Fottur på Capri og Amalfikysten

Bilder & Video
Norsk Guide Nyhet
Fysisk 2/6   Risiko 2/6 8 dager 10-16 deltakere Fra Kr. 23 900,-

Bli med Hvitserk til en av Europas flotteste regioner - Amalfikysten i sørlige Italia. I tillegg til å være breddfull av historie og kultur, er også naturen her blendende vakker, med et blått Middelhav rundt den grønne Sorrento-halvøya. Her skal vi oppleve fantastiske panoramaer fra utsiktspunktene vi når på daglige fotturer, og nyte ekte italiensk hjemmelagd mat og god vin hver eneste dag. 

Høydepunkter

 • Blått hav og vakker natur
 • Idylliske italienske småbyer
 • God mat og vin
 • Naturperlen Capri

I løpet av turen skal vi både få med oss de største severdighetene i millionbyen Napoli og bo i idylliske små landsbyer hvor det nesten ikke finnes andre turister. Daglige fotturer opp i høyden gir oss nydelige utsiktspanoramaer over blått hav. Selv om det er mye turister på Amalfikysten, så bor vi på steder hvor det stort sett bare er oss og de lokale, og på fjellturene velger vi ruter som de færreste turistene er klar over. På kveldene skal livet nytes - italienerne selv er hellig overbevist om at de har verdens beste mat, og gjør det de kan for å gi oss samme oppfatning - og her skal vi få ekte, italiensk, hjemmelagd og økologisk mat! Så og si alt vi spiser i løpet av denne uken er dyrket og tilgjort innenfor få kilometers omkrets. Og italiensk vin trenger vel ingen videre introduksjon.  

Vi skal også ut på den naturskjønne og semilegendariske øya Capri som har vært en populær destinasjon for de rike og berømte siden keiser Tiberius anla et palass her og styrte hele det romerske imperiet herifra for over 2000 år siden. Selv om vi får mye vakker natur, økologisk og velsmakende mat, italiensk kultur og historie og et lite innslag av gresk mytologi, så vil du også bli glad i mange av de lokale personlighetene vi møter underveis - du kommer sikkert til å huske Paolo, Alfonsina, Daniel, Fiamma, Armandino, Luca, Carletto og Camilla i lang tid fremover.

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • Fly t/r
 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Turfakta

Historie

Den sør-italienske regionen Campania er landets tredje mest folkerike, og har en lang kyst mot Middelhavet. Campania ble først kolonisert av de gamle grekerne, og var en del av deres Magna Græcia. Under romerriket utviklet regionen en gresk-romersk kultur. Hovedstaden er Napoli. Campania er rik på kultur, særlig innen gastronomi, musikk, arkitektur, arkeologi og steder som Pompeii, Herculaneum, Oplontis, Stabiae og Velia. Navnet Campania stammer fra latin, og kan oversettes med "fruktbart land". Mellom 7. og 12.århundre var Amalfi en selvstendig bystat og en maktfaktor innen sjøfarten. På 1800-tallet var vår egen Henrik Ibsen mye her, både i Amalfi by og på øya Ischia, og han skrev blant annet "Et Dukkehjem" mens han var her. Et par tiår tidligere satt visstnok herrene Marx og Engels på Capri og forfattet det kommunistiske manifest. 

Vanskelighetsgrad

Dette er en enkel til middels krevende tur, men med daglige fotturer i tidvis kupert terreng av varighet på opp mot åtte timer. Vi starter forholdsvis enkelt på Capri, og så blir det mer og mer krevende utover uka. Det er derimot opp til deg selv om du ønsker å delta på fotturene eller om du vil ta det med ro på bostedene eller ved kysten. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

De fleste av turene våre inneholder fysiske utfordringer. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f. eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Vi bor på små lokale gjestehus eller gårder alle nettene, og som oftest vil vi være eneste gjester på disse stedene. Enkelte steder må flere rom dele bad. 

Klima

I oktober ligger gjennomsnittstemperaturen i Campania-regionen på 18-20 C på dagtid, og ned mot 12-15 på natten. I vannet er det fortsatt behagelige 23C. I snitt faller det regn 11 dager i oktober, så vi må være forberedte på en skur, men den er oftest fort over.
Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Euro. Bruk av kredittkort er utbredt, og det er nok av minibanker i området. Det er mange steder som foretrekker kontant betaling, så ikke baser deg fullstendig på kortbruk.

Tid og tidssoner

Italia ligger på samme tid som Norge. 

Pass og visum

Italia er innen Schengen, men pass er eneste gyldige legitimasjon.  

