Fottur på Réunion

Bilder & Video
Norsk Guide Favoritt
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 13 dager 8 - 14 deltakere Fra Kr. 37 900,-

Med bugnende tamarindskog, stupbratte kraterkanter, viltvoksende orkideer og en av verdens mest aktive vulkaner, har Reunion slående vakre kulisser. Legger du til øyas franske atmosfære og innbyggernes sans for det kulinariske, kan du se frem til et uforglemmelig eventyr for både kropp og sjel.

Høydepunkter

 • Soloppgangen fra øyas høyeste punkt (3071 moh)
 • Frodig tamarindskog full av orkideer
 • Kontrastfylt, dramatisk og svært vakkert landskap

Réunion er et sjeldent vakkert og romantisk eventyr utenfor allfarvei. Når vi snirkler oss 1200 meter opp fra havet og svinger inn på det folkerike torget i Cilaos vil du undres hvor du er - ute i Det indiske hav, eller i en fransk fjellby? Svaret er «ja takk, begge deler». Vi legger ut på en seks dagers fottur fra Cilaos, i et variert, forrevent og storslått landskap. Alle vi møter på vår vei sier: Bonjour! Fotturens høydepunkt er en uforglemmelig soloppgang, sett fra høyt opp over skyene på Piton des Neiges! Vi avslutter med et par rolige dager i idylliske omgivelser på kritthvite strender på vestsiden av øya. Her kan vi nyte fransk mat og vin, ikke minst osten fra moderlandet. Alt mens vi ser solen synke ned i Det indiske hav. 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Vanskelighetsgrad og forberedelser

Turen er en forholdsvis krevende og flere av dagsmarsjene er på opptil 20 km med mye opp- og nedstigning underveis. På de lengste dagene går vi i 8-9 timer, men vi har også har noen hviledager underveis. Når vi forlater Cilaos har vi med oss ryggsekk og utstyr for fem netter, og det er en fordel å pakke smart for å unngå for tung ryggsekk. På turen til Piton de la Fournaise går vi med dagstursekk. Innkvartering skjer i dobbelt- eller flersengsrom på pensjonat og enkle hytter i innlandet, med eller uten dusj. Fjellhyttene kan sammenlignes med norske DNT-hytter, og vi må være forberedt på å dele rom (også med andre gjester).

Det er en stor fordel å være i god form til turen. Vi anbefaler noen ekstra treningsøkter med tanke på de høye passene. Turer i skog og mark og "hytte til hytte" turer er også god oppladning.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Det kan være nyttig å lese om landet og om turen du skal på før avreise. Det finnes en god del interessant litteratur om Reunion og også gode reisehåndbøker. Nomaden bokhandel i Oslo har bra utvalgt i reiselitteratur.

Pass, visum, vaksinasjon og helse

 Det er ikke nødvendig med visum for norske statsborgere til Réunion, men passet må være gyldig i minst seks måneder etter utreise fra Reunion.

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Pris inkluderer

 • Fly Oslo - Réunion t/r 
 • All innlandstransport ifølge programmet
 • All overnatting
 • Helpensjon under fotturene, ellers rom med frokost
 • Norsk guide
   

Pris inkluderer ikke

 • Drikkevarer inkl vann
 • Lunsj og middag utenom fotturene
 • Eventuelle aktiviteter i Cilaos og Les Salines (kan ordnes på stedet)
 • Enkeltrom (Mulig i Cilaos og Les Salines) 
 • Reise- og avbestillingsforsikring (les mer om forsikring her: Reiseforsikring - Hvitserk)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Dag for dag 

dag

1

Avreise

Transport Fly

Vi flyr fra Oslo til Paris, hvor vi må bytte flyplass, før vi tar nattflyet videre sørover.

dag

2

Ankomst Réunion

Overnatting Hotell

Ankomst hovedstaden Saint-Denis på formiddagen lokal tid. Her blir vi hentet på flyplassen og kjører videre videre til Cilaos. Etter å ha forsert det dramatiske landskapet ankommer vi Cilaos på ettermiddagen. Her skjønner vi egentlig ikke hvor i all verden vi har havnet. Er vi i en fransk alpelandsby eller ute i Det indiske hav? Svaret er: begge deler. Cilaos er som scenen i et amfiteater, omgitt av grønnkledde, stupbratte kraterkanter. Byen ligger i ett av tre krater rundt øyas høyeste topp, Piton des Neiges 3071 moh, og er utgangspunktet for fotturen vi skal begi oss ut på de neste dagene. Vi finner oss vel til rette på hotellet, og frem til middag tar vi inn nye inntrykk eller hviler ut etter den lange reisen.

