Rundt magiske Manaslu

Bilder & Video
Norsk Guide Nyhet
Fottur Nivå 3 19 dager 10-16 deltakere

Fotturen rundt Manaslu er definitivt en av de flotteste vandreturene i vårt program! Dette er en av Nepals best bevarte hemmeligheter. Manaslu ligger øst for det populære Annapurnaområdet, men skiller seg ut ved å være mindre utviklet og tilsvarende mer øde. På denne turen vil du oppleve et vilt og urørt Himalaya.

Høydepunkter

 • Hovedstaden Kathmandu med Thamel-distriktets spennende restauranter og butikker
 • Fantastisk grønn og frodig natur krydret med snødekte topper
 • En fin blanding av hinduistisk og buddhistisk kultur
 • Orkesterplass til verdens 8 høyeste fjell, Manaslu på 8.163 moh
 • Larkya La passet på ca. 5200 moh
 • Flotte fjell, breer, fossefall, hengebroer og koselige små landsbyer

Vi starter og avslutter turen i magiske Kathmandu. Fra Kathmandu kjører vi gode 4-hjuls drevne biler til Arughat Bazaar og videre til Soti Khola som er startpunktet for selve vandreturen og hvor første overnatting blir. Derfra beveger vi oss opp langs Bhuri Gandaki elven gjennom trange daler og over lange hengebroer. Underveis passerer vi små koselige landsbyer hvor tiden føles som den har stått stille de siste hundre årene. Overalt rundt oss er det grønt og frodig og langt oppe i åssidene ligger små hus med sine risterrasser og med bønneflagg vaiende i vinden. På vei opp mot Samagaon og Samdo ser vi tydelig innflytelse fra den tibetanske kulturen.  

Fotturen gir deg en mengde flotte naturopplevelser, fra tropisk regnskog og opp til alpint høyfjellsområde med isbreer og noen av verdens høyeste fjell på alle kanter. Vi besøker flere forskjellige etniske befolkningsgrupper og beveger oss helt opp mot det tibetanske grenseområdet. Fotturens høyeste punkt, Larkya La passet på rundt 5.200 meters høyde gir fantastisk utsikt til fjell som Himal Chuli, Manaslu, Himlung Himal og topper i Annapurnamassivet. 

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur Oslo - Kathmandu
 • All overnatting
 • Måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Norsk guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Historie

Himalaya er det høyeste og yngste fjellsystemet i verden. For 40 millioner år siden møttes landmassivene fra India og Asia hverandre - resultatet ser vi klart i dag - Himalaya og Det tibetanske platå. Himalaya vokser fortsatt 1 cm pr. år. Nepal som stat ble opprettet i 1768. Før det bestod landet av mange små kongeriker. Nepal er en av de få statene som aldri har blitt hærtatt eller blitt styrt av andre land noensinne!

Nepal var totalt stengt for utlendinger helt frem til vår tid. Noen spesialtillatelser ble imidlertid gitt til utvalgte ekspedisjoner tidlig på 1900 - tallet. I 1949 åpnet Nepal for den første trekkingtillatelsen i landets historie. Klatretillatelsene resulterte blant annet til at Annapurna I ble besteget i 1950, som den første 8000-meter toppen i historien! I 1953 nådde Tenzing Norgay Sherpa og Sir Edmund Hillary toppen av verdens tak - Mount Everest.

Manasluområdet ble åpnet for turisme så sent som i 1992, og selv om det blir mer og mer populært er området fortsatt nesten fritt for turisme sammenlignet med de store trekkingrutene til Annapurna og Everest BC. Det er kun litt over 2000 turister som fullfører Manaslu rundt hvert år. Innbyggerne i øvre Buri Ghandaki, en region kjent som Nupri (de vestlige fjellene) er direkte etterkommere av tibetanske immigranter som slo seg ned her på 1600 tallet. I øvre Nupri er språket, klesdrakten og skikkene nesten utelukkende tibetansk. Vi er gjester i et annet land og på denne turen respekterer vi de lokale skikkene. Derfor går vi blant annet på venstre side av Mani (hellige) veggene vi passerer. 

