Kajakkpadling i Hellas

Bilder & Video
Norsk Guide
Fysisk 3/6   Risiko 2/6 8 dager 9 - 16 deltakere Fra Kr. 24 900,-

Det Joniske hav i Hellas er en drøm for kajakkpadlere - med sitt krystallklare vann, mørke grotter, idylliske fiskerlandsbyer - og ikke minst med sine vakre strender. Bli med oss på dette ukelange padleeventyret!

Høydepunkter

 • De Joniske øyene med sin vakre, og ville natur
 • Oppdagelsesferd i det Joniske hav i havkajakk
 • Øyenes interessante historie og pittoreske landsbyer
 • Teltliv på bortgjemte strender
 • Store grotter og huler
 • Deilig lokal mat og vin
 • Vennlige, gjestfrie mennesker

Vi nordmenn elsker Hellas, og nå har vi endelig kajakkpadling i det vakre øyriket på programmet! Bli med til de frodige, vakre øyene i det Joniske hav, hvor vi starter vårt ukelange padleeventyr fra øya Lefkas. Vi bruker dagene i kajakken til å utforske øygruppen - fra sydøstkysten av Lefkas - og vi lander innom flere små, idylliske øyer på turen vår. På det 7- dager lange kajakkeventyret padler vi til øyene Madouri, Skorpios, Meganisi, Kalamos og Kastos. Noen av øyene er bebodde, andre er ikke det. 

Det Joniske hav er kjent for sitt krystallklare vann og øyer med frodige furu- og oliventrær. Øya Lefkas er den fjerde største i øygruppen, og er omgitt av mindre øyer som vi skal padle til. De har vakker natur, mildt klima og et varmt og gjestfritt folk. Strendene er nydelige, og underveis på turen er vi innom grotter med krystallklart vann og praktfulle stalaktitter, laguner med sjeldne fugler, øyer med høye fjell og skyggefulle kløfter, krystallkilder og sjeldne planter. Sammen med det lokale kjøkkenet og utsøkte tradisjonelle viner, får vi mange unike opplevelser og uforglemmelige minner på turen vår.

Å padle i dette vakre, varierte og ville øyriket, med behagelig klima, deilig mat og små, pittoreske landsbyer er ekstra deilig når høstmørket kommer krypende her hjemme. Gled deg til uforglemmelige kvelder rundt bålet på stranden! Hvitserk er den eneste norske turarrangøren som tilbyr kajakkpadling i dette området, og vi tror du kommer til å digge denne turen! Siden vi flyr hjem fra Athen, blir det mulighet for tur med guide for å lære om den historiske byen. Og et besøk til selveste Akropolis! 

Vi bruker doble, stødige havkajakker på denne turen, og padler mellom fire og syv timer hver dag. Det blir gode lunsjpauser med bading og avslapning underveis. Vi overnatter i trivelige, små private gjestehus og camper på nydelige strender på øyene. Du får best utbytte av turen hvis du har padlet noen lange turer i kajakk fra før.  

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur Oslo - Athen
 • All overnatting
 • Måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Norsk guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Turfakta

Historie

Myten om dikteren Sapfos' selvmord på Lefkada er knyttet til andre myter som har forbundet øya til antikkens kjærlighetsgudinne Afrodite og til Homers helt, Odyssevs, i en av verdens første bøker: Odysseén.

Den tyske arkeologen Wilhelm Dörpfeld, som gjorde utgravninger på ulike steder på Lefkada, fikk sine undersøkelser finansiert ved å foreslå at Homers Ithaka, og Odyssevs' palass var lokalisert vest for byen Nydri på sørkysten av Lefkada. Det har blitt antydet av lokale turistmyndigheter at flere avsnitt i Odysseen peker til Lefkada som en mulig modell for Ithaka. Disse beskriver Ithaka som en øy det var mulig å komme til fots til, noe som var tilfelle for Lefkada da den er knyttet til fastlandet med en smal veifylling. I henhold til historikeren Strabon var kysten av Akarnaia i oldtiden kalt for Leukas. Oldtidens kilder kaller Leukas for «en korintisk koloni», kanskje med deltagelse fra Korfu.
I løpet av Peloponneskrigen hadde Leukas blitt medlem av Det peloponnesiske forbund som ble ledet av Sparta. Forbundet ble opprettet på 500-tallet f.Kr. og varte frem til 366 f.Kr. Under den muslimske okkupasjonen kalte osmanene øya for Ayamavra, en gjengivelse av greske Αγία Μαύρα, øyas navn i middelalderen. 

