Fottur i Portugal

Bilder & Video
Norsk Guide Nyhet
Fysisk 2/6   Risiko 2/6 8 dager 10-16 deltakere Fra Kr. 22 900,-

Bli med på en ukes utforskning av et av Portugals urørte hjørner - til vakker natur, urørte strender og sjarmerende landsbyer med hvite kalksteinshus og trange brosteinsgater. Alentejokysten er et topp reisemål for fotturer, bading, naturopplevelser og utforsking av det portugisiske kjøkkenet - så vi har gledet oss til å dele denne nyheten med deg!

Høydepunkter

 • Sjarmerende fiskelandsbyer 
 • Vakker kystvandring langs klippene
 • Portugisisk mat og vin
 • Historiske Lisboa
 • Idylliske Porto Covo
 • Odeceixe stranden

Oppdag Portugals ville kyst med lave åser og spektakulære klipper. Alentejo kan minne litt om Toscana, med gyldne farger og bølgeformet landskap. Denne fotturen tar deg gjennom kilometer på kilometer med kritthvite strender, autentiske fiskerlandsbyer, vakre stier og nydelig lokal mat og sjømat.  

Landsbyene florerer av hvitkalkede hus som gnistrer i morgensolen, og vi treffer på lokale underveis som hilser oss velkommen med et smil og som er stolte av hjemstedet sitt. Ofte vil de eneste lydene vi hører mens vi vandrer være buldringen fra Atlanterhavets bølger som slår mot de mektige klippeveggene under oss. 

Vi overnatter på sjarmerende gjestehus og hoteller, som er deilige oaser å komme til etter vandreetappene. Fotturene er varierte og relativt enkle, og vi bytter på å gå langs strender, på stier oppe på klippene og på lite trafikkerte veier innover i landet. Vi koser oss med gode pikniklunsjer underveis i flotte omgivelser. Bading blir det selvsagt også muligheter for, så husk badetøy i sekken. Vi har det ikke travelt med å komme oss fra sted til sted, vi er her for å oppleve Portugals vakre natur.

Det er bare å glede seg til nydelige portugisiske matretter og vin, for ikke å snakke om sjømaten! 

Hvis du lurer på hvorfor du skal reise til Portugal? Les mer her

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur Portugal
 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Norsk guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Turfakta

Historie

Portugals historie som en europeisk nasjon har sin opprinnelse i tidlig middelalder. På 1400-tallet og 1500-tallet vokste Portugal fram som en verdensmakt i løpet av Europas oppdagelsestid da det bygde opp et utstrakt verdensrike gjennom besettelser i Sør-Amerika, Afrika og Asia. I de to neste århundrene mistet Portugal mye av sin rikdom og status til Nederland, England og Frankrike som tok gradvis del av krydder- og slavehandelen som var det økonomiske grunnlaget for Portugals makt.

Vanskelighetsgrad

Vi går dagsetapper på mellom 15 - 19 kilometer per dag, og maks stigning per dag er 350 høydemeter. Vi bruker god tid og nyter de flotte omgivelsen underveis. På turen får vi transportert bagasjen fra bosted til bosted, så vi går kun med dagstursekk. 

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

De fleste av turene våre inneholder fysiske utfordringer. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka er god oppladning.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Vi bor på hyggelige hoteller og gjestehus underveis i delte dobbeltrom.

Klima

Gjennomsnittstemperaturene i oktober ligger på rundt 20 grader - perfekt til vandring! Enkelte dager kan det på dagtid strekke seg mot 30-tallet.

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Euro. Det er muligheter til å ta ut kontanter i minibanker, og du kan betale med kort mange steder, men sørg for å ha med nok kontanter til handling på småstedene underveis som ikke nødvendigvis tar kort. 

Tid og tidssoner

Portugal ligger en time bak norsk tid. 

Pass og visum

Nordmenn trenger ikke pass eller visum for å reise innenfor Schengen, men passet er eneste godkjente legitimasjon, så ta det med likevel.

