Fjelltur i Bhutan

Bilder & Video
Norsk Guide Favoritt
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 13 dager 10-16 deltakere Fra Kr. 43 900,-

Bli med oss på fjelltur til det lille, bortgjemte kongedømmet Bhutan. 13-dagers turen starter i hektiske Kathmandu, men vi forflytter oss raskt til Bhutan og opplever fantastiske fjell og kultur som skiller seg fra alt du har opplevd tidligere!

Høydepunkter

 • Kathmandu – hovedstaden i Nepal
 • Hovedstaden Thimphu og den sjarmerende byen Paro, Bhutans to største byer
 • Fjellturen langs «Druk Path», en av Bhutans vakreste og mest kjente fotturer
 • Tigers Nest - klosteret som klorer seg fast i fjellveggen
 • Spennende kultur få andre har opplevd
 • Tradisjonelt "hot stone bath" og besøk på lokalt "farmhouse"

Denne turen er vi stolte av å presentere og vi gleder oss til å ta med gjester til stillferdige og vakre Bhutan! Vi flyr først til Kathmandu og overnatter en natt i den spennende og kaotiske storbyen. Vi bor i Thamel og har uendelige prute- og shoppingmuligheter rett utenfor hotellet. Dagen etter flyr vi fra Kathmandu til Paro, og sitter vi på riktig side av flyet, har vi sjans til å få panoramautsikt til selveste Mt. Everest!
Roen senker seg med en gang vi lander i Bhutan. Her foregår alt i et roligere tempo enn i resten av verden, det er færre folk, biler og Bhutan er det eneste landet i verden hvor hovedstaden ikke har trafikklys.

Bhutan har fantastiske fjell og en godt bevart kultur som skiller seg fra alt du har opplevd tidligere. Vi har derfor lagt opp til en tur der vi får oppleve både turmulighetene og den spennende kulturen! I Paro besøker vi Tigers Nest, klosteret som klorer seg fast til fjellsiden høyt over byen, det lokale markedet, nasjonalmuseet og spiser middag i et tradisjonelt «farmhouse». Her får du også muligheten til å prøve «hot stone bath», den lokale spa-varianten.

Fjellturen foregår i en høyde som er overkommelig for de fleste. Vi går Druk Path, en av Bhutans mest kjente turer. Ruta starter i Paro og følger en rygg hvor vi har god utsikt i alle retninger. Vi går på gode stier i gammel rododendron-skog og er vi heldige opplever vi den fantastiske blomstringen (på vårturen). Underveis passerer vi sjarmerende kloster og er vi heldige møter vi på lokale yak-bønder som holder til oppe i fjellene. Utsikten over Himalaya er storslagen og vi ser noen av de høyeste toppene i Bhutan.
Selve fjellturen varer i 4 dager, og underveis overnatter vi 3 netter i telt.

Fjellturen avsluttes i Thimpu, hovedstaden i Bhutan. Her overnatter vi to netter og tar oss god tid til å bli kjent med denne spesielle hovedstaden. Vi besøker klostre, får se Takin som er bhutan's nasjonaldyr og besøker et buddistisk institutt.

Det lille kongedømmet ligger i det østlige Himalaya mellom Kina (Tibet) og India. Landet er svært fjellrikt og ulendt, og det er få turister som finner veien hit. Faktisk var landet lukket for tilreisende inntil 1961. Bhutan er et av verdens minst utviklede land, og er avhengig av politisk og økonomisk støtte fra India. Myndighetene legger stor vekt på å stimulere tradisjoner og bevare bhutansk kultur og identitet. En reise her er som å bevege seg i et levende folkemuseum! Navnet betyr "Det sted hvor Tibet ender", og selv kaller Bhutan seg for Druk Yul; "Tordendragens rike."

Her kan du lese mer om "landet bortenfor"

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • Fly t/r
 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Turfakta

Historie

Bhutan ble etablert som statsdannelse i første halvdel av 1600-tallet, av den tibetanske lamaen og prinsen shabdrung Ngawang Namgyal (død 1651). Med ham ble det også etablert en teokratisk tradisjon, hvor tibetansk buddhisme har avgjørende innflytelse på statsskikken. Fra 1705 til 1907 ble landet styrt av to sideordnede parter; erkebiskopen Je Khenpo og stattholderen Druk Desi.

