Sykkel fra øy til øy i Kroatia

Bilder & Video
Norsk Guide
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 8 dager 10-16 deltakere Fra Kr. 23 900,-

Kroatias skjærgård med sine vakre øyer er et eldorado for syklister! Vi tar deg med fra Split til Dubrovnik, og vi sykler fra øy til øy for å nå målet. Turen går via urørte bukter, krystallklart vann, pittoreske landsbyer, gjennom olivenlunder og tunge drueranker. Bli med på vårt ukelange øy-sykkeleventyr!

Høydepunkter

 • Øyene i Dalmatia med sin storslåtte natur
 • Oppdagelsesferd på øyene fra sykkelsetet 
 • Øyenes natur, interessante historie og pittoreske landsbyer
 • Vakre strender og bukter, krystallklart vann
 • Gamlebyen i Split og i Dubrovnik
 • Deilig lokal mat og vin
 • Vennlige mennesker

I likhet med veldig mange er vi vilt begeistret for Kroatia! 
Vi har lyst til å ta dere med på et uforglemmelig sykkeleventyr hvor vi sykler fra øy til øy (ja faktisk!) på terrengsykkel. Er du glad i sykkelturer i vakker og variert natur, behagelig klima, bade i krystallklart vann - og gjerne deilig mat og hyggelige mennesker? Da er dette turen du skal være med på! Vi er den eneste norske arrangøren som har denne spektakulære sykkelturen på programmet, og vi kan garantere at du kommer til å bli grundig sjarmert av Kroatia.

Fra øy til øy

Turen går fra øy til øy i Dalmatia, som er den vakreste delen av den Kroatiske kysten. Vi skal sykle ca 200 km på denne turen, og terrenget  går både oppover og nedover hver dag. Vi er utenfor allfarvei og skal sykle til idylliske landsbyer på øya Brac, opp på den høyeste toppen på øya Hvar, gjennom åkrene ved Stari Grad som er på UNESCOS verdensarvliste, og vi skal nyte det bildeskjønne landskapet på øya Korcula. Den frodige Peljesac-halvøya får vi også med oss, her sykler vi gjennom grønne drueranker hvor den beste vinen i Kroatia kommer fra. Vi får også tid til å rusle på oppdagelsesferd i de smale, stenlagte gatene i gamlebyen i Split og Dubrovnik.   

Kroatia har en lang kyst og er kjent for sine vakre øyer, sine pittoreske landsbyer, sin deilige sjømat og sitt utrolige, krystallklare vann. Det finnes flere måter å oppleve den vakre skjærgården på, og nå skal vi få oppdage den fra sykkelsetet. I løpet av en uke sykler vi fra øy til øy og opplever en ny øy omtrent hver dag. Vi tar deg med til steder du garantert ikke hadde funnet på egenhånd. Sjarmerende landsbyer, bortgjemte viker, frodige vinranker og olivenlunder, og fjell som stuper ned i havet. Strendene har vi omtrent for oss selv, og vi skal rusle i gamlebyer med historie tilbake til middelalderen. Spisestedene er håndplukket til oss, og maten er fantastisk. 
En dag underveis tar vi pause fra sykkelen, og de som vil er med og padler kajakk ut til de kjente og vakre Pakleni-øyene utenfor Hvar by. Her spiser vi lunsj, slapper av og bader i det krystallklare vannet. Dette er en kjempeopplevelse - og veldig populært. 

Fra Split til Dubrovnik     

Turen starter i Split og vi avslutter i selveste Dubrovnik. Vi fraktes fra øy til øy med båt og sykler fine dagsetapper på øyene i den kroatiske skjærgården. Bagasjen vår fraktes av følgebil. Vi sykler på stier og grusveier utenfor allfarvei på øyene Brac, Hvar og Korcula og overnatter i trivelige landsbyer underveis. Siste etappe er på den frodige og solrike Peljesac-halvøya. Her har vi fantastisk utsikt over området og sykler gjennom det frodige kulturlandskapet frem til festningsbyen Ston hvor vi kan fråtse i fantastisk sjømat! Rosinen i pølsen kommer til slutt; den vakre gamlebyen i Dubrovnik med sine stenlagte gater, masse historie og yrende liv. 

