Fjelltur i Pyreneene

Bilder & Video
Norsk Guide
Fysisk 2/6   Risiko 3/6 8 dager 9 - 14 deltakere Fra Kr. 23 900,-

Bli med på en ukestur til fots gjennom de vakre fjellene i Pyreneene. Vi følger deler av ruten "Carros de Foc" og overnatter på sjarmerende hytter underveis. Vi starter turen i en nydelig landsby som heter Espot og går direkte derfra og ut i Aigüestortes nasjonalpark der vi skal tilbringe de neste fem dagene.

Høydepunkter

 • Aigüestortes Nasjonalpark
 • Den vakre naturen i Pyreneene
 • Fjelltopper med spektakulær utsikt
 • Azurblå innsjøer
 • Rikt dyreliv
 • Barcelona

Pyreneene er vakkert, vilt og mangfoldig. I løpet av fem dager på tur vandrer vi igjennom et landskap som endrer seg for hver gang du kikker over et nytt fjellpass. Her er spisse tinder og myke grønne fjellsider på hver sin side av et pass. Her er late, døsige elver som renner sakte forbi og åpne gressletter. Her er nydelige skogsområder og fjelltopper med utsikt så langt øyet kan se. Inne i nasjonalparken finner vi 640 azurblå innsjøer og tjern der vannet er så klart at du kan se de enorme mengdene fisk som svømmer nede i dypet med det blotte øyet. Fordi området vi er inne i er en nasjonalpark er det også et rikt dyreliv i området, og er vi heldige kan vi møte på Marmot - en gnager som bare finnes i høyfjellsområder, eller kanskje de tallrike fjellgeitene som vandrer rundt dukker opp mens vi er ute på tur. Over hodene våre flyr kanskje en ørn eller en gigantisk gribb som leter etter dagens måltid. 

Langs ruta er det en rekke topper som de sprekeste kan plukke med seg bestigningen av, det er frivillig og de som ikke føler for en topp kan vandre rolig til hytten eller kose seg med en ekstra pause mens de venter på de som er på toppen. 

Underveis på turen bor vi i ulike fjellhytter med som alle er en del av den klassiske "Carros de Foc" ruten. Beliggenheten på hver av hyttene er unik og gjør hver kveld til en ny opplevelse. Vi har lagt inn to netter i herlige Barcelona og samles for en avslutningsmiddag på en av byens mange unike restauranter en av kveldene. 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur Barcelona
 • All overnatting
 • Måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Norsk guide
 • All lokal transport som beskrevet i turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Turfakta

Historie

Pyreneene er en fjellkjede i Sørvest-Europa og danner den naturlige grensen mellom Frankrike og Spania.  Den skiller den Iberiske halvøya fra Frankrike, og strekker seg om lag 430 km fra Atlanterhavet til Middelhavet.

Stort sett danner hovedryggen den fransk-spanske grensen med Andorra klemt i mellom. Det største unntaket er Val d'Aran, som hører til Spania på nordsida av fjellkjeden. Andre mindre orografiske unntak er Cerdanya og den spanske eksklaven Llívia.

Den delen av Pyreneene vi skal vandre i ligger i hjertet av Catalonia og er et historisk område i det nordøstlige Spania, som i dag danner en autonom enhet. Catalonia grenser til Frankrike og Andorra i nord, Middelhavet i øst, Valencia-regionen i sør og Aragón i vest. Den autonome enheten har 7,6 millioner innbyggere, og hovedstaden er Barcelona. Catalonia er den regionen i Spania med størst industriell produksjon. I samtale med lokalbefolkningen vil du raskt oppdage hvor stolte de er av sin catalanske arv.

La Generalitat er selvstyreinstitusjonen i Catalonia. Den består av parlament, president og en regjering eller utøvende råd. Størsteparten av rettsapparatet er likevel underlagt Spania. Regionen har siden 1979 kjempet for høyere grad av selvstyre, til tross for at den har det tredje høyeste nivået av selvstyre av alle de autonome enhetene i Spania, etter Navarra og Baskerland. La Generalitat bestemmer selv i saker som gjelder kultur, miljø, kommunikasjon, transport og offentlig sikkerhet, men når det gjelder ting som utdanning, trygd og rettsvesen, må Catalonia underordne seg resten av Spania.

