Fottur på Capri og Amalfikysten

Bilder & Video
Norsk Guide Nyhet
Fysisk 2/6   Risiko 2/6 8 dager 10-16 deltakere Fra Kr. 23 900,-

Bli med Hvitserk til en av Europas flotteste regioner - Amalfikysten i sørlige Italia. I tillegg til å være breddfull av historie og kultur, er også naturen her blendende vakker, med et blått Middelhav rundt den grønne Sorrento-halvøya. Her skal vi oppleve fantastiske panoramaer fra utsiktspunktene vi når på daglige fotturer, og nyte ekte italiensk hjemmelagd mat og god vin hver eneste dag. 

Høydepunkter

 • Blått hav og vakker natur
 • Idylliske italienske småbyer
 • God mat og vin
 • Naturperlen Capri

Amalfikysten er et poulært sted for turister, men på denne turen velger vi ruter som de færreste turistene er klar over. Daglige fotturer opp i høyden gir oss nydelige utsiktspanoramaer over blått hav. På kveldene skal livet nytes - italienerne selv er hellig overbevist om at de har verdens beste mat, og gjør det de kan for å gi oss samme oppfatning - og her skal vi få ekte, italiensk, hjemmelagd og økologisk mat! Så og si alt vi spiser i løpet av denne uken er dyrket og tilgjort innenfor få kilometers omkrets. Og italiensk vin trenger vel ingen videre introduksjon.

Selv om vi får mye vakker natur, økologisk og velsmakende mat, italiensk kultur og historie og et lite innslag av gresk mytologi, så vil du også bli glad i mange av de lokale personlighetene vi møter underveis.

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Vanskelighetsgrad og forberedelser

Dette er en enkel til middels krevende tur, men med daglige fotturer i tidvis kupert terreng av varighet på opp mot åtte timer. Vi starter forholdsvis enkelt på Capri, og så blir det mer og mer krevende utover uka. Det er derimot opp til deg selv om du ønsker å delta på fotturene eller om du vil ta det med ro på bostedene eller ved kysten. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f. eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning.

Vi bor på små lokale gjestehus eller gårder alle nettene, og som oftest vil vi være eneste gjester på disse stedene. Enkelte steder må flere rom dele bad. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo-Napoli tur/retur
 • Norsk guide
 • All transport mellom flyplasser, hoteller og øyer
 • Overnatting i tomannsrom
 • Måltider som beskrevet i dag-til-dag-programmet
 • Drikke til måltidene
 • Lokal guide

Pris inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring (les mer om reiseforsikring her)
 • Måltider utenom program
 • Tips til lokale guider og hjelpere (ca 100 euro)
 • Enkeltromstillegg (ved kapasitet)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Noen dager kan bli byttet om dersom dette er hensiktsmessig. 

Vi tar forbehold om endringer i priser. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Dag for dag

dag

1

Sightseeing i Napoli og ut til Capri

Overnatting Hotell/Gjestehus
Måltid M
Transport Minibuss
Tid 3 timer

Etter morgenavreise fra Gardermoen lander vi på Napolis flyplass noen timer senere. Vi rekker forhåpentligvis en rask sightseeing i denne 3000 år gamle byen som er Italias tredje største by og hovedstaden i Campania-regionen før vi drar ned til havnen og tar båten fra Napoli ut til den pittoreske lille øya Capri, som også er breddfull av historie. Flere av de romerske keiserne hadde palasser her, og styrte det enorme romerske imperiet herifra for 2000 år siden. Ved ankomst i Capri havn skysses vi til den lille landsbyen Anacapri hvor vi sjekker inn, og har en velkomstmiddag hvor vi kan bli litt bedre kjent med hverandre. På kvelden kan vi rusle ned til Anacapris sentrum og spasere litt rundt.

dag

2

Til topps på Capri

Overnatting Hotell
Måltid F, L
Transport Båt
Stigning 300 m
Nedstigning 300 m
Avstand 15 km

