Kang Yatze II - din første 6000 meter?

Bilder & Video
Norsk Guide
Fysisk 4/6   Risiko 4/6 16 dager 9 - 14 deltakere Fra Kr. 37 900,-

Har du vært på toppen av Elbrus eller Kilimanjaro og ønsker høyere utfordringer? Da er Kang Yatze II i Indisk Himalaya fjellet for deg! Selve anmarsjen er nesten verdt turen i seg selv: rolig vandring gjennom uforstyrrede områder med få turister og spektakulær utsikt til Zanskar fjellkjeden og Karakoramfjellkjeden. 

Høydepunkter

 • Eksotiske New Delhi
 • Leh og høye pass
 • Vakker utsikt 
 • Sjarmerende landsbyer underveis
 • Selveste Kang Yatze II på 6175 moh

Er du på jakt etter en tur i høyden uten at det tar fire uker eller blir teknisk vanskelig? Utenfor idylliske Leh i Indisk Himalaya finner vi Kang Yatze II, som med sine 6175 moh er en utfordrende topp, men med god akklimatisering legges alle forutsetninger til rette for at det blir et vellykket toppstøt. 

Vi går forbi små landsbyer, templer og i mektig natur på veien inn mot Kang Yatze basecamp. Det er et fascinerende landskap på vei mot Basecamp, med forholdsvis lite vegetasjon, men ulike steinformasjoner som skifter i farge fra rødt, grønt, lilla og brunt. Er vi heldige får vi med oss det lokale dyrelivet; fra små murmeldyr til fjellgeiter som traverserer de stupbratte fjellsidene uten det minste problem.

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 4

For å delta på en 4-er-tur hos oss må du forberede deg godt og være klar for en skikkelig utfordring! Turene er ofte lengre enn på lavere nivåer, og overnattingen er ofte av enkel standard. Underveis vil det bli både fysisk og mentalt krevende, og det forutsetter at du er forberedt for dette. Du bør drive med målrettet trening i god tid før avreise. Hvis turen inneholder tekniske elemener som kajakk, sykling, klatring, bre, ski/topptur, bør du ha gode ferdigheter i den aktuelle aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 4

Aktiviteter/turer med betydelig risiko. Hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de krever profesjonell hjelp. Om ikke retningslinjer fra guider og/eller selskapet følges kan man utsette seg for hendelser som i verste fall resulterer i alvorlige skader. Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Ta kontakt på info@hvitserk.no | 23213070

Skriv ut

Trening og forberedelser

Selve vandringen inn til base camp er behagelige dagsturetapper på 4-8 timer. Toppnatten er lang, og det krever at man er motivert og i god fysisk form. Selv om toppstøtet ikke innebærer teknisk vanskelig klatring har vi med oss stegjern, isøks og klatresele som vi må beherske på toppstøtet.

De fleste av turene våre inneholder fysiske utfordringer. Det er en stor fordel å ha vært mye på tur i fjellet. Du bør være turvandt og i normalt god fysisk form for å delta. Du trenger ikke å ha noen erfaring fra turer i høyden, men vi anbefaler at du legger inn en god treningsinnsats før turen. Høyden kjennes på kroppen og alt føles tyngre enn på fjellturer her i Norge. Det er derfor viktig med fysisk overskudd.

I Leh er det behagelig varmt i august, mellom 20-25 grader. De fleste vandredagene kan vi gå i shorts og t-skjorte, men med en gang solen går ned blir det kaldere, og både dunjakke og regntett tøy er obligatorisk i bagasjen.

Les mer om sikkerhet og gradering av våre turer her.

Visum, vaksiner og helse

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato) og du trenger visum til India. Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon. 

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen. Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart. NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Pris inkluderer

 • Fly Oslo - New Delhi t/r, inkl. skatter og avgifter 
 • Fly New Delhi — Leh t/r, inkl. skatter og avgifter (15 + 7 kg bagasje på denne flighten)
 • Norsk erfaren turleder
 • Lokale guider
 • Hester til frakt av bagasje på fotturen
 • Jeeptur til Wari La-passet
 • Lokal transport
 • Måltider som indikert i dag-for-dag-beskrivelsen
 • Overnatting som indikert i dag-for-dag-beskrivelsen

Pris inkluderer ikke

 • Reiseforsikring som dekker deg på hele denne turen. Les mer om forsikring her: https://www.hvitserk.no/info/reiseforsikring 
 • Drikkevarer
 • Visum
 • Måltider utenom det som er beskrevet
 • Tips til guider og hjelpere (beregn ca. 170 USD i tips)
 • Inngangspenger til museer/klostre i Leh/Delhi
 • Enkeltrom/enkelttelt

Forbehold og øvrig informasjon

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Dag for dag

dag

1

Avreise fra Oslo

Transport Fly

Avreise fra Oslo. Ankommer Delhi sent samme kveld eller tidlig neste morgen avhengig av flyavganger.

dag

2

Ankomst Delhi

Overnatting Hotell
Måltid F,-,-

I Delhi blir det sightseeing.