Vanskelighetsgrad

Trekkingturen rundt Manaslu er en tildels hard fottur. Vi er på beina i over to uker i strekk og har dagsetapper på i snitt rundt 6 - 7 timer hver dag. Store deler av turen går i tropisk jungel og kulturlandskap på rundt 2500 - 3500 moh, men forvent også kuldegrader og vinterføre. Det går mye oppover og høydepunktet og toppunktet vil være kryssingen av Larkya La passet på rundt 5200 moh. Denne dagen vil være tung. Deretter går det mye nedover slik at gode knær og god form er en forutsetning. Vi bærer kun lette dagstursekker selv. Turen rundt Manaslu foregår i et av verdens fattigste land og i et tildels lite besøkt område. Du må derfor forvente at standarden både på overnatting og mat ikke vil være slik som her hjemme, selv om våre lokale medhjelpere vil gjøre alt som står i sin makt for å gi deg en fantastisk opplevelse. På denne turen er det den storslagne naturen og menneskene vi møter på vår vei som vil være i fokus.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

Det er en stor fordel å ha vært mye på fjelltur fra før, og være vant til lange dagsetapper. Du burde også trene litt med å gå med en lett dagstursekk et par uker før avreise. Det er også viktig å ha det gøy på tur. Vi anbefaler at du leser litt om landet og om turen du skal på før avreise. Nomaden i Oslo har meget godt utvalg i reiselitteratur. Her er noen titler som du kan prøve å få tak i:

 • Trekking in Manaslu Region & Tsum Valley - Sonam Lama
 • Nepal Trekking & The Great Himalaya Trail - Trailblazer
 • Trekking in the Nepal Himalaya - Lonely Planet Walking guide
 • Trekking in Nepal - A traveler`s guide

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter. 

På turer til høye fjell bruker vi god tid for å få best mulig akklimatisering. Vi holder gruppen samlet og vil raskt være tilstede hvis en uforutsett situasjon skulle forekomme. Ved alvorlige høydeproblemer vil man bli evakuert til lavere høyder – den beste behandlingen mot høydesyke.

Guidene våre har høydeerfaring, og de er opplært i førstehjelp og behandling av høydesyke. Vi stiller alltid med et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. På turer hvor det ikke er regelmessig telefonforhold har de også med satellittelefon slik at det skal være lett å kommunisere med oss på Hvitserk kontoret.

Hvitserk har et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning, både knyttet til høyde og til andre medisinske problemstillinger.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Vi bor på et fint hotell i Kathmandu. På vandreturen overnatter vi i koselige tehus/lodger, men husk at turen foregår i et forholdsvis lite besøkt turistområde, og standarden på tehusene vil derfor variere litt fra sted til sted.  

Klima

Klimatiske forhold er avgjørende for når en vil besøke Nepal. Slutten av september til november, starten på tørketiden og februar-april, slutten av tørketiden, er de beste periodene å dra på. Resten av året er generelt for varmt og støvete til at det er behagelig, og monsunen fra slutten av mai til midten av september dekker til fjellene med skyer og gjør de tørre veiene om til gjørmehull.

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Lokal valuta er nepalske rupis. Hvor mye avhenger av forbruk og kjøpelyst, men 40000 rupis (c.a 2500 NOK) bør holde til fjellet. Men husk at fristelsene er mange når det gjelder souvenirer og shopping! Vi anbefaler å ta ut lokal valuta i en av de mange minibankene i Kathmandu. I Kathmandu kan du betale med kort i stort sett alle butikker. Vi anbefaler å ta ut lokal valuta i minibanker i Kathmandu. I tillegg kommer USD 50 til visum samt USD 125 til tips. 

Tid og tidssoner

Tidsforskjellen mellom Norge og Nepal er 3.45 timer (sommer) og 4.45 timer (vinter). Når klokken er 12 i Norge er den i Nepal 15.45 (sommer). 

Pass og visum

Nordmenn trenger gyldig pass (med gyldighet minimum 6 mnd. etter hjemkomstdato). Det er nødvendig med visum (USD 50) for norske statsborgere til Nepal, og det kjøpes på flyplassen i Kathmandu. 

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på www.vaksine.no

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Norsk erfaren turleder + lokale guider og bærere
 • Fly Oslo - Kathmandu t/r (inkl. flyskatter/avgifter)
 • Hel dags sightseeing i Kathmandu
 • All innlandstransport ifølge programmet
 • Alle tillatelser og parkavgifter
 • Alle overnattinger. Delt rom på hotell i Kathmandu.
 • Overnatting i telt og i dobbeltrom/flersengsrom på fjellet.
 • Alle måltider utenom i Kathmandu.
 • Alt av fellesutstyr

Pris inkluderer ikke

 • Drikkevarer fra flasker eller kokt/renset vann på flaske
 • Måltider i Kathmandu
 • Utgifter av personlig art
 • Reiseforsikring som dekker redning/uthenting (vær oppmerksom på at flere selskaper tar et ekspedisjonstillegg på ca 6-7000 NOK)
 • Evt. enkeltrom på hotell
 • Visum USD 50 (husk 3 stk. passbilder)
 • Tips til lokale guider og bærere på fjellet, ca 125 USD
 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge: Be om tilbud