Vaksinasjoner og helse

Hvis du er over 60 år bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Fly tur/retur Oslo - Lisboa
 • All overnatting i henhold til programmet
 • Transport som nevnt i programmet
 • Lokal guide 
 • Norsk turleder
 • Guidet tur i Lisboa
 • Måltider som spesifisert i programmet

Pris inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge (be om tilbud)
 • Drikke
 • Tips til lokale guider
 • Enkeltromstillegg, på forespørsel (NOK 5300,-)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

dag

1

Avreise fra Norge

Overnatting Hotell
Måltid -,-,M
Transport Fly

Vi reiser fra Gardermoen og lander i Portugal ca. fire timer senere. Der blir vi hentet av guiden vår som ønsker oss velkommen til Portugal! Etter et par timer ankommer vi hotellet vårt i den lille landsbyen, Porto Covo, som ligger midt på Alentejo kysten. Vi har litt tid til å bli kjent med Porto Covo på ettermiddagen - det er en veldig koselig by hvor du hører bruset fra havet overalt - og det er bare å glede seg til solnedgangen! På kvelden samles vi til en felles velkomstmiddag for å bli litt kjent, og ryktet sier at grillet fisk er en god idé å bestille. 

Velkommen til nydelige Porto Covo!

dag

2

Fra kyst til grønne enger

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Stigning Ca. 250 HM
Avstand Ca. 15 KM

Etter en deilig frokost forlater vi Porto Covo og starter vandringen med 4 kilometer langs kysten. Herfra vil vi blant annet få øye på øya Pessegueiro, som direkte oversatt fra portugisisk betyr ferskentre-øy, uten at det har noen sammenheng forøvrig, men øya har en spennende historie! Vi spiser en hyggelig pikniklunsj underveis og vandrer videre sørover, gjennom noen jordbruksområder, før vi kommer til vårt meget sjarmerende, familiedrevne bosted for natten. Ta en avkjølende dukkert i bassenget eller nyt stillheten og roen før vi samles til felles middag på kvelden. Er det klarvær kan vi tipse om en flott stjernehimmel på natten. 

Vakkert kystlandskap.

dag

3

Strender på rekke og rad

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,-
Stigning Ca. 200 HM
Avstand Ca. 20 KM

Idag blir en relativt lang dag, men vi tar det rolig og nyter friske dufter underveis fra viltvoksende lavendel, timian og rosmarin. Når vi nærmer oss havet har vi 15 kilometer å gå langs kysten, og vi skal blant annet passere 11 flotte strender. Vi nyter et avkjølende bad underveis og etterpå kan vi lufttørke mens solstrålene varmer. Pikniklunsj på stranden etter et bad smaker ekstra deilig! En av strendene vi går forbi er den langstrakte, hvite stranden Aivados - og her vil det være gode muligheter for å se surfere leke seg i det langgrunne vannet. Området er kjent for sine hvite storker som hekker på bakken så her er det bare å holde utkikk. Vi vil også se noen eldgamle festninger, som minner om tiden da Portugals kyst ble herjet av pirater. Dagens etappe ender oppover klippene hvor vi snart kommer til landsbyen Vila Nova de Milfontes, som er den største landsbyen vi er innom på turen. Dette er et vannsport-eldorado og mye å finne på her, hvis vi får tid på ettermiddagen. 

Vi finner oss til rette på hotellet og for de som vil går vi samlet til en hyggelig restaurant i nærheten av hotellet vårt for en velfortjent middag.

Gled deg til nydelig portugisisk sjømat i løpet av turen.

dag

4

Klippevandring og et gammelt fyr

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Stigning Ca. 350 HM
Avstand Ca. 19 KM

Vi starter dagen med en kort transportetappe til landsbyen Almograve. Idag skal vi stort sett gå langs klippene så det er bare å ha kameraet klart for å knipse den dramatiske naturen her. Cape Sardão har en spennende historie, og er i tillegg meget vakkert. Vi passerer blant annet fiskelandsbyen Lapa das Pombas, hvor gamle fisketradisjoner fortsatt er i bruk og det gamle fyret Cape Sardao som har vist vei for sjømenn siden begynnelsen av 1900-tallet. 