Kajakkturen vår går til flere små øyer på sørøst-siden av Lefkas, blant annet Skorpios som er en gresk, privateid øy som ligger rett øst for Lefkas. I henhold til folketelling av 2001 besto befolkningen av to personer. Administrativt er den en del av kommunen Meganisi. Den er 1,72 km lang og 1,24 km bred, hvilket tilsvarer et areal på 0,8 km². Øya er hovedsakelig kjent for å være eiet av den avdøde millionæren Aristotelis Onassis. Det var på denne øya Onassis giftet seg med den tidligere førstedamen av USA, Jaqueline Kennedy den 20. oktober 1968. Da han døde gikk øya til datteren Christina, og senere til hennes datter Athina Roussel. Onassis selv, sønnen Alexander og datteren Christina er alle gravlagt på øya.

Øya Kastos skal vi også besøke. Den har ca. 120 innbyggere og den nærmeste øya er Kalamos, mens fastlandet ligger omtrent 5 km nordøst. Øya har bare én bosetning, som også heter Kastos, og ligger på østkysten. Øya ligger parallelt med den større øya Kalamos og et dypt sund går mellom de to. Øya er 7 km lang fra nord til sør, og på det bredeste opp mot 800 meter. Det høyeste punktet på øya er 142 meter.

Vanskelighetsgrad

Det er mulig å være med selv om du har padlet lite fra før. Men det er likevel en fordel om du har padlet noe før turen, og vi anbefaler at du har introkurs eller grunnkurs i kajakk (våttkort). Du må være forberedt på å padle hver dag, men vi tar pauser underveis for å bade og stekke på beina. Dagsetappene er på mellom 10 og 25 kilometer (5-14 NM). Vi padler i doble havkajakker som er stødige og lette å padle. Vi har med følgebåt på turen, som frakter bagasjen vår fra sted til sted.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

Det er en fordel å ha vært i vannet med kano eller kajakk før turen, men det er ikke en nødvendighet. Viktigere er det du at du er turvant og i normalt god fysisk form. 

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Vi bruker sjarmerende overnattingssteder av enkel, men god standard. Det vil si rom i små, familiedrevne gjestehus med delt eller eget bad. Noen av gjestehusene har flersengsrom, andre netter blir det overnatting i dobbeltrom. En av nettene overnatter vi i telt på stranden.

Klima

Hellas har et typisk temperert middelhavsklima med varm, solrik sommer. I september/okotber varmer solen fortsatt godt, og vannet har behagelig temperatur. Noe vind innimellom må vi nok regne med, og vanligvis er oktober flott for padleturer. Temperaturene vil antagelig ligge mellom 22-25 grader på dagtid, og rundt 14-17 grader på natten.

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Lokalvalutaen er Euro. Minibanker er tilgjengelige på flyplassen og i byene. 

Tid og tidssoner

Hellas ligger på samme tidssone som Norge.

Pass og visum

Du trenger ikke annet enn et gyldig norsk pass. Dette må være gyldig i minst tre måneder etter utreise. 

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniserer til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo - Athen (inkl. flyskatter/avgifter)
 • Norsk erfaren turleder
 • Engelsktalende lokal kajakkguide
 • All innlandstransport ifølge programmet
 • Alle overnattinger
 • Måltider spesifisert i dag til dag program
 • Alt av fellesutstyr, telt, liggeunderlag
 • Gode havkajakker
 • Redningsvester, tørrbag, dykkemaske og snorkel
 • Følgebåt

Pris inkluderer ikke

 • Utgifter av personlig art
 • Drikke til måltidene
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips til lokale guider og hjelpere
 • Enkeltrom der det er mulig. Pristillegg kr 3150,-
 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge: Be om tilbud

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Avreise fra Norge

Overnatting Hotell
Måltid -,-,M
Transport Buss
Tid 2 timer

Vi flyr fra Oslo på ettermiddagen og blir møtt av våre greske venner på flyplassen i Athen når vi lander på kvelden. Vi kjører til byen Rio (ca. 2 timer) og sjekker inn på vårt hyggelige leilighetshotell for natten. Vi ankommer såpass sent at vi ikke rekker middag på hotellet, så vi får sandwicher i bussen eller stopper underveis for å kjøpe noe middag. 

dag

2

Transport til Lefkas og første dag i kajakken

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Transport Buss
Tid 2,5 timer
Avstand 10 NM

