Fjelltur til Everest Basecamp

Bilder & Video
Norsk Guide Favoritt
Fysisk 4/6   Risiko 4/6 18 dager 9-16 deltakere Fra Kr. 49 900,-

Drømmer du om en vandretur til hjertet av Himalaya? På denne fotturen i Nepal blir du tatt med på en reise inn i et majestetisk landskap omringet av verdens høyeste fjell og en unik kultur. Fra toppen av Kala Pattar får du også verdens beste utsikt til Mt Everest i soloppgang dersom været er klart. 

Høydepunkter

 • Kathmandu
 • Namche Bazaar
 • Kala Pattar
 • Everest Basecamp og majestetiske snødekte fjell så langt øye kan se

Turen starter og avslutter i spennende Kathmandu, hvor du kan forberede deg på et lite kultursjokk. Lukla er utgangspunktet for fotturer og ekspedisjoner i Everest-regionen på Nepalsk side. Det er her det virkelige eventyret begynner, med flotte naturopplevelser i juv, daler og over spektakulære hengebroer. Du får oppleve Namche Bazaar: Sherpaenes gamle hovedstad, og hvor alle vandrere og ekspedisjonsfolk møtes i en god miks.

Kala Pattar er et annet høydepunkt hvor du får panoramautsikt over flere snødekte 8000-meters fjell; Nuptse, Lhotse og Mt. Everest. Dette blir en liten topptur i seg selv, hvor vi står opp tidlig og kommer til toppen akkurat tidsnok til soloppgangen. På denne turen blir det nok av kodak moments.

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 4

For å delta på en 4-er-tur hos oss må du forberede deg godt og være klar for en skikkelig utfordring! Turene er ofte lengre enn på lavere nivåer, og overnattingen er ofte av enkel standard. Underveis vil det bli både fysisk og mentalt krevende, og det forutsetter at du er forberedt for dette. Du bør drive med målrettet trening i god tid før avreise. Hvis turen inneholder tekniske elemener som kajakk, sykling, klatring, bre, ski/topptur, bør du ha gode ferdigheter i den aktuelle aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 4

Aktiviteter/turer med betydelig risiko. Hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de krever profesjonell hjelp. Om ikke retningslinjer fra guider og/eller selskapet følges kan man utsette seg for hendelser som i verste fall resulterer i alvorlige skader. Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Kontakt oss på: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Trening og forberedelser

De fleste av turene våre inneholder fysiske utfordringer. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Du trenger ikke å ha noen erfaring fra turer i høyden, men vi anbefaler at du legger inn en god treningsinnsats før turen. Høyden kjennes på kroppen og alt føles tyngre enn på fjellturer her i Norge. Det er derfor viktig med fysisk overskudd.

Vi anbefaler også at du leser litt om landet og om turen du skal på før avreise. Dette gjør opplevelsen mer komplett. Nomaden i Oslo har meget godt utvalg i reiselitteratur. Hvitserk støtter Norge-Nepalforeningen. Foreningens formål er å fremme samarbeid og forståelse mellom det norske og nepalske folk ved å arbeide for kulturutveksling mellom Norge og Nepal, å utbre kjennskap til Nepals kultur og tradisjoner, og å være et forum for folk med interesse for Nepal. Foreningen har gitt ut et informasjonshefte med nyttig informasjon for deg som skal reise til Nepal. 

Det er flere relativt tøffe dagsetapper, og det kan noen dager være lenge mellom frokost og lunsj. Kjøp derfor med deg en del tursnacks underveis. På grunn av vektbegrensningen på flyet til Lukla anbefaler vi å kjøpe snacks underveis på turen. 

I Kathmandu bor vi på to-mannsrom på et sjarmerende hotell i Thamel. På fjellturen bor vi to-og-to på lokale tehus.

Vår og høst er de beste tidene av året å reise til Nepal på. Om våren er det blomstring i dalene, det er lite nedbør i høyden og klarvær. Våren er høysesong for Everest-bestigere fra Nepalsiden, og det er spennende å se Everest Base Camp full av liv. Temperaturen på kveld/natt kan være noe varmere enn på høsten.

Høsten er det som oftest klarvær, lite nedbør og tørt i Khumbuområdet. Det er sesong for bestigninger av fjell som Island Peak, Cho Oyu og Ama Dablam. Det er lite folk på Nepalsiden av Everest for å bestige fjellet, da de fleste går opp fra Tibet på høsten.

