Fjelltur på Korsika

Bilder & Video
Norsk Guide Favoritt
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 8 dager 6 - 14 deltakere Fra Kr. 23 900,-

Vi pakker fjellstøvler og badeshorts og bruker en uke på å bestige noen av Korsikas høyeste fjell, samtidig som vi får tid til å nyte det beste den franske middelhavsøya har å by på av mat, vin og atmosfære.

Høydepunkter

 • Flotte fjellturer med fantastisk utsikt over øya og Middelhavet
 • Korsikas høyestliggende hytte
 • Korsikas høyeste fjell; Monte Cinto
 • God mat og vin
 • Middelhavet og sand mellom tærne

Korsika er en vakker og frodig øy med 20 fjelltopper over 2000 moh. Fra de fleste av dem er det utsikt over Middelhavet og få steder i verden er det kortere vei fra behagelig, turkisblått hav til snøkledde topper! Vi er i løpet av uken innom Korsikas høyeste fjell, Monte Cinto (2707 moh), men går også på flere andre spennende topper – og får flere ganger mulighet til å nyte synet av Middelhavet og den franske rivieraen. En av nettene bor vi også på en fjellhytte på snaut 2000 moh. Vi skal opp og ned mange høydemeter, også noen partier med klyving. Vi skal bade i krystsallklare kulper og spise baguetter, ost og skinke på picnic-duker underveis, mens vi nyter sola og utsikten.

Etter de fire fjellturene inne på øya, reiser vi til kysten og tilbringer de to siste nettene på vestkysten av Korsika. Herfra legger vi også opp til spennende fotturer, men for de som ønsker å slappe av på stranden, er det naturligvis også mulig. Her nyter vi god mat og gode viner i et av Korsikas vakreste områder.

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Ta kontakt med oss på: info@hvitserk.no / 23213070 

Skriv ut

Vanskelighetsgrad og forberedelser

Dette er en tur for deg som er turvant og i normalt god fysisk form. Lengre fotturer i marka, ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning. Trening i motbakke med sekk kan også være god trening. Vi holder et relativt rolig tempo, men noen av dagene er det mange høydemeter som skal forseres, og flere av fjelltoppene har lange dagsetapper. Det er spektaklære turer selv om kan ikke kommer helt til topps, og det er fullt mulig å snu underveis og returnere tilbake til startpunktet før de andre.

I løpet av uken bor vi på tre ulike sjarmerende hoteller og sovesal på en enkel fjellhytte. Her bør man ta med den tynne soveposen. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

"Tinder og Banditter" av Alf B. Bryn er en legendarisk bok om ekspedisjonslivet og korsikanske trivialiteter, en fasinerende lesning og inspiransjon til denne fjelltruen på Korsika.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo-Korsika tur/retur
 • Norsk guide
 • All transport på Korsika (vi kjører leiebiler, og noen av gjestene må regne med å bidra som sjåfører)
 • Overnatting i tomannsrom/sovesal (1 natt)
 • Måltider som beskrevet i dag-til-dag-programmet

Pris inkluderer ikke

 • Reise og avbestillingsforsikring (les mer om reiseforsikring her)
 • Drikke
 • Måltider utenom programmet
 • Enkeltromstillegg (ved kapasitet)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser


For å være mest mulig fleksible og for å se mest mulig av Korsika, bruker vi på denne turen leiebiler. Tilsammen er det 8-10 timers kjøring i løpet av uken, på tidvis svingete og smale veier. Dersom du kan tenke deg å være sjåfør er det fint om vi får beskjed om dette ved påmelding.

Dag for dag

dag

1

Oslo - Korsika

Overnatting Fjellhotell
Måltid -,-,M
Transport Bil
Tid 1 time

Vi flyr direkte fra Oslo Gardermoen på ettermiddagen til Korsika, og lander på kvelden i Ajaccio der vi henter ut leiebiler og kjører en snau times tid til foten av Monte d'Oro. Vi bor på et sjarmerende fjellhotell i innlandet på Korsika – der vi spiser middag og overnatter.

Lunsj!

dag

2

Første fjelltur

Overnatting Fjellhotell
Måltid F,L,M
Tid 8 - 10 timer

Vi spiser frokost på hotellet og gjør oss klar for turen opp mot Monte d'Oro (2389 moh). Denne turen har to delmål - i første omgang peiler vi oss inn på passet der den kjente vandreveien GR20 krysser (ca 2000 moh), og hvis været, tiden og formen tillater det kan de som vil forsøke seg helt til topps. Hele fjellturen til topps tar rundt 10 timer, så noen vil kanskje velge å spare beina til turene senere i uken istedenfor å starte for hardt ut. Snur vi ved passet bør vi ha god tid til et bad på vei ned, det er flotte bademuligheter i elvekulper langs veien. Vi overnatter en ny natt på det sjarmerende fjellhotellet og får servert en god middag.

dag

3

Monte San Petrone - Calacuccia

Overnatting Hotell
Måltid F,L,-
Tid 5 timer

Etter frokost kjører vi nordover og til foten av Monte San Petrone (1776 moh) i Castagniccia-området (omtrent to timers kjøring). Dette er et fjell som er endel lavere enn de andre vi skal besøke, men som har veldig flott utsikt! Turen tar omtrent fem timer. Etter dette kjører vi til Calacuccia på en times tid – på jakt etter nye fjell-eventyr!

