Fottur på Jordan Trail til Petra

Bilder & Video
Norsk Guide Nyhet
Fottur 11 dager 10-17 deltakere

Bli med oss på en ny tur i eksotiske Jordan! I fem dager skal vi gå deler av den nyåpnede Jordan Trail, som allerede er blitt kåret til en av verdens flotteste fotturer!
I løpet av halvannen uke skal vi også rekke å flyte vektløse i Dødehavet, besøke legendariske Petra hvor de storslagne bygningene ble hugget rett ut av fjellet for to årtusener siden, vi skal overnatte i beduincamp og bestige Jordans høyeste fjell. Vi ender opp i landets eneste kystby, Aqaba, for å bade og snorkle i Rødehavet. 

Høydepunkter

 • Vakker natur på Jordan Trail
 • Flyte vektløs i Dødehavet
 • Legendariske Petra
 • Overnatte under tusenvis av stjerner
 • Meget god mat
 • Jeep-safari i Wadi Rum
 • Bestigning av Jordans høyeste fjell
 • Sol, strand og bading i Jordans eneste kystby, Aqaba

I 2020 kan Hvitserk for første gang invitere våre gjester med på den nyåpnede Jordan Trail, hvor vi i fem dager skal vandre på den kanskje flotteste strekningen, fra Dana og frem til legendariske Petra som selvsagt er på UNESCOs Verdensarvliste. (Hele Jordan Trail er 650 kilometer og ville tatt over en måned å gå.) Men før vi begynner, er vi også innom verdens lavestliggende punkt, Dødehavet på 400 meter under havet. Her er vannet så salt at du dupper som en kork i overflaten, og beliggenheten gjør merkelige ting med gravitasjonen. På Jordan Trail går vi fra camp til camp og vi sover under en magisk stjernehimmel. Etter Jordan Trail og det avsluttende besøket i Petra, drar vi videre til kjente Wadi Rum, ørkenområdet like ved grensen til Saudi-Arabia hvor vi skal opp på landets høyeste fjell, Jebel Um Ad Dami på 1800 moh. Vi avslutter ved Jordans eneste kystby, Aqaba, ved Rødehavets strender, hvor vi kan boltre oss i krystallklart vann som er et paradis for snorkling og dykking.  

Fysisk Nivå og Risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • Fly t/r
 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Turfakta

Historie

Jordan (arabisk:الأردنّ, translitterert som Al-Urdunn), offisielt Det hasjimittiske kongerike Jordan, er et arabisk land i Midtøsten/Vest-Asia som grenser til Syria i nord, Irak i nordøst, Israel og Palestina i vest og Saudi-Arabia i sørøst. Landet deler kystlinjen til Dødehavet i vest med Israel, og kystlinjen til Akababukten i sør med Israel, Saudi-Arabia og Egypt. Grensen mot Israel har en sterk befestet overgang ved Allenby Bridge som går over grenseelven Jordanelven. Elven er den eneste betydelige vannkilden i landet.

Befolkningen er hovedsakelig jordanske arabere. Trolig bor det om lag 1 million irakiske flyktninger i Jordan og med borgerkrigen i Syria er det etter 2011 kommet 600 000-700 000 flyktninger. Palestinske arabere kan flytte til Jordan og få statsborgerskap og alle rettigheter der. Jordan har siden Israel ble opprettet tatt imot over 1,8 millioner palestinske flyktninger. Disse har fått samme rettigheter som de "opprinnelige" jordanerne, og utgjør i dag den største folkegruppen i landet. Selv om flyktningene har fått borgerrettigheter, har transjordanerne (fra Østbredden) dominert det politiske liv.

Landets språk er arabisk. Jordan er et konstitusjonelt monarki hvor kongen utpeker regjeringen, godtar lover og står for utenrikspolitikken. Parlamentet kan utføre parlamentarisk makt med 2/3 flertall.