Humayun's Tomb i Delhi. Foto: Magnus Hendis

dag

3

Ankomst Leh (3500 moh)

Overnatting Hotell
Måltid F,L,M
Transport Fly

Er det fint vær kan vi på flyturen fra Delhi til Leh skimte hundrevis av snødekte fjelltopper, og allerede nå begynne å drømme om hva de neste ukene skal bringe. Resten av dagen er til fri disposisjon, og vi tar oss god tid til å venne oss til høyden. Akklimatiseringen begynner umiddelbart og vi passer på å drikke nok vann og unngå anstrengende fysisk aktivitet.

I Leh er det utallige templer å besøke - gjerne oppe i lia i en fjellside.


dag

4

Vandring i Leh

Overnatting Hotell
Måltid F,L,M

I og med at vi allerede er på 3500 meters høyde tar vi i dag en lett vandretur i området. Vi besøker Shanti stupa som ligger og ruver over byen - herfra ser vi mange flotte fjelltopper rundt oss. 

Vi skimter Stok Kangri i det fjerne. Foto: Magnus Hendis


dag

5

Wari La-passet

Overnatting Hotell
Måltid F,L,M

Dette er en svært nyttig dag i forhold til akklimatiseringen vår. Vi blir kjørt til Wari La-passet som ligger på 5312 moh, og tilbringer en times tid i høyden. Høyden vil kunne merkes, men fra baksetet i bilen kan vi uten større anstrengelser nyte de fantastiske omgivelsene og utsikten.

Flott akklimatiseringstur til Wari La-passet. Foto: Uden Sherpa

dag

6

Fjellturen er i gang (3850 moh)

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 4 timer
Nedstigning 450 m
Avstand 6-7 km

Vi forlater Leh, og kjører i omtrent en time til Rumbak Lato (3850 moh). Herfra får vi en kort spasertur til campen i nærheten av Rumbak. Dette området er kjent for sine "blue sheep", snøleoparder, tibetanske ulver, ville hunder og rødrev. Kanskje besøker vi et lokalt hus og får oss en kopp te der. På ettermiddagen tar vi en liten akklimatiseringstur. 

Foto: Magnus Hendis

dag

7

Sakte, men sikkert oppover til Ganda La BC (4550 moh)

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 4-5 timer
Stigning 650 m
Avstand 6 km

I dag begynner vi å spise høydemetre og går gradvis oppover, blant annet forbi den vakre lille landsbyen Yurutse. Vi går hele tiden med fjell på alle kanter og de bratte fjellsidene skifter farge alt ettersom solen står opp eller går ned. Campen for natten er ved Gandala Upper Basecamp på 4550 moh. På ettermiddagen tar vi en liten akklimatiseringstur i området. 

Frodige daler og høye fjell.

dag

8

Ganda La-Passet (4550 - 4900 - 3450 moh)

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 7-8 timer
Stigning 900 m
Nedstigning 1650 m
Avstand 17 km

Idag skal vi over et pass og det er en krevende dag. Vi går stille og rolig ca. 900 høydemeter opp og 1650 ned, så alle kommer til å kjenne det godt på slutten av dagen. Samtidig kan vi være fornøyde med å ha kjent godt på høyden. 

Vi går i rolig tempo og nyter utsikten og fjellivet underveis. På toppen er det fantastisk utsikt mot Stok fjellkjeden! Vi går ned på andre siden av passet til camp, og har felles hyggelig middag på kvelden. Dagens vandring tar ca. 5 - 6 timer.

Vi har flott beliggenhet i camp hver dag på tur.


dag

9

Opp og ned i flotte daler og elveleier (3850 moh)

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 7-8 timer
Stigning 450 m
Avstand 20 km

I dag har vi en lang vandredag på opp mot 8 timer. Dagens mål er landsbyen Markha og vi krysser elven flere ganger på vei oppover. Vi vandrer gjennom frodig vegetasjon langs elven, mens oppover i fjellsidene er det tørrere med ulike nyanser av brunt og grønt. En flott kontrast! Vi passerer også flere klostre på vår vei, som ofte ligger høyt oppe i fjellsidene og er godt kamuflert i omgivelsene. Underveis får vi servert en nydelig lunsj - og når vi ankommer campen kan vi være fornøyde med dagens innsats.


dag

10

Oppover mot Thachungtse (4265 moh)

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 7-8 timer

Vi fortsetter dypere innover og oppover i Markha dalen, til en fin camp enten ved Thachungtse. I denne delen av Markha dalen er det gode muligheter for å se små flokker med "Blue sheep" som ofte trekker ned mot elven for å beite. Vel fremme ved camp nyter vi litt avslapning i flotte omgivelser før vi spiser en hyggelig felles middag. Imorgen er det tid for basecamp! 

