Fjelltur til Gokyo Ri

Bilder & Video
Norsk Guide Nyhet
Fysisk 4/6   Risiko 4/6 18 dager 9-16 deltakere Fra Kr. 54 900,-

Drømmer du om en vandretur i Himalaya? På denne fotturen i Nepal blir du tatt med på en reise inn i et majestetisk landskap omringet av verdens høyeste fjell og en unik kultur. Vi kommer opp i 5300-meters høyde og nyter blant annet utsikt mot Mount Everest over oss, og turkisblåe innsjøer under oss. 

Høydepunkter

 • Kathmandu
 • Se den største isbreen i Himalaya
 • Gokyo Ri (5357 moh)
 • Renjo La passet (5340 moh)

De glitrende turkisblåe innsjøene ved Gokyo er et syn for øyet! Innsjøene utgjør det høyest beliggende fersvannssystemet i verden på slik høyde (5000 moh). På denne flotte rundturen unngår vi Everest-folkemengden og nyter god og variert utsikt underveis. Vi skal på topptur, oppleve Himalayas største isbre, vandre gjennom Sherpabyen Khumjung og få et innblikk i hvordan de lever her. Vi er hele tiden omgitt av 8000-meterstopper som ruver over oss. Dette er en fin tur for deg som ønsker å teste deg i høyden for første gang. 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 4

For å delta på en 4-er-tur hos oss må du forberede deg godt og være klar for en skikkelig utfordring! Turene er ofte lengre enn på lavere nivåer, og overnattingen er ofte av enkel standard. Underveis vil det bli både fysisk og mentalt krevende, og det forutsetter at du er forberedt for dette. Du bør drive med målrettet trening i god tid før avreise. Hvis turen inneholder tekniske elemener som kajakk, sykling, klatring, bre, ski/topptur, bør du ha gode ferdigheter i den aktuelle aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 4

Aktiviteter/turer med betydelig risiko. Hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de krever profesjonell hjelp. Om ikke retningslinjer fra guider og/eller selskapet følges kan man utsette seg for hendelser som i verste fall resulterer i alvorlige skader. Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Kontakt oss på: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Trening og forberedelser

De fleste av turene våre inneholder fysiske utfordringer. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Du trenger ikke å ha noen erfaring fra turer i høyden, men vi anbefaler at du legger inn en god treningsinnsats før turen. Høyden kjennes på kroppen og alt føles tyngre enn på fjellturer her i Norge. Det er derfor viktig med fysisk overskudd. Vi passerer flere luftige hengebroer på veien, så de som har veldig høydeskrekk kan nok kjenne litt på det over disse broene, men vi tar det i rolig tempo. 

Vi anbefaler også at du leser litt om landet og om turen du skal på før avreise. Dette gjør opplevelsen mer komplett. Nomaden i Oslo har meget godt utvalg i reiselitteratur. Hvitserk støtter Norge-Nepalforeningen. Foreningens formål er å fremme samarbeid og forståelse mellom det norske og nepalske folk ved å arbeide for kulturutveksling mellom Norge og Nepal, å utbre kjennskap til Nepals kultur og tradisjoner, og å være et forum for folk med interesse for Nepal. Foreningen har gitt ut et informasjonshefte med nyttig informasjon for deg som skal reise til Nepal. 

Det er flere relativt tøffe dagsetapper, og det kan noen dager være lenge mellom frokost og lunsj. Kjøp derfor med deg en del tursnacks underveis. På grunn av vektbegrensningen på flyet til Lukla anbefaler vi å kjøpe snacks underveis på turen. 

I Kathmandu bor vi på to-mannsrom på et sjarmerende hotell. På fjellturen bor vi to-og-to på lokale tehus.

Vår og høst er de beste tidene av året å reise til Nepal på. Om våren er det blomstring i dalene, det er lite nedbør i høyden og klarvær. Temperaturen på kveld/natt kan være noe varmere enn på høsten.