Les mer om sikkerhet og gradering av våre turer her.

Visum, vaksiner og helse

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato). Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under Reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon.

Det er nødvendig med visum for norske statsborgere til Nepal. Du trenger 3 stk passbilder, et til visum og 2 til trekkingtillatelsen. Du må ha med passbildene hjemmefra! Nordmenn kjøper visum ved ankomst flyplassen i Kathmandu. Visum koster pr i dag USD 50. 

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen. Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart. NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Pris inkluderer

 • Norsk erfaren turleder + lokal Sirdar, lokale guider, kokker, mannskap og yakokser
 • Fly Oslo - Kathmandu t/r på turistklasse inkl. flyskatter/avgifter
 • Fly Kathmandu- Lukla t/r på turistklasse inkl. flyskatter/avgifter
 • All innlandstransport ifølge programmet
 • Alle måltider på fotturen og frokost på hotell før og etter.
 • Alle tillatelser og parkavgifter
 • Alle overnattinger (delt dobbeltrom) og losji på turistklassehotell i Kathmandu, tehus/lodge på trekking
 • Avskjedsmiddag
 • Sightseeing med guide i Kathmandu (ikke inngangspenger til de ulike severdighetene)

Pris inkluderer ikke

 • Reiseforsikring som dekker deg på hele denne turen. Les mer om forsikring her: https://www.hvitserk.no/info/reiseforsikring 
 • Evt. enkeltrom på hotell
 • Drikkevarer inkl vann på flaske og snacks i fjellet. Beregn ca. 41000 rupis (NOK 3300)
 • Personlig utstyr
 • Evt. overvekt på fly
 • Alle måltider utenom fotturen, frokost i Kathmandu og avskjedsmiddag
 • Visum USD 50
 • Tips til lokale guider, kokker og bærere på fjellet, ca 150 USD (og ca USD 20 i tips til sjåfører, lokal guide i Kathmandu)
 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge: Be om tilbud

Forbehold og øvrig informasjon

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Dag for dag

dag

1

Avreise

Vi reiser fra Oslo i løpet av dagen, og flyr samlet til Nepal. 

dag

2

Kultursjokk i Kathmandu (1350 moh)

Overnatting Hotell
Måltid F,L

Etter en lang flytur ankommer vi hovedstaden Kathmandu. Her blir vi hentet av våre lokale venner på flyplassen og får transport til vårt sentralt beliggende hotell i Kathmandu. Vi sjekker inn, og får oss en liten hvil på hotellet eller en rusletur i nærområdet før vi utforsker Kathmandu nærmere sammen med turlederen. Kathmandu er en eksplosjon av farger, lyder, folk, dyr, fristelser, kultur og opplevelser. Kultursjokket ligger latent, men sansene pirres av dette infernoet. For handleglade er Kathmandu også et shoppingmekka. Alt du trenger, ikke visste at du trenger eller ikke trenger i det hele tatt fås kjøpt i gå-avstand fra hotellet. Få steder rekker pengene lengre, få steder er utvalget mer variert, og få steder er prutingen morsommere!  Etter at vi har rotet oss bort i de mange bakgatene, og funnet veien tilbake igjen, møtes vi for middag på en lokal restaurant.
Kathmandu.Foto:Henriette Aass

dag

3

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Transport Fly
Tid 5-6
Nedstigning 200

Vi forlater Kathmandu grytidlig på morgenen for å kjøre til Ramechap hvor en spektakulær flytur inn til Lukla (2800 moh) venter oss. Kjøreturen tar omtrent 4 timer på litt humpete veier, det er greit å være forberedt på. Flyturen tar drøye halvtimen, men tar oss opp til en helt annen verden. Her møter vi vår egen lokale Sirdar ("den lokale hovedguiden"), sherpaene, kokkene, kjøkkenguttene og yakoksene som skal ta seg av bagasjen vår underveis på turen. Etter litt organisering av utstyr og bagasje er vi klare for start. Første etappe er lett gange inn til Phakding. Terrenget er frodig med en blanding av bartrær og om våren frodige blomster. Vi blir ført frem og tilbake over hengebroer og oppover og nedover i terrenget. Dagens mål, landsbyen Phakding, ligger faktisk 200 meter lavere enn Lukla. Vi er allikevel i relativt stor høyde så vi går rolig og bruker dagen til å kose oss. Underveis får vi servert lunsj og vi er fremme ved lodgen på ettermiddagen. Dette gir oss ca. 5 - 6 timers vandring. Får vi tid avlegger vi det gamle klosteret i Phakding et besøk før vi får turens første natt i sovepose.
Endelig på tur! Foto:Henriette Aass

dag

4

Sherpaens hovedstad - Namche Bazaar (3440 moh)