I perioden 1772-1865 var det flere trefninger mellom Bhutan og britiske kolonistyrker fra India. Ved en fredsslutning i 1865 måtte Bhutan avstå landområder til India, men fikk til gjengjeld en årlig erstatning. I tiårene som fulgte var det stadige borgerkrigstilstander i Bhutan, mellom den pro-britiske penlop i Trongsa, Ugyen Wangchuck og hans rival, den pro-tibetanske penlop av Paro. Ugyen fikk kontroll over landet og hjalp siden, i 1904, de britiske kolonimaktene til å inngå en avtale med myndighetene i Tibet. Ugyen ble adlet for dette, og lyktes i 1907 i å bli innsatt som Bhutans første konge.

Gjennom 1900-tallet har det vært flere grep i retning av en «normalisering» av Bhutans statsskikk og samfunnsliv. Ved Indias uavhengighet i 1947 begynte Bhutans prosess med å etablere normale utenrikspolitiske relasjoner til omverdenen, en prosess som kulminerte med at landet ble medlem av FN i 1971. Tidlig i 2005 ble det presentert en ny grunnlov som gjorde landet mer likt et demokratisk, konstitusjonelt monarki. De første parlamentariske valgene fant sted i desember 2007 og mars 2008.

Vanskelighetsgrad

Denne turen egner seg for de fleste og normalt god fysisk form holder i massevis. Vi er ppå fjelltur i til sammen seks dager (inkludert turen til Tigers Nest). Et par dager må man regne med å gå opp mot 8-9 timer, men vi har god tid og nyter turen. De øvrige etappene er kortere. Underveis på turen er guidene våre opptatt at turglede og mestringsfølelse, så selv om motbakkene innimellom kan se litt lange ut, har vi masse tid underveis til å glede oss over vakker natur, egne prestasjoner og sosialt samvær. Denne turen går ikke i særlig stor høyde (maksimalt 4300 moh), temperaturen er behagelig og vi har gode lokale hjelpere som sørger for at teltlivet oppleves veldig komfortabelt.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

De fleste av turene våre inneholder fysiske utfordringer. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f. eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter. 

På turer til høye fjell bruker vi god tid for å få best mulig akklimatisering. Vi holder gruppen samlet og vil raskt være tilstede hvis en uforutsett situasjon skulle forekomme. Ved alvorlige høydeproblemer vil man bli evakuert til lavere høyder – den beste behandlingen mot høydesyke.

Guidene våre har høydeerfaring, og de er opplært i førstehjelp og behandling av høydesyke. Vi stiller alltid med et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. På turer hvor det ikke er regelmessig telefonforhold har de også med satellittelefon slik at det skal være lett å kommunisere med oss på Hvitserk kontoret.

Hvitserk har et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning, både knyttet til høyde og til andre medisinske problemstillinger.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

På denne turen bor vi flere netter i telt (på fjellturen) og på hotell. Vi har også en overnatting i et tradisjonelt "farmhouse", hvor vi får et godt innblikk i hvordan folk bor i Bhutan. Det er god standard på hotellene i Bhutan.

Klima

På tiden vi reiser kan temperaturen variere fra ca. 5 til over 20 grader. Stort sett er det relativt ganske mye varmere i lavlandet enn i høyden. Man må derfor ta med seg varme klær til trekkingen slik at man ikke fryser i camp. På selve fjellturen er det mulig at temperaturen vil krype så vidt under 0 grader.

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Lokal valuta er Ngultrum. Det er lett å ta ut lokal valuta i de store byene, så det er ikke behov for å gjøre dette på forhånd.

Tid og tidssoner

Bhutan ligger fem timer foran Norge. Når klokka er 12:00 i Norge er den 17:00 i Bhutan.

Pass og visum

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato). Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under Reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon. 

Nordmenn trenger gyldig visum til Bhutan, mer informasjon vil du få ca. to måneder før avreise.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Fly tur/retur Kathmandu (Nepal) og videre til  Paro (Bhutan)
 • Overnatting i hoteller og telt (på fjellturen)
 • Alle måltider beskrevet i programmet
 • Alt nødvendig fellesutstyr på fjellturen
 • Lokale aktiviteter, tillatelser og kulturelle opplevelser
 • All transport i Bhutan og Kathmandu
 • Norsk guide
 • Lokale guider

Pris inkluderer ikke

 • Reiseforsikring
 • Personlige utgifter til snacks og drikke
 • Tips til lokale guider og bærere (ca. 140 USD)
 • Måltider som ikke er spesifisert i programmet
 • Eventuelle utflukter i Kathmandu med lokal guide (men det blir lagt til rette for dette)
 • Hot stone bath i Paro (USD 25)
 • Visum
 • Enkeltrom på hotellene (4500 kr - på forespørsel)

Øvrig informasjon

Det kan forekomme noen endringer i programmet relatert til inn- og utreisen fra Bhutan. Programmet i Bhutan vil uansett være som skissert i dag til dag-programmet.

