Destinasjoner

Hvitserk tilbyr uforglemmelige opplevelser i alle verdens kriker og kroker.

Afrika

Afrika er den nest største verdensdelen i folketall, med et landareal på 30,3 millioner km²; som er rundt 20,4 % av landmassene på jorda! Verdensdelen har flere stater enn noe annet kontinent, med sine 48 kontinentale stater og seks øystater. Afrika byr dermed på et hav av eventyrmuligheter - alt fra vår absolutte bestselger Kilimanjaro - med eller uten safari - til ørkenvandring i Sahara og øyhopping på Kapp Verde. Det finnes mange Afrika-entusiaster her på Hvitserk-kontoret. Velkommen med på tur til magiske Afrika.

Antarktis

Antarktis er det kaldeste, mest forblåste og tørreste kontinentet på jorda, og inneholder 90 prosent av all is på jordkloden. Aldri i verden, tenker kanskje naboen? Herlig, tenker kanskje du? Sørishavet er biologisk rikt, mens bare et fåtall planter og dyr finnes i land- og ferskvannsmiljøet på kontinentet. Navnet kommer fra det greske sammensatte ordet Antarktiké, som betyr «omvendt av Arktis». Hvitserks ekspedisjon til Sydpolen er turen for deg som drømmer om å bli en ekte polfarer!

Asia

Asia er verdens største og mest folkerike verdensdel, med omkring 60 prosent av verdens befolkning. Mange tenker på Asia som en sol og strand destinasjon - men de fleste av våre turer til Asia inneholder noe helt annet. Her finnes nemlig verdens høyeste fjellsystem, Himalaya, med en rekke topper på over 8000 meter. Det er her store drømmer blir til virkelighet og våre gjester overkommer sine høyeste punkter på bucketlista!

Europa

Europa er verdens nest minste verdensdel. Til tross for dette byr Europa på et stort mangfold av natur, aktivitetsmuligheter og folkeslag. Hvitserks fokus i Europa er hovedsakelig på ukesturer, hvor du opplever destinasjonene fra sykkelsetet, fra kajakken - eller til fots. Bli med på vandring i Irland, sykkeltur i Albania, jakten på 2000-meterstopper på Korsika, topptur i Alpene eller hva med en fjelltur på Madeira?

Mellom-Amerika

Geografisk betraktes ikke Mellom-Amerika som et kontinent, men som en del av Nord-Amerika, og en region på det nordamerikanske kontinentet. I den hete sonen vokser tropisk regnskog (på østkysten), mahogni, gummitrær og kakao. I den tempererte sonen vokser kaffe og sukkerrør. I den kalde sonen: hvete, poteter, frukttrær. Tregrensen ligger på så høyt som cirka 4000 moh. Kan vi friste med fottur og elverafting i Costa Ricas tropiske villmark, eller en sykkeltur i Castros rike?

Norge

Norge er smalt, og tynt befolket med om lag 5,3 millioner innbyggere. Vi har derimot en svært lang kystlinje, og er et av verdens rikeste land. Med den vakre kystlinjen vår gir det ubegrensede muligheter for fantastiske kajakkturer fra nord til sør! Nordmenn er som kjent født med ski på beina, og det gjenspeiles også i vårt utvalg av skiturer rundt omkring i landet og på Svalbard. Norgesferie er i vinden som aldri før - hiv deg med på trenden!

Nord-Amerika

Nord-Amerika er den tredje største verdensdelen med et areal på 24,2 millioner kvadratkilometer. Dette utgjør 17,6 prosent av Jordens totale landareal. Nord-Amerikas høyeste fjell er Mount McKinley (Denali) i Alaska på 6194 meter over havet. Den lengste elven er 6275 kilometer lange Mississippi-Missouri-Jefferson, og den største innsjøen Lake Superior på 82 100 kvadratkilometer. Det laveste punktet er i Death Valley i California, 86 meter under havet. Fra det 15. århundre til det 20. århundre sendte mange europeiske land ut ekspedisjoner for å finne Nordvestpassasjen for å etablere en raskere handelsrute til Asia. Det var på leting etter denne passasjen at mesteparten av den nordamerikanske øst- og vestkysten ble oppdaget og kartlagt. Opplev Nordvestpassasjens indrefilét med Hvitserk. De 400 kilometrene mellom Cambridge Bay og Gjoa Haven (Gjøa Havn) gir deg alt en polar ekspedisjon skal inneha.

Sør-Amerika

Sør-Amerika er verdens fjerde største kontinent og har en enorm variasjon av natur med gigantiske elver, store regnskoger, tørre ørkener og høye fjell. Bli med oss på eventyr til Peru, Argentina, Bolivia, Chile eller Ecuador!

Utforsk verden med Hvitserk