Cilaos ligger flott til. Foto: Bruno Navez

dag

3

Vandringen begynner - La Nouvelle

Overnatting Fjellhytte
Måltid F,L,M
Tid 8 timer

Etter en frokost er vi klare for å starte på fotturen. Vi kommer tilbake til Cilaos om 5 dager, så vi legger igjen det vi ikke trenger på fotturen. Vi skal ta oss over til Mafate, som er den mest isolerte av de tre kraterdalene. Fra Cilaos går det bratt opp mot Col du Taibit (2082 moh), og vi blir stadig belønnet med flott utsikt over Cilaos. I Marla spiser vi vår medbrakte lunsj før vi fortsetter til den veiløse bygda La Nouvelle (1100 moh). Det er en tøff start på turen med mange høydemeter opp og ned, men da er det ekstra deilig å komme frem til La Nouvelle der sengene står klare i sovesalen på fjellhytta vår. Her spiser vi også middag, og det blir nok en tidlig kveld for mange.

Vi blir stadig belønnet med flott utsikt over Cilaos.

dag

4

Fottur i området rundt La Nouvelle

Overnatting Fjellhytte
Måltid F,L,M

Etter gårsdagens strabasiøse tur tar vi det litt roligere og utforsker nærmiljøet rundt den trivelige, veiløse bygda La Nouvelle. Vi tar turen til "De tre steiner" med medbragt lunsj (dette er ca. en fem timers tur frem og tilbake), men det er også mulig å bli igjen og slappe av i La Nouvelle. Vi spiser middag på fjellhytta og tar en titt på stjernehimmelen før vi legger oss.

dag

5

Gjennom trollsk landskap

Overnatting Sovesal
Måltid F,L,M
Tid 8 timer

Etter en tidlig frokost drar vi innom bakeren og kjøper lunsj før vi fortsetter turen til neste krater. På veien opp til Col de Fourche (1942 moh), går vi gjennom en eventyrskog: Eldgamle tamarindtrær ligger på kryss og tvers og skaper et trollsk landskap. Nedstigningen fra Col de Fourche til Hell-Bourg (927 moh) kjennes i beina, og etter en lang vandring føles det godt å komme inn i Hell-Bourgs hovedgate med vakre hus og blomstrende hager. Vi bor også her på sovesaler.

Frodige Col de Fourche. Foto: Thierry Caro

dag

6

Fridag i Hell-Bourg

Overnatting Sovesal
Måltid F,-,M

I dag kan du gjøre hva du vil. Vår vandring på Réunion har noen lange etapper, og det føles godt med en hviledag midtveis for de fleste av oss. Hell-Bourg er en av øyas vakreste små byer, og her er det grønt og frodig som i Edens hage. Besøk gjerne et av de gamle herskapelige husene med hager i kreolsk kolonistil, før du setter deg ved fontenen hos den lokale bakeren. 

Kreolsk kolonistil på husene. Foto: Matti Bernitz

dag

7

Opp til fjellhytta

Overnatting Fjellhytte
Måltid F,L,M
Tid 7 timer

Vi forlater Hell-Bourg med frukt og ost i sekken og begir oss oppover. Vi skal 1500 meter opp idag, men vi blir belønnet med vakker utsikt og en imponerende flora som skifter etter hvert som vi vinner høyde. «Gite de la Caverne Dufour» (2479 moh) ved foten av Piton des Neiges er en hytte av enklere standard med sovesaler, men med en veranda med god utsikt som vi nyter før middag.

Opp i høyden igjen. Foto: Matti Bernitz

dag

8

Topptur til Piton des Neiges og fottur til Cilaos

Overnatting Hotell
Måltid F,L,-

Det blir en kort natt for de som skal bli med på toppen av Piton des Neiges. Vi starter i 02-tiden, og går den første tiden med hodelykt. Etter et par timers rolig nattevandring begynner horisonten å lysne, og det er en mektig belønning å se soloppgangen fra Piton des Neiges (3071 moh). Etter at sola har stått opp blir det varmt, og returen til fjellhytta foregår i shorts. Vi spiser en enkel frokost på «Gite Dufour» før vi snirkler oss ned til Cilaos. Totalt sett blir dette en lang dag, og når vi ankommer Cilaos er det lov å være sliten og fornøyd etter en spektakulær tur.Foto: Matti Bernitz