Et viktig symbol for Catalonia er det gul- og rødstripede flagget Senyera, som stammer fra det aragonesiske flagget. Av de som kjemper for katalansk selvstyre brukes ofte en variant av flagget med en blå trekant med en hvit stjerne innerst ved stanga. Dette flagget vil vi se vaiende i vinden mange steder underveis på vår reise. 

Vanskelighetsgrad

Alle som er glade i å gå tur, kan fint være med på denne turen. Vi har god tid på etappene, vi går i rolig tempo og nyter naturen underveis.. Du går kun med en dagstursekk som inneholder det du behøver på fjellturen. Det er ikke nødvendig å ha med seg mye på en slik tur og det du ikke behøver underveis i fjellene setter vi igjen på hotellet i Espot.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f. eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

I Espot og Barcelona overnatter vi på hotell med Twin rom. (Enkeltrom kan ordnes mot tillegg i pris.)

Inne i nasjonalparken bor vi på fjellhytter med enklere standard, her er det sovesaler som vi deler med eventuelle andre vandrere. Alle hyttene er utstyrt med ekstra dyner og pledd og vi behøver kun å ta med lakenpose. Vet du at du fryser lett kan du ta med en tynn sommerpose. Ta med ørepropper om du vet du trenger det.

Klima

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Det er greit å ta ut litt Euro på flyplassen før avreise til bruk på fjellhyttene. 

Tid og tidssoner

Spania ligger på samme tidssone som Norge. 

Pass og visum

Husk å ha med gyldig pass, og reiseforsikring.  

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Fly Oslo - Barcelona tur/retur
 • Norsk turleder fra Hvitserk
 • Lokal turleder fra Pyreneene
 • Overnatting
 • Måltider som spesifisert i dag til dag program
 • All lokaltransport

Pris inkluderer ikke

 • Mat utenom det som er spesifisert i program
 • Drikke til måltidene utover det som er spesifisert
 • Utgifter av personlig art
 • Enkeltromstillegg (ca. 4000,- for 3 hotellnetter,-)
 • Reiseforsikring

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Avreise fra Norge

Overnatting Hotell
Måltid -,-,M
Transport Buss
Tid 4,5 time

Vi reiser med morgenflyet fra Oslo Gardermoen og lander i Barcelona noen timer senere. Her blir vi hentet og kjørt til Espot, startstedet for fjellturen vår. Vi stopper underveis for en deilig lunsj i Monistrol ved foten av det fantastisk vakre fjellet Montserrat. Etter 4,5 times kjøring kommer vi fram til sjarmerende Espot og samles til en enkel middag sammen med vår lokale turleder. Vi overnatter på hotell denne natten.

dag

2

Fra Espot til Amitges (2400 moh)

Overnatting Fjellhytte
Måltid F,L,M
Stigning 1100

Vi starter fra hotellet på morgenen og beveger oss rett inn i nasjonalparken Aigüestortes. Vi rusler langs elven opp til Sant Maurici vannet som ligger på 1890 moh - et av de største vannene i parken. På veien til Amitgeshytten får vi utsikt til "det forheksede fjellet" Encantats som rager høyt over de andre fjellene i området. Vi stopper underveis og spiser matpakke fra hotellet. Dagens vandring tar ca. 5-6 timer og har en høydeforskjell på 1100 m.

dag

3

Amitges til Estany Llong hytten (2000 moh)

Overnatting Fjellhytte
Måltid F,L,M

Vi starter forhåpentligvis dagen med å se solens stråler leke over fjellene fra frokostsalen på Amitges. Deretter snører vi på fjellstøvlene og gjør oss klar til å bestige turens første fjellpass, Portarro d'Espot pass som er 2424 moh. Om været er bra tar vi turen opp på Portarro (2736 m.o.h) og får en spektakulær utsikt over området vi akkurat har gått gjennom. Kanskje ser vi de gigantiske gribbene sirkle høyt over oss. Vi fortsetter mot Estany Llong hytten og finner et hyggelig sted å spise lunsj underveis. Dagens etappe er ca. 5 - 6 timer og i underkant av 800 m høydeforskjell.

dag

4

Estany Llong til Colomina (2400 moh)

Overnatting Fjellhytte
Måltid F,L,M

Etter frokost starter vi turen igjennom et landskap i stadig endring, vi går gjennom myke skogsstier og til et mer alpint landskap høyere oppe. Vandringen fører oss gjennom Dellui dalen og over Dellui pass (2577 m.o.h). Om noen eller hele gruppen ønsker det tar vi turen via Pala de Dellui på 2800 moh for å se på utsikten. Videre går stien i et nydelig landskap med grønne fjellsider og azurblå innsjøer før vi blir tatt godt i mot på Colomina hytten som ligger nydelig til ved en demning og med en utsikt til å miste pusten av. Dagens etappe er ca. 6 timer, 950 m høydeforskjell.