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo-Napoli tur/retur i økonomiklasse
 • Norsk turleder
 • Lokal guide født og oppvokst i regionen
 • All transport mellom flyplasser, hoteller og øyer
 • Overnatting i tomannsrom
 • Måltider som beskrevet i dag-til-dag-programmet
 • Båttransport til og fra Capri

Pris inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke
 • Måltider utenom program
 • Tips til lokale guider og hjelpere (ca 120 euro)
 • Enkeltromstillegg (5650 kr - ved kapasitet. Vi bor på små familiehoteller og B/B, så det er ikke ubegrenset kapasitet på enkeltrom)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Sightseeing i Napoli og ut til Capri

Overnatting Hotell
Måltid M
Transport Minibuss
Tid 3 timer

Etter morgenavreise fra Gardermoen lander vi på Napolis flyplass noen timer senere. Vi rekker forhåpentligvis en rask sightseeing i denne 3000 år gamle byen som er Italias tredje største by og hovedstaden i Campania-regionen før vi drar ned til havnen og tar båten fra Napoli ut til den pittoreske lille øya Capri, som også er breddfull av historie. Flere av de romerske keiserne hadde palasser her, og styrte det enorme romerske imperiet herifra for 2000 år siden. Ved ankomst i Capri havn skysses vi til den lille landsbyen Anacapri hvor vi sjekker inn på hotellet vårt, og har en velkomstmiddag hvor vi kan bli litt bedre kjent med hverandre. På kvelden kan vi rusle ned til Anacapris sentrum og spasere litt rundt.

dag

2

Til topps på Capri

Overnatting Hotell
Måltid F, L
Transport Båt
Stigning 300 m
Nedstigning 300 m
Avstand 15 km

I dag må vi opp og få en tidlig frokost før vi tar beina fatt og kommer oss til Monte Solari, øyas høyeste punkt på 590 moh hvor vi har en spektakulør utsikt på alle kanter til et turkist hav, med Sorrento-halvøya i øst og Henrik Ibsens favorittøy Ischia i nordvest. Fra Monte Solari drar vi ned til Anacapri og tester ut øyas spesialitet sitronpizza til lunsj. Deretter går vi ned til øyas nordvestlige kyst hvor den legendariske Blå Grotte ligger. Navnet skyldes at grotten på ettermiddagen lyses opp av sollyset via et hull i grotteveggen under havflaten - og inne i grotten finnes restene av et eldgammelt romersk bad. Det er mulig å svømme inn i grotten, eller man kan få en av de mange småbåtene til å ro oss inn. Fra Den Blå Grotte fortsetter vi med en spasertur vestover, og så langs hele vestkysten, hvor vi kan se det som kalles I Fortini, små festninger  bygget av engelskmennene på tidlig 1800-tall under krigen mot Napoleon. Vi avslutter ved fyrtårnet med mulighet for en forfriskende svømmetur rundt solnedgang, og kanskje en apertiff før vi skysses tilbake til hotellet vårt. 

dag

3

Inn til fastlandet

Overnatting Hotell
Måltid F
Transport Båt, minibuss
Avstand 18 km

Etter en tidlig frokost svippes vi til torget på den mer eksklusive hovedbyen på øya, Capri, for å unngå storinnrykket av turister som setter inn utover dagen. Herifra går vi en tur rundt den utrolig vakre stien som slynger seg rundt øyas østkyst. Først til Punta Tragara med sin flotte utsikt mot Faraglioni-klippene, og så videre mot steinformasjonen Arco Naturale før vi avslutter ved havnen, Marina Grande, hvor bagasjen vår venter på oss. Vi tar deretter båten inn til fastlandet og byen Sorrento, hvor Henrik Ibsen pleide å bo når han var i nabolaget! (Han skrev bl.a "Et Dukkehjem" her.) Vi har en fin fottur foran oss fra Termini til Punta Campanella, hvor et fyrtårn markerer skillet mellom de to havbuktene på hver side. Herifra fortsetter vi til hotellet vårt i Nerano hvor bagasjen vår venter på oss i resepsjonen til innsjekk, og resten av dagen kan vi slappe av, nyte lokal mat og vin og havutsikten. 

dag

4

Positano og Gudenes Sti

Overnatting Hotell
Måltid F, L, M
Transport Minibuss
Stigning 830 m
Avstand 12 km