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 6
Stigning 540

Etter en rolig start med en næringsrik frokost starter vi fotturen. Underveis passerer vi små landsbyer og krysser elven Dudhi Kosi på enda flere spektakulære hengebroer, før vi etter et par timer kommer vi til inngangen til Sagarmatha National Park (Sagarmatha er det nepalesiske navnet på Mt. Everest). Her må vi kvittere oss inn i nasjonalparken før vi går ned til elven igjen og nye hengebroer. Så begynner selve stigningen opp mot Namche Baazar. Her er det rolig tempo som gjelder når 700 høydemetere skal bestiges. Vi går rolig, og stopper utallige ganger for å ta bilder, tisse, drikke eller bare nyte omgivelsene. Underveis på dagens etappe får vi det første glimt av Mt. Everest gjennom tretoppene. Dagens mål, Namche Baazar er sherpaenes hovedstad og knutepunktet i Khumbu-dalen. Denne lille byen med 400 innbyggere klamrer seg fast i fjellsiden med sine fargerike hus. Hit kommer handelsfolk fra Tibet med sine varer etter 9 dagers vandring med sine Yak-okser. Vi bruker kvelden på oppdagelsesferd i Namche Baazar, og flere finner nok veien til bakeriet for nybakt eplekake.
Namche Bazaar.Foto: Henriette Aass

dag

5

Verdens vakreste fjell

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 2-3
Stigning 440

I dag har vi en akklimatiseringsdag. Men vi skal ikke ligge stille i soveposen hele dagen. For å få best mulig utbytte av akklimatiseringen skal vi bevege oss høyere for så å returnere til Namche Bazaar på formiddagen. Etter en god frokost begynner vi dagens fottur. Målet er Everest View hotell (3880 moh), en tur på halvannen time. Fra hotellet har man fantastisk utsikt utover Himalaya og får blant annet se Ama Dablam før første gang; fjellet som sies å være verdens vakreste. Er det fint vær tar vi oss tid til en kopp te på terrassen før vi fortsetter tilbake mot Namche. Får vi tid tar vi også turen innom Sherpa-museét. Det er interessant og lærerikt, og gir oss et godt innblikk i Sherpaenes kultur og dagligliv. Tilbake i Namche Bazaar har vi tid til å kose oss litt før kvelden. Byen har mange butikker, internettkafeer og bakerier. På tehuset finnes også et "Hvitserk" bibliotek hvor man kan låne eller donere bort bøker. Til middag samles vi på  for en gjennomgang av dagen i dag, og forberedelser for morgendagens etappe.
Stupa. Foto:Henriette Aass

dag

6

Møte med Himalaya - Tengboche (3860 moh)

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 6-8
Stigning 420

Nå er vi virkelig på tur, og vi kjenner fjellene lokker. Om morgenen blir vi vekket med te eller kaffe på soveposekanten, noe som gir oss en rolig start før frokost. Så er vi klare for dagens etappe. Vi skal videre til Tengboche. Det betyr at vi skal 350 høydemeter ned og 750 høydemeter opp i løpet av dagen. Men først skal vi oppover. Videre innover Khumbudalen og her, rett rundt en sving, "møter" vi fjellene for første gang. De majestetiske fjelltoppene som vi har drømt om i en årrekke. Synet er overveldende, og kameraet går varmt. Nå, endelig. Vi er i Himalaya!! Vi passerer små landsbyer underveis, før vi tidlig på ettermiddagen skimter klosteret i Tengboche. Klosteret er kjent som det flotteste i hele Khumbudalen. Kan noen andre klostre i verden skimte med bedre utsikt? Lunsj får vi servert nede ved elven, ved dagens laveste punkt. Etter hvile og lunsj venter den tøffe oppstigningen mot Tengboche.
Himalaya. Foto: Henriette Aass

dag

7

Gjennom en skog av Rhododendron (3950 moh)

