Sykkeltur i Toscana

Bilder & Video
Norsk Guide Lokal guide
Fysisk 1/6   Risiko 1/6 7 dager 9-20 deltakere Fra Kr. 20 900,-

Bli med på sykkeltur i Toscana! Vi skal besøke middelalderbyer, varme kilder, og vandre i vakkert landskap. Vi skal dessuten bo på en økologisk gård og spise særdeles kortreist mat, nyte god vin og lære mer om hvor produktene og råvarene kommer fra. Gjør deg klar til å nyte livet på den toscanske landsbygda!

 

Høydepunkter

 • Sykle mellom pittoreske landsbyer
 • Fantastisk, lokalprudusert mat og vin
 • Toscanas vakre natur og rike kulturhistorie
 • Den herlige middelalderbyen Montepulciano
 • Småbyene Pienza og Castiglioncello sul Trinoro

Gården vi skal bo på ligger i gangavstand fra småbyen Chianciano Terme, midtveis mellom Roma og Firenze. Den har bare ti gjesterom, og drives av en italiensk familie som er svært stolte over sin kultur og historie, og som legger hele sin sjel og stolthet i kvaliteten på maten som de serverer oss. Så godt som alt av ingredienser i maten er produsert innenfor en radius av få kilometer, og vi skal besøke flere av disse produsentene i løpet av turen. 

Med sykkel skal vi forflytte oss mellom vakre små landsbyer, nesten alle har fantastisk arkitektur fra middelalderen og på UNESCOs Verdensarvliste. Mest kjent er kanskje Montepulciano, berømt både for sine viner, skinker og oster. Dette blir en tur for aktive livsnytere!

 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 1

Dette er våre enkleste turer og krever minimalt med forkunnskaper. Vi overnatter på steder med god standard. På turer med denne graderingen er etappene korte og tempoet rolig. Vi har god tid til å nyte utsikten og komme frem til dagens turmål. Kan gjennomføres av alle med normal helse. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 1

Aktiviteter/turer med minimal risiko/hverdagsrisiko (hendelser som like gjerne kan oppstå i hverdagen) Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Vanskelighetsgrad og forberedelser

Dette en tur som passer for de fleste som liker å sykle, men for å unngå sår bak er det en fordel om du har syklet noen turer før vi reiser. Dersom du av en eller annen grunn føler at dagens etappe blir for lang, finnes det alltid muligheter for å kutte den ut eller korte den ned med en taxitur, og nyte resten av dagen horisontalt i stedet. 

Vi skal bo alle seks nettene på samme sted, og bruker dette som base for å utforske regionen med sykkelen. En av dagene står til fri disposisjon til å gjøre hva man enn måtte lyste.

Les mer om sikkerhet og gradering av våre turer her

Helse

Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen. Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Pris inkluderer

 • Fly tur/retur Oslo – Roma
 • Busstransfer mellom Roma flyplass og Chianciano Terme tur/retur
 • All overnatting i dobbeltrom
 • Leie av sykler
 • Transport som nevnt i programmet
 • Lokal guide 
 • Norsk guide
 • Måltider som spesifisert i programmet

Pris inkluderer ikke

• Reise- og avbestillingsforsikring (les mer om forsikring her)
• Drikke til maten
• Personlig sykkelutstyr
• Tips til lokale guider
• Enkeltromstillegg (på forespørsel)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

dag

1

Avreise fra Norge

Overnatting Hotell
Måltid M
Transport Fly, buss

Vi møtes på Gardermoen og flyr til Roma hvor vi blir møtt av våre lokale medhjelpere. Herifra har vi 2-3 timers kjøretur til Toscana og den lille byen Chianciano Terme som ligger midt i landet. Like utenfor byen ligger den lille økologiske gården som skal være vårt hjem den kommende uken. Vi blir tatt vel imot av vår joviale vert Stefano og hans familie som driver stedet, og her dyrkes det mye forskjellig på organisk vis. Stefano elsker å vise gjestene sine både hvordan de tilvirker de ulike produktene sine, og regionen hvor hans forfedre har bodd i århundrer. Om ettermiddagen kan du spasere inn til sentrum på et kvarters tid, eller du kan teste ut svømmebassenget. Om kvelden får vi servert en velsmakende middag.Gården vi skal bo på hele oppholdet- blant vinranker og oliventrær.

