Fjelltur og jungelvandring på Borneo

Bilder & Video
Norsk Guide Nyhet
Fysisk 2/6   Risiko 2/6 13 dager 10-16 deltakere Fra Kr. 41 900,-

Destinasjon Ukjent 2019-turen gikk til Borneo, og nå gleder vi oss til å kunne ta med flere av våre gjester til denne spennende øya. Vi skal selvsagt bestige Borneos høyeste fjell, vandre i jungelen, hilse på orangutanger og andre skapninger typiske for Borneo. Dette er en tur for de virkelig eventyrlystne! 

Høydepunkter

 • Tropisk regnskog og jungelvandring
 • Bestigning av Mount Kinabalu (4095 moh)
 • Fjelltur i Crockerfjellene
 • Eksotiske lokale markeder
 • Tretoppvandring
 • Besøk på teplantasje
 • Strandliv på Gaya Island
 • Snorkling

Vårt første møte med Borneo er byen Kota Kinabalu. Byen deler navn med øyas høyeste fjelltopp Mount Kinabalu med sine 4095 meter over havet. Vi starter med en fin oppvarming før Mount Kinabalu, med en flott fjelltur i Crockerfjellene som har dramatisk og frodig natur, hvor vi ender opp ved Mahua fossefall hvor kan vi ta oss en forfriskende dukkert. Deretter starter vi på fjellturen mot Mount Kinabalu, vi tar det rolig, og har tid til å nyte omgivelsene underveis. Når vi står på toppen av fjellet glemmer vi alt som heter trøtthet, og nyter soloppgangen sammen. 

Neste høydepunkt på programmet er jungelvandring, bading i varme kilder og "canopy walk" som er hengebroer oppe i trærne og vi får oppleve området fra et fugleperspektiv. Vi overnatter et par netter på en teplantasje og får oppdage helt nye omgivelser. Denne øya er full av mangfold.

Vi reiser videre mot regnskogen og her blir vi transportert med båt det siste stykket inn til lodgen, en skikkelig oase. Vi reiser ut på båtturer på elven for å se på det rike dyrelivet, og hvis være tillater det får vi en liten jungelvandring her også. 

Vi kan ikke reise til Borneo uten å møte orangutanger, og vi skal besøke et rehabiliteringssenter for orangutanger hvor vi lærer om hvordan de jobber med disse sjarmerende skapningene for å få de ut i sitt rette element igjen. Vi skal også hilse på Borneo Sun Bear, som er verdens minste bjørne-art, og som kun finnes i Sørøst-Asia. 

Turen avsluttes med et par netter på en lekker strandresort på Gaya Island. Her er det flere muligheter for utflukter, snorkling, dykking - og vi avslutter med en skikkelig barbeque-festmiddag.

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur Oslo - Kota Kinabalu
 • All overnatting som beskrevet i dag til dag programmet
 • Måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Norsk guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Turfakta

Historie

Øya Borneo ligger i Sørøst-Asia og er verdens tredje største øy, etter Grønland og Ny-Guinea. Borneo er delt mellom statene Malaysia, Brunei og Indonesia. Befolkningen på øya består av malayer, kinesere og dajaker. Mer enn to tredjedeler av øya er dekket av tropisk regnskog, og dette er en av verdens eldste regnskoger. Øya er kjent for heftig monsunregn, tropisk varme og eventyrlig natur.

Borneos økonomiske utvikling er blitt hemmet av de vanskelige kommunikasjonsforholdene og den politiske oppdeling av øya. Mindre enn ti prosent av arealet er fast jordbruksland, og jordbruket er lite utviklet. De viktigste jordbruksområdene er Kapuasdalen, den nedre del av Baritodalen, Rajangdalen og kystsletta fra Sambas til Pontianak. Her dyrkes ris, kokosnøtter, pepper, samt gummi på store plantasjer. Fra skogene tas det ut teak og andre verdifulle treslag.

Vanskelighetsgrad

Denne turen passer for alle eventyrlystne som liker en variert tur med mange forskjellige opplevelser. Du kommer til å få oppleve en kombinasjon av flotte natur- og kulturopplevelser.  Er du vant til å gå i fjellet med sekk fra før og har bra grunnform kommer du til å klare dagsetappene fint. Vi bærer vår egen sekk (ca. 40 liter) med det vi trenger på fjellturen, som klær, lakenpose, liggeunderlag, vann, snacks, etc.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

De fleste av turene våre inneholder fysiske utfordringer. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka eller på fjellet med sekk er god oppladning. Vi skal på topptur, så bakketrening kan også være en fin oppladning til turen. 

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter. 