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Avreise

Transport Fly

Vi møtes på Gardermoen, hilser på reisefølget de neste to ukene, og setter oss på flyet østover mot Kathmandu med en mellom landing underveis.

dag

2

Kathmandu

Overnatting Hotell

Ved ankomst Kathmandu blir vi kjørt direkte til hotellet hvor vi skal overnatte. Vi sjekker inn, og får oss en liten hvil på hotellet eller en rusletur i Thamel-distriktet. Kathmandu er en fantastisk by å vandre rundt i. Her kan man gå seg mett på inntrykk, lukter og mystikk. Etter at vi har rotet oss bort i de mange bakgatene, og funnet veien tilbake igjen, møtes til middag på en lokal restaurant. (ingen måltider inkludert)

dag

3

Over Himalaya til Bhutan

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M
Transport Fly

Etter en kort flytur med utsikt til Himalaya og selveste Mount Everest ankommer vi Bhutan og Paro. Her blir vi møtt av lokale guider i tradisjonelle bhutanesiske dresser, som tar oss med til hotellet for lunsj. Ettermiddagen bruker vi tiden i den lille byen Paro,  og besøker blant annet nasjonalmuseet og Paro Dzong. Her får vi også servert middag og får et lite innblikk i det tradisjonelle livet i Bhutan. Overnatting på hotell i Paro.

 

dag

4

Fottur til Tigers Nest

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M
Tid ca 6 timer

Dersom det er markedsdag i Paro, bruker vi litt tid på å gå rundt å titte og oppleve hverdagsstemning på markedet. Har du lyst kan du også kjøpe deg litt lokal snacks. Tigers Nest, et kloster høyt oppe i fjellsiden, er dagens store mål og vi begynner fjellturen like utenfor byen. Det er ikke langt opp til det imponerende bygget, men bratt og vi bruker et par timer før vi er framme. Her er det også viktig å gå rolig for å begynne akklimatiseringen på en god måte. På Tigers Nest får vi en omvisning på klosteret og god tid til å nyte utsikten. Beliggenheten er utrolig, og alle lurer på hvordan de fant på å bygge et kloster her, høyt oppe i fjellsiden.
For å få bedre akklimatisering fortsett vi litt videre oppover og går en annen rute ned fra fjellet. Hele turen tar omtrent seks timer og vi får servert medbrakt lunsj på veien. Overnatting og middag på hotell i Paro.

I Paro anbefaler vi å ta et tradisjonelt «stone bath» etter turen til Tigers Nest.
Stone Bath er beliggende på en gård/farm house, med flere små rom, som alle har 2 «badekar». Vannet blir varmet opp av glovarme steiner!
Vi kan garantere at det er deilig å ligge i et badekar varmet opp av glødende steiner og nyte utsikten over Paro (her bør vi ha på badetøy)

Foto: Inger Solheim

dag

5

Første etappe på Druk Path

Overnatting Telt
Måltid F/L/M
Tid 6-8 timer
Stigning 1000 høydemeter

Nå skal vi endelig begynne på Druk Path, en fjelltur som varer i fire dager. Vi starter tidlig på dagen og kjører opp til oversiden av Nasjonalmuseet i Paro. Herfra begynner vi å gå, og vi skal stige over 1 000 høydemeter i løpet av dagen, så her gjelder det å ta det rolig å drikke mye. Det er allikevel ikke høyere enn at de fleste klarer dette uten problemer. Vi følger en vei før vi begynner på stien som fører oss opp på åsryggen over Paro. Her spiser vi lunsj ved et lite kloster før vi fortsetter bortover ryggen og nyter utsikten. Etter lunsj går vi delvis i tykk rododendron-skog og om våren kan vi være heldige og oppleve en fantastisk blomstring. Etter rundt 6-8 timer kommer vi frem til campen som ligger på ca. 3 770 moh.

