Kajakkpadling i Kroatia

Bilder & Video
Norsk Guide Favoritt
Fysisk 3/6   Risiko 2/6 8 dager 10-16 deltakere Fra Kr. 20 900,-

Det er ikke uten grunn at Kroatias skjærgård er et paradis for padlere. Den består av et tusentalls øyer og har varme kalksteinsklipper, urørte bukter, spennende grotter, krystallklart turkist vann, pittoreske landsbyer og vinranker som vokser helt ned i vannkanten. Bli med på vårt ukelange padleeventyr!

Høydepunkter

 • Øyene i Dalmatia med sin storslåtte natur
 • Oppdagelsesferd i den vakre skjærgården i havkajakk
 • Øyenes interessante historie og pittoreske landsbyer
 • Deilig lokal mat og vin
 • Vennlige mennesker

Denne turen gleder vi oss til å ta deg med på. Hvis du er interessert i å padle flotte turer i kajakk, vakker, variert og urørt natur, behagelig klima, deilig mat og hyggelige mennesker, er dette turen du skal være med på når høstmørket kommer krypende her hjemme. Vi er den eneste norske arrangøren som tilbyr denne kajakkturen, og garanterer at du kommer til å bli begeistret for Kroatia!

Kroatia har en lang kyst og er kjent for sine vakre øyer, sine pittoreske landsbyer, sin deilige sjømat og sitt nesten utrolige krystallklare vann. Det finnes flere måter å oppleve den vakre skjærgården på, og den beste er etter vår mening med kajakk. I løpet av en uke padler vi i havkajakk fra øy til øy i den Dalmatiske skjærgården i Adriaterhavet. Langs dramatiske klipper, smale kløfter, bortgjemte viker, frodige øyer og fjell som stuper ned i havet. Vi får oppleve idylliske strender, gamlebyer med historie tilbake til middelalderen, vinranker, olivenlunder, og kanskje slår en nysgjerrig delfinflokk følge med oss underveis.

Turen starter i verdensarvbyen Trogir ved Split og herfra padler vi fra øy til øy i den kroatiske skjærgården. Vi overnatter på øyene Veliki Drvenik, Solta og Brac i trivelige, små landsbyer før vi avslutter på den kjente og solrike øya Hvar. Her sover vi i landsbyen Vrboska og i pulserende Hvar by hvor det er et yrende båtliv og det kryr av små, koselige cafeer. Her får vi også en av rosinene i pølsen på turen; padleutflukt til de vakre Pakleni-øyene.

Denne turen kan du kombinere med Sykkel fra øy til øy i Kroatia .

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • Fly t/r Oslo
 • All overnatting
 • Måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Norsk turleder
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Turfakta

Historie

Kroatia har en lang, vakker kyst og grenser mot Adriaterhavet, Slovenia, Ungarn samt Serbia, Bosnia-Hercegovina og Montenegro. Byen Zagreb er hovedstaden og det økonomiske senteret. Landet er en tidligere jugoslavisk republikk og består av 21 fylker. Landskapet domineres av en lavslette i øst (Slavonia) og fjellandskap langs havet i vest (Dalmatia). Den lange kysten har siden år 2000 hatt et kraftig oppsving i turisme, som er landets nye hovednæring.
Kroatene vandret inn østfra på 500-tallet og dannet en selvstendig kroatisk stat i høymiddelalderen, fra 910 til 1091. Deretter var området i 827 år en del av Ungarn eller Østerrike, med korte unntak da tyrkerne la under seg Nord-Balkan på 1500-tallet. Under andre verdenskrig oppstod en kroatisk stat som samarbeidet med det nasjonalsosialistiske Tyskland og dominerte det okkuperte jugoslaviske territoriet.
Kroatia var sammen med Slovenia den rikeste og mest industrialiserte delen av Jugoslavia, og i 1991 rev de seg løs fra unionen. Det endte med en blodig krig mot det serbisk-dominerte Jugoslavia, som startet med jugoslavisk angrep på Vukovar helt i øst og Knin i vest. Kroatias ledende politiker siden 1960-tallet har vært Frano Tudjman, som ble landets første president. Kroatia er medlem av NATO og ble medlem av EU 1. juli 2013. Omtrent 90 % av befolkningen er kroater og stort sett katolikker, resten er slovenere, serbere, ungarere og andre minoriteter.

Vanskelighetsgrad

Det er en fordel å ha erfaring med kajakkpadling for å bli med på denne turen, og vi anbefaler at du er kjent med kajakken og har padlet noen lange turer tidigere. Du må være forberedt på å padle hver dag, noen av dagene er vi i kajakken hele dagen. Dagsetappene er på mellom 10 og 20 kilometer. Vi padler i doble havkajakker som er stødige og lette å padle.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

Det er en fordel å ha padlet kajakk tidligere, og du bør ha vært på etpar langturer før denne turen i Kroatias skjærgård. Du får en fantastisk tur hvis du er turvant og i normalt god fysisk form. Og at du ser frem til å padle hver dag..

