Kajakkpadling på Øst-Grønland

Bilder & Video
Norsk Guide
Padling 12 dager 9 deltakere

Østkysten av Grønland er et eventyr av dype fjorder, dramatiske fjell, voldsomme breer som kalver, glitrende isfjell og kanskje sel og hval. Det er enkelt, det er spennende, det er unikt. Det blir også overnatting på en fjellhytte 775 moh og to netter i Reykjavik. Grønland er en drømmedestinasjon for padling!

Høydepunkter

 • 2 netter i spennende Reykjavik
 • Mulighet for å bade i Blue Lagoon
 • Padling på Grønland er et eventyr i seg selv
 • Høye fjell på alle kanter og mektige breer
 • Eksotiske fangstlandsbyer
 • Spektakulær fjellhytte

Historisk var kajakk det eneste fremkomstmiddelet på Østkysten av Grønland. Inuittene har sluttet å padle, men nå er det vår tur. 
Vi flyr til Island og får en kveld i Reykjavik. Neste dag flyr vi over drivisbeltet til Kulusuk på Østkysten. Etter litt pakking drar vi nordover med båt til startstedet som alternerer mellom jakt- og fiskelandsbyene Sermiliqaaq og Kuumiut. Her får dere utdelt alt dere trenger av padleutstyr og en stødig dobbelkajakk. Disse kajakkene blir vårt transportmiddel de neste dagene. 

I løpet av 6 dager skal vi padle innover de spektakulære fjordene blant kalvende isbreer, smale fjorder og enorme tinderekker som steiler flere tusen meter opp fra havet. Ofte startes padledagene med tåke eller lavt skydekke, men når været letter mister du nesten pusten fordi naturinntrykkene er som sjokk for sansene. Vannet er grønt fra breene, det er isfjell, breer og svarte berg som stuper ned. Langs land er det hvite sandstrender og du får ikke øye på en eneste busk eller et tre. Isfjellene rundt deg har alle slags former og fasonger, ingen er like. De kan bli 40 - 50 meter høye, og de fleste får en uimotståelig lyst til å padle helt inntil. Da spiller du russisk isrulett. Med jevne mellomrom velter isfjellene rundt, og en som er for nær er ferdig. Enten ved å bli truffet direkte eller ved å bli trukket flere hundre meter ned i dypet av dragsuget. Små isfjell er farlige, og det er ikke en myte at nitti prosent av isfjellet er under havoverflaten. Vi padler på god avstand fra isfjellene og foreviger intrykkene via kameralinsen.  

Dagsetappene er ikke så lange i distanse, men de er fulle av mektige inntrykk og vi tilbringer hele dagen i kajakkene. Lunsjen spises ved en sandstrand eller ved en fargerik fangsthytte, og en naturlig overnattingsplass ligger med utsikt til flere titalls breer. Underveis stopper vi bla ved den amerikanske flybasen Ikateq, hvor den forlatte basen står som en enorm kontrast til Guds skaperverk. Fra dette området padler vi gjennom Tuno-sundet til neste fjordarm. Det er bare ved absolutt høyeste tidevann det er mulig å komme igjennom, og da har du kort tid på deg før kajakkene igjen står på steinene. Tidevannet skaper strøm og vi padler i en liten elv en kort stund. Spennende.

Selv om padlingen tar slutt på dag 7 er ikke turen over. Vi skifter til fjellsko, pakker dagstursekken og gjør oss klare for nok et høydepunkt - fjellturen til Tasiilaq fjellhytte. Dagen starter med båttransport inn Angmassaliq-fjorden og vi begynner fotturen på havnivå. Overnatting blir på fjellhytta som ligger ytterst på pynten 775 moh. Fotturen setter virkelig prikken over i'en på dette Grønlandseventyret.

Turen avsluttes i Øst-Grønlands "hovedstad" Tasiilaq, en av Grønlands vakreste byer. Neste dag tar vi båten tilbake til Kulusuk, og flyr tilbake til Island for en siste natt i Reykjavik.

