Fjelltur rundt Monte Rosa

Bilder & Video
Norsk Guide Favoritt
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 8 dager 9 - 14 deltakere Fra Kr. 21 900,-

Fotturen rundt Monte Rosa er en av de store alpeklassikerne. Dette er en vakker ukesvandring nesten helt uten andre turister, rundt Monte Rosa-massivet på grensen mellom Italia og Sveits. I løpet av uken går vi over flotte pass, gjennom vakre daler, i trivelige landsbyer og har utsikt til høye fjell og spektakulære breer. Turen er fysisk krevende med mange høydemeter, men opplevelsene er verdt innsatsen vi legger ned. Bli med oss på en fantastisk rundtur i Alpene! 

Høydepunkter

 • Spektakulær utsikt til Monte Rosa massivet og Zermatt.
 • Fjellhytter med vakker utsikt
 • Irrgrønne enger
 • Hyggelige landsbyer som Alagna, Zermatt og Saas Fee

Turen rundt fjellmassivet Monte Rosa er en av Alpenes klassikere og følger flere steder historiske ferdselsveier. Fjellet ligger på grensen mellom Sveits og Italia og består av syv topper, alle over 4000 meter. Den høyeste er Dufourspitze som med sine 4634 meter over havet er den nest høyeste toppen i Alpene. 

Vi veksler mellom å bo på fjellhytter og på hotell nede i landsbyene. Et par steder tar vi heiser og busser, som gjør at vi rekker rundt dette majestetiske fjellmassivet på en uke. Vi starter og ender i skistedet Alagna i Italia og underveis er vi innom Saas Fee og Zermatt, to av de flotteste alpelandsbyene i Sveits. 

Mange regner Tour Du Monte Rosa som en av de mer utfordrende langrutene i Alpene. Dagsetappene er lange og flere av dem har både tøffe motbakker og lange, utfordrende nedstigninger. Føler du at du har formen inne og drømmer om å nyte utsikten mot Matterhorn og flere av Alpenes vakreste fjell, håper vi du tar utfordringen og blir med oss på denne ukesturen!

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Ta kontakt med oss på: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Vanskelighetsgrad og forberedelser

Dette er en tur for deg som er turvant og i normalt god fysisk form. Lengre fotturer i marka, ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning. Trening i motbakke med sekk kan også være god trening. Ukesturen rundt Monte Rosa er tøff - med mange og forholdsvis lange opp- og nedstigninger. Vi går seks dager på rad og ofte i høyde mellom 2000 og 3000 meter. Vi bærer med oss bagasjen for hele fjellturen i sekken, så vær forberedt på å bære med deg det du trenger på turen. Vi starter friskt med en lang motbakke, med en like lang nedoverbakke på andre siden av passet. Det er greit å være klar over at distansene i seg selv ikke trenger å virke så utfordrende, men når vi legger på høydemeter opp og ned i tillegg blir etappene tøffere. 

I løpet av uken bor vi på hotell og i fjellhytter. Fjellhyttene er forholdsvis enkle - med flersengsrom noen steder. Det er ikke nødvendig med sovepose eller liggeunderlag, men alle må ta med en lakenpose til bruk på hyttene. På hotellene (4 netter) bor vi på twin-/dobbeltrom. Underveis på turen bærer vi med oss alt vi trenger - så det lønner seg å pakke lett. Vi har mulighet til å legge igjen bagasje i Alagna. 

Allergier og diettbehov er ikke like godt ivaretatt i Alpene som på fjellhytter i Norge. Selv om vi prøver å kommunisere allergier er det ikke alltid hyttene klarer å dekke spesielle matbehov, så vær litt årvåken og ha noe ekstra med hjemmefra. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo-Milano tur/retur
 • Norsk guide
 • All transport i følge programmet
 • Måltider som beskrevet i dag-til-dag-programmet
 • Overnatting i tomannsrom/sovesaler

Pris inkluderer ikke

 • Reise og avbestillingsforsikring (les mer om reiseforsikring her)
 • Drikke
 • Måltider utenom programmet
 • Enkeltromstillegg (ved kapasitet)
 • Eventuelle ekstra transportkostnader ved ruteendring forårsaket av været

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Dag for dag

dag

1

Til Alpene

Overnatting Hotell
Måltid -,-,M
Transport Buss
Tid 2,5 time

Vi flyr fra Oslo til Milano og reiser opp til den lille, vakre byen Alagna ved foten av Monte Rosa-massivet. Her får vi middag og går gjennom turprogrammet for de neste dagene.

dag

2

Alagna til Macugnaga

Overnatting Fjellhytte
Måltid F,L,M
Transport Taubane
Tid 8 - 10 timer
Stigning 1300
Nedstigning 1600
Avstand 24 km

