Fjelltur i Pyreneene

Bilder & Video
Norsk Guide
Fysisk 2/6   Risiko 3/6 8 dager 9 - 14 deltakere Fra Kr. 25 900,-

Pyrenene er fjellkjeden som deler Frankrike og Spania. Her finnes spisse topper, grønne sletter og mange små vann, som er vel verdt å oppleve. På denne ukesturen går vi store deler av ruten "Carros de Foc" i Aigüestortes nasjonalpark, på spansk side av fjellene. Vi starter turen i den nydelige fjellandsbyen Espot og går direkte fra hotelltrappa og ut i den flotte nasjonalparken. Vi opplever vakker natur, fantastisk utsikt og ekte fjellhytter med god mat. 

Høydepunkter

 • Aigüestortes Nasjonalpark
 • Den vakre naturen i Pyreneene
 • Fjelltopper med spektakulær utsikt
 • Mange store og små blå innsjøer
 • Fjellandsbyene Espot og Boì
 • Rikt dyreliv
 • Barcelona

Pyreneene er vakkert, vilt og mangfoldig. I løpet av fem dager på tur vandrer vi igjennom et landskap som endrer seg for hver gang du kikker over et nytt fjellpass. Her er spisse tinder og myke grønne fjellsider. Vi finnes late, døsige elver, åpne gressletter, nydelige skogsområder og fjelltopper med utsikt så langt øyet kan se. Inne i nasjonalparken finner vi 640 azurblå innsjøer og tjern der vannet er så klart at du kan se fisken som svømmer nede i dypet med det blotte øyet. Det er også et rikt dyreliv i nasjonalparken, og er vi heldige kan vi møte på Marmot`en - en gnager som bare finnes i høyfjellsområder, eller en fjellgeit eller to som ofte slikker salt av steiner i lia ved morgengry. Over hodene våre flyr kanskje en ørn eller en gribb som leter etter dagens måltid. 

Vi vandrer fra hytte til hytte, og får et avbrekk på dag 4 hvor vi skal ned til landsbyen Boì og bo på hotell, noe som blir en fin avveksling fra sovesaler. Langs ruta er det flere topper man kan bestige, eller man kan ta en ekstra lang pause i gresset istedet. Vi avslutter med byliv og nydelig tapas i herlige Barcelona.

Ta en titt på bloggen til Hanne som har guidet denne turen mange ganger :)

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Kontakt oss på: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Vanskelighetsgrad og forberedelser

Dette er en enkel til middels krevende tur, med daglige fotturer i tidvis kupert terreng av varighet på opp mot åtte timer. Vi har god tid på etappene, går i rolig tempo og nyter naturen underveis. På tre av dagene kan vi gå oppom fjelltopper, eller velge å vente og nyte livet i sola istedet. Vi bærer med oss det vi trenger for 4 netter på tur og resten av bagasjen setter vi igjen på hotellet i Espot. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka, ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning.

I Espot, Boi og Barcelona overnatter vi på hotell med tomannsrom. Inne i nasjonalparken bor vi på fjellhytter med enklere standard, her er det sovesaler, noen steder kun oss, andre kan vi måtte dele med andre vandrere. Alle hyttene er utstyrt med ekstra dyner og pledd og vi trenger kun en lakenpose, men vet du at du fryser lett kan du ta med en tynn sommerpose. Ta med ørepropper om du vet du trenger det.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo-Barcelona tur/retur
 • Norsk guide
 • All transport mellom flyplassen, fjellet og Barcelona. 
 • Overnatting i tomannsrom/sovesaler
 • Måltider som beskrevet i dag-til-dag-programmet
 • Lokal guide

Pris inkluderer ikke

 • Reise og avbestillingsforsikring (les mer om reiseforsikring her)
 • Drikke
 • Måltider utenom programmet
 • Enkeltromstillegg (ved kapasitet)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Dag for dag

dag

1

Avreise fra Norge

Overnatting Hotell
Måltid -,L,M
Transport Buss
Tid 4,5 time

Vi reiser med direktefly fra Oslo Gardermoen til Barcelona. Her blir vi hentet og kjørt til Espot, startstedet for fjellturen vår. Vi stopper underveis for en deilig lunsj i Monistrol ved foten av det vakre fjellet Montserrat. Etter 4,5 times kjøring kommer vi fram til sjarmerende Espot og samles til en enkel middag sammen med vår lokale turleder. Vi overnatter på hotell denne natten.

dag

2

Fra Espot til Saboredo hut (2500 moh)

Overnatting Fjellhytte
Måltid F,L,M
Tid 7 timer
Stigning 1100

Vi starter denne 5 dagers vandreturen fra hotellet og går rett inn i nasjonalparken Aigüestortes. Vi rusler langs elven opp til Sant Maurici vannet som ligger på 1900 moh - et av de største vannene i parken. På veien opp til "Port de Ratera" (2600 moh) får vi utsikt til "det forheksede fjellet" Encantats som rager høyt over de andre fjellene i området. Vi skal over passet og ned igjen til Saboredo hut, hvor vi skal overnatte denne første natten i fjellet. Vi stopper underveis og spiser matpakke fra hotellet. Dagens vandring tar ca. 7 timer og har en høydeforskjell på 1100 m.

