Sikkerhet og nivå på våre turer

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko skal være et hjelpemiddel for at du skal finne riktig tur. I henhold til våre reisebetingelser stiller vi krav om at du som deltaker er godt nok forberedt for den aktuelle turen, og har satt deg inn i hva du skal være med på. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for det fysiske nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du får god hjelp og oppfølging. Vi har 24t beredskap når noen er på tur, og et tett samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning, både knyttet til høyde og til andre medisinske problemstillinger. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter. 

Vi stiller alltid med et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet. På turer hvor det ikke er regelmessig telefonforhold har de også med satellittelefon slik at det skal være lett å kommunisere med oss på Hvitserk kontoret. Vi kan likevel ikke garantere at vi har full dekning 24/7 på alle våre turer rundt omkring i verden.

På turer til høye fjell bruker vi god tid for å få best mulig akklimatisering. Guidene våre har høydeerfaring, og de er opplært i førstehjelp og behandling av høydesyke. Ved alvorlige høydeproblemer vil man bli evakuert til lavere høyder – den beste behandlingen mot høydesyke.  

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Fysisk Nivå

Alle Hvitserk sine turer innebærer at vi er fysisk aktive. Vi vektlegger form, høyde over havet, tekniske ferdigheter, lengde, overnattingsfasiliteter, og om turen er mentalt krevende. Det er ikke meningen at du må være idrettsutøver for å delta på våre turer, men vi tror at du får en bedre opplevelse hvis du legger ned litt innsats før avreise. Husk at forberedelser er minst halve turen! Forberedelsene du trenger å gjøre avhenger av din erfaring og nivået på turen.

Risiko

Når vi beveger oss inn i naturen tar vi en større risiko enn vi vanligvis møter i dagliglivet. Fjell og natur er uendelig komplekst, og vi kan aldri ha full kontroll på alle elementer underveis. Dette gjør at hendelser vil skje.

Våre guider gjør alt de kan for å ha kontroll på de ulike elementene. Likevel er det slik at du som deltaker kan observere detaljer guiden har oversett. Vi forventer derfor at du kommuniserer dine observasjoner og følelser underveis. God kommunikasjon bidrar til å løfte fram alle viktige observasjoner slik at man sammen tar best mulig avgjørelser.

Er du usikker på om turen passer for deg kan du ta kontakt med oss på info@hvitserk.no / 23213070

Fysiske Nivåer

Nivå 1 - Fysisk

Dette er våre enkleste turer og krever minimalt med forkunnskaper. Vi overnatter på steder med god standard. På turer med denne graderingen er etappene korte og tempoet rolig. Vi har god tid til å nyte utsikten og komme frem til dagens turmål. Kan gjennomføres av alle med normal helse.

Nivå 2 - Fysisk

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten.

Nivå 3 - Fysisk

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette.

Nivå 4 - Fysisk

For å delta på en nivå 4 tur hos oss må du forberede deg godt og være klar for en skikkelig utfordring! Turene er ofte lengre enn på lavere nivåer, og overnattingen er ofte av enkel standard. Underveis vil det bli både fysisk og mentalt krevende, og det forutsetter at du er forberedt for dette. Du bør drive med målrettet trening i god tid før avreise. Hvis turen inneholder tekniske elementer som kajakk, sykling, klatring, bre, ski/topptur, bør du ha gode ferdigheter i den aktuelle aktiviteten.

Nivå 5 - Fysisk

Dette er våre mest krevende turer. Her må du regne med å jobbe hardt over lengre tid for å nå målet. Turene er fysisk og mentalt krevende, og grundige forberedelser må til for å delta. Turene på dette nivået er ofte lange, med mange netter i telt. Turene går gjerne til kaldere strøk og/eller i stor høyde, og du må bære eller dra tungt. Utstyret spiller en viktig rolle, og turen stiller store krav til deg som deltaker. Guiden er ansvarlig for turgjennomførelsen, men du som deltaker er selv ansvarlig for å stille godt nok forberedt slik at du kan ta ansvar for deg selv underveis. På disse turene er deltakerne med på leirrutiner som å sette camp og lage mat.

Nivå 6 - Fysisk

Dette er turer vi ikke har fast på turprogrammet, for eksempel en ekspedisjon til Mt. Everest. Slike ekspedisjoner krever ekstraordinær involvering fra ansatte, guider, samarbeidspartnere, og deltakere. Du må kunne dokumentere erfaring fra krevende turer/ekspedisjoner, og være i meget god fysisk form.

Risikonivåer

Nivå 1 - Risiko

Aktiviteter/turer med minimal risiko/hverdagsrisiko (hendelser som like gjerne kan oppstå i hverdagen).

Nivå 2 - Risiko

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt.

Nivå 3 - Risiko

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp.

Nivå 4 - Risiko

Aktiviteter/turer med betydelig risiko. Hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de krever profesjonell hjelp. Om ikke retningslinjer fra guider og/eller selskapet følges kan man utsette seg for hendelser som i verste fall resulterer i alvorlige skader.

Nivå 5 - Risiko

Aktiviteter/turer med høy risiko. Hendelser skjer, og de kan medføre fare for alvorlige skader.

Nivå 6 - Risiko

Aktiviteter/turer med ekstremt høy risiko. Gjennomføres normalt ikke av kommersielle reiselivsbedrifter. Krever i så fall ekstraordinære tiltak knyttet til turen/aktiviteten, og det settes ekstremt høye krav til alle involverte parter. Eksempel på en slik tur er bestigning av Mt. Everest.

Turer på alle nivåer!

Fottur på Capri og Amalfikysten

Bli med Hvitserk på vår første tur til en av Europas flotteste regioner - Amalfikysten i sørlige Italia. I tillegg til å være breddfull av historie og kultur, er også naturen her blendende vakker, med et blått Middelhav rundt den grønne Sorrento-halvøya.

Europa Italia

8 dager

Fottur i Highlands

Bli med på en 9-dagers tur til fots gjennom det vakre, skotske høylandet. Vi går store deler av den 154 kilometer lange West Highland Way, som er Skottlands mest berømte fjelltur.

Europa Skottland

9 dager

Fjelltur til Kilimanjaro

Har du en drøm om å bestige Kilimanjaro? Bli med Hvitserk på en uforglemmelig fjelltur til toppen av Afrika, hvor du beveger deg gjennom alt fra tett barskog til månelandskap med isbreer, fantastiske soloppganger, og ikke minst en utsikt som kommer til å ta pusten fra deg.

Afrika Tanzania

11 dager

Everest Basecamp med Island Peak

Bli med på en magisk fjelltur til hjertet av Himalaya med Island Peak på 6189 moh som høydepunkt. Nepal har flere av verdens høyeste fjell og er et "Mekka" for alle fjellentusiaster.

Asia Nepal

24 dager

Grønlandskryssing med ski og pulk

Bli med på en av verdens vakreste skiturer! 600 kilometer på ski gjennom isødet krever sitt, men belønningen er enorm.

Europa Grønland

31 dager

Utforsk verden med Hvitserk