Mens vi vandrer oppe på klippene finner vi et hyggelig sted å ha piknik med førsteklasses havutsikt. Målet for dagen er Touril, og har vi tid til overs kan vi ta en liten tur inn til landsbyen Zambujeira, et sjarmerende og hyggelig lite tettsted som ligger en 10-minutters biltur unna. Kanskje finner vi et flott sted for å se ettermiddagssolen gå ned i havet?
Vi samles igjen på kvelden for en herlig portugisisk middag. 

Vi passerer sjarmerende fiskerlandsbyer underveis.

dag

5

Kystvandring og gylne farger

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,-
Stigning Ca. 300 HM
Avstand Ca. 19 KM

Etter en god frokost blir vi kjørt et kort stykke til Zambujeira hvor vi skal starte dagens vandring. Vi går i dag langs kysten, forbi øde strender og nyter flott natur og gyldne farger. Ha med badetøy i sekken, en forfriskende dukkert i Atlanterhavet underveis er godt for kropp og sjel! Vi spiser en hyggelig pikniklunsj underveis og tar oss god tid. Når vi kommer til Odeceixe, hvor vi skal sove i natt, så krysser vi elven som skiller de sørligste regionene i Portugal; Alentejo og Algarve. På ettermiddagen kan vi utforske denne rare, lille byen på egen hånd og de som vil kan samles for en felles middag på en av byens restauranter. Abbor er en av spesialitetene her!

Zambujeira, hvor vi starter dagens fottur.

dag

6

En reise i lokal kultur - til lyden av havet

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,-
Stigning Ca. 250 HM
Avstand Ca. 15 KM

Vi nyter en god frokost på gjestehuset og starter på dagens vandring. Vi skal ut på en rundtur idag, og kommer tilbake til samme gjestehuset på kvelden så vi slipper å sjekke ut på morgenen. Første del av dagen vandrer vi i landlige omgivelser blant kuer og esler. Vi kommer etterhvert til en av Portugals vakreste strender; Odeceixe stranden. Her får vi fantastisk utsikt og kanskje noen vil kjøle seg ned med en dukkert? Vi fortsetter et stykke langs stranden før vi mot slutten av dagen beveger oss litt innover i landet mot João Roupeiro
Hamlet, hvor den mest kjente søtpoteten kommer fra. Her kan vi smake på deilige lokale bakevarer før vi drar tilbake til gjestehuset vårt. 

På kvelden samles vi til en felles middag og deler opplevelser fra den flotte fotturen vi har gått.

Landsbyen Odeceixe er akkurat slik man ser for seg at en kystlandsby i Portugal er. Full av sjarm!

dag

7

Til Lisboa

Overnatting Hotell
Måltid F,-,M
Transport Bil
Tid 3 timer

Vi nyter vår siste frokost på Algarvekysten før vi blir kjørt til Lisboa, kjøreturen tar omtrent 3 timer. Denne sjarmerende hovedstaden har noe for alle. Lyset, havet, musikken, historien og atmosfæren. Lisboa har en magisk tiltrekningskraft. Når vi ankommer hotellet får vi en liten guidet tur rundt i sentrum, før vi har noen timer på egen hånd til å utforske de trange, sjarmerende smugene, loppemarkedene og fantastisk sjømat!

På kvelden skal vi feire turen og ha en hyggelig felles avskjedsmiddag på en av Lisboas sjarmerende restauranter. 

Historiske, herlige Lisboa!

dag

8

Hjemreise

Måltid F,-,-
Transport Fly

Vi spiser en god frokost før vi blir kjørt til flyplassen for hjemreisen. Vi håper du reiser hjem med mange nye minner, reisevenner og bilder i bagasjen...

Skriv ut

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy

 

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Fleecejakke

Denne må med, en, varm ullgenser kan også brukes. 

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge.

Joggesko

Solide, med god såle.

Trekkingstaver

Fine å bruke på fotturen for de som ønsker, og god avlastning for knær og ankler.

Dagstursekk

35-45 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene.  

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, dorull til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller

Nesedråper 

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera etc.

Sandaler

Dette kan være fint å ha på kveldene.

Badetøy

Det blir flere muligheter til å ta seg en forfriskende dukkert underveis.

Ekstra skift

Rene klær og sko til byliv.

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis

Samarbeidspartnere