Fjelltur i Georgia

Bilder & Video
Norsk Guide Favoritt
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 9 dager 8-16 deltakere Fra Kr. 32 900,-

Fjelltur i Kaukasus byr på vakker natur, spennende kultur, vakre fjell og nydelig mat - uten å reise alt for langt bort. Landet er blant annet kjent for sin oransjevin! I løpet av innholdsrike dager går vi en flott fjelltur og opplever det aller beste av spennende Georgia. 

Høydepunkter

 • Rundreise i Georgia - et svært vakkert land med en spennende kultur
 • Fjelltur i Kaukasus med toppbestigning
 • Kazbegi og den hellige Gergeti-kirken
 • Dagstur opp til foten av Mt. Kazbek
 • Overnatting på høyfjellshotell i Kazbegi
 • Sightseeing i Tbilisi med lokal guide

Vi starter i Tbilisi, som er en by der det er tett mellom religiøse og kulturelle attraksjoner. Etter en rundtur i byen, reiser vi til fjells og her møter vi grønne, gresskledde fjellsider, blomsterenger og snøkledde, alpine topper. Turdagene er behagelige, det er få andre folk i området, og på fjellturen fra Roshka over Chaukhi-passet til Juta fraktes oppakningen vår med hester. I fire dager går vi fjelltur og fra stien og toppene vi besøker har vi vakkert utsyn over store deler av Kaukasus. Etter hvert setter vi kurs for byen Kazbegi, der vi innlosjerer oss på et herlig høyfjellshotell og nyter utsikten mot Mt. Kazbek (5047 moh).

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Skriv ut

Vanskelighetsgrad og forberedelser 

Vi går på fjelltur i tilsammen fem dager. De lengste dagsetappene er opp mot 7-8 timer. Stigningen på de to lengste dagene er 1000 meter. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Ettersom det er en del opp- og nedstigning på turen, kan det være tøft for knærne. Noen opplever det også som mer slitsomt at vi vandrer i høyden, hvor luften er litt tynnere enn ved havnivå (høyeste punkt på turen er 3360 meter over havet). Lengre fotturer i marka og f. eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellet er god oppladning til turen. 

På fjellturen bor vi tre netter i telt, og har med hester som bærer det meste av oppakningen. I tillegg har vi et større messetelt der vi spiser frokost og middag. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Visum og vaksinasjoner

Norske borgere trenger ikke visum til Georgia, kun gyldig pass med utløpsdato senere enn 6 måneder etter returen til hjemlandet.  

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen. Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo-Tbilisi t/r
 • Norsk guide
 • Alle måltider som det framgår av dag til dag-programmet
 • Tre netter på hotell i Tbilisi, tre netter i telt og to netter på hotell i Kazbegi
 • All lokaltransport
 • Egen kokk på fjelltur og bagasjetransport med hester
 • Lokal, engelskspråklig guide på fjelltur og egen byguide i Tbilisi

Pris inkluderer ikke

 • Reiseforsikring som også dekker eventuell hjemtransport. Les mer om forsikring her: https://www.hvitserk.no/info/reiseforsikring
 • Alkoholholdig drikke til maten
 • Singelrom og singeltelt (på forespørsel)
 • Tips til lokale guider og hjelpere
 • Tilslutning fra andre byer i Norge - spør oss gjerne om et tilbud

Øvrig informasjon

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser

Er det kort tid til avreise? Ta kontakt, kanskje vi får deg med likevel. 

dag

1

Avreise fra Oslo

Transport Fly

Vi flyr ut fra Norge, og ankommer Tblisi om natten eller tidlig morgen. 

dag

2

Ankomst Georgia og rundtur i Tbilisi

Overnatting Hotell
Måltid F,L,M

Vi ankommer Tbilisi, hentes av vår lokale partner og kjører direkte til hotellet. Vi får tilgang til rommene våre umiddelbart etter ankomst, så vi kan sove eller slappe av noen timer før vi starter dagen og spiser frokost. På ettermiddagen venter en omvisning i Tbilisi, som er en vakker og spennende by med flere religiøse og kulturelle attraksjoner. Om kvelden går vi ut og spiser en felles velkomstmiddag.

dag

3

Fjellturen starter

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 2 timer
Stigning 600

Etter frokost reiser vi til Roskha i Khevsureti-områet. Kjøreturen tar rundt fire timer og den siste delen av veien tar oss ordentlig opp på fjellet. Fra Roskha er det en flott to-timers fjelltur opp til de små Abudelauri-innsjøene som ligger på sørøstsiden av Chaukhi (3842 moh) – et lite fjellmassiv mange sammenligner med Dolomittene eller Patagonia. Vi bor i telt omtrent 2500 meter over havet, omgitt av vakre, grønne fjellsider. Her spiser vi middag og nyter landskapet. 

Abudelauri-innsjøene - ha kameraet klart! Foto: Marianne Østensen

dag

4

Over Chaukhi-passet

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 7 timer
Stigning 1000

Fra Abudelauri-campen går turen videre over Chaukhi-passet. Herfra ser vi utover store deler av Kaukasus, deriblant 5047 meter høye Mt. Kazbek. Siste del av turen går i en knallgrønn dal, der vi etablerer camp mellom Peak Mukhadze (3289 moh) og Chaukhi. Hele turen tar omtrent 7 timer. Det er stedvis bratt, men vi går sakte og nyter utsikten og den mektige naturen.

