Annapurna Sanctuary

Bilder & Video
Lokal guideFavoritt
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 16 dager 10 - 14 deltakere Fra Kr. 32 900,-

Fotturen rundt fjellet Annapurna i Nepal er kåret til en av verdens vakreste trekkingturer! Vi går gjennom små landsbyer omringet av spektakulær natur og majestetiske snøkledde fjelltopper. Vi møter levende kultur og historie, og ikke minst flotte og imøtekommende mennesker. På denne turen har vi lokal, engelsktalende guide.

Høydepunkter

 • Pokhara omkranset av høye fjell
 • Poon Hill med i soloppgang
 • Sanctuary med panoramautsikt
 • Varme kilder

Vi starter og avslutter turen med eksotiske Kathmandu. Trekkingturen starter i Pokhara som ligger flott til ved innsjøen Phewa og ved foten av Annapurna. De fleste av dagene oppholder vi oss i tropisk skog og besøker flere landsbyer på vår vei inn til hjertet av Annapurna. Vi bor på enkle (men veldig trivelige) lodger underveis og spiser god, lokal mat.  

Morgenturen til Poon Hill er et av turens høydepunkter og byr på en spektakulær soloppgang! Etter flere dager med store opplevelser i lavereliggende landsbyer, går vi mot The Sanctuary - hvor fjelltopper på rundt 8000 meter omkranser oss og vi avlegger Machhapucchhare- og Annapurna basecamp et besøk. 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Ta kontakt på: info@hvitserk.no / 23213070 

Skriv ut

Trening og forberedelser

Det er en fordel å ha vært på fjelltur fra før. Du burde også trene litt med å gå med en lett dagstursekk et par uker før avreise. Det er viktig å ha det gøy på tur. Vi anbefaler at du leser litt om landet og om turen du skal på før avreise. Nomaden i Oslo har meget godt utvalg i reiselitteratur. Her er noen titler du kan prøve å få tak i:

 • Trekking in The Nepal Himalaya - Lonely Planet
 • Annapurna - A trekker`s guide. Ciccerone
 • Annapurna - The First 8,000 metre Peak. Maurice Herzog
 • The Annapurnas - A guide for trekkers. Annapurna Conservation Area Project / ACAP.

Annapurna Sanctuary er en tildels hard fottur. Vi er på beina i 10 dager i strekk, og har dagsetapper på ca 6 timer. Vi oppholder oss store deler av turen i tropisk jungel og kulturlandskap på rundt 2000-2500 moh. Poon Hill er på drøye 3000 meter og Annapurna Basecamp på drøye 4000 meter. Men det går mye oppover og nedover på sti og i trapper, så god form og gode knær er en forutsetning. Vi bærer kun lette dagstursekker selv. Vi bor på gode hoteller i Kathmandu og i Pokhara. På trekkingen bor vi på enkle tehus/lodger. Standarden avtar på de høyeste lodgene.

Klimatiske forhold er avgjørende for når en vil besøke Nepal. Slutten av september til november, starten på tørketiden og februar-april, slutten av tørketiden, er de beste periodene å dra på.  Resten av året er generelt for varmt og støvete til at det er behagelig, og monsunen fra slutten av mai til midten av september dekker til fjellene med skyer og gjør de tørre veiene om til gjørmehull.

Les mer om sikkerhet og gradering av våre turer her.

Visum, vaksinasiner og helse

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato). Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under Reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon.

Det er nødvendig med visum for norske statsborgere til Nepal. Du trenger 3 stk passbilder, et til visum og 2 til trekkingtillatelsen. Du må ha med passbildene hjemmefra! Nordmenn kjøper visum ved ankomst flyplassen i Kathmandu. Du søker om visum for 15 dager, og det koster pr i dag USD 30. 

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen. Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart. NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner. 

