Fjelltur i Bhutan

Bilder & Video
Norsk Guide Favoritt
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 13 dager 10-16 deltakere Fra Kr. 65 000,-

Bli med oss på fjelltur til det lille, bortgjemte kongedømmet Bhutan. 13-dagers turen starter i hektiske Kathmandu, men vi forflytter oss raskt til Bhutan og opplever fantastiske fjell og kultur som skiller seg fra alt du har opplevd tidligere!

NB! Myndighetene i Bhutan har besluttet å øke daglig turistskatt (Sustainable Development Fee) fra 65 USD per person per døgn til 200 USD per person per døgn. Dette, i kombinasjon med en stor prisøkning på både landprogram og flybilletter for 2023, utgjorde en såpass høy ekstrakostnad at vi har sett oss nødt til å øke prisen på turen en god del. 

 Høydepunkter

 • Kathmandu, hovedstaden i Nepal og Thimphu, hovedstaden i Bhutan
 • Fjellturen langs «Druk Path», en av Bhutans vakreste og mest kjente fotturer
 • Tigers Nest - klosteret som klorer seg fast i fjellveggen
 • Tradisjonelt "hot stone bath" og besøk på lokalt "farmhouse"

Vi starter i Kathmandu, en spennende og lettere kaotisk storby. På flyet mot Paro kan vi kanskje få et glimt av Mt. Everest om vi er heldige. I Bhutan foregår alt i et roligere tempo, det er færre folk og biler og dette er det eneste landet i verden hvor hovedstaden ikke har trafikklys. Vi skal oppleve fantastisk natur, spennende kultur, vandre langs Druk Path og kanskje vi får prøve et "Hot stone bath"? 

Her kan du lese mer om "landet bortenfor". Velkommen med på tur. 

 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Ta kontakt på info@hvitserk.no | 23213070

Skriv ut

Trening og turforberedelser

Denne turen egner seg for de fleste og normalt god fysisk form holder i massevis. Vi er på fjelltur i til sammen fem dager (inkludert turen til Tigers Nest). Et par dager må man regne med å gå opp mot 8-9 timer, men vi har god tid og nyter dagsetappene. De øvrige etappene er kortere. Underveis på turen er guidene våre opptatt at turglede og mestringsfølelse, så selv om motbakkene innimellom kan se litt lange ut, har vi masse tid underveis til å glede oss over vakker natur, egne prestasjoner og sosialt samvær. Denne turen går ikke i særlig stor høyde (maksimalt 4300 moh), temperaturen er behagelig og vi har gode lokale hjelpere som sørger for at teltlivet oppleves veldig komfortabelt.

På denne turen bor vi flere netter i telt (på fjellturen) og på hotell. Det er god standard på hotellene i Bhutan.

De fleste av turene våre inneholder fysiske utfordringer. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f. eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning.

Les mer om sikkerhet og gradering av våre turer her.

Visum, vaksiner og helse

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato). Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under Reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon. 

Nordmenn trenger gyldig visum til Bhutan. Hvitserk har med visum til Bhutan for alle deltakere. Visum til Nepal kjøpes på flyplassen i Kathmandu og koster 30 USD. Det er viktig å ha med kontanter til visum i Nepal, helst nøyaktig beløp. Vi søker visum for 15 dager, og dette er også gyldig når vi ankommer Nepal etter Bhutan-turen er over.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen. Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart. NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Pris inkluderer

 • Fly tur/retur Kathmandu (Nepal) og videre til  Paro (Bhutan)
 • Overnatting i hoteller og telt (på fjellturen)
 • Alle måltider beskrevet i programmet
 • Alt nødvendig fellesutstyr på fjellturen
 • Lokale aktiviteter, tillatelser og kulturelle opplevelser
 • All transport i Bhutan og Kathmandu
 • Norsk guide
 • Lokale guider

Pris inkluderer ikke

 • Reiseforsikring som dekker deg på hele denne turen. Les mer om forsikring her: https://www.hvitserk.no/info/reiseforsikring 
 • Personlige utgifter til snacks og drikke
 • Tips til lokale guider og bærere (ca. 180 - 200 USD p.p)
 • Måltider som ikke er spesifisert i programmet
 • Eventuelle utflukter i Kathmandu med lokal guide (men det blir lagt til rette for dette)
 • Hot stone bath i Paro (USD 25)
 • Visum
 • Enkeltrom på hotellene (4500 kr - på forespørsel)

Forbehold og øvrig informasjon

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Dag for dag

dag

1

Avreise

Transport Fly

Vi møtes på Gardermoen, hilser på reisefølget de neste to ukene, og setter oss på flyet østover mot Kathmandu med en mellom landing underveis.