På morgenen pakker vi tursekken for alle dagene i fjellet, og legger igjen det vi ikke behøver av bagasje på hotellet i Alagna. Vi starter med en kort busstur mot Rifugio Pastore (1575 moh), før vi begynner på selve fotturen. Dagens etappe går over Colle Del Turlo (2738 moh) og her følger vi gamle, historiske stier. Vi går fra knallgrønne enger og opp til spektakulær utsikt – før vi ankommer den lille, italienske byen Macugnaga på grensen til Sveits. Her tar vi taubanen opp til en hyggelig fjellhytte. 

dag

3

Ned til Saas Fee

Overnatting Hotell
Måltid F,L,-
Transport Buss
Stigning 100
Nedstigning 700
Avstand 8-9 km

Dagens etappe er forholdsvis kort, og fra fjellhytta 2796 meter over havet går turen omtrent hundre høydemeter opp til Monte Moro-passet. Her sier vi «Arriverderci» til Italia og går inn i Sveits. Fra passet går det nedover mot Mattmark, der vi tar buss ca. 25 minutter til det kjente, bilfrie og sjarmerende skistedet Saas Fee. I Saas Fee bor vi på et trivelig hotell.

dag

4

Spektakulær tur til Zermatt

Overnatting Hotell
Måltid F,L,-
Transport Buss
Stigning 900
Nedstigning 500
Avstand 17-18 km

Dagens etappe fra Saas Fee til Grächen er et av høydepunktene på turen. Vi følger stien langs en hylleformasjon høyt over bunnen av Saastal (Saas-dalen). Etappen går i kupert terreng omtrent 2000 meter over havet og vi har utsikt til 4000-meterstopper og mektige breer. Etappen tar omtrent 8 timer. Fra Grächen tar vi buss til bilfrie, vakre Zermatt - et av Alpenes mest kjente skisteder. I Zermatt bor vi på et trivelig hotell. 

Lunsjpause i frodige omgivelser. Foto: Elisabeth Kjeldahl Nilsson

dag

5

Utsikt mot Matterhorn og historisk fjellovergang

Overnatting Fjellhytte
Måltid F,L,M
Tid 8-9 timer
Stigning 600
Nedstigning 1200
Avstand 15-16 km

Etter tre dager på tur, er vi vant til høyden og det kommer godt med. Dagens etappe starter med gondolen 1300 høydemeter opp til Trockenersteg (2939 moh). Vi legger inn en kaffepause på Gandegghütte (3029 moh) og nyter utsikten mot 4478 meter høye Matterhorn. Deretter kommer vi raskt inn på breen under Kleine Matterhorn og går over Theodulpasset (3301 moh). Dette er en av de mest historiske fjellovergangene i Alpene – og har vært en viktig ferdselsåre mellom nord og sør. Turen fortsetter etter hvert ned en vakker dal til Reyes, der vi overnatter på en sjarmerende fjellhytte. Reyes ligger drøyt 2000 meter over havet og dagens etappe tar omtrent åtte - ni timer.

Utsikt mot Matterhorn.

dag

6

Fra dal til dal

Overnatting Fjellhytte
Måltid F,L,M
Stigning 1000
Nedstigning 1100
Avstand 14-15 km

Fra fjellhytta i Reyes går vi en litt lenger variant av Tour De Monte Rosa. Vi går over Colle Di Pinter (2777 moh) og ned til den lille landsbyen Alpenzu (1780 moh) som er en av de eldste bosetningene i området. Husene er vakkert restaurert og har fantastiske omgivelser. Overnatting i trivelig fjellhytte. 

dag

7

Opp med heisen, vakker tur ned til Alagna

Overnatting Hotell
Måltid F,L,M
Stigning 100
Nedstigning 1800
Avstand 13-14 km

Siste turdag og vi starter med gondolen helt opp til nesten 3000 meter over havet. Herfra venter en vakker tur ned til Alagna gjennom Valle D`Otro, en flott avslutning på turen. Vi går tilbake til Alagna hvor vi startet turen 6 dager siden.

dag

8

Hjemreise

Måltid F,-,-
Transport Buss
Tid 2,5 time

Etter frokost blir vi kjørt fra til flyplassen i Milano. Derfra flyr vi til Norge.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke

Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge.

Brodder

Vi anbefaler Snowline Pro brodder eller noe lignende.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Dagstursekk

35-50 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på fjellturen disse dagene. Resterende bagasje får vi igjen i Alagna siste dagen.

Lakenpose

Brukes på hyttene.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker / Camelbak

Ha med drikkeflasker så du får plass til 2-3 liter. Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Termos / termokopp

Ta gjerne med termos eller termokopp om du er glad i noe varmt å drikke i løpet av dagen.

Pakkposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å ha på kveldene.

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
lør 1. jul 2023 lør 8. jul 2023
Ledige plasser
Kr. 21 900,-