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 2-3

Dette blir en rolig dag med en kort etappe videre opp Khumbudalen. Vi starter med å gå gjennom rhododendron-skogen til Devuche. Turen tar ca. 2 timer. Fra Pangboche hvor vi skal tilbringe natten, har vi panoramautsikt til Ama Dablam som også kalt verdens vakreste fjell! Lunsj og middag serveres i Pangboche, og det kan bli mulighet for en liten avstikker opp til Upper Pangboche mellom måltidene. 
Amadablam; verdens vakreste fjell. Foto:Henriette Aass

 

dag

8

Ama Dablam Basecamp (4600)

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 9-10
Stigning 650

I dag skal vi avlegge Ama Dablam Basecamp et besøk. Dette er en lang og hard dag, for vi er nesten 10 timer på tur, men opplevelsen i basecampen er vel verdt slitet! Vi starter etter frokost med å bevege oss litt opp fra Pangboche, før vi fortsetter ned i dalen. Det er en flott etappe, og vi avslutter med en bratt stigning på ca. 700 høydemetere før vi når opp til Ama Dablam Basecamp. I tillegg til at denne basecampen har rykte på seg for å være den vakreste i hele Himalaya vil vi også få muligheten til å oppleve ekspedisjonslivet på nært hold. Ama Dablam er et fjell som klatres ofte, særlig på høstsesongen, noe som betyr at det er yrende liv i Basecampen og på fjellet. Middag får vi servert når vi er nede i Pangboche igjen. Turen opp tar rundt 4-5 timer, vi bruker rundt 2 timer i Ama BC og ca. 3 timer ned, så totalt er vi på tur 9-10 timer denne dagen.
Yakoksene bærer bagasjen vår.Foto:Henriette Aass

dag

9

Høyest beliggende byen - Dingboche (4410 moh)

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 3
Stigning 460

Vi skal videre opp i Khumbudalen, så vi legger tidlig i vei på dagens ettappe. Målet for dagen er Dingboche, den høyest beliggende byen med helårsbosetning i Khumbu. Underveis har vi nydelig utsikt til Ama Dablam. Vi får også flott utsikt til bla Mt. Everest, Lhotse og Island Peak som ligger der vakre og snøkledde. Dingboche ligger høyt (4410 moh), og her er vegetasjonen mildt sagt sparsom. Her lever de tradisjonelt for-, med- og av poteter i forskjellige varianter. Dingboche er et tettsted som ligger ved foten av dalen som går opp til Island Peak.
På vei mot Everest. Foto:Henriette Aass

dag

10

Akklimatiseringsdag i Dingboche

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 2-3

I dag skal vi ha en aktiv akklimatiseringsdag. Denne dagen kan brukes til klesvask, lese en god bok, slappe av eller bare utforske nærområdet med utsikt til blant annet Cho Oyu i Tibet. For å akklimatisere oss godt tar vi en liten tur opp på rundt 4800 moh og snuser inn litt tynn luft. Vi nyter kvelden på lodgen, og med dagens rolige tempo har vi krefter til både yatzy og kortspill rundt bordet på kvelden.
Himalaya. Foto: Henriette Aass

dag

11

Sherpaens minnesmerker

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 7
Stigning 520

Denne etappen byr på nok en fantastisk dag med vakker utsikt og hyggelig selskap. Vi går via landsbyen Doughla, og herfra passerer vi Chukpilhara hvor vi finner minnesmerkene til alle sherpaene som har mistet livet i Everest regionen. Der møter vi også Khumbu breen (isbreen fra Mt. Everest) og følger i praksis morenekanten av denne hele veien til Gorak Shep. Vi skal ikke helt til Gorak Shep i dag, og kommer etterhvert til Lobuche (4930moh) hvor vi skal tilbringe natten. Her finner vi rommene på lodgen, og slapper av før det serveres nok en god middag.
Sherpaens minnesmerker. Foto:Henriette Aass

dag

12

Everest Basecamp (5350 moh)

