Fottur i Irland

Bilder & Video
Lokal guideFavoritt
Fysisk 2/6   Risiko 2/6 8 dager 9 - 16 deltakere Fra Kr. 25 500,-

Irland er mer enn Guinness og folkemusikk - den grønne øya har også vakker natur, med en spennende kyst perfekt for fotturer. På denne ukesturen bestiger vi Irlands høyeste fjell, vandrer i praktfullt kystlandskap og opplever Irsk gjestfrihet og kultur.

Høydepunkter

 • Kerry Way
 • Carrauntoohil (Irlands høyeste fjell 1040 moh)
 • Dublin
 • Irsk gjestfrihet

På den vakre og ville sørvestkysten ligger kjente Kerry Way. Vi vandrer både til Irlands vestligste punkt og bestiger Irlands høyeste fjell. Vi skal innom den irske hovedstaden, og på hele turen får vi med oss en god dose irsk gjestfrihet og kultur. Vi bærer kun vår egen dagstursekk på fotturene, og får fraktet bagasjen vår fra overnattingssted til overnattingssted. Vi bor i trivelige, familiedrevne vertshus underveis og unner oss selvsagt en pint på puben etter dagens økt med vandrestøvlene.

Irsk kultur byr på stor gjestfrihet, rike musikktradisjoner og gode råvarer. I tillegg til de store naturopplevelsene, så klart.

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Kontakt oss på: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Trening og forberedelser

De fleste av turene våre inneholder fysiske utfordringer. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f. eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning. Er du sprek og har gått i fjellet før, så skal ikke dette by på problemer. Mesteparten av ruta vår er på godt opptråkkede kyst- og fjellstier, og enkelte strekninger går over litt røffere terreng. Vi har fem vandredager med fire til åtte timers fotturer. Etappene er på ca. 16 km, med stigning på mellom 300 og drøyt 1000 meter. Vær oppmerksom på at det er endel opp og ned, så knærne dine bør være i orden. Du skal bære din egen dagstursekk med vannflaske og matpakke, mens hovedbagasjen din blir transportert mellom overnattingsstedene. Vi bor på enkle, trivelige gjestehus og vertshus i dobbeltrom.

Våren og høsten er perfekt for vandring på den Irske kysten. Da er det få turister og temperaturene er behagelige, og fargene i naturen er vakre. Temperaturen ligger vanligvis rundt 15-17 grader, men vi må også være forberedt på at det kan komme en regnskur eller to.

Les mer om sikkerhet og gradering av våre turer her.

Innreise og helse

For innreise til Irland trenger nordmenn gyldig pass (inkludert nødpass), eller nasjonalt ID-kort med reiserett. Passet eller nasjonalt ID- kort må være gyldig under hele oppholdet. 

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen. Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart. NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Pris inkluderer

 • Fly Gardermoen - Dublin tur/retur
 • Lokal, kunnskapsrik guide 
 • All overnatting i dobbeltrom
 • Frokost alle dager
 • Lunsjpakke på alle vandringene
 • Velkomstmiddag og avslutningsmiddag 
 • All lokaltransport

Pris inkluderer ikke

 • Reiseforsikring som dekker deg på hele denne turen. Les mer om forsikring her: https://www.hvitserk.no/info/reiseforsikring 
 • Måltider utenom programmet
 • Drikke
 • Personlige utgifter
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 • Tips til lokal guide
 • Enkeltromstillegg der dette er mulig; kr 3.500,-

Forbehold og øvrig informasjon

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Dag for dag

dag

1

Avreise

Overnatting Vertshus
Måltid M
Transport Fly/buss
Tid 2/4 timer

Vi møtes på Gardermoen og setter oss på et direktefly til Dublin, en drøy 2 timers flytur. Ved ankomst blir vi møtt av våre irske venner, og kjører umiddelbart til den sjarmerende landsbyen Cloghane, en liten perle sjeldent besøkt av turister. Den lille landsbyen ligger på Dinglehalvøya hvor vi skal ha vår første overnatting i et hyggelig vertshus. Kjøreturen tar ca. 4 timer og vel framme spiser vi middag i den trivelige pub'en på stedet og går igjennom programmet for den kommende uken.