Fjelltopper så langt øyet kan se. Foto: Hanne Hollås

dag

5

Colomina til J.M. Blanc hytten (2300 moh)

Overnatting Fjellhytte
Måltid F,L,M

I lyset fra morgensolen går vi langs Colomina dammen og starter å stige opp til Saburò passet (2667 moh). På høsten kan det komme noe snø her, men turlederen loser dere trygt igjennom dagen. Om vi har lyst kan vi ta en avstikker opp på toppen som ligger på 2912 moh. Etter å ha sett på utsikten fra toppen rusler vi ned til turens kanskje fineste hytte J.M Blanc. Mer idyllisk enn her er det vanskelig å forestille seg at det kan være. Om noen føler seg ekstra spreke er det mulig å ta turen opp på den litt mer krevende Pic de les Picardes før middag også. Dagens etappe er ca. 6 timer, 650 høydemeter uten Pic de les Picardes - den er ca. 2 timer lang og gir 450 ekstra høydemeter.

Her skal vi bo i natt.

dag

6

J.M Blanc og transfer til Barcelona

Overnatting Hotell
Måltid F,L,M
Transport Buss
Tid 4,5 time
Nedstigning 1000

Siste dag i Pyreneene er en forholdsvis enkel dag. Morgenfuglene står opp og nyter den spektakulære soloppgangen ved hytten før vi samles til frokost og nyter en litt rolig morgen i dette vakre området. Kanskje tar vi med oss en ekstra kopp kaffe eller te og nyter den på verandaen mens vi ser utover landskapet? Etappen vi skal gå i dag er enkel og relativt kort, vi skal gå ned fra J.M. Blanc hytten og tilbake til Espot. Det er ca. 2-3 timer med vandring 1000 høydemeter nedover. I Espot blir vi hentet av bussen og transportert til Barcelona. Vi stopper for lunsj i den sjarmerende landsbyen Sort og vel fremme i Barcelona møtes vi for en felles avslutningsmiddag.

Vakker soloppgang i Pyreneene. Foto: Hanne Hollås

dag

7

Barcelona

Overnatting Hotell
Måltid F,-,-

Denne dagen er til fri disposisjon for den enkelte. Kanskje har du lyst å kjenne sand mellom tærne på stranden, eller du vil oppleve all den unike arkitekturen byen kan tilby? Barcelona er en by full av nydelige bygninger og severdigheter, og navnet Antoni Gaudi er garantert et navn du vil høre mange ganger under ditt opphold i Barcelona. Sagrada Familia er den verdensberømte kirken som alle har hørt om og som aldri blir ferdig, men i tillegg til denne finnes det mange andre storverker av Gaudi som også er verdt et besøk. Barcelona er også en spennende by for de matinteresserte, og det er opp til enhver om dere har lyst ut å spise på et selvvalgt sted eller om dere vil være med guiden og finne en hyggelig restaurant. Denne dagen gjør alle som de vil, alt er lov og mulighetene er uendelige.

Gaudis kjente Parc Guell i Barcelona.

dag

8

Hjemreise

Overnatting Hotell
Måltid F,-,-
Transport Buss
Tid 30 - 45 minutter

Med mange kilometer i bena og sekken full av turminner er det på tide å vende blikket hjemover. I dag spiser vi frokost sammen og tar felles buss til flyplassen for å reise hjem til Norge.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy

 

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke

Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge.

 

Joggesko

Til bygåing i Barcelona eventuelt.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Dagstursekk

35-50 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med til 5 dager i fjellet.  

Sovepose/lakenpose

Stort sett greit med lakenpose, eller en tynn sommerpose.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 2 liter.

Camelbak

Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Termos

Liten termos til å ha med på turene.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, litt dopapir til å bruke på dagene når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Bilsyketabletter for de som blir fort bilsyke. Veien opp til Espot er svingete!

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Sitteunderlag

 

Powerbank

Kan være greit å ha pga litt ustabile lademuligheter underveis.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å ha i Barcelona.

Ekstra skift

Rene klær og sko til vandring i Barcelona.

 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis

Samarbeidspartnere