Nivå på våre turer

Alle Hvitserk sine turer innebærer at vi er fysisk aktive. Denne skalaen tar utgangspunkt i at man er på en tur hvor aktiviteten er et høydepunkt i seg selv. Vi vektlegger fysisk nivå, høyde over havet, om den er mentalt krevende, hvilke tekniske ferdigheter som kreves, lengden på turen og type overnatting.

I tillegg til aktivitet, er vi opptatt av at turene våre har innslag av kulturopplevelser - og ikke minst spennende møter med andre mennesker.

Denne skalaen er generell. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves.

I henhold til våre reisebetingelser stiller vi krav om at du som gjest er godt nok forberedt for den aktuelle turen. Denne skalaen skal være et hjelpemiddel for at du skal finne riktig tur. Er du usikker kan du ta kontakt med oss på info@hvitserk.no // 23 21 30 70

 

FOR TOPPTURER PÅ SKI HAR VI EN EGEN NIVÅBESKRIVELSE. KLIKK HER FOR Å LESE MER OM DISSE NIVÅENE.

 

Nivå 1

Dette er våre enkleste turer og krever minimalt med forkunnskaper. Selv om det kan være enkelte netter i telt, overnatter vi som regel på steder med god standard. På turer med denne graderingen er etappene korte og tempoet rolig. Vi har god tid til å nyte utsikten og komme frem til dagens turmål. En 1-er tur går ikke i særlig stor høyde og på mange turer har vi gode, lokale hjelpere som sørger for at telt- eller hyttelivet oppleves som komfortabelt.

Nivå 2

Her skal vi slite litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer vi mener de fleste kan klare om du legger inn litt ekstra trening før turen. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten.

Nivå 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller en krevende toppnatt der det kan bli kaldt, og hvor du kjenner at du er i høyden. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski e.l., kreves det som regel at man har erfaring fra dette.

Nivå 4

For å delta på en 4-er tur hos oss må du forberede deg godt og være klar for en skikkelig utfordring! Det er en fordel at du har vært med på en 3-er tur før, men dette er ikke nødvendigvis noe krav. Turene er ofte lengre enn på lavere nivåer, og overnattingen er av enkel standard. Underveis vil det bli både fysisk og mentalt krevende, og forutsetter at du forberedt for dette. Du bør drive med målrettet trening flere ganger per uke i god tid før avreise. Disse turene kan også inneholde tekniske elementer som klatring, bre, ski e.l. Du bør ha gode ferdigheter i den aktuelle aktiviteten.

Nivå 5

Dette er våre mest krevende turer. Her må du regne med å jobbe hardt over lengre tid for å nå målet. Turene er fysisk og mentalt krevende, og grundige forberedelser må til for å delta. Du bør ha erfaring fra en eller flere turer på nivå 3 eller 4, og det kreves mye, og målrettet trening i forkant av turen. 5-er turene er ofte lange, med mange netter i telt. Turene går til kaldere strøk og/eller i stor høyde, og du må bære eller dra tungt. Utstyret spiller en viktig rolle, og turen stiller store krav til deg som deltaker. Guiden er ansvarlig for turgjennomførelsen, men du som deltaker er selv ansvarlig for å stille godt nok forberedt slik at du kan ta ansvar for deg selv underveis. På disse turene er deltakerne med på leirrutiner som å sette camp og lage mat.

Turer på alle nivåer!

Safari i Masai Mara

Drømmer du om safari i Afrika, er dette turen for deg! Vi garanterer spennende dyremøter og fantastiske opplevelser i vakre, dyrerike Masai Mara.

Afrika Kenya

Nivå 1 7 dager

Fottur på Capri og Amalfikysten

Bli med Hvitserk på vår første tur til en av Europas flotteste regioner - Amalfikysten i sørlige Italia. I tillegg til å være breddfull av historie og kultur, er også naturen her blendende vakker, med et blått Middelhav rundt den grønne Sorrento-halvøya.

Europa Italia

Nivå 2 8 dager

Fottur i Highlands

Bli med på en 9-dagers tur til fots gjennom det vakre, skotske høylandet. Vi går store deler av den 154 kilometer lange West Highland Way, som er Skottlands mest berømte fjelltur.

Europa Skottland

Nivå 2 9 dager

Fjelltur til Kilimanjaro

Har du en drøm om å bestige Kilimanjaro? Bli med Hvitserk på en uforglemmelig fjelltur til toppen av Afrika, hvor du beveger deg gjennom alt fra tett barskog til månelandskap med isbreer, fantastiske soloppganger, og ikke minst en utsikt som kommer til å ta pusten fra deg.

Afrika Tanzania

Nivå 3 11 dager

Everest Basecamp med Island Peak

Bli med på en magisk fjelltur til hjertet av Himalaya med Island Peak på 6189 moh som høydepunkt. Nepal har flere av verdens høyeste fjell og er et "Mekka" for alle fjellentusiaster.

Asia Nepal

Nivå 4 24 dager

Grønlandskryssing med ski og pulk

Bli med på en av verdens vakreste skiturer! 600 kilometer på ski gjennom isødet krever sitt, men belønningen er enorm.

Europa Grønland

Nivå 5 31 dager

Utforsk verden med Hvitserk