Fjelltur i Dolomittene

Bilder & Video
Norsk Guide Favoritt
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 8 dager 10 - 14 deltakere Fra Kr. 24 900,-

Bli med oss på fjelltur i de smellvakre Dolomittene. I tillegg til fem spektakulære turdager i fjellene i Nord-Italia, drar vi til Venezia og padler kajakk på de verdenskjente kanalene. 

Høydepunkter

 • Dolomittene - Italias vakreste fjellområde med 
 • OL-byen Cortina
 • Fjell man mister pusten av
 • Sjarmerende fjellhytter med god atmosfære, mat og flott beliggenhet
 • Venezia - muligheten for en kajakkopplevelse utenom det vanlige
 • Fantastisk mat og drikke

Denne fantastiske fjellturen begynner i Cortina d'Ampezzo i Dolomittene i Nord-Italia. OL-byen fra 1956 ligger på 1200 moh og fjellene rundt byen kom på UNESCOs verdensarvliste i 2009. Dolomittene er annerledes enn Alpene og kjennetegnes med spissere fjell og høye, fargerike fjellvegger, trange kløfter og frodige daler.

Vi går på tur fra rifugio (fjellhytte) til rifugio og har valgt ut en rute som vi mener gir noen av de aller fineste turopplevelsene i området. Deler av turen følger Alta Via 1, den mest kjente turruta gjennom Dolomittene. Vi får med oss mange av høydepunktene langs den 80 kilometer lange ruta – og er omgitt av spektakulær natur og høye, snøkledde fjell.  

De utvalgte fjellhytter tilbyr noe ekstra – enten i form av spektakulær beliggenhet eller spesielt god mat, som Rifugo Lagazoui, drøyt 2750 meter over havet som kan by på fenomenal utsikt fra trassen på kanten av stupet.

Ukesturen avsluttes med to netter i Venezia - en by verdenskjent for kanalene, arkitekturen og historien. Byen er full av turister, så vi tilbyr en unik måte å opplevelse byen på, fra kajakksetet på kanalene. Her opplever du byen på en helt annen måte enn alle andre – borte fra menneskemengdene, utforsker dagliglivet og den spesielle atmosfæren  - samtidig som vi også får med oss de store attraksjonene.  

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Ta kontakt med oss på: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Vanskelighetsgrad og forberedelser

Dette er en enkel til middels krevende tur, med daglige fotturer i tidvis kupert terreng av varighet på opp mot åtte timer. Vi har god tid på etappene, går i rolig tempo og nyter naturen underveis. Vi har opp mot 1000-1200 meter stigning og bærer med oss det vi trenger for 4 netter på tur. Resten av bagasjen setter vi igjen i Cortina. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka, ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning. Vi har valgt å reise tidlig (juni) og sent  (september) i tursesongen, og i et normalt år er hele eller store deler av ruten snøfri. Vi går i høyde opp mot 3000 meter, men det er ingen høydeproblematikk forbundet med turen. Enkelte partier kan av noen følges luftige, men det er ikke nødvendig med spesielle tekniske ferdigheter og vi følger hele veien merkete stier.

I Cortina og Venezia overnatter vi i tomannsrom på trivelige hotell mens i fjellet bor vi på fjellhytter med opp til 12 sengsrom, på noen kun oss mens på andre kan vi måtte dele med andre vandrere. Alle hyttene er utstyrt med ekstra dyner og pledd og vi trenger kun en lakenpose på turen. Ta med ørepropper om du vet du trenger det.

Kajakkturen i Venezia er frivillig og bestilles separat i påmeldingen til turen. Vi bruker doble, stødige kajakker. Det er en fordel, men ikke en nødvendighet, med tidligere padleerfaring.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniserer til guiden ved turstart.

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo-Venezia tur/retur
 • Norsk guide
 • All transport i følge programmet
 • Overnatting i tomannsrom/sovesaler
 • Måltider som beskrevet i dag-til-dag-programmet

Pris inkluderer ikke

 • Reise og avbestillingsforsikring (les mer om reiseforsikring her)
 • Drikke
 • Måltider utenom programmet
 • Enkeltromstillegg (ved kapasitet)
 • Kajakkturen i Venezia

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Dag for dag

dag

1

Turstart, til Cortina

Overnatting Hotell
Måltid -/-/M
Transport Minibuss
Tid 3 timer

Vi flyr til Venezia og blir møtt av en buss som tar oss opp til OL-byen Cortina. Den sjarmerende fjellbyen ligger omtrent 1200 meter over havet – i hjertet av Dolomittene. Her bor vi på et trivelig hotell og spiser en fellesmiddag og går gjennom ukas turprogram.