Foto: Inger Solheim

dag

6

Vakker utsikt fra høye pass

Overnatting Telt
Måltid F/L/M
Tid 5-7 timer

Vi vekkes i teltet og tar en rolig frokost. Deretter fortsetter turen og vi går ned i litt tykkere luft før vi igjen klyver opp i høyden og mot campen. Campen ligger ved Jimilang Tsho (3 885 moh) en innsjø som er kjent for sine store ørreter. Er vi heldige kanskje vi får se noen i det klare vannet. Vi kommer fram til campen etter omtrent 5-7 timers gange og har god tid til å nyte ettermiddagen ved innsjøen.

dag

7

Gjennom rododendron-skog

Overnatting Telt
Måltid F/L/M
Tid 7-8 timer

Etter en deilig frokost begynner turen med en stigning fra innsjøen til en rygg på ca. 4 000 moh. På veien opp går vi gjennom en rododendron-skog med nydelige gule blomster hvis vi treffer blomstringen. Vi følger ryggen før vi går ned mot en camp hvor vi kanskje er heldige og treffer noen lokale yak-bønder. Vi camper i nærheten av noen gamle ruiner på ca. 4 100 moh og bruke omtrent 7-8 timer på dagens marsj.

 

dag

8

Fantastisk utsikt til Himalaya

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M

Etter frokost starter turen med noe stigning, og er vi heldige med været vil vi se hele Himalaya med det høyeste fjellet i Bhutan; Mount Gangkar Puensum som troner foran oss. Vi fortsetter nedover mot klosteret Phadjoding og hele veien ned gjennom frodig furuskog. Nede ved Timphu på ettermiddagen og resten av dagen på egen hånd. Enten man vil slappe av etter turen eller rusle rundt i gatene. Vi overnatter på hotell i sentrum av Thimpu og her spiser vi en god middag før det blir en tidlig kveld. (for de fleste)

Foto: Inger Solheim

dag

9

En hovedstad uten trafikklys

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M

Nå er vi ferdig med fjellturen og bruker dagen i Thimpu. Formiddagen bruker vi til å beøke noen av serverdighetene i byen, blant annet et folkemuseum, en tradisjonell malerskole og Takin Zoo. Takin som er nasjonaldyret i Bhutan kan best beskrives som en blanding mellom okse og geit. Etter lunsj får man muligheten til å utforske Thimpu på egenhånd. Vi anbefaler å vandre gatelangs og nyte atmosfæren i denne spesielle hovedstaden. Vi overnatter på et sentralt hotell.

dag

10

Kulturelle opplevelser

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M

Etter frokost besøker vi Tango Buddhist Institute. Her vil vi få et bedre innblikk i buddismen og hvorfor de henger opp bønneflagg. Etter besøket drar vi tilbake mot Thimpu mens vi nyter kulturlandskapet. Om ettermiddagen reiser vi tilbake til Paro. Vi får en fin avslutningsmiddag i Bhutan på hotellet.

dag

11

Tilbake til Kathmandu

Overnatting Hotell
Måltid F
Transport Fly

Vi flyr over Himalaya til Kathmandu og ankommer Kathmandu om formiddagen. Dagen her legges opp etter egne ønsker, noen velger å bruke siste del av feriebudsjettet i noen av småbutikkene i Thamel, men vi har også lagt opp til at det vil kunne være mulig å besøke noen av Kathmandus kulturelle- og historiske høydepunkt;  Boudhanath stupa og Pashputinath tempelet for de som ønsker å dette. Overnatting på sentralt hotell i Thamel.

dag

12

Kathmandu

Måltid F

Vi nyter dagen i Kathmandu, hvor våre nepalske venner gir oss en omvisning i denne spennende byen, før avreise til Norge på kvelden. Dagen kan brukes til å vandre rundt i Thamel eller besøke noen av Kathmandus kulturelle- og historiske høydepunkt.

dag

13

Ankomst Norge

Etter en innholdsrik ferie lander vi i Norge fulle av inntrykk og gleder oss til neste tur.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

 

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

2 tynne innersokker i ull. 2 tykke ullsokker, jo tykkere jo bedre.

2 sett ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag. Dersom du liker superundertøy best kan du bytte ut ett sett, men vi anbefaler ull.

Fleecejakke

Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Regnponcho

En tynn og lett regnponcho hvis det skulle komme regn. Det kan bli klamt og varmt med skalljakken.