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 7
Stigning 420

Vi starter grytidlig fra Lobuche og går først til Gorak Shep for et måltid og en kort hvil. Herfra kan vi gå til Everest View point hvor vi får ett flott skue inn mot Everest Basecamp og fjellene rundt. Har man krefter til det kan man fortsette hele veien inn mot selve basecampen. Isfallet er minst like mektig som vi har forestilt oss, og vi tar en tur opp på morene/brekanten for et bedre inntrykk av den massive Khumbu breen i all sin prakt. Ekspedisjonene som klatrer Mt. Everest bruker Everest Basecamp på Nepalsiden for ekspedisjoner på vårparten, mens de bruker Everest Basecamp på Tibetsiden for ekspedisjoner på høsten. Det vil derfor variere hvor mange ekspedisjoner som befinner seg i Basecamp når vi er der inne. Uansett, besøket i Everest Basecamp er spennende og henger høyt for fjellentusiaster. Tilbake i Grak Shep får vi servert middag før vi mettet av intrykk finner soveposen. I morgen venter nok et høydepunkt! 
Everest Basecamp.Foto:Henriette Aass

dag

13

Soloppgang på Kala Pattar (5545 moh)

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 7
Stigning 100

Gorak Shep er utgangspunktet for to store høydepunkt. I går besøkte vi "Everest View Point"/Everest Basecamp. I dag er det Kala Pattar som er målet. Kala Pattar må være verdens flotteste utkikkspunkt. Selve toppen er en grushaug det tar 3 timer å bestige, så vi starter tidlig på morgnen. Ofte betyr det at vi starter i mørket med hodelykt som lyskilde og dunjakken for å holde varmen, det kan sammenlignes med en liten toppnatt. Høydeforskjellen fra Gorak Shep er på 380 høydemetre, så du må kanskje helt ned i kjelleren for å hente krefter. Men synet som møter deg når du står på toppen er formidabel og kan ikke beskrives med ord. Den kjedelige grushaugen har plutselig forvandlet seg til en fantastisk utkikksplass. Nå har vi panoramautsikt over hele Himalaya, og rundt oss ruver 8000-meters toppene Lothse, Nuptse, og Mt. Everest. Ama Dablam ligger også flott til nedover i dalen. Etter en liten stund snur vi og returnerer tilbake til Gorak Shep. Her spiser vi frokost før vi igjen snører støvlene og vandrer hele veien tilbake til Pangboche. I kveld er det nok en sliten men entusiastisk gjeng som samles rundt middagsbordet for å dele opplevelser.
Mt Everest. Foto:Henriette Aass

dag

14

Tilbake til Namche Bazaar (3440 moh)

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 6
Nedstigning 1910

Jo lavere vi kommer jo enklere vil vi kjenne at det blir å gå. Luften kjennes smørtykk og vi snur oss til stadighet for å suge til oss de siste inntrykkene av denne vanvittige fjellverdenen. Hvor mange bilder kan man egentlig ta av Ama Dablam? Svaret er ukjent, men de fleste vil nok svare mange! Denne turen gjør noe med deg. Og selv om vi gleder oss til pizza og ferske bakevarer i Namche Baazar er det også litt vemodig at fotturen nærmer seg slutten. Vi spiser lunsj underveis, og returnerer til Sherpafolkets hovedstad på ettermiddagen. Her har vi tid til å rusle rundt i butikker, markeder og på bakeriet før vi samles til middag.
Fornøyd gjeng på Everest Basecamp. Foto:Henriette Aass

dag

15

Siste dag i fjellene og ned til Lukla (2900 moh)

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 6
Nedstigning 540

Vi sier farvel til Namche Bazaar, og legger i vei på turens siste sjarmøretappe. Vi får et siste glimt av de majestetiske fjellene gjennom tretoppene, og fortsetter tilbake samme vei som vi kom. Over hengebroer og gjennom små landsbyer. I Lukla samles hele gjengen med lokale hjelpere og norske vandrere og det blir holdt en avskjedsfest med våre lokale venner. Dette blir siste natten på lodge i sovepose. I morgen venter Kathmandu.Snart nede fra høyden.Foto:Henriette Aass

dag

16

Tilbake til Kathmandu (reservedag)

Overnatting Gjestehus/hotell
Måltid F,M

Vi er oppe før hanen galer. For flyvninger til og fra Lukla er det morgentimene som gjelder for det beste flyværet. Bagasjen er pakket, vi har sagt farvel til våre lokale venner og vi er på vei tilbake til Kathmandu. Fra den stille rolige fjellverdenen til kaotiske, mystiske Kathmandu. Vi flyr tilbake til Ramechap og kjører de 4 timene tilbake til Kathmandu. Resten av dagen er det tid for å utforske denne spennende byen på egenhånd. Kathmandu er lett å bli fascinert av, og du bør ta deg tid til å gå deg bort i bakgatene og følge menneskestrømmen. Kanskje frister det med en fot- eller aromamassasje? Liker du å handle rimelige og morsomme varer så er Kathmandu et eldorado! Hotellivet fører oss sakte, men sikkert tilbake til vante vaner. Dusj, en god seng, TV, butikker og andre banaliteter virker i første omgang som luksus. (Dersom vi skulle bli forsinket fra Lukla så er dette en reservedag.)
Kathmandu. Foto:Henriette Aass