Vi starter turen i OL-byen Cortina

dag

2

Første turdag i fjellet

Overnatting Fjellhytte
Måltid F/L/M
Tid 6 timer
Stigning 1000m
Nedstigning 300m
Avstand 14 km

Etter en god frokost, legger vi igjen bagasjen vi ikke skal ha med oss på fjellturen før vi kjører til startpunktet for turen vår, ca 15 min nord for Cortina. Fjellområdet Dolomittene kom på UNESCOs verdensarvliste i 2009 og er kjent for frodige daler og høye, bratte kalksteinsfjell – og allerede før vi begynner å gå forstår vi hvorfor så mange lar seg fascinere av Dolomittene. Dagens etappe går til et fjellpass på omtrent 2200 meter og ned til det vakre naturvernområdet Fanes-Senes-Prags. Her overnatter vi i en trivelig, familiedrevet hytte med flott beliggenhet- Hele turen tar omtrent 6 timer.

De karakteristiske Cinque Torri.

dag

3

Spektakulær alpehytte

Overnatting Fjellhytte
Måltid F/L/M
Tid 6-7 timer
Stigning 1100m
Nedstigning 500m
Avstand ca 13 km

På den andre dagen til fjells kommer vi raskt inn på Alta Via 1, den mest kjente stien gjennom Dolomittene. Vi har storslått utsikt, blant annet til snøkledde Marmolada (3343 moh), det høyeste fjellet i Dolomittene. Etter fjellpasset Forcella del Lago (2486 moh) venter en bratt nedstigning på snaut 300 høydemeter før turen fortsetter oppover mot Forcella Lagazoui og fjellhytta Rifugo Lagazoui (2752 moh).  En ting er at hytta har god mat og trivelig atmosfære, men dette er også hytta med en av de mest spektakulære beliggenhetene i Dolomittene; her er vi høyt til værs, med spektakulære utsikt. Kanskje frister det med et besøk i badstu-tønnen som står på terrassen utenfor hytta? Dagens etappe tar 6-7 timer.

Foto: Marianne Østensen

dag

4

Fjell med historie

Overnatting Fjellhytte
Måltid F/L/M
Tid 5-6 timer
Stigning 500m
Nedstigning 900m
Avstand 7 km

Etter frokost og god kaffe (italienerne er best på det siste), kan de som ønsker å spare knærne, ta gondolen de snaut 700 høydemeter ned til Falzarego-passet (2105 moh). Fjellsidene rundt oss var frontlinjen i første verdenskrig, og på hver sin topp og i tuneller i fjellsidene lå styrkene til Italia og Østerrike/Ungarn og skjøt på hverandre. Hvis forholdene tillater det, tar vi på oss hodelykter og går ned ca 1 km i de fascinerende tunellene som ble laget for over 100 år siden.
Fra Falzarego-passet går det gradvis oppover mot Rifugio Averau (2413 moh). På den ene siden av stien ser vi mot den særegne fjellformasjonen Cinque Torri (fem tårn) og på den andre ser vi ut over 3000 meter høye topper. På Averau spiser vi lunsj med lokale spesialiteter, og hytta er kjent for å servere noe av den beste maten i Dolomittene. Vi blir boende på Averau, og bruker ettermiddagen tilå gå til toppen av det 2574 meter høye Nuvolau-fjellet og/eller en tur mot Cinque Torri. Dagens etappe tar omtrent 5 timer, litt lenger hvis vi velger en ettermiddagstur.

Fjellene i Dolomittene var havbunn for tusenvis av år siden. Foto: Marianne Østensen

dag

5

Majestetiske omgivelser

Overnatting Fjellhytte
Måltid F/L/M
Tid 6-7 timer
Stigning 500m
Nedstigning 1000m
Avstand 17 km

Det er panoramautsikt hele veien denne dagen. Etappen er omtrent seks-syv timer lang og går til Passo Staulanza. Pelmo (3168 mob) er den høye, vakre og nesten frittstående fjellformasjonen vi har midt i mot oss – og som vi hele veien kommer tettere på underveis på etappen. Vi går i småkupert terreng før vi begynner nedstigningen mot Staulanza-passet og til den familiedrevne fjellhytta hvor vi skal overnatte. Turen tar 6-7 timer.