Forberedelser

Vi sykler mellom fire og syv timer hver dag, med lunsjstopp og naturligvis et bad eller to underveis. Vi overnatter i trivelige små private gjestehus på øyene. 
Det er en fordel at du har syklet noen turer på grusveier og gjerne sti, før du blir med på dette sykkeleventyret. 

Bagasjen fraktes fra sted til sted, du sykler derfor kun med en liten dagstursekk på ryggen.

Denne turen kan du kombinere med kajakkpadling i Kroatia.

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • Fly t/r Oslo
 • All overnatting
 • Måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Norsk turleder
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Turfakta

Historie

Kroatia har en lang, vakker kyst og grenser mot Adriaterhavet, Slovenia, Ungarn samt Serbia, Bosnia-Hercegovina og Montenegro. Byen Zagreb er hovedstaden og det økonomiske senteret. Landet er en tidligere jugoslavisk republikk og består av 21 fylker. Landskapet domineres av en lavslette i øst (Slavonia) og fjellandskap langs havet i vest (Dalmatia). Den lange kysten har siden år 2000 hatt et kraftig oppsving i turisme, som er landets nye hovednæring. 
Kroatene vandret inn østfra på 500-tallet og dannet en selvstendig kroatisk stat i høymiddelalderen, fra 910 til 1091. Deretter var området i 827 år en del av Ungarn eller Østerrike, med korte unntak da tyrkerne la under seg Nord-Balkan på 1500-tallet. Under andre verdenskrig oppstod en kroatisk stat som samarbeidet med det nasjonalsosialistiske Tyskland og dominerte det okkuperte jugoslaviske territoriet.
Kroatia var sammen med Slovenia den rikeste og mest industrialiserte delen av Jugoslavia, og i 1991 rev de seg løs fra unionen. Det endte med en blodig krig mot det serbisk-dominerte Jugoslavia, som startet med jugoslavisk angrep på Vukovar helt i øst og Knin i vest. Kroatias ledende politiker siden 1960-tallet har vært Frano Tudjman, som ble landets første president. Kroatia er medlem av NATO og ble medlem av EU 1. juli 2013. Omtrent 90 % av befolkningen er kroater og stort sett katolikker, resten er slovenere, serbere, ungarere og andre minoriteter.

Vanskelighetsgrad

Det er en fordel å ha syklet endel på forhånd for å bli med på denne turen, gjerne med offroadsykkel. Du må være forberedt på å sykle hver dag, noen av dagene bruker vi hele dagen på sykkelen. Dagsetappene er på mellom 25 og 50 kilometer. Vi sykler for det meste på sti og grusveier, så det er en fordel at du har syklet i ulendt terreng med offroadsykkel tidligere.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

Du bør ha syklet en del tidligere, og du får best utbytte av turen hvis du har vært på etpar langturer før denne turen i Kroatias øyrike. Du får en fantastisk tur hvis du er turvant og i normalt god fysisk form. 

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Vi bruker sjarmerende overnattingssteder av enkel, men god standard. Det vil si rom i små, familiedrevne gjestehus med delt eller eget bad. Noen av gjestehusene har flersengsrom. To netter blir det overnatting i dobbeltrom på hotell.

Klima

Kroatia har et typisk temperert middelhavsklima med varm, solrik sommer. I september varmer solen fortsatt godt, og vannet har behagelig temperatur. Vanligvis er september /tidlig oktober perfekt for sykkelturer. Temperaturene vil antagelig ligge mellom 22 og 25 grader på dagtid, på natten kan det synke ned mot 15-18 grader. Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Lokalvalutaen er Kroatiske kuna. Minibanker er tilgjengelige på flyplassen og i byene.

Tid og tidssoner

Kroatia ligger på samme tidssone som Norge.

Pass og visum

Du trenger ikke annet enn et gyldig norsk pass. Dette må være gyldig i minst tre måneder etter utreise.  

