Zimbabwe - Victoria Falls og safari

Bilder & Video
Nyhet
Skreddersøm, Safari Nivå 1 10 dager 2 - 16 deltakere

Endelig kan vi nå tilby Zimbabwe i vår Afrika-portefølje. Gled deg til møter med interessant historie, vennlig lokalbefolkning, de majestetiske Victoriafallene, uberørt natur og spektakulært dyreliv!

Høydepunkter

 • Vakker natur
 • Majestetiske Victoria Falls
 • Store elefantflokker
 • En av de tetteste konsentrasjonene av dyr i Afrika
 • Unike overnattingssteder

Zimbabwes status som en av Afrikas ledende safari destinasjoner ble glemt i årevis på grunn av landets politiske ustabilitet, men nå er Zimbabwe på vei tilbake. Som besøkende bidrar man til en bedre fremtid for landet. 

Hwange National Park er landets største nasjonalpark med et rikt dyreliv, spesielt kjent for sine store elefantflokker. Hwange har en av de tetteste konsentrasjonene av dyr i Afrika og et stort artsantall pattedyr, over 100 registrerte arter. Like ved Hwange ligger Victoriafallene, og en reise til Zimbabwe er ikke komplett uten at man besøker landets desidert største attraksjon. 

Victoriafallene dannes av Zambezi-elven. De lokale kaller fossen «Mosi-oa-Tunya», som betyr» røyken som tordner».  Victoriafallene er Zambias og Zimbabwes største turistattraksjon.

Victoria Falls er også en by med mange spennende aktiviteter: Fra strikkhopp og helikopter-tur, til dagstur til Chobe nasjonalpark. Spør oss gjerne om råd og forslag.

Pris per person fra kr 47.000,- i delt dobbeltrom. 

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur Oslo - Zimbabwe
 • All overnatting som nevnt
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss:
info@hvitserk.no / 23213070 

Skriv ut

Historie

Zimbabwe var britisk koloni fra 1923 til 1965, da det hvite mindretallsstyret i Rhodesia erklærte landet selvstendig. Dette ble imidlertid ikke internasjonalt anerkjent. Landet ble uavhengig nasjon i 1980 etter en frigjøringskrig, og tok navnet Zimbabwe etter ruinbyen “The Great Zimbabwe”. Siden frigjøringen har landet opplevd politiske uroligheter som i 2008 førte til hyperinflasjon. Selv om økonomien er bedre nå, har Zimbabwe fortsatt store utfordringer. Turismen begynner å vende tilbake til Zimbabwe, og som besøkende bidrar man til en bedre fremtid for landet.

Vanskelighetsgrad

Denne turen passer for alle!

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

Lad opp kameraet og smilet og du er klar for tur. 

Klær og utstyr

I Zimbabwe er det fint å ha på seg uformelle, komfortable klær i løpet av dagen da temperaturen kan bli veldig varme. Det anbefales å bruke lette, løse klær, for eksempel bomull eller lin. Varmere klær anbefales for kveldene, og regntøy for den våte årstiden.

Caps og gode solbriller er en smart året rundt. Langermede skjorter og lange bukser vil også beskytte mot den sterke solen og mot mygg. Det anbefales at du bruker lette sko, som tåler å få litt skitt på seg.
Når du er på safari, husk å bruke passende klær og sko. Klær i jordfarger, for eksempel brune, grønne og beige er tilrådelig.

Sikkerhet

De aller fleste reiser til Zimbabwe skjer uten ubehagelige hendelser. Den politiske situasjonen i Zimbabwe har imidlertid vært spent etter valget i juli 2018, med tilfeller av voldelige sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter. 

Zimbabwes økonomiske situasjon er også svært vanskelig. Norske besøkende bør gjøre grundige forundersøkelser før innreise og medbringe nok amerikanske dollar for å dekke alle behov under besøket.

Kriminalitet er et mindre problem enn i andre land i det sørlige Afrika. Unngå bilkjøring om natten utenfor større byer. Zimbabwe har en god infrastruktur, etter afrikanske standarder.

Innkvartering / mat og drikke

Vi starter turen med en natt på et sjarmerende gjestehus, før vi reiser videre til safaricampen som ligger i Hwange nasjonalpark for 3 netter. Turen avslutter med 3 netter i elvesuiter på en privat øy.

De lokale spiser måltider basert på sadza, en grøt laget av maismel, kanskje med kjøtt og tomater. På hoteller og safari lodger serveres som regel internasjonale retter, og kvaliteten på maten som er er vanligvis utmerket. Vann i de største byene er vanligvis renset. Hvis du er i Zimbabwe for bare en kort periode, anbefaler vi å drikke bare vann fra flaske, kokt eller behandlet.

Klima

I Zimbabwe kommer regnet i hovedsakelig i desember, januar, februar og mars; Jo lenger nord du er, jo tidligere kommer nedbøren, og jo senere slutter regntiden.