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Vi bruker sjarmerende overnattingssteder av enkel, men god standard. Det vil si rom i små, familiedrevne gjestehus med delt eller eget bad. Noen av gjestehusene har flersengsrom, andre netter blir det overnatting i dobbeltrom.

Klima

Kroatia har et typisk temperert middelhavsklima med varm, solrik sommer. I september varmer solen fortsatt godt, og vannet har behagelig temperatur. Vind på ettermiddagen må vi nok regne med, og vanligvis er september perfekt for padleturer. Temperaturene vil antagelig ligge mellom 22 og 27 grader på dagtid, på natten kan det synke ned mot 15-18 grader.
Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

 Lokalvalutaen er Kroatiske kuna. Minibanker er tilgjengelige på flyplassen og i byene.

Tid og tidssoner

 Kroatia ligger på samme tidssone som Norge.

Pass og visum

Du trenger ikke annet enn et gyldig norsk pass. Dette må være gyldig i minst tre måneder etter utreise.

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniserer til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo - Split (inkl. flyskatter/avgifter)
 • Norsk erfaren turleder
 • Engelsktalende lokal kajakkguide
 • All innlandstransport ifølge programmet
 • Alle overnattinger
 • De fleste måltider
 • Alt av fellesutstyr
 • Gode havkajakker
 • Redningsvester, tørrbag

Pris inkluderer ikke

 • Utgifter av personlig art
 • Drikke til måltidene
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips til lokale guider og hjelpere
 • Enkeltrom der det er mulig. Pristillegg kr 2.100,-
 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge: Be om tilbud

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Avreise og første dag i kajakken

Overnatting Gjestehus
Måltid -/-/M
Avstand 7 NM

Vi flyr fra Oslo på morgenen og blir møtt av våre Kroatiske venner på flyplassen i Split.
Vi starter i UNESCO-byen Trogir, hvor den den gamle bydelen er på verdensarvlisten, og er en skattekiste for de som elsker kunst og historie. Vi nyter omgivelsene med en matbit og briefing før kajakkeventyret vårt starter. Vi gjør innkjøp av nødvendige forsyninger for de neste dagene, så pakker vi havkajakkene, klare for å utforske Adriaterhavets kyst.


Vi starter rolig gjennom Trogir-kanalen mot den lille øya Veliki Drvenik. Veli Drvenik ligger omtrent 7 nautiske mil fra Trogir og er bare 12 km2 stor. Øya har uberørt, kupert natur og er omgitt av krystallklart hav og vakre strender. Den vakreste stranden er Krknjasi, som ligger på sørøstkysten av øya. Krknjasi-lagunen er vårt endelige mål i dag, og vi overnatter i private hus. Vertskapet vårt serverer middag som smaker fortreffelig etter vår første dag i kajakken.
Padledistanse: ca. 7 NM.

Vi starter turen fra middelalderbyen Trogir

dag

2

Fra Krknjasi til øya Solta

Overnatting Gjestehus
Måltid F/-/M
Avstand 8-10 NM

Etter frokost pakker vi sammen og padler fra Krknjasi til øya Solta. Vårt første stopp er en liten landsby på den vestlige delen, Maslinica. Her tar vi en god kopp kaffe i solen og kjøper med snacks/ forsyninger fra byens lille dagligvarebutikk. Maslinica består av syv små øyer og dette er en av de vakreste stedene ved Adriaterhavskysten. Det er bare 200 fastboende i den lille landsbyen, og de tar oss godt imot. Vi fortsetter å utforske området fra kajakken, og stopper underveis for å bade i de fine lagunene. Vårt endelige mål for kvelden er liten bukt mot sør som heter Tatinja. Dette må være den fredeligste plett på jord! Vi overnatter i et privat hus som ligger helt for seg selv – omgitt av vakker natur og krystallklart vann. Her er det duket for usjenert kveldsbad før middag. Er vi heldige disker verten vår opp med sprellfersk, selvfanget fisk - eller andre herlige, lokale retter. Mette og trette ser frem til en god natts søvn.
Padledistanse: ca. 8-10 NM.