På turer til høye fjell bruker vi god tid for å få best mulig akklimatisering. Vi holder gruppen samlet og vil raskt være tilstede hvis en uforutsett situasjon skulle forekomme. Ved alvorlige høydeproblemer vil man bli evakuert til lavere høyder – den beste behandlingen mot høydesyke.

Guidene våre har høydeerfaring, og de er opplært i førstehjelp og behandling av høydesyke. Vi stiller alltid med et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. På turer hvor det ikke er regelmessig telefonforhold har de også med satellittelefon slik at det skal være lett å kommunisere med oss på Hvitserk kontoret.

Hvitserk har et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning, både knyttet til høyde og til andre medisinske problemstillinger.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Overnatting i dobbeltrom på trivelige hoteller og gjestehus når vi er i sivilisasjonen, de siste nettene bor vi på et flott strandresort. Når vi er på fottur på fjellet, er innkvarteringen enklere og nær naturen, og her sover vi i sovesal.

Klima

Klimaet på Borneo er tropisk, noe utilregnelig og vi må alltid være forberedt på regnbyger. Borneo ligger ved ekvator, og har derfor en jevn temperatur hele året rundt. I fjellet er temperaturene lavere og ulltøy er derfor å anbefale jo høyere vi kommer i fjellet. 

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Valutaen i Malaysia heter Ringgit (MYR) og kan tas ut i minibanker på flyplasser og i byene. Visa og Mastercard kan brukes noen steder, men vi anbefaler å ha litt lokal valuta i kontanter da dette alltid kommer godt med i små butikker, på markeder osv. 

Tid og tidssoner

Sommertid + 6 timer, vintertid +7 timer.

Pass og visum

Passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemreise fra Borneo. Visum kreves ikke for norske borgere som skal være her i mindre enn 90 dager. Er du ikke norsk statsborger, må du undersøke hvilke regler som gjelder for deg - du er selv ansvarlig for å sørge for å ha de rette reisedokumentene ved oppmøte på flyplassen. Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under Reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Fly t/r Oslo - Kota Kinabalu
 • Innenlandsfly fra Sandakan til Kota Kinabalu
 • Norsk guide fra Hvitserk
 • Lokal, engelsktalende guide
 • De fleste måltider, ifølge dag til dag program
 • Aktiviteter, attraksjoner og lokal transport som nevnt i dag til dag program
 • Oppbevaring av bagasje når vi er på fjelltur til Mt. Kinabalu 
 • Overnatting i dobbeltrom på trivelige hoteller og gjestehus når vi er i sivilisasjon. Når vi er på eventyr på fjellet, er innkvarteringen enklere og nær naturen, her bor vi i sovesal.

Pris inkluderer ikke

 • Reiseforsikring
 • Enkelte måltider
 • Drikke til måltidene
 • Enkeltromstillegg 7 netter (kr 6.200,-)
 • Tilslutningsfly fra andre steder enn Oslo

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

dag

1

Avreise fra Norge

Vi flyr fra Oslo via Doha på ettermiddagen og ankommer Kuala Lumpur neste dag. Derfra flyr i videre til Kota Kinabalu!

dag

2

Vi er på Borneo!

Overnatting Hotell
Måltid -,-,M

Vi ankommer Kota Kinabalu sent på kvelden og kjøres til hotellet vårt for natten hvor vi får servert litt kveldsmat på hotellet. Vi er klare for å oppleve alt Borneo har å by på og legger oss kanskje i kveld med litt sommerfugler i magen.

Moskeen i Kota Kinabalu er et kjent landemerke i byen, og et flott syn i solnedgang. Kanskje spotter vi den fra flyet?

dag

3

Fjelltur i Crockerfjellene

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 8 - 10 timer
Avstand 12 km

I dag skal vi opp tidlig og ut på en skikkelig fjelltur. Vi blir kjørt til Mt. Alab, hvor turen skal begynne, her registreres vi og blir ønsket velkommen av vår lokale guide. Hele Crocker-fjellkjeden er omtrent 75 kilometer lang, og vi skal forsere 12 av dem. Det går relativt bratt oppover de første kilometerne før det flater ut litt mer - men vi skal opp på en topp så helt flatt vil det aldri være. Vi vandrer oppover gjennom mosegrodde skoger og sildrende bekker og tar oss god tid. Det høyeste målet for dagen er Minduk Sirung, på 2050 moh - med fantastisk utsikt utover fjellkjeden. Vi spiser medbragt lunsjpakke på veien oppover, og nyter synet av det livlige fuglelivet og fargerike orkideer. 