Pris inkluderer

 • Lokal sirdar, lokale guider og bærere
 • Fly Oslo - Kathmandu t/r (inkl. flyskatter/avgifter)
 • Fly Kathmandu - Pokhara (inkl. flyskatter/avgifter)
 • All innlandstransport ifølge programmet
 • Alle tillatelser og parkavgifter
 • Alle overnattinger. Delt rom på hotell i Kathmandu og Pokhara
 • Overnatting i dobbelt / flerengsrom i fjellet
 • Alle måltider utenom i Kathmandu og i Pokhara
 • Alt av fellesutstyr

Pris inkluderer ikke

 • Reiseforsikring som dekker deg på hele denne turen. Les mer om forsikring her: https://www.hvitserk.no/info/reiseforsikring 
 • Drikkevarer fra flasker eller kokt/renset vann på flaske
 • Måltider i Kathmandu og Pokhara
 • Utgifter av personlig art
 • Avbestillingsforsikring
 • Evt. enkeltrom på hotell
 • Visum (husk 3 stk. passbilder)
 • Tips til lokale guider og bærere på fjellet, ca 130 USD
 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge: Be om tilbud
 • Evt. rafting, paragliding, båttur/sightseeing i Pokhara
 • Inngangspenger til diverse severdigheter i Kathmandu

Øvrig informasjon

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.
Vær oppmerksom på at innenriksflyselskapene i Nepal ikke tilfredsstiller EUs krav til flyselskaper som har lov til å lande i EU. 

Dag for dag

dag

1

Avreise

Vi møtes forventningsfulle på Gardermoen og hilser på reisefølget vårt for de neste 16 innholdsrike dagene.

dag

2

Ankomst Kathmandu

Overnatting Hotel

Vel fremme i Kathmandu  treffer vi de lokale samarbeidspartnerene våre og tar en kort busstur inn til hotellet i bydelen Thamel. På formiddagen tar vi en liten sightseeingtur og gjør oss litt kjent i denne hektiske og spennende byen!

Kathmandu! Foto:Thor Elvebakk

dag

3

Kathmandu - Pokhara (820 moh)

Overnatting hotel
Måltid F
Transport Fly

Etter frokost drar vi tilbake til flyplassen for en halvtimes flytur til Pokhara. Turen byr på flott utsikt over Himalaya-massivet. Vi har nesten hele dagen på oss i Pokhara. Vi tar det med ro, rusler litt i byen og tar kanskje en båttur på Phewa. Alternativt kan vi  leie sykler eller bli med på det lokale grønnsaksmarkedet i byen. Om kvelden spiser vi middag, og for dem som har lyst blir det et besøk på en trivelig pub ved sjøkanten.

Phewa Lake, Pokhara. Foto:Magnus Hendis


dag

4

Pokhara - Tirkhedunga (1540 moh)

Overnatting Tehus
Måltid F,L,M
Tid ca. 7 timer

Etter frokost venter en spektakulær busstur gjennom grønne daler til Naya Pul/Birethanti. Her begynner den eventyrlige vandringen vår til et av verdens mest kjente og vakreste fjellmassiver - Annapurna. Vi vandrer langs en kjerrevei i tropisk skog, oppover dalen og passerer flere små, idylliske landsbyer. Tirkhedhunga er en liten landsby med bratte skråninger. Ca. 7 timers vandring med lunsj underveis.

Annapurna Sanctuary. Foto: Magnus Hendis

dag

5

Tirkhedunga - Ghorepani (2860 moh)

Overnatting Tehus
Måltid F,L,M
Tid ca. 7-8 timer

I dag fortsetter vi bratt opp til Ulleri. Allerede her ser vi rett inn i sørveggen på Annapurna South (7219 moh). Vi passerer igjen små, idylliske landsbyer og går jevnt og trutt oppover dalen i rhododendron- og bambusskog og små fossefall. Oppe i Ghorepani venter en nydelig utsikt. Ca. 7-8 timers vandring med lunsj underveis.

Vi går på gode stier. Foto: Matti Bernitz

dag

6

Ghorepani - Poon Hill (3193 moh) - Tadapani (2590 moh)

Overnatting Tehus
Måltid F,L,M
Tid ca. 7 timer

Tidlig vekking og avmarsj mot et av verdens vakreste utsiktspunkt, Poon Hill. Herfra ser vi bl.a. Dhaulagiri I, Nilgiri South, Annapurna I, Annapurna South, Hiunchuli, Annapurna III og Macchapucchare - et nydelig og markant fjell med form som en fiskehale. Denne soloppgangen vil du aldri glemme, og her bør kameraet gå varmt! Vi går ned igjen til lodgen og spiser frokost. Deretter vandrer vi gjennom vill og variert natur, med flott utsikt mot Annapurna. Overalt kan du på våren se flotte rhododendron blomster. Vi går igjennom autentiske landsbyer og følger bratte stier inn mot hjertet av Annapurna-massivet. 7 timers vandring med lunsj underveis.