På høsten er det som oftest klarvær, lite nedbør og tørt i Khumbuområdet. Det er sesong for bestigninger av fjell som Island Peak, Cho Oyu og Ama Dablam. Det er lite folk på Nepalsiden av Everest for å bestige fjellet, da de fleste går opp fra Tibet på høsten.

Les mer om sikkerhet og gradering av våre turer her.

Visum, vaksiner og helse

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato). Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under Reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon.

Det er nødvendig med visum for norske statsborgere til Nepal. Du trenger 3 stk passbilder, et til visum og 2 til trekkingtillatelsen. Du må ha med passbildene hjemmefra! Nordmenn kjøper visum ved ankomst flyplassen i Kathmandu. Visum koster pr i dag USD 50. 

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen. Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart. NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Pris inkluderer

 • Norsk erfaren turleder 
 • Lokal Sirdar, lokale guider, kokker, mannskap og yakokser
 • Fly Oslo - Kathmandu t/r på turistklasse inkl. flyskatter/avgifter
 • Fly Ramechap - Lukla t/r på turistklasse inkl. flyskatter/avgifter
 • All innlandstransport ifølge programmet
 • Alle måltider på fotturen og frokost på hotell i Kathmandu
 • Alle tillatelser og parkavgifter
 • Alle overnattinger (delt dobbeltrom) og losji på turistklassehotell i Kathmandu, tehus/lodge på trekking
 • Avskjedsmiddag

Pris inkluderer ikke

 • Reiseforsikring som dekker deg på hele denne turen. Les mer om forsikring her: https://www.hvitserk.no/info/reiseforsikring 
 • Evt. enkeltrom på hotell i Kathmandu
 • Drikkevarer inkl vann på flaske og snacks i fjellet. Beregn ca. 45000 rupis (NOK 3500)
 • Personlig utstyr
 • Evt. overvekt på fly
 • Måltider i Kathmandu, utenom frokost i Kathmandu og avskjedsmiddag
 • Visum USD 50
 • Tips til lokale guider, kokker og bærere på fjellet, ca 150 USD (og ca USD 20 i tips til sjåfører, lokal guide i Kathmandu)
 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge: Be om tilbud

Forbehold og øvrig informasjon

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Dag for dag

dag

1

Avreise

Vi reiser fra Oslo i løpet av dagen, og flyr samlet til Nepal. 

dag

2

Kultursjokk i Kathmandu (1350 moh)

Overnatting Hotell
Måltid F,L,-

Etter en lang flytur ankommer vi hovedstaden Kathmandu. Her blir vi hentet av våre lokale venner på flyplassen og får transport til vårt sentralt beliggende hotell i Kathmandu. Vi sjekker inn, og får oss en liten hvil på hotellet eller en rusletur i nærområdet før vi utforsker Kathmandu nærmere sammen med turlederen. Kathmandu er en eksplosjon av farger, lyder, folk, dyr, fristelser, kultur og opplevelser. For handleglade er Kathmandu også et shoppingmekka. Alt du trenger, ikke visste at du trenger eller ikke trenger i det hele tatt fås kjøpt i gå-avstand fra hotellet. Få steder rekker pengene lengre, få steder er utvalget mer variert, og få steder er prutingen morsommere!  Etter at vi har rotet oss bort i de mange bakgatene, og funnet veien tilbake igjen, kan vi møtes for middag på en lokal restaurant.
Kathmandu. Foto: Henriette Aass

dag

3

Kathmandu og sightseeing

Overnatting Hotell
Måltid F,-,-

Lat dag, seriøs shopping eller sightseeing? Det er opp til deg. Det legges opp til sightseeing til Boudhanath stupa, Pashputinath tempelet og Durban square med lokal guide. Tidlig middag spises på en av Kathmandus mange restauranter, for i morgen skal vi grytidlig avgårde mot Lukla.
Fargerike, spennende Kathmandu!