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniserer til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo - Split, Dubrovnik - Oslo 
 • Norsk erfaren turleder
 • Engelsktalende, lokal sykkelguide
 • All innlandstransport ifølge programmet
 • Alle overnattinger
 • De fleste måltider
 • Alt av fellesutstyr
 • Gode offroadsykler
 • Bagasjetransport

Pris inkluderer ikke

 • Drikke til måltidene
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips til lokale guider og hjelpere
 • Enkeltrom der det er mulig  (pristillegg kr 2.700,-)
 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge: Be om tilbud

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Avreise og første dag på sykkelen

Overnatting Gjestehus
Måltid -/-/M
Stigning 200-400 meter
Nedstigning 200-400 meter
Avstand 10-30 km

Vi flyr fra Oslo på formiddagen og blir møtt av våre Kroatiske venner på flyplassen i Split. Vi blir fraktet til det hyggelige overnattingsstedet vårt, tilpasser syklene og får informasjon om de neste dagene. Vi får en fin ettermiddagstur på sykkelen for å varme opp for de neste dagene. Vi sykler på stiene i Marjan-åsen rett utenfor Split med panoramautsikt over byen, og til øyene vi skal til de neste dagene. Turen går gjennom den svale pinjeskogen og vi passerer små kirker fra middelalderen. På kvelden rusler vi i den vakre byen og legger turen selvsagt innom den fascinerende gamlebyen, med Diocletians palass. Det blir velkomstmiddag med lokale spesialiteter og vi gleder oss til de neste dagene på sykkelen. 
Sykkeletappe 10-30 km /stigning 200-400 meter.

Utsikt over øyene vi skal til de neste dagene

dag

2

Panoramautsikt og sjarmerende landsbyer på øya Brac

Overnatting Gjestehus
Måltid F/L/M
Stigning 650 m
Avstand 25 km

Etter frokost tar vi fergen til øya Brac. Fergeturen tar ca 50 minutter, og så snart vi legger til kai, sykler vi avgårde i fin stigning fra Supetar, til øyas høyeste punkt, Vidova Gora (708 meter), med panoramautsikt utover havet og øyene. Enkel nedkjøring til stedet der vi har piknik-lunsj, og her kommer dagens bonus! Vi går på en vakker sti (ca 45 min) til et gammelt kloster med en meget interessant historie. 
Tilbake på sykkelsetet får vi en enkel stigning til de hyggelige landsbyene Nerežišća og Skrip - to av de mest pittoreske landsbyene på Brac. Her er det som å komme flere tiår tilbake i tid og de nærmest uendelige steingjerdene ble bygget av landsbyenes kvinner som i over 100 år samlet stein for å rydde mark til å dyrke oliven, fiken, mandler og kirsebær. De kritthvite steinene vi finner her, ble brukt til å bygge Diokletians palass i Split - og faktisk Det Hvite Hus i Washington. Etter denne første dagen på sykkelsetet, tar vi fergen tilbake til Split for å overnatte samme sted. 
Distanse: 25 km/ stigning 650 meter.

Vi suser avgårde på øde grusveier

dag

3

Den solrike og kuperte øya Hvar

Overnatting Gjestehus
Måltid F/-/M
Stigning 1300 m
Avstand 45 km

Etter frokost tar vi ferge fra Split til den kjente øya Hvar. Så snart vi er fremme blir vi fraktet til den idylliske landsbyen Stari Grad som er den eldste i Kroatia, og åkrene her er på UNESCOs verdensarvliste. De ble etablert av Grekerne for 2300 år siden. Vi passerer de sjarmerende landsbyene Vrisnik, Svirče and Pitve og legger i vei mot den høyeste toppen på Hvar, 708 meter over havet. Her får vi 360 graders utsikt over havet, fastlandet og øyene vi skal sykle på denne uken. Veien vår ned igjen går via de forlatte landsbyene Malo og Velo Grabje, hvor vi spiser lunsj og får høre historiene deres, før vi avslutter med ettermiddagsbad og kaffe på stranden i Milna. Vi blir kjørt til Hvar by hvor vi spiser middag og overnatter i sjarmerende, privat gjestehus. 
Distanse: 45 km /stigning 1300 m.