Slående utsiktspunkter. Foto: Magnus Hendis

dag

7

Tadapani - Chomrong (2170 moh)

Overnatting Tehus
Måltid F,M,L
Tid ca. 6 timer

Etter frokost følger vi den bratte ryggen ned til neste dal, Green Valley. Vi passerer småbruk som blant annet dyrker mais, ris og korn. Nå er vi skikkelig på landsbygda! Herfra får vi kun kjøpt vann som er renset med keramisk filter. Vi går oppover og nedover bratte stier gjennom det vakre kulturlandskapet. Vel fremme i Chhomrong ser vi rett inn i dalen som fører oss til selve Annapurna Sanctuary. 6 timers vandring med lunsj underveis.

Vi nærmer oss Annapurna Basecamp. Foto: Magnus Hendis

dag

8

Chomrong - Dovan (2560 moh)

Overnatting Tehus
Måltid F,L,M
Tid ca. 7 timer

Vi starter dagen med 2064 trappetrinn ned til elven. På den andre siden er det like bratt opp igjen til Sinuwa. Videre vandrer vi gjennom tropisk skog med bratte lier på begge sider. Vel fremme i Dovan, er vi midt i dalen mellom Chomrong og Macchhapuchhare basecamp. 7 timers vandring med lunsj underveis.

Omkranset av snødekte topper. Foto: Magnus Hendis

dag

9

Dovan - Machapuchare Basecamp (MBC) (3700 moh)

Overnatting Tehus
Måltid F,L,M
Tid ca. 6 timer

En flott dag i varierte omgivelser. Vi starter i tropisk skog, før vi jevnt og trutt beveger oss over tregrensen og passerer de små, hyggelige landsbyene Himalaya og Deurali. Bratte skrenter, lier, fjell og atter fjell er å se. Machapuchare ruver HØYT på vår høyre side og rett imot ligger Gangapurna. Flottere kan det vel ikke bli? Vi slapper av i MBC og akklimatiserer oss før morgendagen. 6 timers vandring med lunsj underveis.

Lunsj underveis i små landsbyer. Foto: Magnus Hendis

dag

10

Machapuchare Basecamp - Annapurna Basecamp (ABC) (4130 moh) - Bamboo (2100 moh)

Overnatting Tehus
Måltid F,L,M
Tid ca. 8 timer

Vi starter tidlig fra MBC og etter et par timers vandring og mye fotografering, er vi i Annapurna basecamp. Rett over oss ruver Annapurna I og Annapurna South. Etter heftig fotografering og en kopp te i ABC, går vi ned til MBC og en god frokost på terrassen. Her plukker vi opp sekkene og utstyret vårt og passerer Deurali på vei til Bamboo. Dette blir en stor dag for oss alle! 8 timers vandring med lunsj underveis og middag i Bamboo.

Annapurna Basecamp. Foto: Thor Elvebakk

dag

11

Bamboo - Jhinu Danda

Overnatting Tehus
Måltid F, L, M
Tid ca. 6 timer

Vi fortsetter gjennom dalen gjennom tropisk skog og passerer Khuldhigar. Vi går bratt ned til elven, og går løs på de 2064 tunge trappetrinnene opp til Chomrong. Er du interessert og føler deg sprek må du gjerne delta i Chomrong International Challenge, vårt interne trappeløp. Vel oppe spiser vi en velfortjent lunsj. Nå følger vi en ny sti som til slutt vil føre oss ut av fjellet. Etter nok en bratt nedstigning kommer vi til en utrolig, fascinerende liten landsby Jhinu Danda - som betyr varmt vann. Herfra er det fantastisk utsikt i alle retninger og det er mulig å ta seg et bad i de varme kildene som byen er kalt opp etter - anbefales! 6 timers vandring med lunsj underveis.