Vanskelighetsgrad

Jordan Trail er en middels krevende fottur hvor vi i fem dager har etapper på 14 til 18 kilometer, tidvis i oppoverbakke. Vi følger stier og gamle gjetertråkk, og kun et kort stykke på fjerde dag av vandringen vil det være nædvendig å bruke hendene for å komme seg frem over de store sandsteinene, men ikke noe krevende. Selv om det er en del oppoverbakker og flott utsikt, trenger ikke de med høydeskrekk å bekymre seg - stiene er brede nok til at man ikke behøver å gå langs kanten.   

Tempoet er forholdsvis rolig, vi har det ikke travelt med å komme frem til camp,  og dette styres av Hvitserks turleder i samråd med den lokale guiden. Underveis er det selvsagt rom for å stoppe opp og nyte naturen, se på utsikten eller fotografere. 

Det er en stor fordel å ha vært mye på fottur i ulendt terreng. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f.eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning. Viktig er det også å ha det gøy på tur. Du bærer kun dagstursekken selv, resten av bagasjen blir transportert av lokale bærere. Jo bedre grunnkondisjon, jo mer utbytte får du av vandringen. Vi går i et rolig tempo og passer på å få i oss mye væske

Forberedelser til turen øker utvilsomt utbyttet. Det er lurt å lese om landet og om turen du skal på før avreise. Det finnes en god del interessant litteratur om Jordan og Petra og også gode reisehåndbøker. Nomaden bokhandel i Oslo har bra utvalgt i reiselitteratur.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

De fleste av turene våre inneholder fysiske utfordringer. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f. eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

I byene bor vi på gode turistklassehoteller, på Jordan Trail og i Wadi Rum camper vi i telt.

Klima

I oktober er det et ganske behagelig varmt klima i Jordan, med dagstemperaturer rundt 25-30 C. Når solen går ned synker temperaturen betydelig, og på nettene kan den komme ned i 8-12 C. Det er ganske usannsynlig at vi kommer ut for regn, men en viss sjanse er det. 

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

På flyplassen og i byene kan du både veksle euro og/eller dollar, eller bruke minibanker til å ta ut jordanske dinarer som pr 2019 ligger rundt 11,30 kroner. Sørg for å få fine, strøkne sedler - slitte og krøllete sedler kan du slite med å bli kvitt. 

Tid og tidssoner

Jordan ligger kun en time etter norsk tid. Når klokken er 12 i Norge, er den 13 i Jordan. 

Pass og visum

Nordmenn må ha pass som er gyldig i seks måneder etter oppholdets slutt for å få  visum for opphold i Jordan. Visum for én enkel innreise kan kjøpes for 40 jordanske dinarer (JOD) ved ankomst til flyplassen i Amman, og her kan visumet betales med kort. (På denne gruppeturen er visum inkludert!). Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under Reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Flyreisen Oslo-Amman // Aqaba - Oslo i turistklasse
 • Norsk erfaren turleder
 • Engelsktalende lokal guide
 • All innlandstransport ifølge programmet
 • Overnatting i del av dobbeltrom på turistklassehotell og i tomannstelt med liggeunderlag under vandringene
 • Alle måltider utenom middag i Petra
 • Visum til Jordan
 • Inngangsbilletter til alle attraksjoner i programmet
 • Nasjonalparkavgifter
 • Vann og snacks på vandringsdagene
 • 4 timers jeep-tur i Wadi Rum 

Pris inkluderer ikke

 • Måltider som ikke er nevnt over
 • Tips til lokale hjelpere/guider (Ca USD 150)
 • Utgifter av personlig art
 • Drikkevarer utenom vann på vandringsdagene
 • Avbestillings - og reiseforsikring
 • Aktiviteter i Aqaba
 • Enkeltrom på hotellene og eget telt på vandringen (kr. 3000,-)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

dag

1

Avreise fra Oslo

Overnatting Hotell
Måltid M
Transport Fly
Tid 8 t

Vi møtes på Gardermoen og hilser pent på reisefølget vårt for den neste halvannen uken. Vi har en lang flytur foran oss, og bytter fly i Istanbul underveis. Vi er fremme på Ammans internasjonale flyplass på kvelden, og her blir vi hentet og kjørt til hotellet vårt i Madaba, en halvtime unna flyplassen. Her sjekker vi inn og nyter en velkomstmiddag og blir litt bedre kjent før vi tar kvelden.  