Etter å ha tatt bilder og nytt utsikten fra toppen starter vi på nedfarten mot dagens neste mål, nemlig Mahua Waterfall. Er det noen friskuser som ønsker en dukkert her blir det selvsagt tid til det, før vi går det siste stykket tilbake til sjåføren vår. Vi blir kjørt tilbake til gjestehuset vi skal overnatte i - og her venter en deilig og velfortjent middag. Vi kommer til å kjenne det i beina etter turens første fjelltur, men da kjennes sengen bare ekstra god ut.

Eksotiske omgivelser på vår første dag på tur ved Mahua Waterfall.

dag

4

Kinabalu nasjonalpark

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M

Vi spiser en god frokost og reiser videre mot Kinabalu nasjonalpark. Kjøreturen tar rundt 2 timer, og på veien passerer vi sjarmerende, små landsbyer som slynger seg langs Crockerfjellene. Vi tar et kort stopp innom Nabalu Market hvor de innfødte samles for å selge lokale råvarer, frukt, grønnsaker og håndtverk. Kanskje får vi kjøpt med en liten souvenir som reiseminne? Er vi heldige med sikten får vi kanskje vårt første møte med Mount Kinabalu herfra også - så husk å se opp.

Etterhvert kjører vi videre mot Kinabalu nasjonalpark som ligger 1500 meter over havet, med Mount Kinabalu ruvende over oss. Området er preget av alpin vegetasjon som ikke likner noe annet, og det er gode muligheter for å se både sjeldne sommerfugler og planter. Er vi ekstra heldige får vi kanskje et glimt av verdens største blomst - Rafflesia. Det holder muligens å se den på avstand, for denne blomsten er kjent for å ha en sterk lukt av råttent kjøtt og har fått det passende kallenavnet "likblomst". Kinabalu nasjonalpark er på UNESCOs verdensarvliste, og er et av verdens viktigste biologiske områder. 

Det er mange turmuligheter i parken, så for de som ønsker tar vi en liten utflukt når vi kommer frem hit. Vi overnatter i parken og får servert en god felles middag på kvelden. 

Her er det bare å finne frem shoppinglysten - eventuelt kameraet for å få noen flotte bilder av alle de fargerike varene:)

dag

5

Mot Mount Kinabalu

Overnatting Fjellhytte
Måltid F,L,M
Tid 4 - 5 timer
Stigning 1400 meter

Etter frokost blir vi transportert til parkens hovedinngang. Alle skal registreres for toppturen, så vi får ID-kort og må fremvise pass for å identifisere oss selv. Vi får med oss matpakker og reiser deretter videre til startstedet for fjellturen ved Timpohon Gate. Fjellturen til Borneos høyeste fjell er i gang! 

Vi går rolig oppover gjennom skog av eik- og kastanjetrær som ruver høyt over oss. Vegetasjonen endrer seg etterhvert fra mosegrodd til alpint landskap og det blir mer og mer tydelig at vi nærmer oss høyden. Veien oppover er preget av en del trapper og store stein så vi tar oss god tid her - og har ingen hast. Dagens mål ligger på 3272 moh, og her skal vi overnatte i fjellhytta Laban Rata som har relativt enkel, men sjarmerende standard.

Vi spiser felles middag på kvelden, gjør de siste forberedelsene og får oss noen timers søvn før toppstøtet.

På vei oppover mot Mount Kinabalu. Foto: Johanna Johansson

dag

6

Toppstøt Mount Kinabalu (Low's Peak) 4095 moh

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 8 - 10 timer
Stigning 823 meter
Nedstigning 2200 meter

Vi står opp lenge før hanen galer og får i oss litt mat. Det er viktig å få i seg noe energi selv om vi ikke er så sultne midt på natten, for vi har en lang dag foran oss. Vi starter å gå ca. kl. 02:00, og det er alltid tøft i starten - det er mørkt, litt surt og vi er kanskje litt trøtte. Desto deiligere er det da når de første solstrålene treffer huden og ikke minst fjellene rundt oss. Vi bruker rundt 3 - 4 timer opp, og vi satser på å komme til topps i tide for å se solen stå opp i horisonten. Det nydelige og fredelige morgenlyset er grunn nok i seg selv til å være oppe på denne tiden av døgnet. Utsikten fra toppen er vakker - og landskapet på toppen minner om svabergene på Sørlandet, som er ganske fascinerende i denne høyden. 

Etter vi har nytt utsikten og tatt de bildene vi skal, vandrer vi et par timer nedover igjen til hytta vi bodde i natt for en god frokost. Når vi har fått i oss mat og pakket sakene våre fortsetter vi nedover mot Timpohon Gate. Vi skal gå mange høydemeter opp, og spesielt nedover i dag, så husk vandrestaver for å avlaste knærne! Ved Timpohon Gate blir vi hentet og kjørt tilbake til hovedinngangen i parken. Her får vi diplomet vårt og feirer dagens bragd mens vi nyter en meget velfortjent lunsj.