På vei ned. Foto: Magnus Hendis

dag

12

Jhinu Danda - Dhampus (1650 moh)

Overnatting Tehus
Måltid F,L,M
Tid ca. 7 timer

Vi skal fortsette bratt nedover mot elva, før vi følger en ny dal videre videre. Vi passerer Nayapul (New Bridge) og kommer etter hvert til Landruk som er en større landsby.  Underveis opplever vi dagligdags nepalsk landsbyliv. Etter lunsj i Tolka følger turens siste lange motbakke før det flater ut igjen og vi er i Deurali. Herfra har vi flott utsikt ned mot Pokhara og bak oss ser vi fortsatt et av verdens høyeste fjell - Dhaulagiri. Så går det bare nedover mot dagens endestasjon - Dhampus. 7 timers vandring med lunsj underveis.

Tilrettelagte stier hele veien. Foto: Thor Elvebakk

dag

13

Dhampus – Pokhara

Overnatting Tehus
Måltid F
Tid ca. 2 timer

Nå merker vi at fotturen går mot slutten og at vi nærmer oss "sivilisasjonen". Etter frokost følger vi en slags traktorvei ut av Dhamphus, før vi går løs på den siste skikkelige nedoverbakken mot Phedi (1130 moh.). Vi har transport det siste stykket inn til Pokhara - der dusj og annen "luksus" venter. Vi spiser også lunsj i Pokhara. For de som ønsker det er det mulig å være med på paragliding fra en av åsene rundt byen (må bestilles i forkant.) Her kan du ta noen virkelige fine bilder, samtidig som du kjenner sommerfugler i magen! Eller du kan slappe av, få massasje, ta en shoppingrunde, en båttur eller en sykkeltur. På kvelden spiser vi middag sammen. 1 1/2 til 2 timers vandring og en halvtimes busstur tilbake til Pokhara.

Tilbake til sivilisasjonen. Foto: Henriette Aass

dag

14

Pokhara – Kathmandu

Måltid F
Transport Fly

Etter en tidlig hotellfrokost forlater vi Pokhara og flyr tilbake til Kathmandu. Her har vi resten av dagen på egen hånd i i byen. Kathmandu er en fantastisk by å vandre rundt i. Her kan man gå seg mett på inntrykk, lukter og mystikk. Felles avskjedsmiddag om kvelden.

Sadu - hellige menn. Foto: Henriette Aass

dag

15

Avreise Kathmandu

Måltid F
Transport Fly

Vi spiser frokost ved hotellet og har formiddagen til egen disposisjon. Her er det gøy å shoppe og vi kan kjøpe kvalitetsprodukter for en lav pris; tepper fra Tibet, kunst, Pashmina, smykker og mye, mye mer. Etter lunsj/på ettermiddagen drar vi til flyplassen og hjem til Norge.

Bønnehjul. Foto: Henriette Aass

dag

16

Ankomst Gardermoen

Etter noen nattetimer på fly er vi tilbake på Gardermoen på formiddagen. Vel - alle eventyr tar en slutt? Minnene sitter som spikret og vår kjærlighet til Nepal vil alltid forbli sterk. Før eller senere må vi tilbake...

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070/ info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy

 

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull. Ta gjerne med et par tykke til toppnatten.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Dunjakke

En god dunjakke til kveldene.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker/votter

Ta med et par hansker og et par votter.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge.

 

Joggesko

Solide, gjerne litt høye, med solid såle.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Dagstursekk

35-45 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene.  

Stor bag /ryggsekk

70-80 liter. Det er lettere å pakke inn/ut av en bag, men har du ikke annet kan du også bruke en ryggsekk.

Sovepose

En pose med comfort temperatur minst -5. Vi sover innendørs på hele turen, men det blir kaldere jo høyere vi kommer. Dette er veldig individuelt, og kvinner fryser lettere enn menn!

Liggeunderlag

Vi sover i senger underveis, men standarden er enkel. Noen foretrekker å ha med seg et oppblåsbart liggeunderlag som de legger oppå madrassen, for egen komfort.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 2 liter. Ikke nødveding om du har med Camelback.

Camelbak

Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å på kveldene.

Badetøy

 

Vanlige klær

Til Kathmandu og Pokhara.

Myggspray

Til bruk i Kathmandu.

 

 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
lør 1. apr 2023 søn 16. apr 2023
Guide: Lokal guide
Ingen ledige plasser
Kr. 32 900,-
fre 3. nov 2023 lør 18. nov 2023
Guide: Lokal guide
Ledige plasser
Kr. 35 900,-

Samarbeidspartnere