Chaukhi passet gir flott utsikt! Foto: Eilif Rosnæs

dag

5

Til topps på Peak Mukhadze (3289 moh)

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Tid 5 timer
Stigning 750
Nedstigning 750

Litt avhengig av dagsformen og været er målet for denne dagen en av toppene rundt campen. Sannsynligvis sikter vi oss inn mot Peak Mukhadze (3289 moh). Toppen ligger 750 meter over campen og byr på spektakulær utsikt. Turen t/r tar omtrent 5 timer.
Foto: Anders Østmoe

dag

6

Til Juta og luksusliv i Kazbegi

Overnatting Fjellhotell
Måltid F,L

Siste del av fjellturen er ganske kort og går ut dalen til Juta. Stien går langs vakre blomsterenger til Sno-dalen, der vi møtes av bilene som tar oss til Kazbegi, den viktigste byen i denne delen av Georgia. Her spiser vi lunsj hos en lokal familie. Kazbegi ligger ved foten av Mt. Kazbek og Gergeti Trinity Church, som er en av de aller største attraksjonene i Georgia. I Kazbegi bor vi på et godt høyfjellshotell de neste to nettene. 

Georgia sies å være vinens vugge. Her kan du nye et glass til formidabel utsikt. Foto: Fredrik Rommen

dag

7

Kirkebesøk og tur mot Mt. Kazbek

Overnatting Fjellhotell
Måltid F, L
Tid 7 timer
Stigning 1050
Nedstigning 1500

Vi kjører fra Kazbegi og opp på smale, svingete veier til Gergeti Trinity Church – en vakker kirke 2100 meter over havet. Kirken, som ble bygget i det 14. århundret, er en av Georgias største turistattraksjoner. Herifra fortsetter vi oppover til Sabertse-passet (3150 meter) og får utsikt mot Mt. Kazbek og breene som omgir det drøyt 5000 meter høye fjellet. Fra passet går vi hele veien ned til Kazbegi (1500 meter nedstigning). Hele turen tar omtrent 7 timer, og vi har med nistepakke på veien. Foto: Fredrik Rommen

dag

8

Vi runder av i Tbilisi

Overnatting Hotell
Måltid F,L,-

Etter en god og tidlig frokost, kjører vi tilbake til Tbilisi. Vi stopper noen steder underveis og har en avskjedslunsj før vi får ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon i Tbilisi, slik at du kan ta kvelden når du måtte føle for det - i morgen skal vi særdeles tidlig opp.

dag

9

Hjemreise

Flyene fra Tbilisi går normalt grytidig om morgenen, og vi ankommer derfor Oslo på formiddagen.

Skriv ut

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.
Vi må regne med temperaturer ned mot null grader og skiftende vær generelt. Svært normalt med ettermiddagsbyger midt på dagen om sommeren. Husk å pakke vanntett også i duffelbagen da disse fraktes på hest mens vi går. Er du mye på tur generelt vil et godt tips være å kjøpe inn pakkposer som er vanntett på mellom 5-15 L som du pakker utstyret og klær i. Disse gjør hverdagen litt enklere og ryddigere på tur.

Bagasje vi ikke trenger på fjellturen, kan vi legge igjen i Tblisi. Vi trenger først og fremst turklær på fjellturen, men noen velger å ha med seg et lett ettermiddagsantrekk til kvelden på hotellet i Kazbegi. 

Undertøy

 

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull. 

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Dunjakke

En tynn dunjakke til kveldene.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker/votter

Ta med et par hansker og et par gode votter.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge.

Joggesko

Solide, gjerne litt høye, med solid såle.

Gamasjer

Kan være nyttig hvis det har regnet mye, og det er vått og gjørmete

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Dagstursekk

30-40 l med regntrekk. Denne reiser du med som håndbagasje. På turen bruker du den som dagsturryggsekk, hvor du har kamera, ekstra jakke / regnjakke, solkrem & drikke

Stor duffelbag

100-140 liter. Det er lettere å pakke inn/ut av en bag, men har du ikke annet kan du også bruke en ryggsekk.

Sovepose

En pose som tåler ned til frysepunktet. Vi sover i telt tre netter på turen. 

Liggeunderlag

Til bruk i teltet på natten.

Reisehåndkle og badetøy

Kanskje blir det mulighet til en dukkert i en fjellbekk underveis. Microfiber håndkle er lette og tørker fort. Det er også basseng på hotellet i Kazbeghi. 

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker /Camelbak

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 3 liter. Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Kompresjonsposer

Det er veldig kjekt å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Øreplugger

Hvis du er var for lyder når du skal sove. Kanskje får du en snorkende romkamerat? Eller i teltet rett ved siden av? 

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Kjekt å ha i Tbilisi, og på kveldene. På sommeren kan det bli veldig varmt i Tbilisi, opp mot 40C…! 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker.  Ta kontakt
lør 8. jul 2023 søn 16. jul 2023
Ledige plasser
Kr. 32 900,-
søn 16. jul 2023 man 24. jul 2023
Ledige plasser
Kr. 32 900,-