Vannet er krystallklart og vi er innom øde bukter. Foto: Marit Vidnes

dag

3

Kryssing fra Solta til øya Brac

Overnatting Gjestehus
Måltid F/L/M
Avstand 9-10 NM

Vi forlater fredelige Tatinja etter en tidlig frokost. Dagens første padleøkt går langs klipper og bukter på sørsiden av Solta. Øya har 1500 fastboende, og et tyvetalls bukter med vakker natur. Solta er et sted hvor du kan finne fred og ro uansett hvor du vandrer. Når vi kommer til det østlige punktet på øya, krysser vi over til øya Brač. Sundet der vi krysser er ca. 800 m bredt og kalles ”Porten til Split", siden det er den viktigste passasjen for all båttrafikken mellom Split og øyene. Etter å ha krysset over til Brač holder vi oss på sørkysten. Vår endelige destinasjon er en liten bukt, Osibova / Lucice. Her blir vi hentet og kjørt til den idylliske landsbyen Milna hvor vi skal tilbringe natten i et familiedrevet gjestehus. Middagen spiser vi på en sjarmerende, lokal restaurant.
Distanse: ca. 9-10 NM.

Vi padler langs solvarme kalkstenklipper

dag

4

Utforsking av Bracs sørkyst

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M
Avstand 11 NM

I dag er det en stor dag. Vi skal ha vår lengste padledistanse. Tidlig frokost og vi starter padlingen like etter soloppgang. Øya Brac er den største øya i det sentrale Dalmatia, og den tredje største av øyene i Adriaterhavet. Det høyeste fjellet på øya, Vidova Gora (778 moh), er også den høyeste av toppene på de kroatiske øyene. Brac er mest kjent for den fantastiske stranden Zlatni Rat, som er på listen over de ti vakreste strendene i verden. Den er dekket med fin sand, og har en trekantet form med en fremtredende tunge i sjøen. Retningen på tungen er avhengig av retningen på havstrømmene. Vi tilbringer natten i landsbyen Bol som ligger på den sørlige delen av øya, og er Bracs eldste kystby. Bol har et stort utvalg av spisesteder og cafeer, og en hyggelig marina med lokale fiskebåter. Vi overnatter i et sjarmerende, lite hotell og spiser middag i en lokal restaurant. Nå er det bare å fråtse i fersk sjømat!
Distanse ca. 11 NM.

En av verdens vakreste strender, Zlatni Rat på øya Brac

dag

5

Fra Brac til den vakre øya Hvar

Overnatting Hotell
Måltid F/-/M
Avstand 9 NM

Etter en god frokost er vi på plass i kajakkene igjen og skal krysse kanalen mellom øyene Brac og Hvar. Enda en spennende dag ligger foran oss! Kanalen er omtrent 3,5 NM bred. Vi stopper på øya Scedro for å bade og slappe av i skyggen fra pinjetrærne. Vi padler til den pittoreske landsbyen Vrboska. Dette er den minste av landsbyene på den solrike øya Hvar. Vrboska er spesiell på grunn av sin beliggenhet innerst i dypet av bukten og husene i landsbyen som er vevd sammen med smale, svingete veier. Vår endelige destinasjon er landsbyen Jelsa som ligger midt på nordkysten av øya Hvar, ca. 28 km fra selve Hvar by. Det meste av bebyggelsen ligger ved sjøen, mens innlandet består av tett pinjeskog på skrånende åsrygger. Ved første øyekast ser Jelsa ut til å være en relativt ny by i arkitektonisk forstand. Men etter hvert oppdager man at det er en gammel by med en historie som går tilbake til antikken. Landsbyen er en labyrint av små, trange gater. En gang var byen for sjøfolk og druedyrking, i dag kommer byens hovedinntekt fra turisme. Vi spiser middag på en av byens sjarmerende restauranter og overnatter på hotell i Vrboska.
Distanse ca. 9 NM.

Landsbyen Vrboska blir kalt Kroatias Venezia. Foto: Marianne Østensen

dag

6

Hvar by og Pakleni-øyene

Overnatting Gjestehus
Måltid F/L/-
Avstand 5-10 NM

Vi nyter en god frokost og blir kjørt fra Vrboska til Hvar by hvor vi fortsetter vårt padleeventyr. Dette er vår siste dag i kajakken, og det blir en enkel og grei padletur til Pakleni-øyene som består av flere små øyer. Opprinnelsen til navnet går tilbake til gamle dager da øyene var den viktigste kilden til harpiks for lokale skipsbyggere. I dag, akkurat som da, er øyene dekket med tykk pinjeskog som gir sval skygge på de varmeste sommerdagene. Ruten går gjennom trange sund og langs øyene finner vi små rullesteinstrender. Her svømmer vi, snorkler og slapper av. Lunsjen spiser vi på en restaurant på stranden og etterpå padler vi tilbake til Hvar by. Ettermiddagen er fri til å utforske denne flotte, lille byen som var bebodd for mer enn to tusen år siden. Her finnes blant annet et av Europas eldste teater, en flott katedral og muligens det lengste torget i Dalmatia. Rusle rundt i sentrum i smugene og de trange gatene som gjemmer små butikker og cafeer. Eller slapp av med en kopp kaffe i skyggen av de gamle steinhusene fra århundrer tilbake. Hvar by har mange spennende restauranter og kule barer, synd vi ikke kan prøve alle! Vi overnatter i et trivelig gjestehus i byen.
Distanse: 5-10 NM.

