Turskole & Utstyrsguide

Her har vi samlet mye nyttig, og til tider unyttig, informasjon om utstyr, pakking til tur, hvordan trene til ekspedisjoner, og mye mye mye mer.

Her har vi samlet mye nyttig, og til tider unyttig, informasjon om utstyr, pakking til tur, hvordan trene til ekspedisjoner, og mye mye mye mer.

Vi har også laget en egen serie som vi har kalt "Ekspedisjonsskolen" . I over 25 episoder får du vite stort sett ALT du trenger å tenke på i forkant av en lang ekspedisjon, eller en kortere tur. Her finnes det noe for alle! Lær av våre profesjonelle guider og ansatte, og ta kontakt med oss om det er noe du føler mangler. Vi brenner for friluftsliv og ønsker at alle skal komme seg trygt ut på tur i hele verden.

Vimeo ligger alle episoder av ekspedisjonsskolen og andre filmer du kan drømme deg bort i.

Til Topps med Martin!

Sesong 1 (Antagelivis den eneste)

I denne action-fylte mini-dokumentaren følger vi hele norges Martin på hans reise mot Sør Amerikas høyeste fjell. Følg med!

Ekspedisjonsskolen 

Sesong 1

I denne sesongen av Ekspedisjonsskolen viser vi deg hvordan du forbereder deg fysisk, hva slags utstyr som er nødvendig for å lykkes og gir deg flere gode tips for en velykket tur og ekspedisjon.

Bruk avspilleren til å bla gjennom episodene og velg din video!

Ekspedisjonsskolen 

Sesong 2

I denne sesongen av Ekspedisjonsskolen viser våre proffesjonelle guider deg hvordan du planlegger det perfekte eventyret. Det er mye å tenke på men med riktig prioriteter og fokus, er selv de drøyeste ekspedisjonene innenfor rekkevidde. 

Bruk avspilleren til å bla gjennom episodene og velg din video!

Pakking av Havkajakken 

Med guide og kajakkinstruktør Elisabeth Nilsson

I to videoer viser vi deg hvordan du på mest mulig effektiv måte organiserer og pakker havkajakken. Elisabeth har flere års erfaring som guide og instruktør og kan mer en de fleste om kajakk! Forbered deg skikkelig og få mer ut av kajakkturen.

 

Sommerprat med guiden vår Hanne Hollås!

Vi er veldig glade i guidene våre, og denne våren endret jobbsituasjonen seg drastisk for mange. VI tok en prat med en av de for å høre hvorden det går.

Mari Clementiné Østgaard
16. juli 2020 av Mari Clementiné Østgaard

Kontorets Norgefavoritter!

Vi på kontoret elsker Norge! Vi er så heldige som får lov å vise fram våre favoritter i favorittlandet vårt. Her har vi samlet våre favoritturer på rekke rad, og minner også om at vi kan skreddersy turer i hele Norge. Vi kjenner de aller fleste kriker og kroker i Norge og tørr å love at dersom du booker en tur gjennom oss kan vi garantere at du vil oppleve noe som du ikke hadde funnet frem til på egenhånd.

Mari Clementiné Østgaard
17. juni 2020 av Mari Clementiné Østgaard

Sommerferie i Bolivia [+Video]

Karl Gustav Hetland - I August 2018 hadde vi bestemt oss; sommerferien 2019 var planlagt for meg og min samboer. Turen var booket, og den gikk til Bolivia med Hvitserk. 10 måneder senere var vi klare på Gardermoen. Bare en flytur over Atlanterhavet sto mellom oss og Bolivia.

Til Topps med Martin: Episode 2 - Smidig som en katt, sterk som en løve

Endelig. Dagen dere har ventet på, er her! Episode 2 av "Til Topps med Martin" er nå LIVE. Pop litt popcorn, len dere tilbake, og nyt en innblikk inn i Martins verden og vei mot Sør Amerikas høyeste fjell, ACONCAGUA!

Bjørn Stange Ankre
29. november 2019 av Bjørn Stange Ankre

Til Topps med Martin: Episode 1 - Martin skal til Aconcagua!

I løpet av en liten serie action-fylte episoder så skal vi følge Martin på hans reise mot Sør Amerikas høyeste fjell, Aconcagua!

Bjørn Stange Ankre
07. oktober 2019 av Bjørn Stange Ankre

5 tips for å nå toppen av Kilimanjaro

Hvert år har vi i Hvitserk med oss over 400 gjester til Kilimanjaro. Vi har reist til fjellet siden 70-tallet da en av selskapets grunnleggere hadde en sentral rolle i å bygge nasjonalparken. Les våre fem tips for å nå toppen av Afrika.

Trening til Høye Fjell - Tips og triks til deg som skal opp i høyden

Mange lurer på hva som skal til for å dra på tur med Hvitserk til høye fjell. Her gir vi deg våre beste tips til hva du kan gjøre i forkant av turen.

Bjørn Stange Ankre
06. desember 2018 av Bjørn Stange Ankre

Utstyrstips Kilimanjaro

Når du skal bestige Kilimanjaro er det viktig at du har med deg riktig utstyr. Selv om mye av turen går i forholdsvis varmt klima, kan det bli veldig kaldt om natta og spesielt på toppnatta. Det er vanligst å begynne å gå mot toppen rundt midnatt, da får man med seg soloppgangen på kraterkanten, før man går de siste 200 moh. opp til toppunktet. Det er ofte kaldest i 04-05 tiden på natta, før solen kommer opp rundt 06.

Utforsk verden med Hvitserk