dag

4

En spektakluær flytur til Lukla (2900moh) og vandring til Phakding

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Transport Fly
Tid 4 - 5 timer
Nedstigning 200

Vi forlater Kathmandu grytidlig på morgenen for å kjøre til Ramechap hvor en spektakulær flytur inn til Lukla (2800 moh) venter oss. Kjøreturen tar omtrent 4 - 5 timer på litt humpete veier, det er greit å være forberedt på. Flyturen tar drøye halvtimen, men tar oss opp til en helt annen verden. Her møter vi vår egen lokale Sirdar ("den lokale hovedguiden"), sherpaene, kokkene, kjøkkenguttene og yakoksene som skal ta seg av bagasjen vår underveis på turen. Etter litt organisering av utstyr og bagasje er vi klare for start. Første etappe er lett gange inn til Phakding. Terrenget er frodig med en blanding av bartrær (og om våren frodige blomster). Vi blir ført frem og tilbake over hengebroer, oppover og nedover i terrenget. Dagens mål, landsbyen Phakding, ligger faktisk 200 meter lavere enn Lukla. Vi er allikevel i relativt stor høyde så vi går rolig og bruker dagen til å kose oss. Underveis får vi servert lunsj og vi er fremme ved lodgen på ettermiddagen. Dette gir oss ca. 4 - 5 timers tur inkludert lunsj. Får vi tid avlegger vi det gamle klosteret i Phakding et besøk før vi får turens første natt i sovepose.

dag

5

Sherpaens hovedstad - Namche Bazaar (3440 moh)

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 7 - 8 timer
Stigning 540

Etter en rolig start med en næringsrik frokost starter vi fotturen. Underveis passerer vi små landsbyer og krysser elven Dudhi Kosi på enda flere spektakulære hengebroer, før vi etter et par timer kommer vi til inngangen til Sagarmatha National Park (Sagarmatha er det nepalesiske navnet på Mt. Everest). Her må vi kvittere oss inn i nasjonalparken før vi går ned til elven igjen og nye hengebroer. Så begynner selve stigningen opp mot Namche Baazar. Her er det rolig tempo som gjelder når 700 høydemetere skal bestiges. Vi går rolig, og stopper utallige ganger for å ta bilder, drikke eller bare nyte omgivelsene. Underveis på dagens etappe får vi det første glimt av Mt. Everest gjennom tretoppene. Dagens mål, Namche Baazar er sherpaenes hovedstad og knutepunktet i Khumbu-dalen. Denne lille byen med 400 innbyggere klamrer seg fast i fjellsiden med sine fargerike hus. Hit kommer handelsfolk fra Tibet med varer etter 9 dagers vandring med sine Yak-okser. Vi bruker kvelden på oppdagelsesferd i Namche Baazar, og flere finner nok veien til bakeriet for nybakt eplekake.
Sjekk beliggenheten på denne byen! Foto: Magnus Hendis

dag

6

Akklimatiseringsdag (3800 moh)

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 2-3
Stigning 440

I dag har vi en akklimatiseringsdag. Men vi skal ikke ligge stille i soveposen hele dagen. For å få best mulig utbytte av akklimatiseringen skal vi bevege oss høyere for så å returnere til Namche Bazaar på formiddagen. Etter en god frokost begynner vi dagens fottur. Målet er Everest View hotell (3880 moh), en tur på halvannen time. Fra hotellet har man fantastisk utsikt utover Himalaya og får blant annet se Ama Dablam før første gang; fjellet som sies å være verdens vakreste. Er det fint vær tar vi oss tid til en kopp te på terrassen før vi fortsetter tilbake mot Namche. Får vi tid tar vi også turen innom Sherpa-museét. Det er interessant og lærerikt, og gir oss et godt innblikk i Sherpaenes kultur og dagligliv. Tilbake i Namche Bazaar har vi tid til å kose oss litt før kvelden. Byen har mange butikker, internettkafeer og bakerier. Til middag samles vi på  for en gjennomgang av dagen i dag, og forberedelser før morgendagens etappe.
Vi ser Ama Dablam i det fjerne. Foto: Hanne Hollås

dag

7

Møte med Himalaya - Dole (4000 moh)