I dag må vi opp og få en tidlig frokost før vi tar beina fatt og kommer oss til Monte Solari, øyas høyeste punkt på 590 moh hvor vi har en spektakulør utsikt på alle kanter til et turkist hav, med Sorrento-halvøya i øst og Henrik Ibsens favorittøy Ischia i nordvest. Fra Monte Solari drar vi ned til Anacapri og tester ut øyas spesialitet sitronpizza til lunsj. Deretter går vi ned til øyas nordvestlige kyst hvor den legendariske Blå Grotte ligger. Navnet skyldes at grotten på ettermiddagen lyses opp av sollyset via et hull i grotteveggen under havflaten - og inne i grotten finnes restene av et eldgammelt romersk bad. Herfra fortsetter vi med en spasertur vestover, og så langs hele vestkysten, hvor vi kan se det som kalles I Fortini, små festninger bygget av engelskmennene på tidlig 1800-tall under krigen mot Napoleon. Vi avslutter ved fyrtårnet med mulighet for en forfriskende svømmetur rundt solnedgang, og kanskje en apertiff før vi skysses tilbake til hotellet vårt. 

dag

3

Inn til fastlandet

Overnatting Hotell
Måltid F
Transport Båt, minibuss
Avstand 18 km

Etter en tidlig frokost svippes vi til torget på den mer eksklusive hovedbyen på øya, Capri, for å unngå storinnrykket av turister som setter inn utover dagen. Herifra går vi en tur rundt den utrolig vakre stien som slynger seg rundt øyas østkyst. Først til Punta Tragara med sin flotte utsikt mot Faraglioni-klippene, og så videre mot steinformasjonen Arco Naturale og til havnen, Marina Grande. Vi tar deretter båten inn til fastlandet og byen Sorrento, hvor Henrik Ibsen pleide å bo når han var i nabolaget! (Han skrev bl.a "Et Dukkehjem" her.) Vi har en fin fottur foran oss fra Termini til Punta Campanella, hvor et fyrtårn markerer skillet mellom de to havbuktene på hver side. Herifra fortsetter vi til hotellet vårt i Nerano hvor bagasjen vår venter på oss i resepsjonen til innsjekk. Resten av dagen kan vi slappe av, nyte lokal mat og vin og havutsikten. 

dag

4

Positano og Gudenes Sti

Overnatting Hotell
Måltid F, L, M
Transport Minibuss
Stigning 830 m
Avstand 12 km

Vi er atter tidlig oppe til frokost og går ned til den fredede stranden Leranto. Herfra får vi kort padletur i kajakk, slik at vi kan utforske området fra sjøsiden. Vi får en kort transfer til den aldeles nydelige lille byen Positano, hvor fargerike hus klamrer seg til en bratt åsside og veiene snirkler seg oppover. Vi tar en kjapp kikk på byens sentrum før vi setter i gang med Amalfikystens kanskje mest berømte strekning, Sentiero degli Dei, eller Gudenes Sti. Utsikten herifra er fantastisk, og underveis stopper vi og spiser medbrakt mat mens vi ser solen synke ned i Middelhavet. Etterpå har vi en kort spasertur til veien hvor bussen vår venter for å skysse oss til vårt neste overnattingssted, Agerola San Lazzaro, som er en koselig jordbrukslandsby beliggende 650 meter over havet, med en nydelig utsikt mot kysten. Her venter allerede bagasjen vår på rommene våre, og vi kan slappe av resten av kvelden. 

dag

5

Tre Calle - Toppen av Amalfikysten

Overnatting Hotell
Måltid F, L
Stigning 480 m
Avstand 9 km

I dag har vi en stressfri morgen med en sen og hjemmelagd frokost, og vi kan rusle rundt i landsbyen og besøke de lokale bøndene og osteprodusentene. Utpå dagen drar vi innom det familiedrevne pizzeriaet som også lager sin egen vin og dyrker egne grønnsaker som brukes i tilvirkningen av en av regionens beste pizzaer. Pizzabakeren selv forklarer oss prosessen før vi smaker på resultatet til lunsj. På ettermiddagen begynner vi en fottur fra 600 meters høyde og opp til 1150 meter, hvor vi kan nyte solnedgangen med en 360 graders panoramautsikt over Middelhavet og Sorrentohalvøya.

