Fjelltur i Japan

Bilder & Video
Norsk Guide Favoritt
Fottur 14 dager 10-14 deltakere

Bli med på en kontrastfylt fjelltur i Japan der vi blant annet bestiger Mt. Fuji, går fra hytte til hytte gjennom de japanske alpene, opplever den vakre keiserbyen Kyoto og avslutter med sykkeltur gjennom Tokyo!

Høydepunkter

 • Toppbestigning av ikoniske Mt. Fuji
 • Toppbestigning av Japans svar på Matterhorn og hytte-til-hytte tur i de japanske alpene
 • Pilegrimsvandringen Kumano Kodo (på UNESCOs verdensarvliste)
 • Kyoto
 • Tokyo

Nå kan du bli med Hvitserk på en helt spesiell fjelltur. Den innholdsrike rundturen i Japan er full av spennende kontraster; fra toppbestigning av ikoniske Mt. Fuji på 3776 moh, bading i varme kilder, overnatting på tradisjonelle japanske ryokan, vandring langs en historisk pilegrimsrute der vi får et fascinerende innblikk i japansk historie og kultur, fjelltur til Japans svar på Matterhorn, den vakre keiserbyen Kyoto og sykkeltur gjennom hektiske Tokyo!

Japan er et utrolig spennende reisemål, og på denne turen har vi forsøkt å kombinere noen av Japans flotteste kultur- og naturopplevelser. I 14 dager opplever vi en helt annen verden – som både er ekstremt moderne og full av historie og tradisjon.

Japan er lite kjent for fjell- og turmuligheter; det er ufortjent og rundturen vår gir spennende naturopplevelser du ikke kan ta del i andre steder. Forhåpentligvis nyter vi soloppgangen fra Mt. Fuji, går fra hytte til hytte gjennom de japanske alpene og tar del i en nesten tusen år gammel tradisjon langs pilgrimsruta «Kumano Kodo» som er på UNESCOs verdensarvliste. Samtidig får vi smake den fantastiske japanske maten og med dyktige lokale guider kommer vi tett på og lærer mye om japanske kultur og tradisjoner. Noen av nettene overnatter vi på tradisjonelle, japanske ryokan og underveis på fjellturene får vi leget støle muskler når vi bader i onsen, naturlig, varme kilder.

I tillegg til fjellturene er vi også innom Kyoto, der vi får omvisning i de vakre og verdensberømte hagene og templene. Turen avsluttes i Tokyo, der vi både kan oppleve det fascinerende menneskemylderet i 14-millionersbyen, det hektiske og særegne nattelivet og hverdagslivet når vi er med på en guidet sykkeltur gjennom bakgatene i storbyen.

Fysisk Nivå og Risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • Fly t/r
 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Turfakta

Vanskelighetsgrad

Denne turen egner seg for de aller fleste som liker å gå på fjelltur. Den lengste dagsetappen er opp mot 9 timer, og du bærer din egen sekk under fotturene. Turen til toppen av Mt. Yariga Dake er delvis luftig - særlig det siste stykket. Det er imidlertid ikke nødvendig å gå helt opp til toppen for å få flott utsikt over fjellene og nyte denne bestigningen. Rundturen består av tre ulike fotturer, med "hviledager" i mellom.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

De fleste av turene våre inneholder fysiske utfordringer. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f. eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter. 

På turer til høye fjell bruker vi god tid for å få best mulig akklimatisering. Vi holder gruppen samlet og vil raskt være tilstede hvis en uforutsett situasjon skulle forekomme. Ved alvorlige høydeproblemer vil man bli evakuert til lavere høyder – den beste behandlingen mot høydesyke.

Guidene våre har høydeerfaring, og de er opplært i førstehjelp og behandling av høydesyke. Vi stiller alltid med et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. På turer hvor det ikke er regelmessig telefonforhold har de også med satellittelefon slik at det skal være lett å kommunisere med oss på Hvitserk kontoret.