Spennende og variert natur underveis.

dag

11

Kang Yatze Basecamp (5050 moh)

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 4 timer

Vi forlater Thachungtse og får etterhvert flott utsikt mot Kang Yatze! Vi fortsetter oppover mot åpne enger og ankommer basecamp etter ca. 4 timers vandring. Endelig er vi her! Vi får servert lunsj og slapper av litt i campen. På ettermiddagen tar vi en liten akklimatiseringstur dersom formen er fin.

Endelig får vi se Kang Yatze!


dag

12

Hviledag

Overnatting Telt
Måltid F,L,M

En rolig dag, men vi skal også klargjøre oss for toppstøtet. Dagen brukes til litt hvile og øving i bruk av stegjern og på å gå i tau. Ellers slapper vi av, spiser godt og pakker sekken for nattens toppstøt. 

dag

13

Kang Yatze II toppstøt! (6.175 moh)

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 12-15 timer
Stigning 1100 m
Nedstigning 1100 m

Vi står opp grytidlig, og etter en solid frokost er vi klare for toppen av Kang Yatze II! Vi starter med å gå relativt bratt oppover grus og steinete terreng frem til vi kommer til crampon point. Her er det på med stegjern, og vi går i taulag oppover på breen. De siste par timene går vi på en rygg opp mot toppen. De siste par timene er luftige, men belønningen venter på toppen! Utsikten fra Kang Yatze II er fabelaktig og vi ser bort mot snøkledde topper i Himalaya, Ladakh, Zanskar og Karakoram langt i det fjerne. Vi returnerer til basecamp og videre ned til Nimaling hvor vi skal campe for natten. Toppstøtet tar ca. 12-15 timer totalt, så det det blir en lang og tøff dag, men når vi returnerer til campen får vi servert en deilig middag og får oss en god natts søvn.

Spektakulær utsikt fra toppen!


dag

14

Kongmaru La-passet og tilbake til Leh (5290 - 3500 moh)

Overnatting Hotell
Måltid F,L,M

Vi forlater Nimaling på morgenen, og før vi starter på nedstigningen skal vi over et nytt pass på 5290 moh, Kongmaru La passet. Etter ca. 2 timer er vi på toppen av passet og får utsikt mot Karakoram fjellene, Kang Yatze og Kina. Deretter starter nedstigningen gjennom en smal dal ned til Chogdo hvor vi blir hentet og kjørt tilbake til Leh. Dette er en annen vei enn veien vi gikk inn og vi får sett nye, flotte deler av dette fjellområdet. 

Vel fremme i Leh får vi en velfortjent dusj på hotellet før vi nyter en god middag sammen.

På vei ned i flotte omgivelser. Foto: Uden Sherpa

dag

15

Fra Leh til Delhi

Overnatting Hotell
Måltid F,-,-
Transport Fly

Vi drar fra Leh tidlig om morgenen og flyr til Delhi. Vi har ettermiddagen til fri disposisjon, og kan spise en avslutningsmiddag sammen.

dag

16

Ankomst Norge

Måltid F,-,-

Avreise til Norge tidlig om morgenen, ankomst om ettermiddagen.

dag

16 - 20

Tilleggsprogram til Taj Mahal og Jaipur?

Overnatting Hotell
Transport Bil/tog

Hvis du ønsker å se mer av India når du først er på reise så kan vi tilby et 5-dagers program til fantastiske Taj Mahal og Jaipur. 

På denne spennende turen reiser du gjennom det indiske landet for å se det berømte kjærlighetsmonumentet - Taj Mahal! Utforsk Mughal-monumentene i Agra. Fortsett videre til Jaipur i den fargerike rike delstaten Rajasthan. Det er en viss magi ved å reise gjennom denne staten - alt er vakkert, imponerende og fascinerende. Du besøker bypalasset i Jaipur og det imponerende Amber fort - som vitner om en rik kulturarv. 

Vi kan skreddersy turen for deg alene, eller sammen med flere. Jo flere dere er, jo rimeligere blir prisen. Send oss en forespørsel så får du detaljert dag- for- dag program og pris. 