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Avreise fra Norge

Transport Fly

Vi møtes forventningsfulle på Gardermoen og hilser på reisefølget vårt for de neste innholdsrike dagene.

dag

2

Ankomst Kathmandu

Overnatting Hotell
Måltid -/-/-

Vel fremme i Kathmandu blir vi møtt av våre lokale venner på flyplassen og transportert inn til hotellet vårt. På ettermiddagen møter vi vår lokale guide som viser oss litt rundt i Kathmandu. På kvelden spiser vi en felles middag sammen og har en brief om de neste dagene.

 

dag

3

Kathmandu

Overnatting Hotell
Måltid F/-/-

Vi spiser første frokost på hotellet og blir deretter møtt av vår guide for dagen. Det er bare å glede seg til nye opplevelser! Kathmandu er en eksplosjon av farger, lyder, folk, dyr, fristelser, kultur og opplevelser. Kultursjokket ligger latent, men sansene pirres av dette infernoet. For handleglade er Kathmandu også et shoppingmekka. Alt du trenger, ikke visste at du trenger eller ikke trenger i det hele tatt fås kjøpt i gå-avstand fra hotellet. Få steder rekker pengene lengre, få steder er utvalget mer variert, og få steder er prutingen morsommere! Vi spiser en felles middag på kvelden og går tidlig til sengs.

dag

4

Kathmandu - Arughat Bazaar - Soti Kola (700 moh)

Overnatting Tehus
Måltid F,L,M
Transport 4WD biler
Tid ca. 8 timer

Etter frokost blir det tidlig avreise til Soti Khola. Vi kjører gode 4 hjuls drevne biler som er tryggere enn buss når man etterhvert forsvinner ut av Kathmandu og beveger seg på veier ute på landsbygda. Allerede kort tid etter avreise kan vi skimte Himalayafjellene med Ganesh Himal i det fjerne. Dette er en lang transportdag, men vi tar pauser underveis og dette gir jo også en god anledning til å oppleve litt av livet langs landeveien. Etter ca. 8 timer (de siste på forholdsvis tøff vei) ankommer vi Soti Khola.

dag

5

Soti Khola - Maccha Khola (930 moh)

Overnatting Tehus
Måltid F,L,M
Tid 6 - 7 timer
Stigning 230

Vi krysser broen og går igjennom den vakre Salskogen, opp over åskammer og har de store elvestrykene til Buri Ghandaki under oss. Vi stopper for lunsj underveis før den steinete stien fortsetter opp og ned, og videre inn i dalføret. Vi passerer små ris-terrasser og over oss på begge sider langt opp i fjellsiden ser vi mindre landsbyer. Vi krysser elven før vi ankommer Maccha Khola hvor vi overnatter. 

dag

6

Maccha Khola - Jagat (1410 moh)

Overnatting Tehus
Måltid F,L,M
Tid ca. 6 timer
Stigning 480

Stien tar oss i dag til mer interessante gårdslandsbyer og vi ser en sakte forandring i landskapet. Vi beveger oss først nå inn i selve Manaslu nasjonalpark. Fortsatt må vi over store og mindre hengebroer før vi kommer til den lille landsbyen Kholabesi og de varme kildene i den koselige landsbyen Tatopani. Bønnemerker av stein, flere mani (hellige) vegger med steintavler og velbygde steinhus med hellelagte gater møter oss nå. Nede ved elven ligger den lille landsbyen Jagat hvor vi overnatter.

dag

7

Jagat - Pewa (1710 moh)

Overnatting Tehus
Måltid F,L,M
Tid ca. 7 timer
Stigning 300

Etter frokost fortsetter vi opp fjellryggen til vi når Dovan, vi krysser enda en spektakulær hengebro over Yaru Khola og fortsetter opp steintrappene til Tharo Bhanjyang. Turen tar oss videre gjennom små landsbyer før vi ankommer det bitte lille stedet Pewa for overnatting. 

dag

8

Pewa - Ghap (2050 moh)

Overnatting Tehus
Måltid F/L/M
Tid ca. 6 timer
Stigning 340

Etter endel dager på beina har vi kommet inn i en god rytme, og morgenrutinene sitter som de skal. Vi befinner oss fortsatt i mye skogsterreng selv om hvite topper kan skimtes nærmere og nærmere. Morgenene og kveldene er også begynt å bli litt kjølige, så det merkes nå at vi stiger i høyden. Stien fortsetter oppover Shringidalen til vi når Ghap hvor vi overnatter. 