Fargerike markeder i Jordan

dag

2

Fri flyt i Dødehavet

Overnatting Hotell
Måltid F, L, M
Transport Minibuss
Tid 2 x 2 timer

Etter frokost på hotellet har vi en rask sightseeing i Madaba, en by med ca 60000 innbyggere mest kjent for sitt bysantinske mosaikk-kart over det Hellige Land. Herifra har vi rundt to timers kjøring til det lavestliggende punktet på jord, Dødehavet, som ligger 400 meter under havet. Saltene og mineralene her skal ha en veldig helbredende effekt, og som vi vil merke, er det så salt at man kan fint ligge på ryggen i vannet og lese en god bok. Det er nærmest umulig å synke!  Vi tar oss god tid til en dukkert her og spiser lunsj før vi fortsetter inn i landet igjen for en ny totimers bussetappe. Vi kommer frem til landsbyen Dana, som blir vårt startpunkt for de neste dagers fottur på Jordan Trail. Dana ligger på 1200 meters høyde, i utkanten av det store naturlige juvet Wadi Dana med fantastisk utsikt. Her spiser vi middag sammen og forbereder oss til de kommende strabasene.  Dødehavet ligger 400 meter under havet.

dag

3

Fotturen på Jordan Trail starter

Overnatting Camping
Måltid F, L, M
Tid 6-8 timer
Avstand 16 km

Etter frokost legger vi i vei til fots vestover i retning av Mansoura for første etappe av Jordan Trail, en forholdsvis nyåpnet fottur som allerede regnes som en av verdens flotteste turer. Her vandrer vi langs bergkanter med en strålende utsikt over dalen i Dana-reservatet, Jordans største nasjonalpark, med fire forskjellige biotoper, som innebærer en overraskende stor variasjon i både dyreliv, planteliv og fugleliv. Utpå ettermiddagen kommer vi frem til den første av villmarkscampene som vi skal overnatte på de kommende netter, og her venter også en etterlengtet middag på oss. Overnatting i telt. I alle teltcampene har vi både med oss et portatoalett, samt et "vasketelt" hvor det er tilgang på varmt vann, såpe og privatliv. Jordan Trail er en av verdens vakreste fotturer

dag

4

På Jordan Trail

Overnatting Camping
Måltid F, L, M
Avstand 15 km

I dag fortsetter vi sørover og har en ganske krevende etappe på rundt halvannen mil foran oss. Vi skal vandre gjennom daler med utsikt over Wadi Araba mens vi går i retning av Furon. Foran oss har vi fjell som vi snirkler oss nokså bratt opp igjennom med en strålende panoramautsikt i ryggen, og underveis spiser vi medbrakt lunsjpakke. Utpå dagen kommer vi frem til campen som våre gode, lokale hjelpere allerede har satt opp til oss.  Natur du ikke har sett før

dag

5

På Jordan Trail

Overnatting Camping
Måltid F,L,M
Stigning 920 m
Nedstigning 750 m
Avstand 18 km

Dagens etappe fortsetter sørover inn i et av Jordans mest avsidesliggende villmarksområder ved Sharah-fjellene, og følger hovedsakelig beduinenes gamle gjeterstier. Toppene på de svarte fjellene som nærmest henger over stien vår, og utsikten over juvene og dalene under oss, gjør dette til kanskje den mest spektakulære dagene i løpet av turen. Vi beveger oss stadig høyere opp i terrenget, noe som igjen fører til en stadig flottere utsikt over ørkenlandskapet under oss. Den siste etappen er det mye nedoverbakke til vår camp for natten, hvor vårt lokale crew er godt i gang med kveldens middag. Vi går fra camp til camp på Jordan Trail

dag

6

På Jordan Trail

Overnatting Camping
Måltid F, L, M
Stigning 610 m
Nedstigning 560 m
Avstand 14 km

Etter frokost begynner vi så smått å bevege oss ut av de totalt folketomme områdene vi vandret gjennom i går - på dagens etappe vil vi stadig oftere se beduinleirer, saueinnhegninger og flekker med dyrket mark. I denne regionen mellom Ba'ja og Lille Petra passerer vi også ruiner av nabateernes bygninger - dette var et høyt utviklet arabisk folkeslag som levde i regionen og hadde Petra som sin hovedstad - og her kan vi kommer over eldgamle vin- og olivenpresser, akvadukter og annen infrastruktur.  