Som sagt er ikke selve padlingen verre enn at du er hjertelig velkommen med selv om du ikke har mye padleerfaring, men det anbefales å ta et nybegynnerkurs som en introduksjon til denne turen.

Fysisk Nivå og Risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur Oslo - Kulusuk
 • All overnatting
 • Måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Norsk guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Turfakta

Historie

I 400 år levde og virket en norrøn befolkning på Grønland. De hadde til og med et eget bispesete. Men så skjedde det noe. Et eller annet gikk forferdelig galt, men hva? 1408, ble det holdt et bryllup i Hvalsey kirke. Fordi ektefolkene var islendinger som giftet seg på Grønland, ble bryllupet kjent på Island. Beretningen om bryllupet ble det siste Europa fikk høre fra det norrøne samfunnet på Grønland. Deretter fulgte 300 år med stillhet. Hvalfangere som besøkte farvannet rundt Grønland på 1600-1700-tallet fortalte bare om eskimoer i kajakker - den inuittiske befolkningen som i dag dominerer både Grønland og det nordlige Canada. Det er mange ruiner på Grønland, og de norrøne ruinene på Grønland er ikke de eneste. Grønlands historie består av bølger av innvandrere som har kommet utenfra, bodd i landet en stund, og så bukket under. Inuittene, som er forfedrene til dagens grønlendere, var de siste i rekken. De kom over fra Canada på 12- og 1300-tallet, mens det fremdeles bodde norrøne folk på Syd-Grønland. Vi vet at de møtte hverandre - inuittene skar ut små figurer i tre hvor man tydelig kan identifisere den europeiske klesdrakten. Nansen sin tur over isen i 1888 kjenner du som nordmann til, men mye har også skjedd siden den gang.

Vanskelighetsgrad

Padlingen er ikke verre enn at du kan være med selv om du har padlet lite fra før. Det er likevel en fordel om du har padlet noe før turen, og vi anbefaler sterkt at du har introkurs eller nybegynnerkurs i kajakk (våttkort). Den lengste dagen er på ca. 6 timer. I enkle eller doble kajakker er ikke det alt for slitsomt. Det som kan sinke oss, er om det er mye is i fjordene. Havkajakkene er stødige og lette å padle. I rolig vann holder vi fort 4 kilometer i timen, og forflytter oss fort 20 - 25 kilometer per dag.

Turen til fjellhytta der vi bor en natt etter padlingen er en dagstur med omtrent 800 høydemeter med stigning. Mot slutten skal vi opp en bratt skråning i litt sleipt terreng, men ingen teknisk utfordring du ikke vil klare. På toppen av denne skråningen venter et kort parti med fjell hvor vi bruker et fast tau som hjelpemiddel. Belønningen venter deretter rett rundt hjørnet.

På denne turen er vi langt utenfor allfarvei. Vi skal slå opp/ta ned camp hver dag, og vi skal tilbrede alle måltidene i campen. Du som deltaker må bidra i dette arbeidet. Det kan være isbjørn i området når vi er der. Vi må derfor regne med å sitte isbjørnvakt om natten. Guiden setter opp vaktlister slik at fordelingen blir jevn. Å sitte isbjørnvakt er en flott opplevelse. Lyset og fargene på himmelen skifter hele tiden, og man får roen over seg til å nyte den mektige naturen.
Hvitserk sin guide møter gruppa på Grønland. På grunn av tidsforskjell mellom Norge/Island/Grønland og flyrutene, er det nødvendig med overnatting i Reykjavik både til og fra Grønland.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

Det er en fordel å ha vært i vannet med kano eller kajakk før turen, men det er ikke en nødvendighet. Viktigere er det du at du er turvant og i normalt god fysisk form.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

I Reykjavik bor vi på hyggelige gjestehus. På padleturen bor vi i romslige og gode tremannstelt (to personer i hvert telt). Vi tar, hvis været tillater det, en natt på Tasiliaq fjellhytte med enkel standard. De 2 nettene på Grønland bor vi på hotell med enkel standard i Tasiilaq. 