Toppen av San Petrone. Foto: Matti Bernitz

dag

4

Monte Cinto - høyest på Korsika

Overnatting Hotell
Måltid F,L,-
Tid 8 - 12 timer

Vi våkner tidlig midt i Nilo-dalen og etter en frokost på overnattingsstedet vårt, setter vi kurs for Korsikas høyeste fjell; Monte Cinto som rager 2707 moh. Fjellturen til toppen har en høydeforskjell på omtrent 1700 meter og vi går rolig og spiser medbrakt lunsj underveis mot toppen. Turen tar mellom 8 og 12 timer. På toppen kan det være snø i begynnelsen av juni (sannsynligvis ikke i september) – og det er fantastisk og samtidig kunne stå og se over Middelhavet på begge sider av Korsika. Er været ekstra bra, kan det også være mulig å se helt til den franske rivieraen. Dette er også en lang og krevende dag, men det er mulighet til å ikke gå helt til topps. Vi kommer sent tilbake til Calacuccia og spiser middag før en velfortjent natts søvn. 

Bratt opp til Monte Cinto

dag

5

Til fjellhytta

Overnatting Fjellhytte
Måltid F,L,M
Tid 3 timer
Stigning 500

Vi kjører til Col di Vergio, som er et fjellpass på 1473 moh. Her setter vi fra oss bilene, pakker med oss utstyr for en overnatting og begynner å gå innover Radule-dalen. Dalen er svært vakker. Vi går langs en elv og har flere flotte bademuligheter i krystallklart fjellvann langs stien. Turen opp til fjellhytta Ciuttulu Di I Mori (1991 moh) tar snaut tre timer, og vi spiser enten lunsj på veien eller når vi har kommet opp på hytta. Hytta er en av overnattingsstedene på Korsikas berømte GR 20-rute, en 170 kilometer lang (16 etapper) rute tvers over øya. Ciuttulu Di I Mori er også den høyeste overnattingshytta på Korsika, og her nyter vi utsikten og får servert middag. 

Bading på vei til fjellhytta

dag

6

Fra fjellet til sjøen

Overnatting Hotell
Måltid F,L,-
Tid 3 timer
Nedstigning 500

Vi ser an været kvelden i forveien og bestemmer oss om vi vil tidlig opp og se soloppgangen eller om vi spiser frokost først og så drar på fjelltur. Vi skal gå en del av den kjente GR20-ruta, og tar så en avstikker langs en rygg til Punta di Tula (2142 moh). Fra toppen er det fantastisk utsikt over den korsikanske fjellheimen. Vi går deretter tilbake til Ciuttulu Di I Mori-hytta og tar med oss resten av turutstyret som vi ikke trengte å ha med til toppen. Vi går ut Radule-dalen og bader i elva på vei tilbake til bilen. Hele turen fra Ciuttulu Di I Mori til toppen og ned til bilen tar 4-5 timer. Fra Col Di Vergio svinger veien seg stedvis bratt nedover til vestkysten av Korsika, der Middelhavet venter de siste dagene.

Utsikt fra fjellhytta

dag

7

Piana - Capo D'Orto

Overnatting Hotell
Måltid F,-,-

Dagen står til fri disposisjon. Vi tar en  rolig morgen og hviler ut etter fjellturene - men det er mange muligheter på "hviledagen"; noen av Korsikas fineste strender ligger en kort kjøretur fra hotellet vårt. Vi har også mulighet til å ta en båttur i den vakre Porto-bukta. På de første Korsika-turene våre, har gjestene ikke blitt lei av fjell, så spektakulære Capo d'Orto (1294 moh), en taggete fjelltopp som er et nesten reiser seg rett opp fra kysten, har vært en av favoritt-turene! I Piana er det flere hyggelige spisesteder, og her går vi og spiser en felles avslutningsmiddag om kvelden.

Spektakulær utsikt mot Middelhavet.

dag

8

Korsika - Oslo

Måltid F,-,-

Vi skal med kveldsflyet tilbake til Norge og har hele dagen til rådighet. Etter en god frokost tar vi kanskje en liten tur på stranden eller går en liten tur til utsiktspunktet på Capo Rosso før vi spiser lunsj, og drar til flyplassen utpå ettermiddagen. Flyet hjem går på kvelden, og vi lander på Gardermoen ved midnattstider. 

 

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy

 

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke

Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtagbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge. 

Joggesko

Solide, gjerne litt høye, med solid såle.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Dagstursekk

35-45 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene.  

Sovepose

Vi anbefaler en tynn sovepose. (Denne får du bruk for på fjellhytta).

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker

Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 3 liter.

Camelbak

Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Termos

Høyst frivillig, ta med dersom du ønsker varm drikke på turene. 

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Myggstift

Enkelte steder kan myggen og fluene være litt pågående, så denne vil du savne om du ikke har med!

Øreplugger

Sover du lett, kan nok sov-i-ro i ørene komme godt med på fjelhytta, hvor vi overnatter i flersengsrom.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint på kveldene.

Badetøy

 

Ekstra skift

Rene klær og sko til byliv.

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
fre 30. jun 2023 fre 7. jul 2023
Få ledige plasser
Kr. 23 900,-