Det forheksede fjellet, "Encantats" Foto: Hanne Hollås

dag

3

Saboredo til Colomers (2150 moh)

Overnatting Fjellhytte
Måltid F,L,M
Tid 5-6 timer
Stigning 450/600

Vi starter dagen med å gå rolig og slakt opp mot Sendrosa passet på 2450 moh. Herfra har vi muligheten til å ta turen oppom Sendrosa peak, hvis forholdene ligger tilrette for det den dagen. Herfra er det flott utsikt til både den franske og spanske delen av pyreneene. Hvis du heller vil ta en ekstra lang pause i passet, er det også fullt mulig. Videre går vi ned "Coret de Cloto" og ned til innsjøen Colomers. Hvis tiden strekker til går vi rundt innsjøen og til hytta Colomers som ligger på nordvestsiden av vannet, 2150 moh.

Foto: Xavi Longueras

dag

4

En liten svipp ned til sivilisasjonen

Overnatting Hotell
Måltid F,L,M
Transport Jeep
Tid 6 timer
Stigning 700/800

Etter frokost starter vi turen sørvestover opp til "Caldes-passet på 2570 moh. Her har vi igjen muligheter til å bestige en topp 100 høydemeter lenger opp; "Tuc deth Port". Herfra går vi ned til innsjøen Cavallers, hvor en taxi Jeep venter og kjører oss ned til den sjarmerende landsbyen Boì. Her kan vi besøke den romanske kirken i byen som er en av kirkene som tilhører "Vall de Boí’s Romanesque ensemble" en samling av 9 kirker som ble en del av Unesco sin verdensarv i år 2000.

Foto: Xavi Longueras

dag

5

Tilbake til fjellene

Overnatting Fjellhytte
Måltid F,L,M
Transport Jeep
Tid 7-8 timer
Stigning 800/1000

Vi starter dagen med en liten Jeeptur opp i Sant Nicolau dalen hvor vi skal starter vandringen opp til innsjøen Dellui og videre opp til Dellui-passet, 2600 moh.  Dagens topptilbud er Dellui topp på 2880 moh. Herfra er det veldig flott utsikt til store deler av nasjonalparken vi beveger oss i. Etter lunsj fortsetter vi i et småkupert terreng som stadig forandrer seg med grønne fjellsider og klare blå innsjøer i ulike størrelser. Denne vandringen ender i en lett motbakke opp mot Colomina hytten som ligger flott til med utsikt langt nedover dalen. 

På vei til Colomina hytten Foto: Hanne Hollås

dag

6

Colomina til Esport via Saburo pass

Overnatting Hotell
Måltid F,L,M
Tid 7-8 timer
Stigning 700-800

Denne siste dagen i fjellet skal vi fortsette langs blå vann i morgenlys. Stien går mot øst på en veldig fin sti til Saburó passet. Herfra har vi flere muligheter til å nå Espot, og mest sannsynlig går vi forbi de karakteristiske Encantats fjellene og kommer ned til Sant Maurici vannet vi gikk forbi første dagen på turen. Vel nede i Espot er vi tilbake på vårt hyggelige hotel.

Foto: Hanne Hollås

dag

7

Espot - Barcelona

Overnatting Hotell
Måltid F,-,M
Transport Buss
Tid 4,5 timer

Da takker vi fjellene for turen og setter kursen mot storbyen Barcelona som kan friste med alt fra museum, gatemusikanter, shopping, strand og ikke minst god tapas :) Vi samles til en hyggelig avslutningsmiddag på kvelden.

Takk for denne gang. Foto: Hanne Hollås

dag

8

Hjemreise

Overnatting Hotell
Måltid F,-,-
Transport Buss
Tid 30-45 min

Med mange kilometer i bena og sekken full av turminner er det på tide å vende blikket hjemover. I dag spiser vi frokost før vi får vår private transport til flyplassen for å reise hjem til Norge.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy

 

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke

Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge.

 

Joggesko

Til bygåing i Barcelona eventuelt.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Dagstursekk

35-50 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med til 5 dager i fjellet.  

Sovepose/lakenpose

Stort sett greit med lakenpose, eller en tynn sommerpose.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 2 liter.

Camelbak

Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Termos

Liten termos til å ha med på turene.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, litt dopapir til å bruke på dagene når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Bilsyketabletter for de som blir fort bilsyke. Veien opp til Espot er svingete!

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Sitteunderlag

 

Powerbank

Kan være greit å ha pga litt ustabile lademuligheter underveis.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å ha i Barcelona.

Ekstra skift

Rene klær og sko til vandring i Barcelona.

 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
lør 17. jun 2023 lør 24. jun 2023
Hanne Hollås
Guide: Hanne
Få ledige plasser
Kr. 25 900,-

Alpenes lillesøster, Pyreneene

Jeg har hatt mange gode opplevelser her i Pyreneene. Har sett entusiasmen til en bevandret geolog, en fugletitter som ble helt vill av et glimt av en Sitron-iris, damer som nøt sin daglige rødvin og en finnmarking som måtte hjem å kjøre ATV for å kurere natur-forelskelsen.

Fottur på Madeira

Vi pakker fjellstøvlene og bruker en uke i den vakre naturen på Madeira. Vi vandrer langs de historiske levadaene og skal bestige øyas høyeste fjell. Øya byr også på deilig mat, vin og atmosfære.

Europa Portugal

8 dager

Fjelltur i Dolomittene

Bli med oss på fjelltur i de vakre Dolomittene. I tillegg til fem spektakulære turdager drar vi også til Venezia og padler kajakk på de verdensberømte kanalene.

Europa Italia

8 dager