Fottur på Madeira

Bilder & Video
Norsk Guide Favoritt
Fysisk 2/6   Risiko 2/6 8 dager 10 - 16 deltakere Fra Kr. 21 900,-

Madeira er Portugal med vind i håret. Alltid blomstrende, og alltid behagelig klima. Et sted der tiden på mange måter har stått stille langt der ute i havgapet. De historiske levadaene er gamle vannveier som har lagt grunnlaget for turmuligheter det ikke finnes maken til noen andre steder i verden. Langs de smale kanalene går det stier, og noen steder er det livsfarlig ingeniørkunst som ligger bak. Vår vandring er variert; fra flate vannveier i skog, via fjellsider, kyststier og høye topper på vakre Madeira.

Høydepunkter

 • Levadavandring
 • Madeiras høyeste fjell; Pico Ruivo (1862 moh)
 • Ponta do Sao Lourenco - Madeiras "Lofoten"
 • Porto Moniz
 • Naturlige lavabasseng
 • Funchal

Madeira har klart det mange andre destinasjoner ikke får til: Å finjustere turismen slik at den aldri blir overveldende. Om du er på levadavandring langs de gamle vannveiene, eller tar deg en dukkert på et av havbadene, så kan du være sikker på at lokalbefolkningen er der sammen med deg.

Madeira er sterkt preget av å være en vulkanøy, med utfordrende infrastruktur med mange smale veier og ufremkommelige kroker. Sammen med beliggenheten med jevnt stabil temperatur og en værfront fra nordøst som gir øya en frodig profil, blir dette den perfekte øya å utforske. På vår seks dagers tur går vi varierte turer med alt fra levadaer i kulturlandskap og bortgjemte daler, stier i fjellsider, klyving til toppunkt, folksomme turiststier og kystvandring.

Vi får oppleve flotte hotel med god komfort og bad i naturlige vulkanbasseng. Vi skal også bestige Madeiras høyeste fjell, Pico Ruivo (1862 moh) på denne turen, og vandrer tidlig på morgenen langs den vulkanske fjellryggen til vi står på toppen. Herfra har vi en fantastisk utsikt over det vakre landskapet med bratte steinformasjoner, grønne daler og blomsterkledde fjellsider.

Madeira ble i 2017 kåret til verdens beste øy under World Travel Awards, som er reisebransjens svar på Oscarutdelingen. For annet år på rad! På denne turen viser vi deg hvorfor.

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Ta kontakt med oss på: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Vanskelighetsgrad og forberedelser

Dette er en enkel til middels krevende tur, med daglige fotturer i tidvis kupert terreng av varighet på opp mot 6-7 timer. Vi har god tid på etappene, går i rolig tempo og nyter naturen underveis. Vi har opp mot 1000-1200 meter stigning og bærer dagstursekk på tur. Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Fotturer i marka eller ”hytte til hytte” er god oppladning. Enkelte partier kan av noen følges luftige, men det er ikke nødvendig med spesielle tekniske ferdigheter og vi følger hele veien merkete stier.

Vi bor på trivelige hoteller i tomannsrom på hele turen.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo-Madeira tur/retur
 • Norsk guide
 • All lokaltransport
 • Overnatting i tomannsrom på hotell
 • Måltider som beskrevet i dag-til-dag-programmet

Pris inkluderer ikke

 • Reise og avbestillingsforsikring (les mer om reiseforsikring her)
 • Drikke
 • Måltider utenfor programmet
 • Enkeltromstillegg (ved kapasitet)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Dag for dag

dag

1

Vi ankommer Madeira

Overnatting Hotell
Måltid M
Transport Buss
Tid 1 time

Vi flyr fra Oslo til Madeira og lander i Funchal der vi blir hentet av våre lokale venner og kjørt helt vest på øya til koselige Ponta de Pargo. Denne lille «byen» (900 fastboende) er kjent for sine fyrtårn og sine vakre, høye klipper. Her blir det innkvartering på et trivelig familiedrevet overnattingssted. Vi rekker en liten luftetur før vi går gjennom ukens program, får servert en felles middag og er klare for fine dager med fotturer på denne frodige øya.

Ponta do Pargo

dag

2

Levada Nova da Calheta

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M
Tid 4-5 +1 timer

Vi starter vår vandring på Madeira med en typisk levada; Levada Nova da Calheta. Denna vakre levadaen er spesielt kjent for sin utsikt sørover mot havet. Dette er også en rute mange lokale benytter for å holde seg i form. Vi spiser matpakken på veien og blir plukket opp et passende sted langs ruten. Bussen vår setter kurs mot nordsiden av øya. Sjåføren slipper oss av bussen så vi kan vandre ned med flott utsikt til denne koselige lille byen; Porto Moniz, nordvest på øya. Byen er kjent for sine naturlige vulkanske basseng, og er et meget populært sted både for turister og fastboende.