Når vi er gode og mette reiser vi videre til Sabah Tea Resort hvor vi skal overnatte de neste 2 nettene. Vi får litt tid til å slappe av midt i denne oasen av en teplantasje. På kvelden samles vi til middag - og maten smaker nok ekstra godt i kveld. 

Borneos høyeste fjell 4095 meter over havet!

dag

7

Jungelvandring og varme kilder

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M

Etter en god natts søvn er vi klare til å ta fatt på nye eventyr. Vi får oss en god frokost, og drar ut på jungelvandring mot Kamunsu Hill. Vi vandrer gjennom regnskogen og opplever en ny og fredfull verden. Jungelvandringen tar rundt 3 timer, og vi kommer etterhvert tilbake til overnattingsstedet vårt hvor lunsj blir servert. Kanskje vi får smakt på en te-pannekake i løpet av oppholdet?

På ettermiddagen kjører vi en times tid til et område som heter Poring Hot Springs. Her skal vi få oppleve naturen fra fugleperspektiv, på hengebroer 41 meter over bakken (omtrent like høyt som en 12-etasjers bygning). Deretter er det bare å glede seg til et bad i de varme, naturlige kildene. De svovelholdige mineralene sies å ha en terapeutisk effekt på såre muskler, og det er akkurat det vi trenger etter gårsdagens topptur.

Avslappede og rolige til sinns, kjøres vi tilbake til Sabah Tea Resort og spiser en hyggelig felles middag på kvelden. 

"Tretoppvandring" 41 meter over bakken.

dag

8

Regnskog og båttur på elven

Overnatting Lodge
Måltid F,L,M
Tid ca. 5 timer

I dag våkner vi tidlig for en liten tur i soloppgangen i nydelige omgivelser. Etter frokost får vi en omvisning rundt på teplantasjen før vi setter oss i bilen for neste destinasjon. Vi skal kjøre rundt 5 timer gjennom små landsbyer, og vi får med matpakke til å spise på veien. Det blir båttransport det siste stykket inn til lodgen vår midt i regnskogen. Dette er en oase av et sted, og det er bare å glede seg! Her er det mange aper i området, så vi anbefaler å ha alle eiendeler inne på rommet.

Vi slapper av litt ved elven og nyter stillheten, før vi skal ut på båttur oppover Sabahs lengste elv, Kinabatangan. Langs elven er det et rikt dyre- og fugleliv og det er fantastisk å oppleve alle skapningene i sitt rette element. Vi kikker også etter primater, blant annet "Proboscis-apene" med lange neser, som er typiske for dette området. 

Tilbake på lodgen vår får vi servert et herlig måltid, og i kveld sovner vi til regnskogens lyder. 

Se opp! Kanskje disse morsomme skapningene sitter i tretoppene? Proboscis-aper heter de, og gjenkjennes med sine lange neser.

dag

9

Båtsafari og jungel + hulevandring

Overnatting Lodge
Måltid F,L,M

Vi våkner opp tidlig til lyden av det rike dyrelivet og drar ut på morgentur på elven opp mot Ox-Bow lake. Dette er et sted kjent for fugletitting og et rikt dyreliv. Dersom været tillater det tar vi en kort jungelvandring for å komme tettere på naturen og dyrelivet. Vi koser oss her oppe en stund før vi suser nedover til lodgen igjen for å spise frokost - er vi heldige med været kan vi kanskje spise frokosten utendørs?

På formiddagen tar vi en utflukt, hvor vi blant annet skal få se Gomantong-hulen, området rundt her og eventuelt landsbyen i nærheten. Vi har et par timer til å utforske området før vi spiser lunsj og deretter reiser ut på ettermiddagscruise. Vi spiser felles middag og nyter kvelden på lodgen vår. 

Ut på eventyr i båt! Vi er klare for å holde utkikk etter spennende dyreliv langs elven. Foto: Johanna Johansson

dag

10

Orangutanger og videre til Gaya Island

Overnatting Strandhotell
Måltid F,L,-
Transport Fly

Vi spiser en tidlig frokost og drar av sted for å hilse på nye bekjentskaper, nemlig orangutanger. Vi skal besøke et rehabiliteringssenter for foreldreløse og skadde orangutanger, hvor de jobber for å få disse sjarmerende dyrene tilbake i sitt naturlige element. Sepilok, hvor rehabiliteringssenteret ligger, er en lavlandsskog og et klassisk eksempel på Borneos gjenværende regnskog. Vi får se mating av orangutangene og lærer litt om hvordan de jobber her. 