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 6-8

Nå er vi virkelig på tur, og vi kjenner fjellene lokker. Om morgenen blir vi vekket med te eller kaffe på soveposekanten, noe som gir oss en rolig start før frokost. Så er vi klare for dagens etappe. Vi skal videre til Dole, og det går delvis bratt oppover oppover. På vei opp Dudh Koshi dalen nyter vi vakre omgivelser, passerer stupaer og får spektakulær utsikt mot Ama Dablam, Mount Everest, Thamserku og mange andre fjell. Her er det bare å huske å se opp! Vi passerer den lille landsbyen Mong underveis, og på dette sjarmerende stedet kunne vi virkelig vært lenge. Men vi må videre - forbi fosser, rhododendronskog og opp bratte steintrapper - til vi endelig kommer frem til Dole på ettermiddagen. Vi spiser felles middag og diskuterer dagens opplevelser. 
Spektakulære Himalaya. Foto: Hanne Hollås

dag

8

Dole - Machhermo (4470 moh)

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 7 - 8 timer

Vi starter bratt i dag på en naturskjønn sti, oppover og oppover forbi enerbærkratt, men ingen trær i sikte. Vi er nemlig over tregrensen. Hele tiden får vi finere og finere utsikt og etterhvert titter Cho Oyu frem foran oss, en av de kjente 8000-meterne. Vi ankommer camp på ettermiddagen og får oss litt hvile før vi spiser felles middag på kvelden. Vi blir ikke lei av disse omgivelsene. Foto: Hanne Hollås

 

dag

9

Til Gokyo og turkise innsjøer (4800 moh)

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 4 - 5 timer

Dagen i dag er totalt sett litt mindre bratt enn de foregående dagene. Når vi forlater Macchermo går stien opp på en ås med utsikt over Kangtega, før vi kommer inn i en litt smalere dal og deretter ned mot Dudh Koshi elven. Herfra er det bratt stigning opp mot den første av de seks innsjøene i Gokyo. Kanskje får vi øye på noen "Golden ducks"? Stien er flettet mange steder, hovedskelig på grunn av yak-trafikken på sommeren. Etterhvert åpenbarer det seg en bred dal med Cho Oyu i spissen, en massiv isbre som troner over oss og landsbyen Gokyo like ovenfor innsjø nummer tre. Midt i utsikten kan du se en steinete bakke med en sti oppover; det er veien til Gokyo Ri og vårt mål for neste morgen! 

Vi tilbringer ettermiddagen med å hvile, utforske byen og kanskje ta en spasertur til en av de andre innsjøene. Hovedsakelig skal vi hvile og lade opp til neste morgens topptur!Nydelige innsjøer rundt Gokyo. Foto: Hanne Hollås

dag

10

Til Gokyo Ri (5357 moh)

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 2 - 3 timer
Stigning 560
Nedstigning 560

Vi står opp grytidlig for å få med oss soloppgangen fra Gokyo Ri. Det er bare å glede seg. Vi bruker rundt 2,5 time til toppen og utsikten som venter på oss er verdt den tidlige morgenen. Vi titter rundt på fjelltoppene som ruver rundt oss, og de turkise innsjøene under oss og nyter øyeblikket. I rolig tempo kommer vi oss nedover til Gokyo igjen, før vi spiser en velfortjent frokost og har en avslappende dag resten av dagen.  Toppen av Gokyo Ri. Foto: Hanne Hollås

dag

11

Til Lungden via Renjo La pass (5360 moh)