dag

2

Fottur på Dinglehalvøya til Mount Brandon (953 moh)

Overnatting Vertshus
Måltid F/L
Tid ca. 6 timer
Avstand 12 km

I dag våkner vi friske og uthvilte og klare for det meste! Vi legger i vei på turens første etappe, som kanskje er turens tøffeste, og i dag har vi en strålende mulighet til å se Dinglehalvøya på sitt aller beste - med sine åser, innsjøer og røffe kystlinje. Vi starter fotturen ved Brandon Creek og kommer til å lære litt om den fascinerende historien som knytter seg til dette stedet som var utgangspunktet for St Brendans episke reise til «det lovede land» i det 6. århundre. Vi går på gress- og steinstier i dag, og fra ruten vår kan vi se klippene før vi starter oppover til sadelen av fjellet Mas en Tiompain. Deretter fortsetter vi til toppen av Brandon Mountain, oppkalt etter St Brendan. Utsikten over Dinglehalvøya er fantastisk og er en perfekt introduksjon til Irlands eventyrlige landskap. Dagens middag spiser vi på en av byens restauranter, og vi overnatter på det hyggelige vertshuset vårt. 

dag

3

Fjelltur til Mount Eagle (516 moh)

Overnatting Vertshus
Måltid F/L
Tid ca 6 timer
Avstand 16 km

I dag får vi flott utsikt over over kystlinjen og klippene på Dingle. Fotturen går rundt spektakulære Slea Head som er Irlands vestligste punkt og et av de rikeste arkeologiske områdene i denne regionen. Underveis passerer vi et gammelt fort og hytter som ligner på maurtuer. Vi følger fjellstien helt opp til toppen av Mount Eagle på 516 moh, og her er utsikten praktfull! Etter turen blir vi kjørt tilbake til landsbyen Cloghane. Her kan vi nyte middag i ro og mak eller så drar vi inn til Dingle by hvor det er mange spennende restauranter. Her finnes også en av verdens mest berømte puber - hvor det spilles musikk hele kvelden. Overnatting i vertshuset i Cloghane.

dag

4

På gode stier over fjellplatået

Overnatting Vertshus
Måltid F/L
Tid ca 5 timer
Avstand 13 km

Etter frokost fyller vi opp dagstursekkene våre med det vi trenger av snacks, frukt og drikke til dagens vandringsetappe, som tar rundt 6 timer. I dag krysser vi Dinglehalvøya fra nord til sør. Vi følger en gammel krøttersti over et spektakulært fjellplatå og besøker ruinene etter en gammel landsby på veien. Vi avslutter i den nydelige lille landsbyen Annascaul, kjent som hjemmet til Irlands kjente polarfarer, Tom Crean. Han ble kjent for sine tre ekspedisjoner til Sydpolen tidlig på 1900-tallet. Etter å ha tatt oss tid til noe leskende i den lokale puben som naturligvis er oppkalt etter polfareren, får vi transport til den trivelige byen Killarney, hvor vi skal bo de neste tre nettene. Vi spiser middag i en av de mange gode lokale restaurantene i Killarney.

 

dag

5

Vandring i vakre Killarney nasjonalpark

Overnatting Vertshus
Måltid F/L
Tid ca 5 timer
Avstand 16 km

Vi våkner klare for å oppleve nye områder. I dag går vi på fjellstier og åpne grønne veier. Det kan bli vått, og vi må bruke gode støvler.
Fra Killarney vandrer vi fra havet via kulturlandskap og gjennom vakre eikeskoger i Killarney nasjonalpark. Innsjøene her er Irlands mest besøkte turistattraksjon. Vi følger den gamle Kenmare Road gjennom Esknamucky Glen frem til byen Kenmare. Dette er en fantastisk tur, og kanskje ser vi irsk hjort som holder til i den frodige nasjonalparken. Er forholdene gode vandrer vi til toppen av fjellet Torc, som en fin oppladning til morgendagens flotte fjelltur. Belønningen er fabelaktig utsikt over nasjonalparken. Etter dagens økt blir vi kjørt tilbake til Killarney for middag og en god natts søvn i gjestehuset vårt. dag