dag

9

Ghap - Lho (2910 moh)

Overnatting Tehus
Måltid F/L/M
Tid ca. 6 timer
Stigning 860

I dag går vi forbi små hus og dyrket mark og passerer også en kontrollpost hvor våre tillatelser blir sjekket. Utover dagen får vi glimt av selveste Manaslu, verdens 8 høyeste fjell på 8.163 moh. Vi passer litt ekstra godt på i dag ettersom vi passerer 3000 meters høyden. Rolig gange, mye væske og godt humør er en sikker vinner mot høydesyken. 

dag

10

Lho - Samagaon (3530 moh)

Overnatting Tehus
Måltid F/L/M
Tid 4 - 5 timer
Stigning 620

De grønnkledde åssidene og har nå gitt plass til et noe mer karrig landskap og spisse Himalayatinder. Vi er så tett på Manaslu som vi kan komme, og den tynne luften gjør nå at det er litt tyngre å gå. Kanskje ligger det også enkelte snøflekker her og der, enkelte perioder kan det faktisk være nesten full vinter her oppe. Samagaon er den største landsbyen i denne regionen, og ettermiddagen kan brukes til å spasere rundt i de trange gatene. 

dag

11

Hviledag i Samagaon

Overnatting Tehus
Måltid F/L/M

Endelig en rolig dag hvor vi kan sove litt lengre og la utstyret kanskje få luftet og tørket seg litt. Vi utforsker området med en tur til det nærliggende klosteret eller kanskje en spasertur til den flotte Birendra Kund innsjøen som ligger et par timers gange unna. 

dag

12

Samagaon - Samdo (3860 moh)

Overnatting Tehus
Måltid F/L/M
Tid ca. 4 timer
Stigning 330

En relativt snill etappe i dag, mye flatt videre innover dalen mot Samdo. Vi får en stigning på slutten rett før vi ankommer den tibetanske landsbyen som ble bygd av flyktninger på 60 tallet. Samdo er et fint sted å spasere litt rundt i, eller bare nyte utsikten videre opp mot Larkya La passet. 

dag

13

Samdo - Dharamsala (4460 moh)

Overnatting Tehus
Måltid F/L/M
Tid 4 - 5 timer
Stigning 600

Vi krysser nok en gang Buri Ghandaki elven og fortsetter oppover mot Dharamsala, eller Larke Phedi som det også heter. Dette stedet består egentlig bare av to steinhus og overnattingen her er ganske spartansk. Men dette er siste bebyggelse før vi begir oss ut på den lange etappen over Larkya La passet og ned på andre siden. Før vi ankommer Dharamsala kan vi også få et gløtt av nordsiden av Mt. Manaslu. 

dag

14

Dharamsala - Larkya La (5160 moh) - Bhimtang (3720 moh)

Overnatting Tehus
Måltid F/L/M
Tid 8 - 10 timer
Stigning 700
Nedstigning 1600

Dette er en lang og tøff dag. Vi starter grytidlig med en frokost før vi setter avgårde i skumringen rundt kl. 04 - 05:00. Hodelyktene er på og det meste av klær sitter allerede på kroppen. Larkya La passet beskrives ofte som en av de mest dramatiske fjellpassene i Himalaya. Det er ikke av de høyeste kryssbare passene i Nepal, men har definitivt sine egne utfordringer, ikke minst ved at man må forberede seg på  en 8 -10 timers dag med minst 4-5 timer i stor høyde i relativt tøft og eksponert terreng. En lang nedstigning på 1600 høydemetre tar oss ned på Annapurna siden, gjennom moreneavsetninger og tilslutt ned til den lange flate sletten hvor vi finner Bhimtang.

dag

15

Bhimtang - Dharapani (1960 moh)

Overnatting Tehus
Måltid F/L/M
Tid 6 - 7 timer
Nedstigning 1760

Ruten blir lettere nå ettersom vi er nede i lavlandet igjen hvor temperaturen igjen er god og varm og vi kan legge fra oss vinterklærne. Vi passerer fiken,- og rhododendrontrær og følger elven nedstrøms til vi ankommer Dharapani. Her er tehusene av høyere kvalitet enn vi kanskje har opplevd tidligere og vi kan sitte ute og slappe av med noe godt å drikke. 

dag

16

Dharapani - Tal (1700 moh)