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 7 - 8 timer
Stigning 600
Nedstigning 1000

I dag skal vi ut på en lang etappe med en god del stigning, helt opp til Renjo La passet på 5360 moh. Vi går rolig og nyter omgivelsene underveis. Selv om det kan være tungt så er det viktig å huske på hvor heldige vi er som får vandre rundt i denne unike fjellheimen. Vi går nedover vi Bhote Khosi dalen og kommer etterhvert frem til vårt stoppested for natten, Lungden, en liten fjellandsby for fjellturister. Vi får etterhvert servert en varmende middag og hygger oss på kvelden.  Utsikt fra Renjo La passet. Foto: Magnus Hendis

dag

12

Lungden til Thame (3950 moh)

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 5 - 6 timer

Thame er sannsynligvis landsbyen med de beste Everest-klatrerne, og den huser flere sherpaer som er Everest-rekordholdere. Vi besøker Thame historiske tempel og er vi heldige får vi kanskje med oss en liten sereoni også. Vi får muligheten til å bli kjent med sherpakulturen og høre om hvordan deres liv er her oppe i høyden. Vi går i 5 - 6 timer, spiser lunsj underveis og samles til felles middag på kvelden. 

Til Thame. Foto: Magnus Hendis.

dag

13

Tilbake til Namche Bazaar (3440 moh)

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 5 - 6 timer
Nedstigning 1910

Jo lavere vi kommer jo enklere vil vi kjenne at det blir å gå. Luften kjennes smørtykk og vi snur oss til stadighet for å suge til oss de siste inntrykkene av denne vanvittige fjellverdenen. Hvor mange bilder kan man egentlig ta av fjell?
Selv om vi gleder oss til pizza og ferske bakevarer i Namche Baazar er det også litt vemodig at fotturen nærmer seg slutten. Vi spiser lunsj underveis, og returnerer til Sherpafolkets hovedstad på ettermiddagen. Her har vi tid til å rusle rundt i butikker, markeder og på bakeriet før vi samles til middag.
Spektakulær beliggenhet! Foto: Bjørn Stange Ankre

dag

14

Siste dag i fjellene og ned til Lukla (2900 moh)

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Tid 7 - 8 timer
Nedstigning 540

Vi sier farvel til Namche Bazaar, og legger i vei på turens siste sjarmøretappe. Vi får et siste glimt av de majestetiske fjellene gjennom tretoppene, og fortsetter tilbake samme vei som vi kom. Over hengebroer og gjennom små landsbyer. Dette blir siste natten på lodge i sovepose, og i morgen venter Kathmandu!Spennende flystripe. Foto: Bjørn Stange Ankre

dag

15

Tilbake til Kathmandu

Overnatting Hotell
Måltid F,-,-
Transport Fly

Vi er oppe før hanen galer. For flyvninger til og fra Lukla er det morgentimene som gjelder for det beste flyværet. Bagasjen er pakket, vi har sagt farvel til våre lokale venner og vi er på vei tilbake til Kathmandu. Fra den stille rolige fjellverdenen til kaotiske, mystiske Kathmandu. Vi flyr tilbake til Ramechap og kjører de 4-5 timene tilbake til Kathmandu. Resten av dagen er det tid for å utforske denne spennende byen på egenhånd. Kathmandu er lett å bli fascinert av, og du bør ta deg tid til å gå deg bort i bakgatene og følge menneskestrømmen. Kanskje frister det med en fot- eller aromamassasje? Liker du å handle rimelige og morsomme varer så er Kathmandu et eldorado! Hotellivet fører oss sakte, men sikkert tilbake til vante vaner. Dusj, en god seng, TV, butikker og andre banaliteter virker i første omgang som luksus. 
Kathmandu. Foto: Henriette Aass

 

dag

16

Kathmandu (reservedag)

Måltid F,-,-

Utforsk Kathmandu på egen hånd, dra på shopping, sightseeing eller slapp av på hotellet. En ting er sikkert - og det er at du aldri kjeder deg i denne livlige byen! 

dag

17

Kathmandu og hjemreise

Overnatting Hotell
Måltid F,-,M
Transport Fly

Vi koser oss i denne livlige byen, siste dagen vår her. Vi har en felles avslutningsmiddag på kvelden før vi kjøres til flyplassen sent på kvelden for nattfly hjem til Norge. 

dag

18

Ankomst Norge

Vi ankommer Norge en gang på formiddagen med masse nye minner i bagasjen. 