dag

2

Kathmandu

Overnatting Hotell

Ved ankomst Kathmandu blir vi kjørt direkte til hotellet hvor vi skal overnatte. Vi sjekker inn, og får oss en liten hvil på hotellet eller en rusletur i Thamel-distriktet. Kathmandu er en fantastisk by å vandre rundt i. Her kan man gå seg mett på inntrykk, lukter og mystikk. Etter at vi har rotet oss bort i de mange bakgatene, og funnet veien tilbake igjen, møtes til middag på en lokal restaurant. (ingen måltider inkludert)

dag

3

Over Himalaya til Bhutan

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M
Transport Fly

Etter en kort flytur med utsikt til Himalaya og selveste Mount Everest ankommer vi Bhutan og Paro. Her blir vi møtt av lokale guider i tradisjonelle bhutanesiske dresser, som tar oss med til hotellet. Ettermiddagen bruker vi tiden i den lille byen Paro,  og besøker blant annet nasjonalmuseet og Paro Dzong. Her får vi også servert middag og får et lite innblikk i det tradisjonelle livet i Bhutan. Overnatting på hotell i Paro.

 

dag

4

Fottur til Tigers Nest

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M
Tid Ca. 6 - 7 timer

Dersom det er markedsdag i Paro, bruker vi litt tid på å gå rundt å titte og oppleve hverdagsstemning på markedet. Har du lyst kan du også kjøpe deg litt lokal snacks. Tigers Nest, et kloster høyt oppe i fjellsiden, er dagens store mål og vi begynner fjellturen like utenfor byen. Det er ikke langt opp til det imponerende bygget, men bratt og vi bruker et par timer før vi er framme. Vi skal blant annet opp 700 trappetrinn før vi skal 400 ned igjen før vi ankommer Tigers Nest. Her er det også viktig å gå rolig for å begynne akklimatiseringen på en god måte. På Tigers Nest får vi en omvisning på klosteret og god tid til å nyte utsikten. Beliggenheten er utrolig, og alle lurer på hvordan de fant på å bygge et kloster her, høyt oppe i fjellsiden.
Hele turen tar omtrent seks - syv timer og vi får servert medbrakt lunsj på veien. Overnatting og middag på hotell i Paro.

I Paro anbefaler vi å ta et tradisjonelt «stone bath» etter turen til Tigers Nest.
Stone Bath er beliggende på en gård/farm house, med flere små rom, som alle har 2 «badekar». Vannet blir varmet opp av glovarme steiner!
Vi kan garantere at det er deilig å ligge i et badekar varmet opp av glødende steiner og nyte utsikten over Paro (husk badetøy).

Foto: Inger Hilløy Solheim

dag

5

Første etappe på Druk Path

Overnatting Telt
Måltid F/L/M
Tid 7-9 timer
Stigning 1000 høydemeter

Nå skal vi endelig begynne på Druk Path, en fjelltur som varer i fire dager. Vi starter tidlig på dagen og kjører opp til oversiden av Nasjonalmuseet i Paro. Herfra begynner vi å gå, og vi skal stige over 1 000 høydemeter i løpet av dagen, så her gjelder det å ta det rolig å drikke mye. Det er allikevel ikke høyere enn at de fleste klarer dette uten problemer. Vi følger en vei før vi begynner på stien som fører oss opp på åsryggen over Paro. Vi spiser lunsj etterhvert før vi fortsetter bortover ryggen og nyter utsikten. Etter lunsj går det mye oppover, og når vi kommer frem til campen som ligger på ca. 3 770 moh kjenner de fleste det godt i bena.

Foto: Inger Hilløy Solheim

dag

6

Vakker utsikt fra høye pass

Overnatting Telt
Måltid F/L/M
Tid 6 - 8 timer

Vi vekkes i teltet og tar en rolig frokost. Deretter fortsetter turen og vi går ned i litt tykkere luft før vi igjen klyver opp i høyden og mot campen. Campen ligger ved Jimilang Tsho (3 885 moh) en innsjø som er kjent for sine store ørreter. Er vi heldige kanskje vi får se noen i det klare vannet. Vi kommer fram til campen etter omtrent 6 - 8 timers gange og har god tid til å nyte ettermiddagen ved innsjøen. Det går mye opp og ned i dag også, så ha vandrestavene klare til å avlaste knærne. Vi spiser en hyggelig middag i camp.

dag

7

Gjennom rododendron-skog

Overnatting Telt
Måltid F/L/M
Tid 7-9 timer

Etter en deilig frokost begynner turen med en stigning fra innsjøen til en rygg på ca. 4 200 moh. På veien opp går vi gjennom en rododendron-skog med nydelige gule blomster hvis vi treffer blomstringen. Vi følger ryggen før vi går ned mot en camp hvor vi kanskje er heldige og treffer noen lokale yak-bønder. Vi camper i nærheten av noen gamle ruiner på ca. 4 100 moh og bruker omtrent 7 - 9 timer på dagens marsj.