Klima

Kajakksesongen er kort på Øst-Grønland. Det er kun ca. 6 uker det er mulig å padle i fjordene på grunn av is. Turene går siste delen av juli og i august. Dagene kan være gode og varme med temperaturer rundt 15 - 20 grader. På natten er det selvfølgelig kaldere, og med temperaturer ned til ca. 0 grader. Været skifter raskt på Øst-Grønland. Det kan blåse kraftig opp, slik at telt må barduneres skikkelig. Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Lokal valuta på Grønland er Danske kroner og lokal valuta på Island er Islandske kroner. 

Tid og tidssoner

Det er 2 timer tidsforskjell mellom Norge og Island. Når klokken er 12.00 i Norge, er den 10.00 der. Det er ytterligere 2 timers tidsforskjell mellom Island og Grønland. Når klokken er 12.00 i Norge, er den 08.00 på Grønland. 

Pass og visum

Nordmenn trenger ikke visum til Island og Grønland, men ta med pass og en kopi av passet. 

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Norsk erfaren turleder
 • Fly Oslo - Reykjavik t/r inkl. flyskatter/avgifter
 • Fly Reykjavik - Kulusuk t/r inkl. flyskatter/avgifter
 • Båttransport fra Tasiilaq til Kulusuk
 • All innlandstransport ifølge programmet
 • All overnatting (delt dobbeltrom/telt)
 • Alle måltider på Grønland
 • Alt av fellesutstyr

Pris inkluderer ikke

 • Evt. enkeltrom på hotell i Reykjavik (2200,-)
 • Drikkevarer
 • Middager på Island
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Personlig utstyr
 • Uforutsett, nødvendig transport

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Norge - Island

Overnatting Gjestehus/hotell
Måltid -,-,-
Transport Buss
Tid 1 time

Eventyret er i gang. Første stopp er Island, det må vi for flyene korresponderer ikke med flyvningene til Grønland. I Rekjavik tar vi en liten tur i byen, spiser middag, og blir kjent med hverandre før vi overnatter på gjestehus/hotell.

dag

2

Island - Kulusuk på Øst-Grønland

Overnatting Telt
Måltid F,L,M
Transport Fly og Båt

Etter frokost setter vi kursen mot flyplassen i Reykjavik sentrum og flyr over til Kulusuk på Øst-Grønland. Her blir vi møtt av guiden som har reist fra Norge noen dager før gruppen. Herfra bærer det videre med båt i flere timer til startstedet, en strand like i nærheten av fangstlandsbyen Sermiligaaq. Fra båten får vi et godt innblikk over fjorden, og får vårt første møte med isbreer. Vel fremme i leiren setter vi opp teltene og lager middag, og etter middag blir det innføring i sikkerhetsrutiner, padleteknikker og pakking av utstyret i kajakken. Det er en kunst, men med litt teknikk er det utrolig hvor mye utstyr vi får plass til i kajakkene.

Første dagen i camp og vi lager en god middag mens vi blir bedre kjent. Foto: Calle Schönning

dag

3

Til Knud Rasmussen breen

Overnatting Telt
Måltid F,L,M

Nå starter padleeventyret. Etter en deilig natt i soveposen venter en solid turfrokost og riving av leir før vi pakker kajakkene og setter ut. Den første padledagen blir passe lang, men vi har en lang lunsjpause som gir oss nok energi til siste etappe. Totalt tar turen i dag ca. 5 timer, før vi ender opp ved nordens kanskje flotteste leirplass?! Vi setter opp teltene på et område like ved Knud Rasmussens breen; kanskje den vakreste breen av dem alle. Brefronten er enorm. Hovedveggen er 3 km bred, og bakenfor ser du 2.000 meter høye fjelltopper. Selv om vi ligger nesten 2 kilometer foran brefronten virker den utrolig tett på oss. Breen holder stor fart og kalver kontinuerlig med store drønn. Synet, lydene og fargene er av de største naturopplevelsene man kan få her vi sitter med panoramautsikt og nyter en god middag. Den gode følelsen følger oss gjennom hele natten her vi ligger i teltene og hører breen kalve og rumle.