Det blir velfortjent bad etter dagens sykkeltur

dag

4

Kajakkpadling til Pakleniøyene og ferge til vakre Korcula

Overnatting Gjestehus
Måltid F/-/M

Tidlig på morgenen blir syklene sendt avgårde til neste øy, så i dag utforsker vi trivelige Hvar by til fots. Vi legger turen innom høyden bak byen, til festningen hvor det er fantastisk utsikt over byen, de frodige Pakleni-øyene og havet. Eller du kan slå deg ned på en av de mange caféene på det levende torget og nyte noe kaldt å drikke. Hvar by er som en blanding av eleganse, deilig middelhavsklima, rik historie og kulturarv, og er populær blant turister. 
For de som ønsker å padle kajakk i stedet, er det mulig. Det er eventyrlig vakkert å padle i det krystallklare vannet, og det er ikke langt ut til de kjente Pakleni-øyene som ligger som perler på en snor. Vi blir med vår gode guide, og vi bruker stødige havkajakker på turen. Det blir tid til lunsj, litt bading og avslapning før vi er tilbake i Hvar by for å ta ettermiddagsfergen til Vela Luka på nordspissen av den fotogene øya Korcula. Korcula er en virkelig perle, og her skal vi bruke to dager på sykkelen. Vi overnatter i et trivelig gjestehus i landsbyen Vela Luka og spiser middag i den lille havnebyen.

Pause fra sykkelen med kajakkpadling til Pakleniøyene for de som har lyst

dag

5

Billedskjønne Korcula på langs

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M
Stigning ca 850 m
Avstand 30-40 km

Øya Korcula er en virkelig perle, og her skal vi bruke to dager på å sykle øya på langs fra nord til sør. Etter frokost setter vi oss på sykkelen rett utenfor gjestehuset og idag går turen fra nordspissen til omtrent midt på øya. Vi sykler vi på gamle stier gjennom olivenlunder og gjengrodde hager. Turen går gjennom den rolige byen Blato, og vi fortsetter mot sørkysten forbi vindruer, mandel- og fikentrær. Buktene vi passerer består av klipper og kritthvite rullestenstrender og vannet er så klart at det nærmest er gjennomsiktig. Korcula er den nest mest befolkede øya i Kroatia, og dette gjør at vi får oppleve et hyggelig folk og masse lokal kultur. Lokalbefolkningen er hjertelige og ivrige til å vise frem øya til oss som er på besøk. De deler villig historier, sine lokale delikatesser og sine store smil. Vi har hyggelig piknik-lunsj underveis og ut på ettermiddagen kommer vi frem til den lille landsbyen Prizba, som ligger helt i vannkanten. Her skal vi overnatte, og rekker et forfriskende bad før middag.
Distanse: 30-40 km / stigning 750-850 meter.

Landsbyene på øyene er pittoreske og sjarmerende

dag

6

Langs kysten til Korkula by

Overnatting Hotell
Stigning 750 m
Avstand 30 km

Etter morgenbad og kaffe i vannkanten, finner vi syklene våre og tråkker videre. Målet vårt i dag er vakre Korcula by, som med sin mur rundt byen og trange gater, er et Dubrovnik i miniatyr. Men før vi kommer dit har vi en rekke ting å se og gjøre og bukter å bade i. Vi sykler gjennom idylliske, tradisjonelle landsbyer med steinhus og magiske gamle vinmarker med druene Grk og Posip som gir fantastisk hvitvin. Vi nyter den fotogene og idylliske Pupnat-bukten, og de fruktbare landsbyene Cara og Smokvika som ligger midt på øya, som er kjent for sin vinproduksjon og fristende grønnsaker. Vi kommer frem til middelalderbyen Korcula som opprinnelig ble bygget i fiskebensmønster, og er den dag i dag bevart slik. Vi overnatter på et sjarmerende gjestehus i Korcula by og spiser en bedre middag i byen som skal være fødestedet til selveste Marco Polo.
Distanse: 30 km /stigning 750 meter.

Korcula by er som Dubrovnik i miniatyr

dag

7

Peljesac-halvøya til Dubrovnik

Overnatting Gjestehus
Måltid F/L/M
Stigning 800 m
Avstand 45 km

Etter frokost og sterk morgenkaffe får vi båttransport fra Korcula til vakre Orebic som ligger på fastlandet. Herfra får vi en kort kjøretur til Potomie hvor vi starter den fine sykkeletappen til den pittoreske middelalderbyen Ston, som har et av verdens lengste festningsverk. Underveis passerer vi de kjente vinrankene som rekker så langt øyet kan se, og drueplantene bugner på denne tiden av året! Vi passerer landsbyen Janjina og videre mot dagens mål som er sjarmerende Ston. Her spiser vi fantastisk lunsj, og kan fråtse i sjømat. Ston er spesielt kjent for østers og blåskjell som er av topp kvalitet! Herfra får vi transport videre til Dubrovnik. De fleste forelsker seg i Dubrovnik ved første blikk, og vi går på oppdagelsesferd i de trange gatene og blant byens mange serveringssteder. Vi overnatter i private gjestehus, og på kvelden blir det hyggelig avslutningsmiddag i den vakre byen.
Distanse: 45 km/stigning 800 meter.