Vi står opp tidlig på morgenen og blir kjørt til øya Lefkas. Her møter vi våre lokale kajakkguider og har en gjennomgang av utstyret, sikkerhetsrutiner og dagens padleetappe. Vi starter padleeventyret vårt fra havnen i Nydri, og padler til den lille, privateide øya Madouri. Her på Madouri bodde en av de største greske dikterne, Aristotelis Valaoritis. Huset hans er nå et museum, og det er det eneste huset på øya! En annen Aristoteles venter på oss. Denne gang på den private øya Skorpios, som tilhører den berømte greske skipsrederen og forretningsmannen Aristoteles Onassis. Vi fortsetter å padle et par nautiske mil til, og kommer frem til Meganisi på den nordøstre siden. Her er det en vakker kyst med fjordlignende formasjoner, nydelige strender og pittoreske små landsbyer. Vi padler til stranden Fanari og her stopper vi for lunsj og bading. Etter en god pause padler vi noen kilometer til og kommer frem til den idylliske stranden Elia. Her overnatter vi i et tradisjonelt gjestehus. Etter å ha tatt opp kajakken og fått oss en dusj, spiser vi middag på en lokal taverna og går en fin tur og strekker på bena gjennom idylliske Spartochori.


Hvite kalksteinsklipper i skjønn forening med krystallklart vann. Foto: Apostolos Mantzouranis

dag

3

Vi padler til Kalamos

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Avstand 10 - 11 NM

Vi tar et forfriskende morgenbad på Elia i det krystallklare vannet før frokost. Etter frokost og en god kopp kaffe, fortsetter vi på kajakkturen vår. Målet vårt i dag er den grønne øya Kalamos, og de neste 4 NM skal vi krysse over til øya. Her er det vanlig å møte delfiner, så vi håper å være heldige idag! Når vi kommer frem til den frodige øya ser vi at trærne vokser helt ned i vannkanten. Med turkisgrønt vann omgitt av imponerende sypresser, er det vanskelig å motstå et bad og deilig lunsjpause. Etter å ha spist og hvilt oss her på stranden Episkopi, padler vi videre til landsbyen Kalamos med sin lille, pittoreske fiskehavn. Vi spiser middag og setter opp campen vår for natten.

En av strendene vi camper på. Foto: Apostolos Mantzouranis

dag

4

Sjarmøretappe fra Kalamos til Kastos

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,-
Avstand 5 - 6 NM

Vi spiser en enkel frokost på stranden, og når vi har pakket kajakken padler vi mot øya Kastos. Dette er en enkel dag med en kortere etappe enn de to forrige dagene. Men vi skal besøke mange vakre strender hvor vi ikke bare har muligheten til å svømme, men også snorkle i det krystallklare vannet. Her er det nemlig utrolig vakkert også under vannoverflaten! Vi tester fiskeferdighetene våre, og hvis vi er heldige, tilbereder vi dagens fangst til middag! Vi spiser lunsj, nyter kajakklivet og slapper av i solen. Når vi er klare igjen, fortsetter vi til den lille og omtrent bilfrie landsbyen Kastos for middag og en liten kveldstur til fots i den vakre solnedgangen. Her overnatter vi i et trivelig gjestehus de neste to nettene. 

Deilige lunsjpauser på kritthvite strender underveis. Foto: Camilla Melbye

dag

5

Kastos og kajakkurs

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,-

Vi har hatt flere padledager på rad nå, og denne dagen blir en "hviledag" fra padlingen, men vi skal ikke ligge på latsiden allikevel. I dag blir det kajakkurs med de lokale guidene for de som ønsker å være med på dette. Lærerikt og morsomt! På ettermiddagen kan de som ønsker bli med på en liten padletur, gå en tur på øya eller hva med å besøke øyas museum for arter fra havet? Vi spiser middag sammen eller på egen hånd på en sjarmerende lokal restaurant. 

Vi padler i vakre omgivelser. Foto: Apostolos Mantzouranis

dag

6

Kalksteinsklipper og historiske huler

Overnatting Telt
Måltid F,L,-
Avstand 14 NM

Vi starter dagen med et tidlig morgenbad og har turens lengste padledag foran oss! Idag skal vi padle langs imponerende, kritthvite kalkstensklipper, i et landskap som tar pusten fra oss med alle sine farger og kontraster. Kajakken glir forbi grotter og vulkanske klippeformasjoner. Øya Meganisi og spesielt “Papanikolisgrotten” er ansett som det hemmelige gjemmestedet til den greske ubåten Papanikolis under andre verdenskrig. Størrelsen på grotten er forbløffende, og er faktisk den nest største i Hellas. Man antar at Papanikolis-ubåten ville gjemme seg i denne digre grotten etter sin "Blitzkrig" med den italienske armadaen. Det er en kalksteinshule, og er for tiden delvis oversvømt av havet. Denne grotten var også brukt av skipene som ville ankre opp under dårlig vær. Etter denne "historietimen" padler vi til flere grotter (Giovanni), og fortsetter til havnen Rouda hvor vi sjekker inn i et hyggelig gjestehus for natten. Vi finner en hyggelig taverna å spise middag på ikveld. 

