Fottur i Highlands

Bilder & Video
Norsk Guide
Fysisk 2/6   Risiko 2/6 9 dager 9 - 16 deltakere Fra Kr. 23 500,-

Bli med på en 9-dagers fottur gjennom det vakre, skotske høylandet. Vi går store deler av den 154 kilometer lange West Highland Way. Turen starter litt sør for Drymen og går videre langs innsjøen Loch Lomond, gjennom vakkert åslandskap til foten av Ben Nevis (1344 moh.). Dette er Skottlands mest berømte fotturrute – og underveis besøker vi naturligvis også et whiskydestilleri.

Høydepunkter

 • West Highland Way
 • Det skotske høylandet
 • Edinburgh
 • Whiskeydestilleri

På denne ukesturen går vi fra Drymen til Fort Williams. Dagsetappene er rundt 15 - 25 kilometer lange og terrenget er snilt og vennlig. Turen går langs West Higland Way, som på grunn av sin flotte natur er en av Storbritannias mest kjente fotturer. Vi får fraktet alt annet enn dagstursekken mellom overnattingsstedene og på tur bærer vi kun med oss det vi trenger til dagens vandring. I løpet av turen opplever vi også Edinburgh, sekkepipekonsert og besøker selvsagt et whiskydestilleri.

Vil du oppleve det skotske høylandet til fots - er dette en tur du absolutt må få med deg!

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Kontakt oss på: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Vanskelighetsgrad og forberedelser

Dette er en enkel til middels krevende tur, med daglige fotturer i relativt flatt terreng men med gode dagsetapper. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka med dagstursekk på ryggen er god oppladning.  De fleste etappene er mellom 15 og 22 kilometer, men den ene dagen er det mulig å gå lenger (34 kilometer). Vi får fraktet all annen bagasje enn det vi trenger på dagens etappe mellom overnattingsstedene. Du går derfor kun med en dagstursekk. Vi går rolig i rolig tempo og nyter naturen underveis.

Vi bor på små sjarmerende hoteller/gjestehus underveis. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Vaksinasjon og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo-Edinburgh tur/retur
 • Norsk guide
 • All lokaltransport i Skottland
 • Bagasjetransport mellom overnattingstedene
 • Overnatting i tomannsrom
 • Måltider som beskrevet i dag-til-dag-programmet
 • Inngang og omvisning på whiskeydestilleri og vandresightseeing i Edinburgh

Pris inkluderer ikke

 • Reise og avbestillingsforsikring (les mer om reiseforsikring her)
 • Måltider utenom programmet
 • Drikke
 • Utgifter av personlig art
 • Enkeltromstillegg (ca. 5000 kroner - gi beskjed hvis du evt ønsker dette)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Dag for dag

dag

1

Avreise fra Norge og rolig start på turen

Overnatting Hotell
Måltid -,L,-
Transport Buss
Tid 2-3 timer
Avstand 8 km

Vi reiser fra Oslo og lander i Edinburgh på formiddagen. Her blir vi hentet og kjørt til Glengoyne hvor vi tar med oss dagstursekken og starter rett på en liten vandreetappe av West Highland Way. Vi starter rolig med en 2-3 timer tur til Drymen hvor vi skal overnatte. Vi får lunsjpakker av vår lokale samarbeidspartner som møter oss på flyplassen i Edinburgh og resten av bagasjen transporteres hele veien til Drymen. På kvelden har vi en felles middag og gjør oss klar til de neste dagene på tur.

dag

2

Andre etappe av West Highland Way

Overnatting Hotell
Måltid F,-,-
Avstand 25 km

Vi våkner opp til en skikkelig ”english breakfast” med egg, bacon og bønner på overnattingsstedet før dagens etappe til Rowerdennan. Etappen er 25 kilometer, og gir oss en veldig fin smakebit på hva som venter oss i det skotske høylandet. Turen går rundt "Conic Hill" og vi får fin utsikt over innsjøen Loch Lomeond, før vi etter lunsj går stedvis helt i vannkanten, og for de tøffeste med muligheter for et bad. Utpå ettermiddagen kommer vi fram til Rowardennan, som ligger ved bredden av Loch Lomond.

Vakkert skue utover det skotske høylandet.

dag

3

Langs Loch Lomond til Inverarnan

Overnatting Hotell
Måltid F,-,-
Tid 6-7 timer
Avstand 25 km

Vi går i de skogkledde liene langs Storbritannias største innsjø, Loch Lomond. Dagens etappe er omtrent 25 kilometer lang og tar i overkant av seks timer. I den vakre eikeskogen er det muligheter for å se rådyr. Første delen av etappen er lettgått, mens vi etter lunsj kommer over på mer norsk sti med steiner og røtter. Vi ankommer etterhvert Inverarnan og kanskje rekker vi en øl på Drovers Inn, der spøkelsene visstnok går igjen, før vi tar en kort busstur til Tyndrum hvor vi overnatter.