Vi er atter tidlig oppe til frokost og går ned til den fredede stranden Leranto hvor vi kan bade og slappe av før vi bruker kajakker for å komme oss rundt odden og til Nerano-bukta. Herifra får vi en kort transfer til den aldeles nydelige lille byen Positano, hvor fargerike hus klamrer seg til en bratt åsside og veiene snirkler seg oppover. Vi tar en kjapp kikk på byens sentrum før vi utpå ettermiddagen setter i gang med Amalfikystens kanskje mest berømte strekning, Sentiero degli Dei, eller Gudenes Sti.  Utsikten herifra er fantastisk, og underveis stopper vi og spiser medbrakt mat mens vi ser solen synke ned i Middelhavet. Etterpå har vi en kort spasertur til veien hvor bussen vår venter for å skysse oss til vårt neste overnattingssted, Agerola San Lazzaro, som er en koselig jordbrukslandsby beliggende 650 meter over havet, med en nydelig utsikt mot kysten. Her venter allerede bagasjen vår på rommene våre, og vi kan slappe av resten av kvelden. 

dag

5

Tre Calle - Toppen av Amalfikysten

Overnatting Hotell
Måltid F, L
Stigning 480 m
Avstand 9 km

I dag har vi en stressfri morgen med en sen og hjemmelagd frokost, og vi kan rusle rundt i landsbyen og besøke de lokale bøndene og osteprodusentene. Utpå dagen drar vi innom det familiedrevne pizzeriaet som også lager sin egen vin og dyrker egne grønnsaker som brukes i tilvirkningen av en av regionens beste pizzaer. Pizzabakeren selv forklarer oss prosessen før vi smaker på resultatet til lunsj. På ettermiddagen begynner vi en fottur fra 600 meters høyde og opp til 1150 meter, hvor vi kan nyte solnedgangen med en 360 graders panoramautsikt over Middelhavet og Sorrentohalvøya.

Sorrentohalvøya ved solnedgang - og Capri i det fjerne (Foto: Geir Amundsen)

dag

6

San Lazzarro og Møllenes Dal

Overnatting Hotell
Måltid F, M
Stigning 700 m
Nedstigning 1300 m
Avstand 18 km

Etter en tidlig hjemmelagd frokost, legger vi i vei fra San Lazzaro på ukas lengste og tøffeste fottur. Først går vi mellom de lokale gårdene på 6-700 meters høyde og opp til 900 moh., og deretter nedover gjennom den såkalte Møllenes Dal (Valle dei Mulini) med vakker natur, elver og fossefall. Vi går gjennom skog av kastanjetrær i dype daler hvor fjellene ruver over oss før vi passerer de eldgamle småbyene Ravello og Pontone hvor vi stopper for lunsj, før vi ender opp i hovedstaden til den gamle sjøfartsrepublikken Amalfi, hvor vi kan se den mest storslagne fasaden av en bysantinsk katedral i hele Italia. Vi tester også ut den lokale spesialiteten Delizia al Limone, en sitronkake, for å få opp energinivået etter dagens lange vandring, før vi reiser tilbake til San Lazzaro. I kveld spiser vi middag på en av de økologiske gårdene i nærheten.

Foto: Geir Amundsen

dag

7

Fjord of Furore og Praiano

Overnatting Hotell
Måltid F, M
Nedstigning 670 m
Avstand 8 km

Frokosten i dag består bl a av organisk dyrkede grønnsaker fra små gårdene rundt. Vi går ned til kysten, forbi de små hagegårdene og rundt den såkalte Furore-fjorden, og besøker et gammelt kloster i Furore for å se den middelalderske måten å lage vin på. Deretter besøker vi den koselige kystlandsbyen Praiano før vi ender opp på fiskestedet Marina di Praia hvor vi kan bade, slappe av og sole oss frem til vi skysses tilbake til hotellet vårt for en siste middag sammen. 

Vi spiser deilig lokalmat på veien. Foto: Geir Amundsen

dag

8

Hjemreise

Måltid F
Transport Minibuss

Morgenen står til fri disposisjon inntil det er på tide å kjøre tilbake til flyplassen i Napoli for å begynne på hjemreisen.  

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy

Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes. 

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge.

Joggesko

Solide, med god såle.

Trekkingstaver

Fine å bruke på fotturen for de som ønsker, og god avlastning for knær og ankler.

Dagstursekk

35-45 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene.  

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Termos / Termokopp

Ta gjerne med termos eller termokopp om du er glad i noe varmt å drikke i løpet av dagen.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesen ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å ha på kveldene.

Badetøy

 

Ekstra skift

Rene klær og sko til byliv.

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
lør 15. okt 2022 lør 22. okt 2022
Ingen ledige plasser
Kr. 23 900,-
man 3. apr 2023 man 10. apr 2023
Ledige plasser
Kr. 23 900,-
lør 7. okt 2023 lør 14. okt 2023
Ledige plasser
Kr. 23 900,-

Samarbeidspartnere