Trærne vokser vannrett ut av fjellet! Foto: Apostolos Mantzouranis

dag

7

Blå hule og snorkling

Overnatting Gjestehus
Måltid F,L,M
Avstand 8 NM

Vi starter dagen med en god frokost før vi gjør kajakkene klare for siste dag med padling. Første stopp idag er den hittil mest spektakulære hulen: "Den blå hulen" hvor vi skal snorkle og oppleve livet under vann. Etter en forfriskende opplevelse i vannet padler vi videre langs kysten av Lefkada, hvor landskapet stadig skifter fra klipper til tett skog. Vi spiser en hyggelig pikniklunsj på den flotte stranden Desimi og nyter solstrålene før vi padler tilbake mot Nydri.

Vi når vår siste destinasjon Nydri, og her vi sjekker inn på gjestehuset vårt og tar en velfortjent dusj før vi møtes til en felles hyggelig avskjedsmiddag.

Spennende å padle inn i grottene. Foto: Elisabeth Kjeldahl Nilsson

dag

8

Til fastlandet og hjemreise

Måltid F,-,-
Transport Buss
Tid 5 timer

Tiden er kommet for å si farvel og takk for nå til våre greske venner. Frokost og transport til Athen (5 timer) før vi flyr hjem til Norge på ettermiddagen. I Athen får vi en tur med guide for å lære litt om denne historiske byen. Vi besøker selvsagt Akropolis og spiser en god lunsj før vi reiser til flyplassen. Vi lander i Oslo på kvelden etter et fantastisk kajakkeventyr i Hellas!

Sjarmerende småbyen Nydri vor vi starter og avslutter turen. Foto: Apostolos Mantzouranis

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Undertøy

Unngå bomull, velg noe som tørker lett.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull eller teknisk materiale. Unngå bomull.

1 sett ull-/superundertøy

Bruk det du synes er best, ull eller syntetisk. 

T-skjorter

Velg noe som tørker lett.

Shorts /tights

Det du foretrekker å padle i. Tørr shorts til å bruke i land.

Langbukse

I tilfelle kjølige kvelder.

Langermet skjorte /lett trøye

Vi anbefaler skjorte /langermet trøye i materiale som tørker lett. Er også god beskyttelse mot solen.

Fleecejakke/tykk genser

Hvis det er kjølig på kvelden.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende lett regnjakke. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/ bredbremmet solhatt som sitter godt

Til beskyttelse mot solen. Den kan være nådeløs.

Padle-/eller sykkelhansker

For å unngå blemmer på hendene.

Joggesko

Til å bruke på land og på tur.

Badetøy

Vannet er krystallklart og fristende!

Håndkle

 

Pakkposer

Vanntette, små, medium og store. Alle får låne stor pakksekk til å bruke på turen.  

Liten, vanntett pakkpose

For kamera, telefon og verdisaker mens du padler.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass og snor så de kan henge rundt halsen. 

Sovepose, lett

Til overnattingene i telt. For de fleste holder det med en sommersovepose med komforttemperatur på 15 grader. 

Liggeunderlag

Til teltnettene på stranden vil dere få utdelt liggeunderlag. Disse er ikke så tykke, så hvis du foretrekker litt mer komfort vil vi anbefale å ha med et lett oppblåsbart liggeunderlag hjemmefra. 

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflaske 

Ha med drikkeflaske så du får plass til ca. 1 liter. 

Lette sko eller sandaler

Som tåler å bli våte.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, våtservietter, såpe, antibac.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Vannfast. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.
Ørepropper
Paracet og Ibux
Myggmiddel
Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier, lader

Til kamera, hodelykt, telefon etc.

Tursnacks

Nøtter, sjokolade, snacks etc.

Sitteunderlag

Hvis du ønsker i kajakken for bedre sittekomfort.

Ørepropper

Det kan være lytt på noen av overnattingsstedene.

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
lør 8. okt 2022 lør 15. okt 2022
Få ledige plasser
Kr. 24 900,-

Samarbeidspartnere