Nivå på våre turer

12345 Selv om dette er våre enkleste turer, kan vi garantere at du kan se fram til en innholdsrik tur med flotte kultur- og naturopplevelser. Turene er ikke fysisk krevende, og selv om det kan være en natt eller to i telt, så overnatter vi som regel på steder med god standard. På en sykkel-, ski-, padle- eller fottur av denne graderingen, er etappene korte og tempoet veldig behagelig. På mange av turene på dette nivået er det fokus på kulturopplevelser eller at turene har et kurs-element der det er meningen at man skal lære en ny aktivitet.

12345 Dette er turer for nær sagt alle. Underveis på tur er guidene våre opptatt at turglede og mestringsfølelse, så selv om motbakken innimellom kan se litt lang ut, har vi masse tid underveis til å glede oss over vakker natur, egne prestasjoner og sosialt samvær. En 2-er fottur går vanligvis ikke i særlig stor høyde, temperaturen er behagelig og på mange turer har vi gode, lokale hjelpere som sørger for at telt- eller lodgelivet oppleves veldig komfortabelt.

12345 Her skal vi slite litt for å nå turmålet - men med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer vi mener de aller, aller fleste kan klare. Har du gått fra hytte-til-hytte i fjell-Norge, eller er innom treningssenteret mer enn to ganger i måneden bør du være i god nok form til å være med på våre 3-er turer. På mange av turene bor vi i telt eller flere netter på enklere hytter. Noen av etappene kan være tøffe. På fjellturer med denne graderingen er det ofte en krevende toppnatt der det kan bli kaldt og hvor du kjenner at du er oppe i tynn luft.

12345 En 4-er tur hos oss er noe som krever at du har forberedt deg godt og er klar for skikkelige utfordringer! Det er en fordel at du har vært med oss på en 3-er tur før, men dette er ikke nødvendigvis noe krav. Turene er vanligvis lengre, og overnattingen er enkel - enten på hytte eller i telt. Underveis kan det bli kaldt, slitsomt og innimellom kjennes veldig tøft. Belønningen er desto større når du lykkes!

12345 Dette er våre tøffeste turer. Her må du regne med å jobbe hardt for å nå målet, turene er fysisk og psykisk krevende, og krever grundige forberedelser og tidligere turerfaring. Ofte stiller vi krav til at du har vært med på en tur på nivå 3 eller 4 tidligere. 5-er-turene er ofte lange, med mange netter i telt. Turene går til kaldere strøk eller i stor høyde (eller begge deler), og utstyret spiller en større rolle. Men er du dedikert, liker å sette deg hårete mål og har lyst på en naturopplevelse av de skjeldne, så er dette turene for deg!