I april og mai er det meste av regnet borte og etterlater et grønt landskap som begynner å tørke ut. Nettene i juni, juli og august blir mye kjøligere, så ikke glem å ta med noen varmere klær, hvis du vil tilbringe en kveld ute. For Zimbabwe er dette starten på høysesongen for safari ettersom sjansen for å se dyr øker.

I september og oktober stiger temperaturene igjen. I løpet av denne tiden vil du få fantastisk safari, ettersom dyrene i Zimbabwes må ty til noen begrensede vannkilder. November er uforutsigbar; det kan være varmt og tørt, og man kan også oppleve sesongens første regnfall.

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Gyldig valuta er amerikanske dollar og, noen steder i Victoria Falls fungerer euro og sørafrikanske rand. Landet har imidlertid en pågående kriseartet mangel på valuta, og det anbefales å ha med seg tilstrekkelig med US dollar for hele oppholdet, inkludert små sedler. Det er mulig å bruke kredittkort (VISA og MasterCard) i de større byene, men bankvesenet og betalingssystemet er sårbart, og det er viktig å alltid ha nok dollar i bakhånd i tilfellel systemet skulle svikte.

Tid og tidssoner

Ingen tidsforskjell når det er sommertid i Norge. Zimbabwe er en time foran når vintertid i Norge innføres.

Pass og visum

Visum til Zimbabwe kan kjøpes ved ankomst. Zimbabwe single entry Visa fee er USD 30 per person og double entry er USD 45 per person. Gjelder i 30 dager. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter planlagt avreisedato. Besøkende må ha tilstrekkelig ledige sider i passet. Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. 

Vaksinasjoner og helse

Zimbabwe er risikoområde for malaria og det anbefales å bruke malariaprofylakse om man reiser utenfor Harare. For øvrig bør man konsultere lege for veiledning mht. vaksiner før avreise. Kolerautbrudd forekommer fra tid til annen. Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på www.vaksine.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til Hvitserk før turen.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Fly tur/retur Oslo - Victoria Falls
 • Transport som nevnt i programmet
 • Overnatting 7 netter som nevnt i programmet (1 natt i Garden view rom, 3 netter i Deluxe telt og 3 netter i River suite)
 • Måltider og lokal drikke (ikke brennevin) som beskrevet i dag til dag program
 • Safariaktiviteter som beskrevet i dag til dag program
 • Guidet tur til Victoriafallene
 • Sunset cruise på Zambezi
 • Alle parkavgifter

Pris inkluderer ikke

 • Visum til Zimbabwe (single entry Visa fee er USD 30 per person og double entry er USD 45 per person.)
 • Visum til Zambia (single entry Visa fee er USD 50 per person.)
 • Reiseforsikring
 • Aktiviteter som ikke er nevnt i programmet
 • Tips til guider og ansatte:
  Viltvoktere/ranger: Anbefaler ca. 20 USD per gjest per dag
  Sporfinnere: Anbefaler ca. 10,- USD per gjest per dag
  Andre ansatte på safarilodger: Anbefaler ca. 10,- USD per gjest per dag, for de ansatte på safarilodger. Betales ofte i resepsjonen ved utsjekk. Fordeles likt mellom de ansatte.

  Som regel vil de ulike safarilodgene skrive anbefalinger i permer på hvert rom.

Elektrisitet

220/240 volt. Både firkantede og runde plugger.

dag

1

Norge - Zimbabwe

Avreise fra Norge på ettermiddagen og ankomst Zimbabwe neste morgen. 

dag

2

Første møte med Victoria Falls

Overnatting Gjestehus
Måltid -,-,-

Ved ankomst Victoria Falls flyplass blir dere hentet og kjører til gjestehuset. Gjestehuset ligger kun 2 km fra de majestetiske Victoria Fallene. Hvert rom har veranda ut mot de frodige hagene rundt. Her er det avslappende stemning, og med gangavstand til de mest populære aktivitetene i området er dette et fint sted å starte turen. 
Ønsker du en avslappende ettermiddag kan du ta deg en avkjølende dukkert i gjestehusets svømmebasseng. 

Victoria Falls har aktiviteter for alle og enhver. Alt fra bungee-jumping fra bro og rafting, til avslappende elvecruise på Zambezi elven. 

Her kan dere nyte første dagen av deres Afrikanske eventyr!

dag

3

Safari og Hwange nasjonalpark

Overnatting Safaricamp
Måltid F,L,M

Etter en god frokost på gjestehuset kjøres dere videre til neste eventyr - Hwange nasjonalpark. Hwange er blant annet kjent for sine store flokker med elefanter og bøfler. Det er også gode muligheter for å se løve, leopard og afrikansk villhund i tillegg til over hundre andre dyrearter og 400 fuglearter. 

Dere innlosjeres i komfortable og luksuriøse telt. Campen har totalt 10 telt med egne en-suite bad, samt både inne- og utedusj. Gled deg til en forfriskende dusj utendørs! Hvert telt har sin egen veranda med utsikt mot vannhullet og her kan man ofte se dyr komme ned for å slukke tørsten. Typiske dyr som kommer innom er elefanter, giraffer, sebraer, impalaer og løver. 