Foto: Marianne Østensen

dag

6

Siste dag i fjellet - til Venezia

Overnatting Hotell
Måltid F/L/-
Tid 4 timer
Stigning 400m
Nedstigning 600m
Avstand 11 km

Dagens etappe er forholdsvis kort (men likevel vakker) og tar oss videre rundt Pelmo-massivet og Rifugio Venezia (fantastisk sted for kaffepause!) til den lille landsbyen hvor vi blir vi hentet. Her får vi bagasjen vi la igjen i Cortina og blir kjørt til Venezia (2-3 timer) - der vi tar båt det siste stykket til hotellet. Venezia trenger ingen nærmere beskrivelse! Vi bor på et hotell sentralt i byen – omgitt av kanaler og historiske palass og bygninger. Her får vi litt tid til å bruke kvelden på å utforske byen på egenhånd.
Venezia gjør noe med deg.

dag

7

Kajakkpadling på kanalene eller tid på egenhånd

Overnatting Hotell
Måltid F/-/M

Vi har en hel dag i vakre Venezia, og ved lunsjtider vil de som har valgt kajakkpadling få en unik opplevelse. Vi bruker dagen på å padle i lagunen mellom øyene, og på noen av de smaleste kanalene – langt unna turistene. Vi får se flere av de mest kjente attraksjonene og vår lokale kajakkguide vil fortelle om byens spennende historie. Samtidig kommer vi så tett på dagliglivet i Venezia som det er vanskelig å komme på noen annen måte enn med kajakk. I løpet av dagen padler vi et sted mellom 15 og 20 kilometer. Hvitserks guide er med på turen.
For de som vil oppleve byen på egenhånd til fots eller på større båter, er det naturligvis mulighet for det. Vi møtes på kvelden for en trivelig avslutningsmiddag.

Å padle på kanalene i Venezia er en unik opplevelse. Foto: Marianne Østensen 

dag

8

Hjemreise

Måltid F/-/-

Etter frokost engang går ferden hjem til Norge. Venezia er en av få byer der vi kan ta båt til flyplassen og vi blir hentet i egen båt som plukker oss opp nær hotellet. En fin måte å avslutte Italiaoppholdet på.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

NB: Du kan legge igjen klærne du reiser i på hotellet før du starter turen. Husk at du bærer sekken hele fjellturen, så pakk lett!

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke

Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull og/eller i materiale som tørker lett.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir kjølig.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på tur i fjellet i Norge.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

God sekk

35-50 liter. Her må du få plass til det du skal ha med deg på turen. Må ha et godt bæresystem, du skal bære den på hele fjellturen. 

Lakenpose

Brukes på hyttene.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker /camelbak

Ha med drikkeflasker /camelbak så du får plass til ca. 3 liter.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i sekken, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, ørepropper, våtservietter, antibac, dorull til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.
Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.
Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse
Paracet og Ibux
Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Hodetelefoner /ørepropper

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier, lader

Til kamera, hodelykt etc. Mobillader.

Sandaler

Dette kan være fint å på kveldene, hvis du vil. Det er normalt tøfler til låns på fjellhyttene.

Tursnacks

Nøtter, sjokolade, energibarer etc.

Padle-/eller sykkelhansker

Hvis du skal padle kajakk i Venezia.

Liten, vanntett pakkpose

For kamera, telefon og verdisaker mens du padler.

 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
lør 17. jun 2023 lør 24. jun 2023
Ingen ledige plasser
Kr. 24 900,-
lør 2. sep 2023 lør 9. sep 2023
Ledige plasser
Kr. 24 900,-
lør 9. sep 2023 lør 16. sep 2023
Ledige plasser
Kr. 24 900,-

Ikke helt turen for deg? Kanskje du også er interessert i:

Fjelltur i Pyreneene

Bli med oss å oppdage de vakre fjellene i den Katalanske delen av Pyreneene. Når skuldrene har senket seg og vi er mette på natur drar vi inn til Barcelona for å nyte god mat, vin og byens kulturliv. Eller kanskje har du lyst på en tur på stranden?

Europa Spania

8 dager

Fottur på Madeira

Vi pakker fjellstøvlene og bruker en uke i den vakre naturen på Madeira. Vi vandrer langs de historiske levadaene og skal bestige øyas høyeste fjell. Øya byr også på deilig mat, vin og atmosfære.

Europa Portugal

8 dager

Fjelltur i Georgia

Nå kan du bli med oss på tur til knallgrønne fjell i Georgia. Her kombinerer vi vakker natur med god mat og spennende kulturopplevelser.

Europa Georgia

9 dager