Vi tar pauser underveis, her ser vi Loch Lomond nedenfor oss.

dag

4

Oban og Bridge of Orchy

Overnatting Hotell
Måltid F,-,-
Transport Tog
Avstand 11-12 km

I dag skal vi bryte opp turen med en togtur til Oban som er kjent for å ha den beste sjømaten i hele Skottland. Toglinjen mellom Tyndrum og Oban ble åpnet allerede i 1880 og er en historisk reise med fint landskap utenfor togvinduet. Den koselige kystbyen Oban har en borg med utsikt, whiskeydestillery, sjokoladefabrikk med cafe og koselige små butikker. Her får vi tid til en liten vandring på egen hånd eller sammen. Vi er tilbake i Tyndrum tidlig ettermiddag og tar beina fatt på de 11-12 km til Bridge of Orchy hvor vi overnatter.

Den sjarmerende småbyen Oban.

dag

5

Bridge of Orchy til Kinlochleven

Overnatting Hotell
Måltid F,-,-
Avstand 34/14 km

Etter en god frokost på hotellet har vi to muligheter: de som vil gå langt kan begynne å gå den 34 kilometer lange etappen til Kinlochleven, mens de som vil gå kortere tar buss det første stykket og går siste del av turen på 14 km.
Fra Bridge of Orchy er det en vakker etappe med gylne åssider, små elver og vann og stedvis går stien på gamle, steinlagte ferdselsveier. Dette er en veldig lettgått etappe. Starter man i stedet fra Kingshouse, venter en forholdsvis kort etappe på omtrent tre timer til Kinlochleven. Turen går over ”The Devils Staircase” som høres mer skremmende ut enn den 300 høydemeter lange motbakken egentlig er. Toppen av passet er det høyeste punktet på hele West Higland Way – omtremt 550 meter over havet.
Kinlochleven er en gammel industriby som i sin tid hadde ett av verdens største aluminiumsverk. I de gamle smelteverkshallene er det i dag museum, mikrobryggeri og en innendørs isklatrevegg.

På vei mot Bridge of Orchy.

dag

6

Den siste etappen

Overnatting Hotell
Måltid F,-,M
Tid 5-6 timer
Avstand 24 km

Den siste etappen av West Higland Way går fra Kinlochleven til Fort William. Etappen er 24 kilometer og tar omtrent 5 timer. Etter å ha steget et par hundre høydemeter opp fra Kinlochleven går vi i et vakkert dalføre mellom fjellene – her er vi midt i Highlands med etterhvert vakker utsikt til Ben Nevis, Skottlands høyeste fjell. Om vi orker går vi til enden av gågata hvor det offisielle målpunktet for West Highland Way står, og tar et bilde på benken sammen med "Tom Weir" som vi kanskje allerede har "hilst på" på veien. Vi spiser middag på vårt hyggelige hotell og får kanskje med oss en liten sekkepipekonsert.

Kinlochleven i nydelig solskinn!

dag

7

Fra grønne stier til urbane Edinburgh

Overnatting Hotell
Måltid F,-,M
Transport Buss
Tid 3-4 timer

Vi sier hadet til West Highland Way og kjører fra Fort William etter frokost, mot mer urbane strøk. Vi stopper i Pitlochry, en koselig liten landsby hvor vi kan finne en liten cafe for lunsj, for deretter å besøke et whiskeydestilleri. Vel framme i Edinburgh etter innsjekk på hotellet, får vi tilbud om en liten omvisning i byen, på vei til avslutningsmiddagen for turen.

Sjansen er stor for å treffe på noen av disse karene i Skottland!

 

dag

8

Full dag i Edinburgh

Overnatting Hotell
Måltid F,-,-

Dagen er til fri disposisjon for utforskning av sjarmerende Edinburgh som blant annet står på UNESCOs verdensarvliste. Opplev gamlebyen, se de historiske slottene og nyt byens vibrerende gode stemning. På kvelden kan man enten spise der man selv ønsker, eller samles for en felles middag.

Historiske slott vil du se flere av i Edinburgh.

dag

9

Hjemreise

Måltid F,-,-
Transport Buss
Tid 30 minutter

Dette blir en bonusdag med sen flyavgang fra Edinburgh. Det er mye å se i denne byen, så dagen kommer godt med. Med hodet fullt av minner og kanskje litt slitne bein forlater vi Edinburgh for denne gang.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy

 

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene. Har du en poncho kommer denne godt med ved regnvær.

Lett dunjakke

Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge.

Joggesko

Solide, gjerne litt høye, med solid såle. Er det meldt regn før avreise, kan det være lurt å ha med to par joggesko så man alltid har et tørt par.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Dagstursekk

35-45 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene.  

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 3 liter.

Camelbak

Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Termos 

Om du liker å ha varm drikke underveis tar du med denne, men det er opp til deg. 

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, litt toalettpapir i sekken til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Adapter 

Om du trenger å lade noe underveis må du kjøpe adapter til 3 pins støpsel. 

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å på kveldene.

Ekstra skift

Rene klær og sko til byliv.

 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
lør 30. sep 2023 søn 8. okt 2023
Få ledige plasser
Kr. 23 500,-