 

dag

8

Fantastisk utsikt til Himalaya

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M

Etter frokost starter turen med noe stigning opp mot 4200 moh, og er vi heldige med været vil vi se hele Himalaya med det høyeste fjellet i Bhutan; Mount Gangkar Puensum som troner foran oss. Vi fortsetter nedover mot klosteret Phadjoding og hele veien ned gjennom frodig furuskog. Nede ved Timphu på ettermiddagen og resten av dagen på egen hånd, enten man vil slappe av etter turen eller rusle rundt i gatene om det er nok tid. Vi overnatter på hotell i sentrum av Thimpu og her spiser vi en god middag før det blir en tidlig kveld (for de fleste).

Foto: Inger Hilløy Solheim

dag

9

En hovedstad uten trafikklys

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M

Nå er vi ferdig med fjellturen og bruker dagen i Thimpu. Morgenen bruker vi til å besøke noen av serverdighetene i byen, blant annet et folkemuseum, en tradisjonell malerskole og Takin Zoo. Takin som er nasjonaldyret i Bhutan kan best beskrives som en blanding mellom okse og geit. Vi kjøres etterhvert opp til Big Buddha før vi drar videre mot Dochula Pass med de 108 stupaene til minne om falne soldater. Vi kjører deretter 1800 hm nedover på svingete veier, helt ned til vi kommer til Chimi Lhakhang, også kalt Fertility Tempel. Kvinner som sliter med å bli gravide kommer gjerne på besøk til dette tempelet. De får da utdelt en stor penisformet trefigur som de skal holde på, og vandre 3 ganger rundt tempelet. Dette skal visstnok bringe fertilitets-lykke.

Etter besøket i tempelet kjøres til hotellet vårt for natten hvor vi også får servert middag. 

dag

10

Kulturelle opplevelser

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M
Tid 1 - 2 timer

Etter frokost går vi en liten tur opp til tempelet Kamsum Yullen Chorten, en flott tur oppover med nydelig utsikt ned mot rismarkene. Etter turen drar vi ned mot elven Punakha - to elver som møter. Det er en kvinne-elv og en manne-elv. Her kan de som ønsker få seg en liten lett raftingtur mot en ekstra kostnad (ca. 150 USD per båt som tar 5 personer). En morsom og for mange kjærkommen avveksling. De andre sitter ved elven og nyter utsynet. Etter rafting besøker vi Punakjha Dzong - forsvarsverket som er et fantastisk byggverk. 

Etter besøket drar vi tilbake til Paro for en hyggelig avskjedsmiddag. Kanskje får vi se et kulturelt danseinnslag også?

dag

11

Tilbake til Kathmandu

Overnatting Hotell
Måltid F
Transport Fly

Vi flyr over Himalaya til Kathmandu og ankommer i løpet av formiddag/ettermiddag. Dagen her legges opp etter egne ønsker, noen velger å bruke siste del av feriebudsjettet i noen av småbutikkene i Thamel, men vi har også lagt opp til at det vil kunne være mulig å besøke noen av Kathmandus kulturelle- og historiske høydepunkt;  Boudhanath stupa og Pashputinath tempelet for de som ønsker å se dette. Overnatting på sentralt hotell i Thamel.

dag

12

Kathmandu

Måltid F

Vi nyter dagen i Kathmandu, hvor våre nepalske venner gir oss en omvisning i denne spennende byen. Vi har en hyggelig avskjedsmiddag før avreise til Norge på kvelden/natten. Dagen kan brukes til å vandre rundt i Thamel eller besøke noen av Kathmandus kulturelle- og historiske høydepunkt.

dag

13

Ankomst Norge

Etter en innholdsrik ferie lander vi i Norge fulle av inntrykk og gleder oss til neste tur.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket. På tiden vi reiser kan temperaturen variere fra ca. 5 til over 20 grader. Stort sett er det ganske mye varmere i lavlandet enn i høyden. Man må derfor ta med seg varme klær til trekkingen slik at man ikke fryser i camp. På selve fjellturen er det mulig at temperaturen vil krype så vidt under 0 grader.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

 

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

2 tynne innersokker i ull. 2 tykke ullsokker, jo tykkere jo bedre.

2 sett ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag. Dersom du liker superundertøy best kan du bytte ut ett sett, men vi anbefaler ull.