dag

9

Til vulkanen Piton de la Fournaise

Overnatting Fjellhytte
Måltid F,-,M

Vi har en rolig morgen på hotellet før vi tar lokalbussen til Saint Louis. Etter lunsj på samme snack-bar som dag 2, blir vi hentet og kjørt til Gite de Bellecombe. Hytta hvor vi overnatter ligger ikke langt fra den ytre kraterkanten til Piton de la Fournaise, men takket være at vulkanen drar til seg mye skyer og fuktighet er det grønt og fint rundt oss. Vi slapper av før middag, og er vi heldige og tåka ikke har lagt seg over området er det muligheter for spektakulær utsikt.

Piton de la Fournaise, en av verdens mest aktive vulkaner.

dag

10

Verdens mest aktive vulkan

Måltid F,L,-
Tid 5 timer

Etter en tidlig frokost skal ut vi på en spennende, men lett vandring i et fremmed miljø. Er det sånn det er på månen? Selv om været er best om morgenen, må vi være forberedt på skiftene vær med våte tåkeskyer og lave temperaturer. Piton de la Fournaise er en av verdens mest aktive vulkaner. Men vi skal være veldig «heldige» om vi får oppleve noe utbrudd mens vi er der. I beste fall river det litt i nesa og siver opp litt røyk. Det er uansett en spesiell opplevelse og et landskap du garantert ikke har sett maken til! Vi spiser lunsj før det blir et par timers kjøring ned til havet og Les Salines-les-Bains, som ligger ved stranden. Det er 5 kilometer med hvit sandstrand. Resten av øyas strender har svart sand. Her er det mulighet for å slappe av på stranden, nyte sola eller prøve aktiviteter som surfing og dykking. Dessuten spiser vi og drikker vi godt!

Månelandskap på verdens mest aktive vulkan. Foto: Matti Bernitz

dag

11

Strandliv

Måltid F,-,-

Dagen er din slik du ønsker å ha den, enten vandre rundt i landsbyen, nyte strandlivet eller kanskje shoppe litt?

Vi nyter vakre omgivelser ved havet. Foto: Matti Bernitz

dag

12

Les Salines - Les Bains

Måltid F,-,-

Hjemme er det november. Kanskje er det regn, sludd og holke? På Reunion er det som regel sol og varmt i vannet! Vi nyter en full dag på stranda, før vi etter en avslappende dag gjør oss klar for hjemreise tidlig på kvelden. Nattfly fra Reunion til Paris.

dag

13

Hjemme!

Transport Fly

Ankomst Norge utpå dagen, etter flyplassbytte i Paris.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

I lavlandet er det godt og varmt, ca 25 grader om dagen. I fjellet er det svalere, med temperaturer fra 10 til 17 grader, og i høyden kan nattetemperaturen gå ned mot null. Vi kan få litt regn. 

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker tekniske sokker. Gjerne en ullblanding.

Ullundertøy

1 singlet og 1 tynn ulltrøye holder til denne turen.

Stilongs

1 tynn ullstilongs er godt å ha til toppnatta.

Isolasjonslag

Fleece/Ullgenser/Tynn dunnjakke. Vi trenger noe varmt på toppnatten. I tillegg kan det bli svalt/kjølig på kvelden.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og ha en god hette. Gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.

Turbukse

Lett turbukse.

Shorts

Eventuelt turbukse med avtakbare bein.

T-skjorte/skjorte

Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Lue / Hansker

Tynn lue og tynne vanter/hansker.

Fjellstøvler

Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i fjellet i Norge.

Joggesko

Til reisen, og eventuelt til kveldene.

Teleskopstaver

De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.

Dagstursekk

35-45 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene.  

Lakenpose

På fjellturen er det nok av tepper og pledd til å holde varmen på hyttene hvor vi overnatter, så du klarer deg med en lakenpose av silke.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass.

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflasker /Camelback

Ha med drikkeflasker og/eller camlback om du er vant til å bruke dette. 2-3 liter til sammen

Vanntette pakkposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, og for å holde alt tørt.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, dorull til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Ørepropper

Godt å ha når vi ligger på sovesaler underveis.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å på kveldene. Fint med lette sandaler/crocs.

Badetøy

Til de siste dagene på stranden.

Ekstra skift

Rene klær og sko til byliv.

 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
man 13. nov 2023 lør 25. nov 2023
Anne Kristin Rolstad
Guide: Anne
Ledige plasser
Kr. 37 900,-