Overnatting Tehus
Måltid F/L/M
Tid 3 - 4 timer
Nedstigning 260

En flott tur tar oss videre nedover i lavlandet og gjennom en spektakulær canyon med hengebroer og fine fossefall. Tal er et koselig sted med brolagte gater og fine tehus og her har vi vår avslutning for alle de flotte folkene som har vært med oss og bidratt til å gjøre turen til en storslagen opplevelse. 

dag

17

Tal - Chyamche - (1430 moh) - Kathmandu (1300 moh)

Overnatting Hotell
Måltid F/L/-
Transport 4WD biler
Tid 2 - 3 timer gange, 8 timer kjøring
Nedstigning 400

Etter en fin avslutning i går for alle våre bærere og lokale guider, tar vi bena fatt etter frokost for den siste etappen. Vi følger nå etterhvert stien videre nedover til vi møter våre biler igjen som trygt vil ta oss tilbake til Kathmandu utpå ettermiddagen. Endelig en god dusj, skifte av klær og en deilig middag! Ca. 2 - 3 timers gange, og kjøreturen tar omtrent 8 timer. 

dag

18

Kathmandu

Måltid F/-/-

Etter en god og lang frokost på hotellet kan vi utforske mer av det fargerike Kathmandu har å by på. Kanskje du vil shoppe litt, gå deg bort i de mange bakgatene i Thamel eller få deg en god og velfortjent massasje før nattflyvningen hjem? Vi spiser en felles siste middag før vi blir kjørt til flyplassen sent på kvelden for nattflyet hjem som går litt over midnatt. 

dag

19

Ankomst Oslo

Transport Fly

Vi ankommer Oslo på formiddagen.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 70 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull for både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

2 tynne innersokker, ull eller syntetiske. Tykke sokker, jo tykkere jo bedre. De tykke sokkene bør være av ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, men heller bruke flere lag. Dersom du liker superundertøy best kan du bytte ut ett sett, men vi anbefaler ull.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle mye vind, ha god hette og ikke bli våt i snø og sludd. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Dunjakke

Du kommer til å trenge denne. En stor og god jakke som går utenpå alt annet tøy. Den må ha hette og gå ned over rumpa.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Seler kan være lurt for å holde snø og vind ute. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Til å bruke på de første etappene.

Shorts

Denne kan du få bruk for de første dagene. Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-shorte/skjorte

Det kan være varmt de første dagene.

Hals/buff

Det kan stedvis være støvete på ruta, og da kan denne være fin å ha foran munnen.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka. En ekstra lue kan være lurt.

Votter/Hansker

Tykke, varme og store votter/hansker

Vanter

Kan være godt å ha på ettermiddagen/kvelden, og ved dårlig vær i lavere strøk.

Fjellstøvler

Solide fjellstøvler med god plass til tykke sokker.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Stor bag/ryggsekk

Ca 100-140 liter. Vi anbefaler bag, men ryggsekk fungerer også.

Dagstursekk

35-45 liter. Brukes på fjellet og som håndbagasje på flyet. Du trenger en sekk som kan romme termos, 3 liter drikke, kamera og litt klær.

Sovepose

Det vil variere fra å være mildt til kaldt på natta underveis på turen. Du bør velge en pose som tåler minimum minus -12°C, men ta helst vinterposen om du er usikker på hvor lett du fryser. Dårlig søvn gir dårlig akklimatisering!

Solbriller

Gode og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker/camelback

1 (til 2) litersflasker med trekk, slik at de ikke fryser så lett, eventuelt camelback. Nalgene flasker med stor åpning og isolasjonstrekk er det beste.

Saft/sportsdrikk

Vi må drikke mye på turen, så hvis du synes det kan være vanskelig å drikke mye vann, kan det være lurt at du tar med litt sportsdrikk eller saft som kan blandes ut med vann.

Snacks/godteri

Sjokolade, nøtteblanding eller kjeks er lurt å ha på noen av de litt lengre dagsetappene.

Vanntette pakkposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka. Plastposer med ziplock kan også være et alternativ.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går. I campene får vi papir.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Det er skarp sol i høyden. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet

Mageregulerende

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Vaksiner

Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor, ellers kan vi anbefale Sentrum reisemedisin (reisemedisin.no). Du bør kontakte din fastlege eller reisepoliklinikk i god tid (minst 4 uker) før avreise for råd og veiledning vedrørende nødvendige vaksiner og helseråd.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Penger/kort

Det meste er dekket, men du må beregne ca. 200 dollar til tips og visum.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Til bruk i Kathmandu, eventuelt på tehusene.

 

Datoer og bestilling

Vis
tor 25. mar 2021 man 12. apr 2021
Ledige plasser
Kr. 34 900,-

Samarbeidspartnere