Hvitserk har et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning, både knyttet til høyde og til andre medisinske problemstillinger.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Prisen inkluderer overnatting i twin-/dobbeltrom der det er mulig. Noen netter bor vi på fjellhytter av enkel (men sjarmerende) standard og får oppleve japansk turkultur. Vi overnatter også noen netter på japanske ryokan, som er en unik opplevelse på tradisjonelle overnattingssteder.

Det blir mye tradisjonell mat, spesielt på dagene på fjellturer, fantastiske middager med mange småretter, det blir ris og fisk til frokost og risboller til lunsj. Dersom du ønsker noe mer variert mat, anbefaler vi å ha med noen pakker med knekkebrød eller liknende i sekken. 

Tid og tidssoner

Japan ligger 8 timer foran Norge. Dvs at når klokken er 12:00 i Norge, er den 20:00 i Japan.

Klima

September er en behagelig tid å besøke Japan på. Temperaturene ligger vanligvis mellom 20 og 25C på dagtid, og selv om en regnskur kan inntreffe, går det vanligvis fort over. 

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Japan er fortsatt et utpreget kontantsamfunn og kontant betaling med japanske yen foretrekkes mange steder. Euro eller US-dollar aksepteres ikke. Kredittkort kan stort sett brukes til betaling på hotell, restaurant og i større butikker. Visa og Master Card er bredt akseptert, og minibanker finnes på flyplassen og i byene. 

Vaksinasjoner og helse

Ingen vaksiner er påkrevd for innreise til Japan, og helsesystemet holder høy standard.  Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Fly Oslo-Osaka / Tokyo - Oslo (spør oss gjerne om tilbud på tilslutning fra andre byer)
 • Norsk turleder fra Hvitserk
 • Overnatting i dobbel-/twinrom på hotel (4 netter) og ryokan (5 netter)  og i flersengsrom på fjellhyttene(3 netter)
 • Lokalkjente, engelskspråklige guider
 • Inngangsavgifter osv på rundturen i Kyoto
 • All lokaltransport (buss, tog og Shinkansen (ekspresstog)
 • Måltider iht dag til dag-programmet
 • Sykkelsightseeing i Tokyo

Pris inkluderer ikke

 • Enkelte måltider (se dag til dag-program)
 • Drikke til måltider
 • Tips og utgifter av personlig art
 • Eventuell sykkelleie i Kyoto

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Avreise

Transport Fly

Vi møtes på Gardermoen på ettermiddagen og setter kursen østover mot Japan.

dag

2

Ankomst Osaka

Overnatting Hotell
Måltid -,-,M

Vi ankommer hektiske, fargerike og folksomme Osaka på ettermiddagen.
"Velkommen til Japan . Vennligst respekter reglene. " Dette skiltet venter deg på flyplassen. Og regler er det overalt. Japanerne elsker regler og de respekterer dem, kanskje derfor det også er så rent og pent i dette underlige landet. Etter ankomst hotellet spiser vi en hyggelig velkomstmiddag, og de fleste er vel ivrige på å komme seg i seng etter lang flyreise. Det blir mye tradisjonell mat i dagene fremover, fantastiske middager med mange småretter, det blir ris og fisk til frokost og risboller til lunsj. 

dag

3

Start pilgrimsruten

Overnatting Ryokan
Måltid F,-,M
Tid 2 timer
Stigning 430
Nedstigning 200
Avstand 4,5 km

Etter frokost tar vi toget videre ut til Kii-Tanabe og vårt eventyr i Japan er i gang for fullt! Det du ikke trenger å ta med av bagasje på fotturen de neste tre dagene, blir fraktet til Kyoto. Tursekken din bør da ikke veie mer enn 6-8 kilo, og denne skal du bære selv på turen.  
Ved ankomst Kii-Tanabe starter vi rolig og etter bare et par timer kommer vi frem til Takahara. Ved ankomst lodgen får vi servert middag og forbereder oss til turen langs keiserruten «Kumano Kodo» (Kumano Old Road). Dette er en populær pilegrimsrute som går tilbake til det 10. århundret. Pilegrimsruten er på Unescos Verdensarvliste og er et av de absolutte høydepunktene for turister som vil oppleve japanske tradisjoner og kultur. Overnatting i tradisjonell Ryokan.