Øysyklingen foregår i kupert og variert terreng

dag

8

Dubrovnik og hjemreise

Etter en sen frokost blir vi kjørt til Dubrovnik flyplass og vi tar farvel med våre Kroatiske venner. Vi setter oss på flyet tilbake til Norge med mange gode minner fra det fine sykkeleventyret i Kroatia.

Takk for turen!

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel tursko og regn/vindtett jakke/bukse.

Fleecejakke

Denne må med, en lett ullgenser kan også brukes.

Vanntett jakke og bukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Gjerne med ventilasjonsglidlås under armene e.l. for ventilering når man sykler. Ta også med en lett sykkeljakke som er vindtett.

Langbukse, vind/jogge

En lett/sval bukse, bør være litt vindtett, og av et materiale som tørker raskt. Fin å reise med også.

Sykkelbukse/ - shorts

Med "padding" på baken

Joggesko

Sko med godt feste som er gode å gå i og å sykle med.

Sandaler

Fint å ha på kveldene.

T-skjorter/ langermet skjorte

Lange ermer kan være viktig mot solen.

Sykkelhjelm 

Ta med din egen hjemmefra. 

Drikkeflaske

Du får låne i Kroatia, men kanskje foretrekker du din egen. 

Sykkelsko / klikkpedaler

Hvis du ønsker å sykle med klikkpedaler, må du ta med dette selv. Du får hjelp til å montere de. 
Hvis du ikke er vant til å sykle med klikkpedaler, så dropp det! 

Sykkelhansker

Hendene blir møre av å holde rundt styret - og stekt av sola.

Polstring til sykkelsetet

Kan komme veldig godt med - man blir lett mørbanket bak de første dagene.

Duffelbag eller myk sekk

Denne pakker du alt i, og den transporteres mellom overnattingsstedene. 

Liten dagstursekk Ta med en liten sekk (15-30 l) som sitter godt. Denne bruker du på sykkeletappene til noen småting - en jakke, solkrem, badetøy, håndkle, kamera osv. 

Solbriller 

Gode, og solide solbriller med mørkt glass

Badetøy

Det blir flere muligheter for en dukkert!

Badehåndkle

Bør være av et materiale som tørker raskt.

Skjerf/ tørkle

På enkelte støvete sykkelstrekninger kan det komme godt med 

Et forsiktig utvalg av hygienesaker

Uunnværlig.

Undertøy og sokker 

Sier seg selv :-)

Ekstra skift

Behagelige klær til å bruke på kvelden. 

Myggspray

 

Caps/solhatt

 Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Badesko

 

Smakstilsetning/ Sportsdrikk

Smakstilsetninger til vannet kan være godt til en forandring. Solbærsaft, sportsdrikk e.l.

Snacks 

Noen tursjokolader og/eller poser med nøtteblandinger kommer du aldri til å angre på at du tok med deg fra Norge. Kommer til å smake himmelsk som energitilskudd når det blir litt lenge til lunch.

Kompresjonsposer

Det er veldig kjekt å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet.

Ørepropper

Om du sover lett. Kanskje får du en romkamerat som snorker!? 

Antibac

Antibac eller andre desinfiserende midler. For hygienens skyld. Dårlig håndhygiene er hyppigste årsak til magetrøbbel.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Kontanter og kort

Turen dekker det meste, men det er rart med det. Drikke, suvenirer, enkelte middager og luncher, tips osv går av egen lomme.  Kroatiske Kuna kan tas ut i minibank i alle byene. 

Hodetelefoner + MP3/iPod

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Lesestoff

Noe lettlest - ikke dra deg med den tokilos mursteinsromanen. Du er heller neppe opplagt til tungfordøyelig faglitteratur etter en lang dags sykkeltur. Reiselitteratur, krimroman eller kroatisk ordbok? Det er opp til deg.

 

 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis

Samarbeidspartnere