Vi camper ved vakre Knud Rasmussen breen. Foto: Magnus Hendis

dag

4

Til Kaarale breen - nærkontakt med isbreer

Overnatting Telt
Måltid F,L,M

Etter en god natts søvn nyter vi en god frokost før vi rusler en liten tur inn til breefronten. Det er deilig å strekke på beina i dette majestetiske terrenget, og de som vil tar turen opp på moreneryggen. Det er er spektakulært syn og kameraene går varme. Tilbake i leiren spiser vi lunsj før vi pakker kajakkene. Dagens padleetappe går inn i Sermiligaaq-fjorden hvor vi padler nær den mektige Karale breen. Her er det intet mindre enn fem breer som kommer ut i samme fjordbunn, noe som lager et virrvarr av isfjell og issørpe som vi padler igjennom. Karalebreen kommer ned fra et fantastisk fjellområde med alpine, spisse fjelltopper hvor de fleste er ubesteget. Selve breen har trukket seg langt tilbake, og kartet stemmer ikke lenger med virkeligheten. 360 grader rundt oss ser vi store breefronter og hengebreer, og etter 3 - 4 timers padling trekker vi kajakkene opp på en liten sandstrand med en fin gresslette til å slå leir. Fra leirplassen kan vi se så mange som 5 breer gå helt ned til fjorden, og enda flere som henger i fjellsidene rundt oss. Utrolig vakkert. Turen i dag er ca. 9 km, og vi bruker ca. 4 timer.

Kanskje er vi heldige og ser hval? Foto: Calle Schönning

dag

5

Lengre padledag til Ikateq

Overnatting Telt
Måltid F,L,M

For de som ønsker det er dette stedet for morgenbad - før havgregrøt og nykokt kaffe venter til frokost. I dag skal vi padle ca. 20 km, og inkludert rastepauser bruker vi ca. 6 timer på turen. Målet for dagen er en nedlagt amerikansk basestasjon. Den ble anlagt av amerikanerne under 2. verdenskrig for å rekognosere for ubåter og tyske krigsskip. Etter krigen ble den forlatt uten at de ryddet opp først, og det er i dag en kirkegård av gamle oljefat, biler og en lang flystripe. Det er ikke estetisk, men det er historisk, og grønlenderne har gjort det eneste riktige, siden de ikke får amerikanerne til å rydde opp. De har gjort det til et minnesmerke og dermed må det ligge der det ligger. Vi går i land på basen, rusler en runde rundt og setter opp leiren vår. Det hele er en kontrast til resten av turen som er helt uberørt!

Den amerikanske flybasen Ikateq, hvor den forlatte basen står som en enorm kontrast til Guds skaperverk. Foto: Calle Schönning

dag

6

Tidevannspassasje - til Tuno

Overnatting Telt
Måltid F,L,M

Vi tar som vanlig en rolig morgen med god tid til frokost og pakking av leiren, og avgangen avhenger av tidevannet. Det er 3,6 meter tidevanns forskjell, noe som har stor betydning for dagens høydepunkt: Dagens høydepunkt er nemlig å padle igjennom en smal passasje som kun er mulig ved høyvann!  Først skal vi padle i ca. 10 km på "flatt" vann før vi kommer til en liten passasje. Her blir vi liggende og vente på at tidevannet skal stige. Kommer vi for tidlig frem går vi i land for lunsj og har vi god tid vil du kanskje prøve fiskelykken etter ørret, eller gå deg en tur? Om det skulle være for mye is, og vi ikke når frem i tide slår vi bare leir her, og padler gjennom passasjen dagen etter. Det er vær og vind som råder! Hvis tidevannet kommer som planlagt så vil vi få en liten opplevelse av padling i "strømmende vann" der vi følger med tidevannet igjennom passasjen. Kommer vi igjennom passasjen finner vi en nydelig leirplass hvor vi slår opp teltene og lager middag. Til kvelds er det også gode muligheter for fiske.