Fleecejakke

Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Regnponcho

En tynn og lett regnponcho hvis det skulle komme regn. Det kan bli klamt og varmt med skalljakken.

Dunjakke

Du kommer til å trenge denne. En stor og god jakke er å anbefale. Den bør ha hette og gå ned over rumpa.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Til å bruke på de første etappene.

Shorts

Denne kan du få bruk for de første dagene. Eventuelt turbukse med avtagbare bein.

T-shorte/skjorte

Det kan være varmt de første dagene.

Hals/buff

Det kan stedvis være støvete på ruta, og da kan denne være fin å ha foran munnen. En i ull i fjellet kan være greit.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. En ekstra lue kan være lurt.

Votter

Tykke, varme og store votter (ikke hansker).

Vanter

Kan være godt å ha på ettermiddagen/kvelden, og ved dårlig vær i lavere strøk.

Fjellstøvler

Solide halvstive fjellstøvler. De må være romslige slik at du får plass til et par gode sokker. Godt å ha i høyden eller som det skulle bli vått enkelte dager. 

Joggesko

Solide, litt høye med kraftig såle. Disse bruker du gjerne på hele turen.

Gamasjer

Gir ekstra isolasjon og beskytter støvlene mot fuktighet, støv og gjørme.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid. På fjellturen er det mye oppover og nedover så staver anbefales!

Stor bag/ryggsekk

Ca 140 liter. Bærerne/muldyrene har sin egen måte å frakte bagasjen på, så en bag fungerer ofte bedre enn ryggsekk, og er lettere for deg å finne frem i. Ryggsekk går også hvis du ikke har bag.

Dagstursekk

35-45 liter. Brukes på fjellet og som håndbagasje på flyet. Du trenger en sekk som kan romme termos, 3 liter drikke, kamera og litt klær.

Sovepose

Det vil variere fra å være mildt til kaldt på natta underveis på turen. Du bør velge en varm pose som har komfortsone på -15°C. Hvis du fryser om natten gir det dårlig akklimatisering. Dette er veldig individuelt, og kvinner fryser lettere enn menn!

Liggeunderlag

Noen foretrekker å ha med seg et oppblåsbart liggeunderlag som de legger oppå liggeunderlaget vi får utdelt. Dette kan evt. kjøpes rimelig i Kathmandu. 

Sitteunderlag

Kjekt å ha i dagsturryggsekken!

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

2  stk litersflasker med trekk, slik at de ikke fryser så lett. En tykk ullsokk eller lignende gjør også nytten. En flaske bør kunne henge på sekken eller i beltet så det å drikke blir lett. Nalgene flasker med stor åpning og isolasjonstrekk er det beste. De kan også brukes som varmeflasker i soveposen på natten med varmt vann inni.

Camelbak

Denne bør du ha med, vi bør drikke mye og jevnlig vann for å holde hodepinen unna. Blir det kaldt fryser ofte slangen lett til så dette vil komme i tillegg til drikkeflasker.

Termos

1 liter termos er kjekt å ha. (ikke nødvendig, men om du liker å drikke noe varmt er den god å ha med) 

Saft/sportsdrikk

Vi må drikke mye på turen, så hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann, kan det være lurt at du tar med litt sportsdrikk eller saft som kan blandes ut med vann.

Snacks/godteri

Sjokolade, nøtteblanding eller kjeks er lurt å ha på fjellturen.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka. Plastposer med ziplock fungerer godt til mindre artikler. 

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går. I campene får vi papir. NB: høyden kan påvirke menstruasjonssyklusen. 

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Det er skarp sol i høyden. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesen ved forkjølelse

Paracet

Mageregulerende

Bilsyketabletter (Dersom du blir fort bilsyk, det er svingete veier på denne turen)

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Vaksiner

Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor, ellers kan vi anbefale Sentrum reisemedisin (reisemedisin.no). Du bør kontakte din fastlege eller reisepoliklinikk i god tid (minst 4 uker) før avreise for råd og veiledning vedrørende nødvendige vaksiner og helseråd.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Penger/kort

Turen dekker det meste, men det er rart med det: Vann, annen drikke, snacks, souvenirer, tips til lokale guider går av egen lomme. Det er minibanker lokalt.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Badetøy

Kan for eksempel brukes ved hot stone bath, hvis du ønsker å prøve det. 

Myggspray

Til bruk i Kathmandu.

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
man 3. apr 2023 lør 15. apr 2023
Hanne Hollås
Guide: Hanne
Få ledige plasser
Kr. 65 000,-
tir 17. okt 2023 søn 29. okt 2023
Ledige plasser
Kr. 69 000,-