Porto Moniz

dag

3

Verada do Fanal

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M
Tid 6-7 timer

Vi starter dagen med en solid frokost, så er bussen klar for å kjøre oss til startpunktet for dagens fine fottur langs Verada do Fanal. I dag beveger vi oss inn i et meget frodig landskap, beliggende ved Laurissilva-skogen (som står på UNESCO`s verdensarv-liste), på grensen mellom Porto Moniz og Calheta. Underveis passerer vi flere utsiktspunkt, og har vi været med oss vil vi i dag få en fantastisk utsikt over bl.a. Chao da Ribeira – en liten, koselig by omgitt av daler og klipper. Denne dagen går vi til vårt lunsjsted, som er en koselig liten cafe i skogen. Vi avslutter turen gjennom en lang tunnel og blir hentet og kjørt tilbake til hotellet vårt i Porto Moniz. Kanskje blir det tid til et bad i de naturlige vulkanske bassengene før middag.

dag

4

Pico Grande

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M
Tid ca. 5 timer
Stigning ca. 500 hm

I dag skal vi til fjells! Vi tar "Caminho Real Encumeada" fra passet og går via Pico Grande (1655 moh) – en topp hvor man ser havet både på nordsiden og sørsiden av øya på en god dag. Vi har også god utsikt til Madeiras høyeste topp som vi skal bestige neste dag. Dette er en av Madeiras best besøkte topper, og du vil garantert forstå hvorfor! Som i Norge kan vi også her oppleve vekslende vær, så husk å pakke regntøyet og en vindjakke i tursekken. Etter toppstøtet fortsetter vi ned til frodige Jardim de Serra eller "fjellets hage", en liten oase, hvor vi skal tilbringe de to neste nettene. Her er det perfekte stedet for avslapning før middag.

 Jardim de Serra

dag

5

Madeiras høyeste fjell

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M
Tid 5-6 timer
Stigning 500 hm
Avstand 12-13 km,

I dag skal vi til Pico Ruivo, det høyeste fjellet på Madeira. Toppen ruver 1862 meter over havet, og følelsen av å være på toppen av øya er fantastisk! Vi ser utover ville, vulkanske steinformasjoner, grønne daler og gule blomsterkledde fjellsider. Stien starter ved Madeiras tredje høyeste fjell, Pico Do Arieiro, men stien går i kupert terreng, så vi får likevel noen høydemeter. Vi går rolig og nyter den praktfulle naturen som utvilsomt er verdt innsatsen. På Pico Ruivo beundrer vi de andre toppenen rundt oss, både den vi kom fra og Pico Grande vi besteg i går.  Langt nede i sentrum av Madeira ser vi også den lille landsbyen Curral das Freiras. Vi tar oss en god pause på toppen, og tar returen østover mot Santana. Vi returnerer til Jardim de Serra med buss og får ennå en kveld i flotte omgivelser.

dag

6

En ny levada

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M
Tid ca. 4,5 timer

En ny levada står på programmet, vi skal kombinere to i dag. Vi starter ved Pico das Pedras Levada og går via Caldeirão Verde til Ilha. Dette ligge på nordvest siden av Madeira. Her blir det fossefall, broer, tuneller, majestetiske trær og bratte fjellsider. Etter endt tur forflytter vi oss til hovedstaden,  Funchal, hvor vi skal bo de siste dagene.

dag

7

Madeiras "Lofoten"

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M
Tid 3 timer

Etter frokost henter bussen oss, og kjører oss helt øst på øya. Ponta do Sao Lourenco er et nydelig fjellområde, som på mange måter kan minne om Lofoten. Vi går på gode stier gjennom nydelig natur, her bør kameraet være klart! Er du heldig, kan du få øye på verdens mest sjeldne sel; Monachus monachus (middelhavsmunkesel), eller sjøulv som de kaller denne på Madeira. Etter ukas siste lille topp nyter vi en god lunsjpause, før vi returernerer til Funchal. I kveld feirer vi de flotte dagene på denne frodige øya med en hyggelig avslutningsmiddag.

dag

8

Hjemreise

Måltid F
Transport Fly

Vi spiser frokost på hotellet og har litt tid på egenhånd før vi får skyss til flyplassen i Funchal for reisen tilbake til Norge.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.

Ullundertøy

Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.

Fleecejakke

Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.

Regnjakke 

God regnjakke som tåler vind, regn og har hette. Gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Regnbukse

Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være sterk, noe beskyttende på hodet er lurt.

Lue

Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.

Hansker

Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge.

Joggesko

Solide, med god såle. Fint å kunne variere med.

Trekkingstaver

Fine å bruke på fjellturen for de som ønsker, og god avlastning for knær og ankler.

Dagstursekk

30-45 liter m/regntrekk. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene.  

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier. Viktig når vi skal i tunellene!

Drikkeflasker / Camelback

Ha med drikkeflasker så du får plass til 2-3 liter. Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.

Vanntette pakkposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde klær tørre.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, litt toalettpapir til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.
Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.
Nesedråper – viktig for å åpne nesen ved forkjølelse
Paracet og Ibux
Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å ha på kveldene.

Badetøy

 Det blir mange muligheter for et bad, både på hotellet og i sjøen

Ekstra skift

Rene klær og sko til kveldsbruk.

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
tir 2. mai 2023 tir 9. mai 2023
Hanne Hollås
Guide: Hanne
Ingen ledige plasser
Kr. 21 900,-
tir 3. okt 2023 tir 10. okt 2023
Ledige plasser
Kr. 21 900,-