dag

4

Pilegrimsled

Overnatting Ryokan
Måltid F,L,M
Tid 6-7 timer
Stigning 830 m
Nedstigning 650 m
Avstand 17 km

Vi fortsetter pilegrimsruta fra Takajirioji til Chikatsuyu. Denne turen tar omtrent seks timer.
Overnattingsstedet vårt er en tradisjonell ryokan.

dag

5

Siste del av pilegrimsleden Kumano Kodo

Måltid F,L,M
Tid 6 timer
Avstand 19,3 km

Vi fortsetter langs Kumano Kodo-ruta til Hongu. Turen tar omtrent 6 timer, og går i likhet med de foregående etappene i vakker sederskog og vi passerer forbi flere shinto-templer. Terrenget er rolig kupert uten store høydeforskjeller. Underveis spiser vi en tradisjonell bento-lunsj. Denne dagen er det mulig å bade i en japansk «Onsen», en naturlig, varm kilde. For japanerne er onsen forbundet med ritualer og tradisjon – og du får ta del i dette samtidig som det er avslappende og godt før støle turmuskler. Det siste stykket kjører vi til Hongu, hvor vi overnatter. 

Japansk "Onsen", en naturlig varm kilde.

 

dag

6

Keiserbyen Kyoto

Overnatting Hotell
Måltid F,-,-
Transport Buss/tog

Vi reiser fra Hongu med buss og ekspresstog til den gamle keiserbyen Kyoto. Dette er et nytt høydepunkt på turen – Kyoto er full av spennende arkitektur og historie, og den er en av de mest kulturrike byene i verden. Byen er ett av de absolutte høydepunktene i hele Japan, og her får vi vi en guidet omvisning i byen og er innom noen av de mest kjente templene og attraksjonene. Vi overnatter på et hyggelig hotell i natt.Foto: Arian Zwegers

dag

7

Fottur rundt Kyoto

Overnatting Hotell
Måltid F,-,-

Kyoto er omgitt av fjell på tre sider, og etter frokost reiser vi ut til den vakre bambusskogen Arashiyama – og opplever en skog ulik alt annet du før har sett; denne skogen er magisk og nesten hypnotiserende! Ettermiddagen står til fri disposisjon, men det er muligheter til å få med oss flere av Kyotos attraksjoner før vi igjen overnatter på hotell.Arashiyama

dag

8

Ekspresstog til de japanske alper + fjelltur

Overnatting Fjellhytte
Måltid F,-,M
Transport Ekspresstog
Tid 4-5 timer
Stigning 910 m

Vi pakker igjen tursekken, og resten av bagasjen ser du igjen på dag 10.  Vi hopper på ekspresstoget fra Kyoto til Nagoya og videre til Shin-Hodaka-Onsen i den nordlige delen av de japanske alpene. Dette er utgangspunktet for turen opp til Yariga-Take (3180 moh) og byen er omgitt av fjell, ville aper, blomster og vakker skog. Vi går i ca. fire timer til fjellhytta Yaridaira Goya Mountain Lodge der vi overnatter og får servert middag. Vi går på en tid av året, der det er stor sannsynlighet for å oppleve de japanske alpene på sitt vakreste – og etter høysesongen når det vanligvis er veldig mange mennesker på tur i området.

dag

9

Bestigning av YarigaDake (3180 moh)