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du reiser i fjellstøvlene og med skalljakke og bukse. Dette er viktig utstyr for fjellturen som er vanskelig å finne lokalt, dersom bagasjen skulle komme på avveie. Husk å pakke fornuftig. Klær du ikke trenger i fjellet legges igjen i Kathmandu. 

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull for både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag. Dersom du liker superundertøy best kan du bytte ut ett sett, men vi anbefaler ull.

T-skjorte

Det kan være varmt de første dagene.

Sokker

2 tynne innersokker, ull eller syntetiske. Tykke sokker, jo tykkere jo bedre. De tykke sokkene bør være av ull.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Turbukse

 

Shorts

Denne kan du få bruk for de første dagene. Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Dunjakke

Du kommer til å trenge denne. En stor og god jakke som går utenpå alt annet tøy. Den må ha hette og gå ned over rumpa.

Hals/buff/støvmaske

Det kan stedvis være støvete på ruta, og da kan denne være fin å ha foran munnen.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. En ekstra lue kan være lurt.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Vanter/hansker

Tynne

Votter/hansker

Varme votter/hansker til de kaldeste dagene

Fjellstøvler

Solide fjellstøvler med god plass til tykke sokker.

Sandaler

Til Kathmandu, og eventuelt på tehusene 

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Stor bag/ryggsekk

Ca 100-140 liter. Vi anbefaler bag, men ryggsekk fungerer også.

Dagstursekk

35-45 liter. Brukes på fjellet og som håndbagasje på flyet.

Sovepose

Det vil variere fra å være mildt til kaldt på natta underveis på turen. Du bør velge en pose som tåler minimum minus -12°C, men ta helst vinterposen om du er usikker på hvor lett du fryser. Dårlig søvn gir dårlig akklimatisering!

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass. Sørg for at de dekker godt rundt øynene. 

Hodelykt

 

Drikkeflasker/camelback

1 (til 2) litersflasker med trekk, slik at de ikke fryser så lett, eventuelt camelback. Nalgene flasker med stor åpning og isolasjonstrekk er det beste.

Saft/sportsdrikk

Vi må drikke mye på turen, så hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann, kan det være lurt at du tar med litt sportsdrikk eller saft som kan blandes ut med vann.

Snacks/godteri

Sjokolade, nøtteblanding eller kjeks er lurt å ha på noen av de litt lengre dagsetappene. Også mulig å få kjøpt sjokolade på tehusene

Vanntette pakkposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka. Plastposer med ziplock kan også være et alternativ.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, litt antibac. Man får kjøpt/supplert det meste underveis.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Det er skarp sol i høyden. Husk egen stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet

Mageregulerende

Vaksiner

Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor, ellers kan vi anbefale Sentrum reisemedisin (reisemedisin.no). Du bør kontakte din fastlege eller reisepoliklinikk i god tid (minst 4 uker) før avreise for råd og veiledning vedrørende nødvendige vaksiner og helseråd.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Penger/kort

Det meste er dekt, men du må beregne ca. 200 dollar til tips og visum.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

 

Batterier/powerbank

Til kamera, hodelykt etc. Det koster penger å lade på tehusene.

 Myggspray

Til bruk i Kathmandu.

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
tor 26. okt 2023 søn 12. nov 2023
Ledige plasser
Kr. 54 900,-