Passasjen vi skal igjennom. Foto: Calle Schönning

 

dag

7

Siste padledag

Overnatting Telt
Måltid F,L,M

Dette er vår siste padledag og hvis strøm og vind er med oss blir det en kort dag, og er det i mot oss får vi en litt lengre dag. Det er spennende å ankomme den lille fangstlandsbyen Kummiiut (ca. 400 innbyggere) med kajakker ved lunsjtider. Vi kjøper inn litt fersk mat på den lokale butikken, før vi padler til en leirplass i nærheten. Her slår vi vår siste teltleir på Grønland. Deilig gryterett med ferskt kjøtt står gjerne på middagsmenyen. Eller kanskje noen har fisket? I kveld skal vi pakke om utstyret, sende kajakkene tilbake til Tasiilaq med båt, og gjøre oss klare til morgendagens fjelltur. Ca. 18 km og 5 timers padling ved gode forhold.

Små sjarmerende kysthus underveis. Foto: Magnus Hendis

dag

8

Fjelltur - etter padlingen legger vi inn en fjelltur avhengig av vær og isforhold

Overnatting Fjellhytte
Måltid F,L,M
Transport Båt

Siden det ikke bare er padling som lokker på Grønland, tar vi en liten fjelltur til Tasiilaq fjellhytte. Vi blir kjørt med båt nedover Angmagssalik-fjorden til startstedet for turen. Herfra skal vi gå ca. 10 km hvor de første 5 er i flatt terreng og de siste 5 har en god stigning. Det er en forholdsvis krevende tur med enkelte klyvepartier mot toppen, men vi tar den tiden vi trenger. Utsikten rundt oss er ubeskrivelig med spisse tinderekker så langt øyet kan se. "Slitet" betaler seg når vi bikker over kanten og finner en sjarmerende fjellhytte hvor utsikten fra utedoen er verdt et kapittel i seg selv. Hytta ligger som et ørnerede på pynten, 750 moh, innerst i Tasiilaqfjorden. Den er omgitt av flotte fjelltopper og det kommer en brearm ned fra innlandsisen. Hytta er en enkel selvbetjeningshytte med 12 sengeplasser så vi har med soveposen. Har vi flaks med været er det ingenting som slår følelsen av å overnatte ute under stjernehimmelen.

På frodige stier mot Tassiilaq fjellhytte. Foto: Elisabeth Kjeldahl Nilsson

dag

9

Tilbake til sivilisasjonen

Overnatting Gjestehus/hotell
Måltid F,L,M
Transport Båt

Er det oppholdsvær nyter vi frokosten utendørs før vi pakker sakene og setter kursen nedover og tilbake til startstedet hvor vi blir hentet av båt. På vei tilbake til Tasiilaq/Kulusuk kan vi være heldige og se hval, men også enorme isfjell som flyter rundt. I Tasiilaq har vi lageret vårt, og vi bruker dagen til vask og pakking av utstyr. Når utstyrer er rent og ryddig har du resten av dagen til egen disposisjon og du har tid til å utforske den grønlandske kulturen, ta noen flotte vandreturer i området rundt, eller bare slappe av. Etter padling og fjelltur smaker det godt med en dusj og en seng, og kanskje en kald øl? Overnatting på hotell med enkel standard.