6

Irlands høyeste topp

Overnatting Vertshus
Måltid F/L
Tid ca 7 timer
Avstand 14 km

Som en mektig avslutning på våre opplevelser i Kerry, står Irlands høyeste topp Carrauntoohill på 1040 moh for tur i dag. Sekken er fylt med vann og snacks og vi legger i vei på dagens eventyr. Guiden bestemmer den beste veien å bestige det pyramideformede fjellet på, avhengig av værforholdene. Vi skal være på tur i omtrent 8 timer i dag, og stige 1000 høydemeter. Stigningen er utfordrende med et par enkle klyvepartier og bratt steinur, og de som har høydeskrekk vil nok kjenne på mestringsfølelse denne dagen. Toppen byr på (i klarvær) fantastisk utsikt over Killarney nasjonalpark og de mange brevannene i dalen nedenfor. Underveis på turen forteller guiden om legender og myter i denne fantastiske fjellkjeden. Det er vel verdt å feire dagens bragd med en 'pint' på den lokale pub'en og en velfortjent middag på kvelden. 

dag

7

Livlige Dublin og avskjedsmiddag

Overnatting Hotell
Måltid F/M

Vi spiser tidlig frokost og blir kjørt til hovedstaden Dublin. Kjøreturen tar omtrent 4 timer. I Dublin tar vi en guidet tur til fots (ca. 2 timer) for å se de mest interessante historiske stedene. Blant annet det kjente universitetet Trinity College med sitt vakre bibliotek, og slottet Dublin Castle som ble bygget på begynnelsen av 1200-tallet. Det blir mulig også tid til å utforske byen på egenhånd, om du vil gjøre litt shopping før hjemturen eller kanskje ta en tur på Guinness storehouse eller Jameson- destilleriet.  Vi overnatter på et trivelig hotell i byen og på kvelden samles vi til avskjedsmiddag i en av de utallige trivelige restaurantene og feirer de fine dagene vi har hatt sammen på denne grønne øya.

Foto: Hanne Hollås

dag

8

Hjemreise

Måltid F

Siste dagen rekker vi kanskje litt shopping før vi blir hentet og kjørt til flyplassen. Turen dit tar ca. 30 minutter og vi tar farvel med våre Irske venner. Flyet vårt tilbake til Oslo går på ettermiddagen.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull. Ta med ekstra par så du kan bytte hvis de blir våte.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må være vanntett, tåle vind og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Lett dunjakke

Veldig god å ha med i sekken på tur. Det kan bli kjølig både på tur og på kvelden.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må være vanntett og tåle vind. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse som tørker lett.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

Gamasjer

Anbefales for å holde støvlene tørre.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull. Eller syntetisk på varme dager.  

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker og votter

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Fjellstøvler

Høye fjellstøvler med ankelstøtte. 

Joggesko

Solide, gjerne litt høye, med solid såle.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Dagstursekk

35-45 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene.  

Solbriller

Gode, solide solbriller.

Drikkeflaske / camelbak

Ha med drikkeflaske(r) så du får plass til ca. 1,5-2 liter. Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Termos /termokopp

Fint å ha hvis du liker noe varmt å drikke i løpet av dagen. 

Pakkposer

Det er veldig kjekt å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, våtservietter, antibac. Dopapir til å bruke når vi går.

Solkrem

Små tuber. Lurt stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.
Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.
Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse
Paracet og Ibux
Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier, lader

Til kamera, telefon

Sitteunderlag

Til fotturene

Adapter

Det er 3-pinns strømuttak i Irland. Multiadapter er lurt å ta med.

.

 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
søn 2. jul 2023 søn 9. jul 2023
Guide: Lokal guide
Ledige plasser
Kr. 25 500,-
tor 28. sep 2023 tor 5. okt 2023
Guide: Lokal guide
Ledige plasser
Kr. 25 500,-