noen tips til hva vi mener du bør ha med på tur:

 • Noe varmt tøy: Det kan være kjølige netter/kvelder
 • Langermet skjorte og langbukser for beskyttelse mot mygg etter mørkets frembrudd
 • Bra med skift av skjorter/bluser/t-skjorter
 • Lette, luftige sommerklær
 • Fritidstøy: Stilen er uformell, eventuelt noe penklær til bruk i Cape Town på kveldene om ønskelig
 • Badetøy
 • Gode tursko til vandresafari
 • Kikkert
 • Kamera, linser, batteri
 • Solkrem
 • Myggspray
 • Toalettsaker
 • Dagstursekk til å bruke på vandresafari
 • Antibac

Klima

Sør-Afrika er et stort land, og klimaet varierer fra hvilken region man er i. Generelt er Sør-Afrika et tørt og varmt land. Varmeste årstid er fra november til februar, da er det er regntid i nord og nord-øst mens det er stabilt tørt vær i sør. Kaldeste årstid er mai til juli, med stabilt tørt vær i nord og nord-øst, og regntid i sør.

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Her brukes sør-afrikanske rand. Du kan ta ut kontanter på minibankene i byene og på flyplassen, og kredittkort som Visa og Mastercard godtas de fleste steder. Vær spesielt oppmerksomme når dere tar ut penger av minibanker: ikke ta imot hjelp fra noen, ikke vis pin-koden og ikke la noen andre holde kortet. Vær varsom og bruk helst minibanker som har en vakt. 

I Sør-Afrika er det vanlig å gi tips når man benytter ulike servicetjenester – mange lønninger er i stor grad basert på tips. Tips i lokal valuta: Rand (Zar).

Tid og tidssoner

Ingen tidsforskjell når det er sommertid i Norge. Sør-Afrika er en time foran når vintertid i Norge innføres.

Pass og visum

Norske statsborgere trenger ikke visum til Sør-Afrika, men passet MÅ inneholde minst en blank side og være gyldig i minst seks måneder etter utreise fra Sør-Afrika. Fra november 2019 trenger ikke barn under 18 år fødselsattest eller annen dokumentasjon ved innreise til Sør-Afrika. 

Gamle regler om krav til «apostillestemplet fødselsattest» for barn under 18 år er altså opphevet. Det er heller ikke nødvendig med ytterliggere dokumentasjon dersom barnet kun reiser med den ene forelderen. 

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på www.vaksine.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til kontoret før turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Flybilletter tur/retur Oslo - Cape Town
 • Lokale guider og sjåfører
 • All lokal transport
 • Måltider som nevnt i programmet
 • Parkavgifter
 • Overnatting som nevnt i programmet
 • Guidet sykkeltur i vindistriktet

Pris inkluderer ikke

 • Tilslutning fra andre flyplasser i Norge
 • Drikke
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Personlige utgifter
 • Enkeltrom
 • Aktiviteter som ikke er nevnt i programmet

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

dag

1

Avreise fra Norge

Måltid -,-,-
Transport Fly

Vi flyr fra Norge og ankommer Cape Town neste dag. 

dag

2

Cape Town

Overnatting Hotell
Måltid -,-,-

Vi lander i Cape Town hvor vi blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet vårt for de neste 3 nettene. 

Få byer ligger så vakkert til som denne. Med flotte Table Mountain i bakgrunnen, grønne Signal Hill og Lions Head i horisonten, og med sitt flotte havneområde i front er det ikke til å undres over at byen også blir kalt Sør-Afrikas moderby. I dag er byen et fascinerende virvar av skyskrapere og byggestiler fra kolonitiden. Grip dagen og dra på oppdagelsesferd!

Et forslag er å ta turen opp til Table Mountain på ettermiddagen for å se på solnedgangen. Utsikten fra toppen her er uslåelig! Du kan enten gå opp på egen hånd, leie en guide eller ta taubanen opp.
På kvelden anbefaler vi middag på en av sjømatrestaurantene langs Waterfront. Hotellet har skyttelbuss til og fra Waterfront, så det er enkelt å komme seg dit.

Hva med noe forfriskende å drikke på hotellets takterrasse etter å ha utforsket byen?

dag

3

Storby, kultur eller strand?

Overnatting Hotell
Måltid F,-,-

Etter en god hotellfrokost anbefaler vi en tur ut til Robben Island, øya hvor Nelson Mandela satt fanget i mange år, og bruke et par timer der ute. Det finnes også mange spennende historiske museer i Cape Town som er verdt et besøk. 

Ønsker du en fulldagstur kan vi gjerne hjelpe til med utflukt til Kapp det gode Haap, et spektakulært og vakkert område, der Atlanterhavet møter Det Indiske hav.

Ønsker noen å ha en helt rolig formiddag kan vi anbefale å ta turen til en mathall, eller en av byens flotte strender. På kvelden vil du kanskje tilbake til Waterfront eller teste noe annet? Spør oss gjerne om tips.

Utsikten fra toppen av Table Mountain er uslåelig! Langt der ute skimter vi Robben Island i det fjerne.

 

dag

4

Safaristart

Overnatting Telt
Måltid F,L,M

Etter en god frokost hentes vi på hotellet, og er klare for safarieventyr! Kjøreturen til Gondwana Game Reserve tar omtrent 5 timer og vi ankommer Gondwana i god tid for lunsj. Her blir vi ønsket velkommen, og møter guideteamet som skal følge med oss de neste dagene. Vi diskuterer dagsprogrammet og blir litt kjent med guidene. 