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler å ha det viktigste i håndbagasjen, og at du reiser i fjellstøvlene og med skalljakke og bukse. Dette er viktig utstyr for fjellturen som er vanskelig å finne lokalt, dersom bagasjen skulle komme på avveie.

 

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Tynne innersokker, ull eller syntetiske. Tykke sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag. Dersom du liker superundertøy best kan du bytte ut ett sett, men vi anbefaler ull.

Fleecejakke

Ullgenser kan også brukes, men fleece er lettere og tørker raskere.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Regnponcho

En tynn og lett regnponcho hvis det skulle komme regn. Det kan bli klamt og varmt med skalljakken.

Dunjakke

Du kommer til å trenge denne på toppnatten. Medium tykkelse holder.

Turbukse

Til å bruke på de første etappene.

Shorts

Denne får bruk for! Eventuelt turbukse med avtagbare bein.

T-skjorte

Det kan være varmt de første dagene.

Hals/buff

Det kan stedvis være støvete på ruta, og da kan denne være fin å ha foran munnen. På toppnatta er den også god å ha.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er viktig! En paraply kan også være bra mot sola som steker. Kan eventuelt kjøpes i Leh.

Lue

Godlua til toppnatten.

Hansker

Et par gode hansker til toppnatten. Eventuelt votter om du lett fryser på hendene

Tynne vanter

Kan være godt å ha på ettermiddagen/kvelden, og ved dårlig vær i lavere strøk.

Fjellstøvler

Solide fjellstøvler for vinterbruk med god plass til tykke sokker. Det er viktig at sålen er så stiv som mulig slik at stegjernene sitter godt på.

Joggesko/trekkingsko

Trekkingsko med solid såle.

Stegjern

Kontroller at disse sitter godt på fjellstøvlene før du reiser. (Kan leies lokalt)

Klatresele

Vanlig klatresele eller alpinsele. Husk at den skal utenpå alt av tøy. (Kan leies lokalt)

Skrukarabin x 1

(Kan leies lokalt)

Isøks Det er fint med litt lengde slik at du kan støtte deg på den når du går. (Kan leies lokalt)
   

Gamasjer

Kan være kjekt, og beskytter støvlene mot fuktighet, støv og gjørme.

Vandrestaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen.

Stor bag/ryggsekk

Ca 100-140 liter. Vi anbefaler bag, men ryggsekk fungerer også.

Dagstursekk

35-45 liter. Brukes på fjellet og som håndbagasje på flyet. Du trenger en sekk som kan romme termos, 3 liter drikke, kamera og litt klær.

Sovepose

Det vil variere fra å være mildt til kaldt på natta underveis på turen. En pose som tåler ca -10°C holder.

Liggeunderlag

Ta gjerne med et lett, oppblåsbart liggeunderlag for ekstra komfort. Vi får utdelt liggeunderlag av varierende kvalitet.

Solbriller og slalombriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass. Slalombriller fordi de dekker øynene godt og beskytter ansiktet mot vind.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

2 stk litersflasker med trekk, slik at de ikke fryser så lett. En tykk ullsokk eller lignende gjør også nytten. En flaske bør kunne henge på sekken eller i beltet så det å drikke blir lett. Nalgene flasker med stor åpning og isolasjonstrekk er det beste.

Camelbak

Denne kommer du ikke til å angre på å ta med, vi drikker mye vann for å holde hodepinen unna. Vi anbefaler ikke Camelbak på toppnatten, selv om den er isolert. Den fryser ofte uansett.

Saft/sportsdrikk

Vi må drikke mye på turen, så hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann, kan det være lurt at du tar med litt sportsdrikk eller saft som kan blandes ut med vann.

Snacks/godteri

Nøtteblanding eller kjeks er lurt å ha på noen av de litt lengre dagsetappene, og til toppdagen. Sjokolade smelter i varmen!

Vanntette pakkposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka. Plastposer med ziplock kan også være fint å ha.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går. I campene får vi papir.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Det er skarp sol i høyden. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet

Mageregulerende

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Vaksiner

Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor, ellers kan vi anbefale Sentrum reisemedisin (reisemedisin.no). Du bør kontakte din fastlege eller reisepoliklinikk i god tid (minst 4 uker) før avreise for råd og veiledning vedrørende nødvendige vaksiner og helseråd.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Penger/kort/visum

Det meste er dekket, men ha med penger til tips, visum og diverse utlegg.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Gode sandaler som sitter godt på ved eventuelle elvekryssinger.

Paraply

God mot sol og regnskurer, kan kjøpes i Leh. (anbefales!)

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
fre 21. jul 2023 lør 5. aug 2023
Ledige plasser
Kr. 37 900,-