Dunjakke

Du kommer til å trenge denne. En stor og god jakke er å anbefale. Den bør ha hette og gå ned over rumpa.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Til å bruke på de første etappene.

Shorts

Denne kan du få bruk for de første dagene. Eventuelt turbukse med avtagbare bein.

T-shorte/skjorte

Det kan være varmt de første dagene.

Hals/buff

Det kan stedvis være støvete på ruta, og da kan denne være fin å ha foran munnen. En i ull i fjellet kan være greit.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. En ekstra lue kan være lurt.

Votter

Tykke, varme og store votter (ikke hansker).

Vanter

Kan være godt å ha på ettermiddagen/kvelden, og ved dårlig vær i lavere strøk.

Fjellstøvler

Solide halvstive fjellstøvler. De må være romslige slik at du får plass til et par gode sokker. Godt å ha i høyden eller som det skulle bli vått enkelte dager. 

Joggesko

Solide, litt høye med kraftig såle. Disse bruker du gjerne på hele turen.

Gamasjer

Gir ekstra isolasjon og beskytter støvlene mot fuktighet, støv og gjørme.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Stor bag/ryggsekk

Ca 140 liter. Bærerne/muldyrene har sin egen måte å frakte bagasjen på, så en bag fungerer ofte bedre enn ryggsekk, og er lettere for deg å finne frem i. Ryggsekk går også hvis du ikke har bag.

Dagstursekk

35-45 liter. Brukes på fjellet og som håndbagasje på flyet. Du trenger en sekk som kan romme termos, 3 liter drikke, kamera og litt klær.

Sovepose

Det vil variere fra å være mildt til kaldt på natta underveis på turen. Du bør velge en varm pose som har komfortsone på -15°C. Hvis du fryser om natten gir det dårlig akklimatisering. Dette er veldig individuelt, og kvinner fryser lettere enn menn!

Liggeunderlag

Noen foretrekker å ha med seg et oppblåsbart liggeunderlag som de legger oppå liggeunderlaget vi får utdelt. Dette kan evt. kjøpes rimelig i Kathmandu. 

Sitteunderlag

Kjekt å ha i dagsturryggsekken!

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

2  stk litersflasker med trekk, slik at de ikke fryser så lett. En tykk ullsokk eller lignende gjør også nytten. En flaske bør kunne henge på sekken eller i beltet så det å drikke blir lett. Nalgene flasker med stor åpning og isolasjonstrekk er det beste.

Camelbak

Denne kommer du ikke til å angre på å ta med, vi drikker mye vann for å holde hodepinen unna. Blir det kaldt fryser ofte slangen lett til så dette vil komme i tillegg til drikkeflasker.

Termos

1 liter termos er kjekt å ha. (ikke nødvendig, men om du liker å drikke noe varmt er den god å ha med) 

Saft/sportsdrikk

Vi må drikke mye på turen, så hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann, kan det være lurt at du tar med litt sportsdrikk eller saft som kan blandes ut med vann.

Snacks/godteri

Sjokolade, nøtteblanding eller kjeks er lurt å ha på fjellturen.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka. Plastposer med ziplock fungerer godt til mindre artikler. 

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går. I campene får vi papir. NB: høyden kan påvirke menstruasjonssyklusen. 

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Det er skarp sol i høyden. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesen ved forkjølelse

Paracet

Mageregulerende

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Vaksiner

Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor, ellers kan vi anbefale Sentrum reisemedisin (reisemedisin.no). Du bør kontakte din fastlege eller reisepoliklinikk i god tid (minst 4 uker) før avreise for råd og veiledning vedrørende nødvendige vaksiner og helseråd.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Penger/kort

Turen dekker det meste, men det er rart med det: Vann, annen drikke, snacks, souvenirer, tips til lokale guider går av egen lomme. Det er minibanker lokalt.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Badetøy

Kan for eksempel brukes ved hot stone bath, hvis du ønsker å prøve det. 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
lør 8. okt 2022 tor 20. okt 2022
Inger Hilløy Solheim
Guide: Inger
Ingen ledige plasser
Kr. 43 900,-
man 3. apr 2023 lør 15. apr 2023
Ledige plasser
Kr. 43 900,-
tir 17. okt 2023 søn 29. okt 2023
Ledige plasser
Kr. 43 900,-