Sorrentohalvøya ved solnedgang - og Capri i det fjerne (Foto: Geir Amundsen)

dag

6

San Lazzarro og Møllenes Dal

Overnatting Hotell
Måltid F, M
Stigning 700 m
Nedstigning 1300 m
Avstand 18 km

Etter en tidlig hjemmelagd frokost, legger vi i vei fra San Lazzaro på ukas lengste og tøffeste fottur. Først går vi mellom de lokale gårdene på 6-700 meters høyde og opp til 900 moh., og deretter nedover gjennom den såkalte Møllenes Dal (Valle dei Mulini) med vakker natur, elver og fossefall. Vi går gjennom skog av kastanjetrær i dype daler hvor fjellene ruver over oss før vi passerer de eldgamle småbyene Ravello og Pontone hvor vi stopper for lunsj, før vi ender opp i hovedstaden til den gamle sjøfartsrepublikken Amalfi, hvor vi kan se den mest storslagne fasaden av en bysantinsk katedral i hele Italia. Vi tester også ut den lokale spesialiteten Delizia al Limone, en sitronkake, for å få opp energinivået etter dagens lange vandring, før vi reiser tilbake til San Lazzaro. I kveld spiser vi middag på en av de økologiske gårdene i nærheten.

Foto: Geir Amundsen

dag

7

Fjord of Furore og Praiano

Overnatting Hotell
Måltid F, M
Nedstigning 670 m
Avstand 8 km

Frokosten i dag består bl a av organisk dyrkede grønnsaker fra små gårdene rundt. Vi går ned til kysten, forbi de små hagegårdene og rundt den såkalte Furore-fjorden, og besøker et gammelt kloster i Furore for å se den middelalderske måten å lage vin på. Deretter besøker vi den koselige kystlandsbyen Praiano før vi ender opp på fiskestedet Marina di Praia hvor vi kan bade, slappe av og sole oss frem til vi skysses tilbake til hotellet vårt for en siste middag sammen. 

Vi spiser deilig lokalmat på veien. Foto: Geir Amundsen

dag

8

Hjemreise

Måltid F
Transport Minibuss

Morgenen står til fri disposisjon inntil det er på tide å kjøre tilbake til flyplassen i Napoli for å begynne på hjemreisen.  

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Temperaturen er gjerne rundt 20 grader på dagtid, og ned mot 12-15 på natten. Vi bør være forberedte på en skur, men den er oftest fort over.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy

Vi anbefaler boksershorts i ull til både kvinner og menn. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Fleecejakke

Til litt kjølige kvelder. En varm ullgenser eller lett dunjakke kan også brukes. 

Regnjakke 

Som tåler vind, regn og har hette. Gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Regnbukse

Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/Langermet trøye

For eksempel i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue

Til kjølige kvelder.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge.

Joggesko

Solide, med god såle. Til sightsseing og lettere fotturetapper. 

Trekkingstaver

Fine å bruke på fotturen for de som ønsker, og god avlastning for knær og ankler.

Dagstursekk

35-45 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene.  

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Drikkeflasker / Camelback

Du bør ha plass til 2-3 liter. Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Termos / Termokopp

Ta gjerne med termos eller termokopp om du er glad i noe varmt å drikke i løpet av dagen.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på klærne.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesen ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Hodelykt


Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å ha på kveldene.

Badetøy


Ekstra skift

Rene klær og sko til byliv.

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
man 3. apr 2023 man 10. apr 2023
Få ledige plasser
Kr. 23 900,-
fre 6. okt 2023 fre 13. okt 2023
Ledige plasser
Kr. 23 900,-

Samarbeidspartnere