I dag kan vi se frem til en ny spennende båttur i flotte omgivelser! Foto: Calle Schönning

dag

10

Utforske "byen"

Overnatting Gjestehus/hotell
Måltid F,L,M

I dag har du hele dagen til egen disposisjon, og du du kan fortsette der du slapp i går. Byen er koselig å rusle rundt i på egenhånd og du kan ta innover deg alle opplevelsene. Du kan ta turen innom Ammassalik museet hvor du finner byens første kirke, besøke lokale håndtverkere, kikke innom den lokale skolen og/eller ta en vandretur i de frodige områdene rundt Tasiilaq/Kulusuk. Vi overnatter på hotellet i natt også, og møtes til en avslutningsmiddag før vi har siste natt på Grønland.

dag

11

Tilbake til Island

Overnatting Hotell/gjestehus
Måltid F,-,-
Transport Fly og buss

Vi sier farvel og setter kursen mot Kulusuk flyplass. Fra Kulusuk flyr vi tilbake til Island, hvor det blir overnatting på hotell/gjestehus og en siste kveld sammen. For de som har lyst er det muligheter et varmt kveldsbad i Den Blå Lagune, hvis tiden strekker til. (Ikke inkludert.)

dag

12

Island til Norge

Måltid F,-,-
Transport Buss
Tid 1 time

Snipp, snapp, snute. Eventyret er slutt for denne gang, og vi setter kursen fra Island til Norge med fly.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

Underbukser/truser

Vi anbefaler undertøy i ull til både kvinner og menn.  For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.

2 sett ull-/superundertøy

Vi anbefaler undertøy i ull til både kvinner og menn. 1 sett til padlingen, og 1 sett til leir.

Sokker

Vi anbefaler at du bruker sokker i ull eller teknisk materiale. Unngå bomull. 1 sett til padling, og 1-2 til turen ellers.

T-skjorte

Velg noe som tørker lett.

Turbukse

Til leir og fjelltur

Fleecejakke/ullgenser

 

Tørrdrakt

Alle må ha tørrdrakt for padling.

Våtsko

Gjerne litt høye slik at de ikke fylles med sand/leire når vi vasser

Padlehansker

Neopren e.l. Muffer kan eventuelt vurderes i tillegg om du fryser lett på fingrene.

Skalljakke

Gore-Tex eller tilsvarende lett regnjakke. Må tåle vind og regn

Skallbukse

Gore-Tex eller tilsvarende lett regnbukse. Må tåle vind og regn. 

Dunjakke/Primaloftjakke

En varm jakke er god å ha i camp på kveldene.

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/ bredbremmet solhatt som sitter godt

Til beskyttelse mot solen. Den kan være nådeløs.

Myggnett

Til hodet. Det er mygg i flere av campene!

Tynne hansker

Til camp og fjellturen

Fjellsko

Til bruk i camp og på fjellturen. Fordel med minimum trekkingsko, ikke joggesko.

Lue

 

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass, UV-beskyttelse og snor så de kan henge rundt halsen. 

Hodelykt

Husk nye batterier.

Drikkeflaske 

Ha med drikkeflaske så du får plass til ca. 1 liter. 

Termos

Alle tar med en termos som vi bruker til varmt vann og kaffe i fellestelte.

Teleskopstaver

Til fjellturen. Helst 3-delt og med "flick-lock", ikke skrulåsing.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, våtservietter, såpe, antibac.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Vannfast. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.
Ørepropper
Paracet og Ibux
Myggmiddel
Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter, forsikringsbevis og vaksinasjonskort. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier, lader

Til kamera, hodelykt, telefon etc.

Tursnacks

Nøtter, sjokolade, snacks etc.

Sitteunderlag

Hvis du ønsker i kajakken for bedre sittekomfort.

Stor bag

Denne legger vi igjen i båten som frakter oss ut. Husk å pakke reiseklær o.l. som skal ligge igjen i vanntette poser.

Dagstursekk 30 - 50 liter 

Som håndbagasje på flyet, og sekk på fjellturen 

Vanntette pakkposer

Alt må pakkes vanntett. Pakk i flere små poser slik at det er lett å stappe ned i kajakken.

Sovepose

Ca -5 grader holder til denne turen. Liten og lett så den får lett plass i kajakken.

Liggeunderlag

Lite og lett oppblåsbart liggeunderlag.

IKEA pose

En blå IKEA pose. Vi bruker den som "bærenett" til og fra kajakk/camp.

 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis

Samarbeidspartnere