Campen har faktisk blitt kåret til "Best Tented Safari Camp" i Zimbabwe 15 ganger!

Aktiviteter, fullpensjon og lokal drikke er inkludert. 

Kom tett på dyrene - og ha kameraet klart.

dag

4 - 5

Safari og livsnyting

Overnatting Safaricamp
Måltid F,L,M

Disse dagene står det safari på programmet. Safarien vil foregå i åpne biler og det er et utvalg av safarier å velge mellom, alle inkludert. Morgen- og ettermiddagssafari hver dag, det er bare å glede seg! På formiddagene er det deilig å kjøle seg ned i campens basseng og skue utover savannen. Kanskje får du øye på noen dyr på utkikk etter skygge?

Aktiviteter, fullpensjon og lokal drikke er inkludert. 

Luksuriøse telt på safari i villmarken.

Er dere heldige får dere kanskje hilse på denne karen?

dag

6

Ved elvebredden

Overnatting Lodge på en øy
Måltid F,L,M

Etter morgensafari og frokost reiser dere til videre til neste høydepunkt. Dere skal bo i telt ved elven på en privat øy! Øya er 1,4 km lang og ligger i Zambezi-elven, beliggende kun 21 km fra de majestetiske Victoriafallene. Dette er en som nevnt en privat øy, men det hender at man får besøk av elefanter og flodhester i løpet av oppholdet.

Her kan dere nyte naturen og roen ved Zambezi; delta på fotturer på øya eller i Zambezi Nasjonalpark (øya vender mot nasjonalparken), kanoturer, safari, eller båtcruise i solnedgangen. Eller hva med å slappe av med en god bok ved svømmebassenget? I suiten har dere til og med utendørs dusj med utsikt mot elven - mer eksotisk kan det nok ikke bli. 

Fullpensjon og lokal drikke inkludert.

Opphold på en privat øy, i godt selskap med dyrene i elven:)

dag

7 - 8

Utforsking av Victoria Falls området

Overnatting Lodge på en øy
Måltid F,L,M

Idag og imorgen er det lagt opp til aktivteter i området. 

En av morgenene vil dere bli hentet på lodgen og tatt med på en utflukt til Victoriafallene. Dere blir tatt med til ”the Big Tree” hvor dere kan stoppe for å ta bilder. Videre går turen gjennom regnskogen sammen med kvalifiserte guider som vil gi dere en innføring i historie til fallene og om floraen, faunaen, fugle- og viltlivet her. Regnjakker vil være tilgjengelige om man trenger å låne dette. Deretter tilbringer dere ettermiddagen som dere ønsker, før dere blir hentet og tatt med på et elvecruise på kvelden i Zambezi River (inkluderer drikke og snacks).

Zambezi-elva er den fjerde største i Afrika etter Nilen, Zaire og Niger. Kilden befinner seg nord-vest i Zambia og flyter ca. 2800 km ut til elvemunningen i Mosambik og inn i det varme indiske havet. Det er mulig å se flodhester og krokodiller fra båten, og i de tørre månedene kan ville dyr som elefanter og antiloper ses på elvebankene, eller svømmende for å krysse over til noen mindre øyer. Cruiset varer i ca. 2 timer og etterpå blir dere fraktet tilbake til lodgen. 

Eventuelt kan dere ha én av utfluktene en dag og den andre utflukten neste dag. Det er helt opp til dere. 
Fullpensjon og lokal drikke inkludert.

De verdenskjente Victoriafallene er magiske og mektige.

dag

9

Hjemreise - eller videre til storby eller strand?

Måltid F,-,-

Det er tid for hjemreise og dere kjøres til flyplassen i Victoria Falls med mange nye minner og opplevelser i bagasjen.. Eller vil dere oppleve mer av Afrika? Vi kan for eksempel foreslå strandferie på deilige Mauritius, i Mosambik eller Durban. Eller hva med storbydager i spennende Cape Town med vingårder, Kapp det gode Håp og Table Mountain? Mulighetene er mange!

Spør oss om forslag!

dag

10

Ankomst Norge

Ankomst Norge på morgen eller formiddag. 

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere

Anbefalte turer for deg

Safari og gorillasporing i Rwanda og Uganda

Bli med på jungelvandring, gorillasporing, sjimpansesporing og båtsafari. Dette blir en unik opplevelse som mange bare kan drømme om!

Afrika Rwanda,Uganda

Nivå 1 10 dager

Fottur i Namibia med Fish River Canyon

Bli med oss på en unik fottur i Namibia. I tillegg til fire spektakulære turdager i verdens nest dypeste canyon, drar vi også på fjelltur i Naukluftkjeden og tre dagers fottur i Namib-ørkenen, hvor vi sover under stjernehimmelen.

Afrika Namibia

Nivå 3 15 dager

Safari i Serengeti med Zanzibar

Det mangfoldige dyrelivet i Afrika er noe alle må oppleve en gang i løpet av livet. Kombiner safari i Serengeti og Ngorongoro med strandferie i paradis på Zanzibar.

Afrika Tanzania

Nivå 1 14 dager