Når vi er klare for avreise kjøres vi til første camp hvor vi får servert en high tea og noe snacks. Safarieventyret er i gang og vi kjører ut på ettermiddagssafari i åpen bil. Det er bare å glede seg til spennende dyremøter på savannen. Safarien avsluttes med "sundowner", drinker i solnedgang. Afrika byr på de flotteste solnedganger, og man føler seg virkelig tett på naturen i dyrenes rike. 

Når vi er tilbake i campen får vi servert en god, utendørs middag og kan utveksle historier fra dagen rundt bålet. 

Selv om dyrene er hovedattraksjonen, er måltidene, utendørs rundt bålet, også en stor del av opplevelsen på denne turen.

dag

5 - 6

Vandresafari og store opplevelser

Overnatting Telt
Måltid F,L,M

Dagene starter tidlig i bushen. Etter frokost reiser vi ut på fottur med dagstursekken vår. Vi tar med oss matpakker for lunsj, og drikke og vandrer i vei ut i nytt terreng. Vi utforsker den unike naturen, landskapet og dyrelivet. Her finnes både Big 5 og mange andre dyrearter - men ikke vær redd, guidene holder oss på trygg avstand. 
Gondwana viltreservat er det eneste i verden med fynbos vegetasjon - fynbos er lyngplanter som kan overleve tøffe forhold med lite vann. Dette planteriket ble erklært "World Heritage Site" av UNESCO i 2004. 

Vi ankommer neste camp på ettermiddagen og bagasjen vår er i mellomtiden fraktet hit. Vi får servert High tea og snacks og slapper av i campen. Kanskje hører vi noen spennende lyder i buskene rundt oss? På kveldene blir det bålhygge og deilige middager - for ikke å glemme kalde drinker i solnedgangen. Vi nyter tilværelsen under stjernehimmelen og tenker tilbake på dagen som gikk og hvor små vi føler oss i dette viltreservatet. 

Vi holder oss i trygg avstand fra dyrene, men det er allikevel en veldig spennende opplevelse å vandre på dyrenes hjemmebane.

dag

7

Videre til vinland

Overnatting Gjestehus
Måltid F,-,-

Etter frokost i campen får vi en siste safari, før vi sjekker ut og reiser videre til vindistriktet, og landsbyen Franschhoek – opprinnelig kjent som ”Olifants Hoek” etter at elefantene slo seg ned her. Mellom 1688 og 1690 ble landet gitt til 200 hugenotter som hadde flyktet fra forfølgelse i Frankrike. Disse flyktningene begynte med vinproduksjon, og i dag produseres det viner her som eksporteres til hele verden. Franschhoek er kjent for sine utmerkede restauranter, vakre fjell og store gjestfrihet. I tillegg er det mange kunstgallerier, kunsthåndverks-utsalg og forretninger som selger antikviteter.

Nyt dagen og utforsk denne sjarmerende og frodige landsbyen, på ettermiddagen er det deilig å sitte ute med noe kaldt i glasset og se på solnedgangen som går ned over fjellsidene rundt. 

dag

8

Sykkeltur i vinland

Overnatting Gjestehus
Måltid F,-,-

Idag nyter vi en god og lang frokost, før vi skal ut på sykkeltur! Vi hentes på hotellet og sykler avgårde i vinland. Med guide sykler vi rundt og opplever vindistriktet fra sykkelsetet. Vi skal innom flere vingårder - og selvsagt ha vinsmaking. Det er bare å glede seg - Sør-Afrika byr på mye god vin. 

På ettermiddagen kan vi ta en velfortjent forfriskning langs bassengkanten. Gjestehuset ligger i kort gangavstand fra hovedgaten i Franschhoek, og her finnes mange restauranter for en deilig middag. 

Ta en avkjølende dukkert etter sykkelturen i gjestehusets basseng:)

dag

9

Hjemreise

Måltid F,-,-
Transport Fly

I dag spiser vi en god siste frokost i Sør-Afrika og gjør oss klare til hjemreise. Vi kjøres til flyplassen i Cape Town og flyr over natten hjem til Norge. 
Ønsker du å forlenge turen med noen dager på stranden enten i Cape Town, Durban eller for eksempel på Mauritius? Spør oss så kommer vi gjerne med forslag!

Sør-Afrika har utallige kritthvite strender å friste med..

dag

10

Ankomst Norge

Vi lander i Norge, og lengter allerede tilbake...

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere

Anbefalte turer for deg

Luksussafari i Karen Blixens fotspor

Drømmer du om safari i Kenya og ønsker det lille ekstra? Da er dette turen for deg. Møtet med dyrene, menneskene og naturen vil gi deg minner som vil vare lenge!

Afrika Kenya

6 dager

Fjelltur i Sør-Afrika - Drakensberg og Wild Coast

Sør-Afrika har utrolig mye å by på, og på denne turen fokuserer vi på de majestetiske fjellområdene i Drakensberg. Vi fortsetter med fottur langs den vakre Wild Coast, og avslutter turen i den fargerike storbyen Durban. Denne turen i Sør-Afrika ser vi frem til å ta deg med på - et eventyr som er rene kinderegget!

Afrika Leshoto,Sør-Afrika

14 dager

Fjelltur i Atlasfjellene

Vil du være med på en reise som kombinerer fjelltur i spektakulære omgivelser, strandliv i hippiebyen Essaouira, og den eksotiske kulturen i Marokko? Da er fotturen i Atlasfjellene noe for deg.

Afrika Marokko

8 dager