Vi reiser videre for å hilse på flere spesielle skapninger, nemlig Borneo Sun Bear. Dette er også et rehabiliteringssenter hvor dyrene får omsorg, rehabilitering og målet er at de skal kunne leve i frihet etter hvert. Vi lærer om denne lite kjente bjørnen, som er verdens minste av sin art, og som kun finnes i Sørøst-Asia. 

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi utforsker byen Sandakan. Byen byr på et marked med det mest fantastiske utvalget av fersk sjømat, Sim-Sim Water village - som er bygget i vannkanten - og et tempel oppe på en høyde med panoramautsikt utover havnen i Sandakan. Sen ettermiddag blir vi kjørt til flyplassen i Sandakan hvor vi skal fly tilbake til Kota Kinabalu. Derfra tar vi ferge ut til Gaya Island og det flotte strandhotellet vårt for de neste 2 nettene. 

Sjarmerende orangutanger - vi slutter aldri å la oss fascinere av disse skapningene.  

dag

11

Øyliv og deilige strender

Overnatting Hotell
Måltid F,-,M

I dag kan vi sove så lenge vi vil og virkelig nyte oppholdet på denne eksotiske øya. Her kan vi snorkle eller dykke, besøke det marine senteret, titte på håndlagde varer eller bestille en guidet tur rundt på øya. Det er mulighet for å bestille båttur til en annen øy også, for den rastløse. 

På kvelden samles vi for en skikkelig avskjedsmiddag med barbeque og deilig grillmat - og oppsummerer alle eventyrene vi har opplevd på vår vei på Borneo. 

Her på Gaya Island skal vi tilbringe to netter, en flott avslutning på turen. Foto: Johanna Johansson

dag

12

Siste øyliv og hjemreise

Måltid F,-,-
Transport Båt, fly

Vi spiser en siste frokost og har formiddagen på egen hånd. På ettermiddagen tar vi fergen tilbake til fastlandet for å starte på hjemreisen. Vi flyr først til Kuala Lumpur før vi tar nattflyet derfra og hjem, via Doha. 
Snipp, snapp, snute, når er snart Borneo-eventyret over.

 

dag

13

Ankomst Norge

Vi ankommer Gardermoen på formiddagen med mange nye reiseminner i bagasjen. 

Skriv ut

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy

Fryser du lett kan vi anbefale ullundertøy til fjellturene.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy til fjellturen som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke/Lett dunjakke

Godt å ha til toppstøtet.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle litt vind og regn. Gjerne med ventilasjonsglidelås under armene.

Regnponcho

Det regner en del på Borneo, så denne er gull verdt!

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull til fjellturene.

Sommertøy

Lett sommertøy til bruk utenom fjelltur.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet bør du ha.

Lue

Lett lue til fjellturene.

Hansker

Hvis det blir kaldt på fjellet. Bra om de er vindtette. Fryser du lett på hendene anbefaler vi at du tar med et par gode votter.

Lette fjellstøvler

Fjellstøvler med god ankelstøtte dersom du vet at du trenger dette.

Trekkingsko

Solide, gjerne litt høye, med solid såle.

Joggesko

Til bruk på turen, utenom fjellturene.

Sandaler

Til bruk på stranden.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid. Husk å pakke disse i bagasje du sjekker inn på flyet.

Ryggsekk

Ca. 40-50 liter. Her må du få plass til det du ønsker å ha med på dagsetappene. Du må kunne ha plass til lakenpose og liggeunderlag i sekken.  

Regntrekk til sekken

Evt søppelsekk til å ha inne i sekken for å holde innholdet tørt i tilfelle regn.

Lett liggeunderlag

Nødvendig kun hvis du ønsker ekstra komfort.

Lakenpose

Kan være fin å ha på turen.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 2 liter.

Camelback

Camelback er fint hvis du er vant til å bruke det.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i sekken, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på klærne.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite turhåndkle som tørker lett, våtservietter, antibac.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.
Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.
Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse
Paracet og Ibux
Myggmiddel
Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Multiadapter

Så du kan lade telefon o.l med norske kontakter.

Power Bank 

Til å lade mobil/kamera etc på fjellturen. Solcellepanel kan også funke.

Badetøy

Et must!

Tursnacks

Din favoritt nøtteblanding og energibarer - godt å ha på fjellturene spesielt.

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
søn 13. nov 2022 fre 25. nov 2022
Sylvia Rognvik
Guide: Sylvia
Ledige plasser
Kr. 41 900,-

Samarbeidspartnere