Glad gjeng med kajakkpadlere ved Pakleni-øyene. Foto: Marit Vidnes

dag

7

Oppdagelsesferd på øya Hvar

Overnatting Gjestehus
Måltid F/-/M

Vi nyter en sen frokost og finner frem turskoene. I dag skal vi la kajakken hvile, og vi drar på oppdagelsesferd innenlands på denne flotte øya. Vi tar oss opp på den høyeste toppen med jeep og har fantastisk utsikt over skjærgården hvor vi har vært på tur med kajakk i løpet av uken. Øya Hvar er den nest største kroatiske øya i Adriaterhavet, og den lengste. I 1997 ble den valgt av "Traveller Magazine " som en av de ti vakreste øyene i verden. Øya har vært på ulike "må se"-lister siden da. I gjennomsnitt kan man nyte 2.715 soltimer i året, som gjør Hvar til den mest solfylte øya på Adriaterhavskysten. Vi avslutter kajakkeventyret med en stemningsfull avskjedsmiddag på en sjarmerende taverna i en landsby utenfor Hvar by. Vi overnatter på samme gjestehus som i går.

Det krystallklare vannet frister til utallige dukkerter!

dag

8

Ferge til fastlandet og hjemreise

Måltid F/-/-

Tiden er kommet for å si farvel og takk for nå til våre Kroatiske venner. Vi tar en tidlig morgenferge fra Hvar til Split hvor vi blir kjørt til flyplassen for å reise tilbake til Norge, og lander i Oslo på ettermiddagen.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel vanntett jakke/bukse.

Undertøy Unngå bomull, velg noe som tørker lett.
Sokker Vi anbefaler at du bruker sokker i ull eller teknisk materiale. Unngå bomull.
1 sett ull-/superundertøy Bruk det du synes er best, ull eller syntetisk. 
T-skjorter Velg noe som tørker lett.
Shorts /tights Det du foretrekker å padle i. Tørr shorts til å bruke i land.
Langbukse I tilfelle kjølige kvelder.
Langermet skjorte /lett trøye Vi anbefaler skjorte /langermet trøye i materiale som tørker lett. Er også god beskyttelse mot solen.
Fleecejakke/tykk genser Hvis det er kjølig på kvelden.
Skalljakke Gore-Tex eller tilsvarende lett regnjakke. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.
Skallbukse Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.
Hals/buff Kan brukes som hals og på hodet.
Caps/ bredbremmet solhatt som sitter godt Til beskyttelse mot solen. Den kan være nådeløs.
Padle-/eller sykkelhansker For å unngå blemmer på hendene.
Joggesko Til å bruke på land og på tur.
Badetøy Vannet er krystallklart og fristende!
Håndkle  
Pakkposer Vanntette, små, medium og store. Alle får låne en stor pakksekk til å bruke på turen.  
Liten, vanntett pakkpose For kamera, telefon og verdisaker mens du padler.
Solbriller Gode, og solide solbriller med mørkt glass og snor så de kan henge rundt halsen. 
Hodelykt Husk nye batterier.
Drikkeflaske  Ha med drikkeflaske så du får plass til ca. 1 liter. 
Sandaler, padlesko eller badesko Som tåler å bli våte. Og gode å ha når vi går i land. 
Toalettsaker Tannbørste, tannkrem, våtservietter, såpe, antibac.
Solkrem Høy faktor, 25-50. Vannfast. Husk stift til lepper og nese.
Personlige medisiner Plaster – Compeed, sportstape ol.
Ørepropper
Paracet og Ibux
Myggmiddel
Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.
Reisedokumenter Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.
Hodetelefoner Musikk eller lydbok på øret kan være fint.
Kamera Husk nok plass på minnebrikken.
Batterier, lader Til kamera, hodelykt, telefon etc.
Skrivesaker, bok En god bok når du skal slappe av på tur, skrivesaker til å skrive dagbok fra turen.
Tursnacks Nøtter, sjokolade, snacks etc.
Sitteunderlag Hvis du ønsker i kajakken for bedre sittekomfort.
Ørepropper Det kan være lytt på noen av overnattingsstedene.

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis

Samarbeidspartnere