I dag besøker vi Lille Petra, som arkeologer antar var en slags forstad til Petra, hvor handelsreisende kunne overnatte før de fortsatte på den berømte Silkeveien som knyttet Asia til Afrika, Europa og Arabia. Her kan vi se fasadene på boligene og andre bygninger som er hugget rett ut av sandsteinsfjellene. Vi overnatter i en beduincamp hvor vi spiser middag rundt leirbålet under stjernehimmelen. 
Vi overnatter på fine teltplasser underveis

dag

7

Legendariske Petra

Overnatting Hotell eller camp
Måltid F, L
Avstand 14 km

Vi gjør oss klar for siste etappe på Jordan Trail etter frokost. I dag skal vi gå fra M'aysrah og ankomme Petra via den lite benyttede "bakdøra" og unngår dermed 90% av alle andre turister. Det er fine veier gjennom Wadi Ghurab mellom sandsteinsfjellene som vokter inngangen til Petra. Denne veien følger en eldgammel nabateer-sti ut av dalen og snor seg rundt det siste fjellet på en naturlig steinavsats som har blitt sikret i de senere år. Likevel blir det stadig smalere før det når et skjult platå høyt over juvet som utgjør Wadi Siyyagh.

Plutselig får vi øyet på det ikoniske "klosteret" som er hugget rett inn i fjellveggen. Vi beveger oss ned hit, og herifra fører gamle nabateer-stier ned til legendariske Petra, hvor vi kan følge hovedstien til Wadi Musa og fortsette til overnattingsstedet vårt for natten. Legendariske Petra!

dag

8

Wadi Rum

Overnatting Camping
Måltid F, L, M
Transport Minibuss

Etter frokost har vi en rundt to timers kjøretur fra Petra til ørkenområdet Wadi Rum, hvor vi blir tatt med på en 4 timers jeep-safari hvor vi kommer tett på Wadi Rums sanddyner, daler og ørkener, hvor det stikker sandsteinsformasjoner opp av sanden. Stillheten her er til å ta og føle på. På hvert stopp er det anledning til å rusle litt rundt på egen hånd og absorbere følelsesinntrykkene og stemningen her. 

Vi tilbringer natten i en beduincamp i ørkenen, ikke langt fra Jordans høyeste fjell Um Al Dami på 1800 moh. I campen venter en nydelig beduinmiddag på oss, som vi inntar under en stjernehimmel du neppe har sett så mange andre steder - når man er så langt unna sivilisasjonen og byens lys, skinner stjernene på nattehimmelen som safirer på svart fløyel. På fjelltur i Wadi Rum-ørkenen

dag

9

Fjell og strand

Overnatting Hotell
Måltid F, L
Transport Minibuss
Stigning 500 m
Nedstigning 500 m
Avstand 3 timer

I dag skal vi til topps på Jordans høyeste fjell. Jebel Um Ad Dami er 1800 meter over havet, men vi bruker nok ikke mer enn tre timer opp og ned. Herifra får vi et helt nytt perspektiv på ørkenen som omgir oss, og i sør kan vi se grensen til Saudi-Arabia, bare et par kilometer unna. Vel nede igjen får vi en siste lunsj i ørkenen før vi pakker sammen og kjører til  Aqaba, som er Jordans femte største by og den eneste som har en havn - takket være beliggenheten ved den korte kysten landet har mot Rødehavet. 