dag

2

Vi sykler til Montepulciano

Overnatting Hotell
Måltid F, L, M
Avstand Ca. 20 km

Etter en deilig hjemmelaget frokost skal vi gjøre oss klar for første dag på sykkelen. Målet i dag er den vakre småbyen Montepulciano, et navn som enhver vinkjenner drar kjensel på. Montepulciano er over 2500 år gammel, men mest kjent for sin vakre middelalderbebyggelse omgitt av de originale bymurene fra 1300-tallet, sin Vino Nobile, og for sine skinker og oster. Vi sykler gjennom klassisk toscansk landskap, med sypresser, blomsterpyntede landsbyer og duvende åser. I Montepulciano blir det tid til å se seg rundt og spise lunsj, før vi sykler tilbake til gården. Tilbake på gården vil verten vår lære oss om produksjonen av olivenolje, og dets ulike kvaliteter, samt gi oss noen smakebiter av de edle dråpene. Middag på gården.  Den sjarmerende byen Montepulciano. Foto: Geir Amundsen

dag

3

Til Trasimeno-sjøen og Castiglione del Lago

Overnatting Hotell
Måltid F,M
Avstand Ca. 55 km

I dag skal vi sykle østover mot Lago Trasimeno. Vi passerer vinranker, bondegårder, og og lar sykkelen ta oss fra bakketopp til bakketopp, til vi når Trasimeno. Her kan du ta deg en forfriskende svømmetur etter kilometrene på sykkelen, eller utforske middelalderlandsbyen Castiglione del Lago. Vi sykler tilbake og nyter nok en deilig middag som Stefano disker opp. 

dag

4

Dag til fri disposisjon

Overnatting Hotell
Måltid F

Denne dagen har ikke noe fastsatt program – da har du muligheten til å gjøre det du selv har lyst til. Kanskje vil du benytte anledningen til å besøke Firenze? Dette er et eneste stort kunstmuseum på UNESCOs Verdensarvliste, hvor du kan se klassiske verker av folk som Michelangelo, Raphael og Leonardo da Vinci. Enda nærmere har du historiske Siena, som mange regner som den vakreste byen i hele landet. Eller du kan tilbringe dagen ved svømmebassenget, oppsøke de varme kildene eller sykle deg en tur i nærområdet. Om du vil spise middag hos Stefano eller gå inn til Chianciano Terme og prøve et av spisestedene der, er opp til deg selv.Dagen er til fri disposisjon. Hva med en tur til vakre Firenze? Foto: Maegan White

dag

5

Middelalderlandsby og vinsmaking

Overnatting Hotell
Måltid F,M
Avstand Ca 20 km

I dag starter vi med en kort transportetappe til den lille byen Castiglioncello sul Trinoro, som ligger midt i Pietroporciana naturreservat. Vi sykler deretter gjennom naturreservatet, og besøker små landsbyer som Cetona og Sarteano på veien, før vi ender opp på gården. Til middagen i kveld får vi et utvalg viner å smake oss igjennom, og blir bedre kjent med vindruene som Toscana er kjent for. 

dag

6

Val d'Orcia og varme kilder

Overnatting Hotell
Måltid F,M
Avstand 15 km

I dag går turen til Val d’Orcia, som du helt sikkert har sett i Oscar-belønnede filmer som ”Gladiator” og ”Den engelske pasienten”. Gyllent landskap med sypresser, vinmarker og steinhus, med en borg eller middelalderlandsby på hver bakketopp - hele dalen ligger på UNESCOs verdensarvliste. Vi skal besøke sjarmerende lille Pienza, med sin middelalderarkitektur, også denne beliggende på en bakketopp. Herfra sykler vi til Bagno Vignoni, en landsby med romerske varme kilder, hvor vi kan strekke ut og slappe av ved det helbredende vannet. Vi sykler tilbake til gården vår, hvor vi nyter vår siste middag sammen. Utsikt fra den lille byen Pienza.

dag

7

Hjemreise til Norge

Måltid F
Transport Buss, fly

Etter frokost tar vi farvel med våre nye venner på gården og kjører sørover i retning Fiumicino flyplass i Roma, og flyr hjem til Norge.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, slik som tursko og turklær.

Sykkelbukse/shorts

Med "padding" på baken

Joggesko

Sko med godt feste som er gode å gå i og å sykle med.

T-skjorte/ langermet skjorte Gjerne i tynn ull.

Lett regntøy

Den kan komme en skur.

Sykkelhjelm

Obligatorisk.

Sykkelhansker

Hendene kan bli møre av å holde rundt styret - og stekt av sola!

Fleecejakke

Til kjølige kvelder. En ullgenser kan også brukes. 

Hals/buff

Kan brukes som hals og på hodet.

Caps/solhatt

Sola kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Dagstursekk

25-35 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsetappene.  

Rumpetaske/sykkelveske til styret

Til deg som ikke liker å sykle med sekk.

Polstring til sykkelsetet

Kan komme veldig godt med - man blir lett mørbanket bak de første dagene!

Drikkeflaske

Bør passe i en standard flaskeholder på sykkelrammen. 

Solbriller

Gode solbriller med mørkt glass.

Kompresjonsposer

Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på klærne.

Toalettsaker

Tannbørste, tannkrem, et lite håndkle, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.

Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.

Nesedråper – viktig for å åpne nesen ved forkjølelse

Paracet og Ibux

Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Hodetelefoner

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken.

Batterier

Til kamera, hodelykt etc.

Sandaler

Dette kan være fint å ha på gården, og når vi ikke sykler.

Badetøy

 

Ekstra skift

Rene klær og sko til byliv.

Datoer og bestilling

Vis