Måltid F,L,M
Transport 6-7 timer
Stigning 1080 m

Etter en god natts søvn, er vi klare for en 6-7 timers tur til Mt. Yarigadake (3180 moh) og til fjellhytta Yarigadake Sansou Hut. Toppen er den femte høyeste i Japan og kalles Japans Matterhorn. Turen krever ikke at man klatrer, men det aller siste stykket opp til toppunktet er det lagt ut tau og stiger. Fra toppen av Yarigadake har vi panoramautsikt over store deler av de japanske alpene – er vi heldige kan vi se helt til Mt. Fuji som er vårt neste turmål. Vi spiser lunsj underveis.

dag

10

Fjelltur og videre til Matsumoto

Overnatting Fjellhytte
Måltid F,L,M
Tid 7-8 timer
Nedstigning 1500 m

I dag går turen fra fjellhytta og tilbake til Kamikochi. Hele turen er omtrent 7-8 timer. Ved ankomst Kamikochi tar vi bussen videre til Matsumoto hvor vi overnatter i tradisjonell, enkel fjellhytte og forbereder oss til morgendagens strabaser. 

Kamikochi. Foto: Hiroaki Kaneko

dag

11

Til foten av Mt. Fuji

Overnatting Fjellhytte
Måltid F,-,M
Transport Buss
Tid 30 min

Etter frokost besøker vi Matsumoto borgen før vi på ettermiddagen reiser videre til Kawaguchiko, dette tar rundt fire timer. Vi stopper underveis og spiser lunsj og kjøper med litt snacks til morgendagens tur. Fra Kawaguchiko går vi fra såkalte 5th Station og opp til 6th Station hvor vi overnatter på enkel hytte i fjellet. Her får vi servert tradisjonell middag og bor i sovesal. Vi bruker kvelden på gjøre oss klare til bestigningen av Mt Fuji (3776 moh) som er Japans høyeste fjell!Mount Fuji

dag

12

Toppnatt på Mt. Fuji (3776 moh) og Tokyo

Overnatting Hotell
Måltid F,-,M
Tid 10 timer

Tidlig om morgenen, før soloppgang, starter vi toppbestigningen. Det er bare de siste 100 årene at folk har klatret på fjellet – tidligere var toppen ansett som hellig og dermed ikke lov til å bestige for andre enn prester og pilegrimer. Toppen er ikke ett punkt, men en sirkulær kraterkant. Her opplever vi forhåpentligvis soloppgangen og går hele runden rundt krateret, før vi starter på turen ned til foten av fjellet. Mt. Fuji ligger omtrent tre timer utenfor Tokyo, vi ankommer Tokyo sent på ettermiddagen. Plutselig er vi i en av verdens aller største byer – og sammenlignet med fjellturene vi har vært på, er kontrastene naturligvis enorme! Vi går ut i Tokyo og spiser felles middag og feirer de flotte dagene i fjellet! Fotturen i dag er på ca 10 timer.

Nydelig soloppgang fra Mt. Fuji.

dag

13

Sightseeing og sykkeltur i Tokyo

Måltid F,-,-

For å få et spennende innblikk i hverdagslivet i Tokyo, er det mulig å bli med på en guidet halvdagstur på sykkel. For de som ønsker tid i den enorme byen på egenhånd, er det naturligvis også mulig.
Tidlig på kvelden skysses vi til flyplassen Haneda for å begynne på hjemreisen.

Det er bare å glede seg til å oppleve fargesprakende Tokyo fra sykkelsetet.

dag

14

Hjemme!

Flyet går fra Tokyo like over midnatt, og ankommer Norge samme dag.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy

 

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge

Joggesko

Solide, gjerne litt høye, med solid såle.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Tursekk

50-60 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene.  

Lakenpose 

Lakenpose skal normalt sett holde fint, men hater du å fryse, kan du vurdere en tynn sommersovepose istedet.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 3 liter.

Camelbak

Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å ha på kveldene.

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
lør 3. sep 2022 fre 16. sep 2022
Ledige plasser
Kr. 52 900,-

Samarbeidspartnere