 

dag

17

Kathmandu og avreise

Måltid F
Transport Fly

Lat dag, seriøs shopping eller sightseeing? Det er opp til deg. Det legges opp til sightseeing til Boudhanath stupa, Pashputinath tempelet og Durban square med lokal guide. Dersom vi rekker det tar vi også turen innom apetempelet sammen med de som ønsker å se dette. Tidlig middag spises på en av Kathmandus mange restauranter, eventuelt en snack på flyplassen. Transport til flyplassen om ettermiddagen og fly hjem.

dag

18

Tilbake i Norge

Etter en natt på flyet ankommer vi Norge neste dag, og snipp, snapp, snute, så er dette fjelleventyret blitt til gode minner.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du reiser i fjellstøvlene og med skalljakke og bukse. Dette er viktig utstyr for fjellturen som er vanskelig å finne lokalt, dersom bagasjen skulle komme på avveie. Husk å pakke fornuftig. Klær du ikke trenger i fjellet legges igjen i Kathmandu. 

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull for både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag. Dersom du liker superundertøy best kan du bytte ut ett sett, men vi anbefaler ull.

T-skjorte

Det kan være varmt de første dagene.

Sokker

2 tynne innersokker, ull eller syntetiske. Tykke sokker, jo tykkere jo bedre. De tykke sokkene bør være av ull.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Turbukse

 

Shorts

Denne kan du få bruk for de første dagene. Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Dunjakke

Du kommer til å trenge denne. En stor og god jakke som går utenpå alt annet tøy. Den må ha hette og gå ned over rumpa.

Hals/buff/støvmaske

Det kan stedvis være støvete på ruta, og da kan denne være fin å ha foran munnen.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. En ekstra lue kan være lurt.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Vanter/hansker

Tynne

Votter/hansker

Varme votter/hansker til de kaldeste dagene

Fjellstøvler

Solide fjellstøvler med god plass til tykke sokker.

Sandaler

Til Kathmandu, og eventuelt på tehusene 

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Stor bag/ryggsekk

Ca 100-140 liter. Vi anbefaler bag, men ryggsekk fungerer også.

Dagstursekk

35-45 liter. Brukes på fjellet og som håndbagasje på flyet.

Sovepose

Det vil variere fra å være mildt til kaldt på natta underveis på turen. Du bør velge en pose som tåler minimum minus -12°C, men ta helst vinterposen om du er usikker på hvor lett du fryser. Dårlig søvn gir dårlig akklimatisering!

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass. Sørg for at de dekker godt rundt øynene. 

Hodelykt

 

Drikkeflasker/camelback

1 (til 2) litersflasker med trekk, slik at de ikke fryser så lett, eventuelt camelback. Nalgene flasker med stor åpning og isolasjonstrekk er det beste.

Saft/sportsdrikk

Vi må drikke mye på turen, så hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann, kan det være lurt at du tar med litt sportsdrikk eller saft som kan blandes ut med vann.

Snacks/godteri

Sjokolade, nøtteblanding eller kjeks er lurt å ha på noen av de litt lengre dagsetappene. Også mulig å få kjøpt sjokolade på tehusene

Vanntette pakkposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka. Plastposer med ziplock kan også være et alternativ.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, litt antibac. Man får kjøpt/supplert det meste underveis.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Det er skarp sol i høyden. Husk egen stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet

Mageregulerende

Vaksiner

Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor, ellers kan vi anbefale Sentrum reisemedisin (reisemedisin.no). Du bør kontakte din fastlege eller reisepoliklinikk i god tid (minst 4 uker) før avreise for råd og veiledning vedrørende nødvendige vaksiner og helseråd.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Penger/kort

Det meste er dekt, men du må beregne ca. 200 dollar til tips og visum.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

 

Batterier/powerbank

Til kamera, hodelykt etc. Det koster penger å lade på tehusene.

 Myggspray

Til bruk i Kathmandu.

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
fre 31. mar 2023 man 17. apr 2023
Ledige plasser
Kr. 49 900,-