I Aqaba sjekker vi inn på hotellet vårt og har et drøyt døgn til fri disposisjon. Strendene her er fantastiske, men det er snorklingen i det krystallklare vannet i Rødehavet som kanskje er Aqabas største trekkplaster. Eller bli med på en båt med glassbunn hvor du kan se livet på havbunnen klart og tydelig. Eller dra på fisketur og kom hjem med en sverdfisk?  Aqaba er Jordans eneste kystby! Foto: Tala Dabain

dag

10

Rødehavet

Overnatting Hotell
Måltid F, M

Dagen står til fri disposisjon med sol, strand, bading, snorkling, fisking eller hva enn du måtte lyste! Vi møtes sent på ettermiddagen for en siste middag sammen før vi kjøres den korte veien til Aqabas internasjonale flyplass for å ta et nattfly hjemover. Et alternativ til hvordan du kan tilbringe denne dagen. Foto: Tala Dabain

dag

11

Hjemreise

Takk for nå, Jordan!Vi bytter fly i Istanbul og er lander på Gardermoen på formiddagen. Eventyret i Jordan er over. 

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy

Unngå bomull, velg noe som tørker lett. Ull fungerer fint også i varmen.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull /syntetisk materiale som tørker lett.

Ullundertøy, både oppe og nede

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag. 

Fleecejakke

Denne må med, det blir ofte kjølig på kvelden. En varm ullgenser kan også brukes.

Turbukse og turshorts

Lett turbukse og -shorts som tørker lett. Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte /skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull og / eller i syntetisk materiale som tørker lett. 

Langermet skjorte /lett trøye

Vi anbefaler skjorte /langermet trøye i lett materiale som tørker lett. Er god beskyttelse mot solen.

Hals/buff /tørkle eller lett skjerf

Kan brukes som hals og for å beskytte hodet.

Caps/bredbremmet solhatt

Til beskyttelse mot solen. Den kan være nådeløs.

Hansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Fjellstøvler/fjellsko

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge. De to første dagene går vi i fjell og stein.

Joggesko

Skal være gode å gå i. Gjerne med solid såle.

Teleskopstaver

Hvis du ønsker og er vant til å bruke det. 

Dagstursekk

30-40 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene.  

Solbriller

Gode, og solide solbriller, gjerne med med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker/Camelbak

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 2-3 liter. Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Pakkposer

Det er veldig greit å pakke i tette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og så fritt for sand som mulig, og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite turhåndkle som tørker lett, våtservietter til hver dag, antibac, 1-2 doruller.

Solkrem

Høy faktor, 30-50. Små tuber er mest praktisk. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster, compeed, sportstape ol.
Ørepropper
Halspastiller
Nesedråper /-spray – viktig for å åpne nesen ved forkjølelse
Paracet og Ibux
Immodioum i tilfelle diaré
GEM pulver til mixtur eller tilsvarende, for å erstatte evt væsketap i tilfelle akutt diaré
Zinksalve i tilfelle du blir solbrent. 
Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint i løpet av turen. 

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier, lader, power bank

Til kamera, mobiltelefon, hodelykt etc. Vi har ikke strøm på Jordan Trail, så power bank /solcellepanel må med.

Sandaler

Dette kan være fint å ha i camp og på transferetappene. Og til å gå i sanddynene med.

Lakenpose

Det er sovepose, tepper og liggeunderlag (7 cm tykke skumgummimadrasser) i teltene, men du vil kanskje ha med en egen lakenpose. 

Sitteunderlag

Dette kan være godt å ha med når vi stopper for lunsj.

Tursnacks

Nøtter, kjeks etc. Lurt å ta med grovt knekkebrød hjemmefra, for det får du ikke kjøpt lokalt!

Turpute

Til teltnettene.

Skrivesaker, bok

En god bok når du skal slappe av. Alltid hyggelig å skrive dagbok på tur.

Turkopp

Ta gjerne med egen kopp på tur

 

 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
fre 30. sep 2022 man 10. okt 2022
Ingen ledige plasser
Kr. 31 900,-
fre 7. okt 2022 man 17. okt 2022
Ingen ledige plasser
Kr. 31 900,-

Samarbeidspartnere