Spørsmål og svar

Her finner du en oversikt over de spørsmålene vi får oftest - kanskje finner du svaret på det du leter etter her.

Jeg har ikke fått sluttfaktura enda, er det noe feil med min bestilling?

Normalt får du sluttfakturaen for turen ca. 70 dager før avreise. Dersom det er 50 dager igjen til avreise og du fortsatt ikke har mottatt fakturaen er det fint om du kontakter oss.

Når får jeg utstyrslisten for turen?

Utstyrslistene ligger ute på nettsiden under de ulike turene.

Hvilken reiseforsikring trenger jeg?

Les mer om reiseforsikring HER.

Trenger jeg å ta vaksiner før jeg reiser?

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Trenger jeg visum til reisen?

Når du har kjøpt reise hos oss får du informasjon om visum samtidig som du får sluttfakturaen, ca 70 dager før avreise. Det er ditt ansvar å søke om visum, men ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker hjelp. Se også mer informasjon om inreisekrav på UD sine nettsider HER.

Jeg skal reise utenlands og ønsker å fly fra en annen by enn Oslo, er det mulig?

Det er ofte mulig å bestille tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge. Ta kontakt med oss straks du har bestilt, så undersøker vi dette for deg. Dersom du bestiller billetter til Oslo uavhenging av oss, husk å beregne god tid, ettersom det kan bli endringer i flytidene fra Oslo. 

Hvor god helse bør jeg ha for å reise på tur med dere?

Mange av turene våre er fysisk krevende, og vi har en nivåskala på turene våre. Denne gir en pekepinn på hvor krevende turen du vurderer er. Er du i tvil, kan du ta kontakt med oss, så gir vi deg mer informasjon.

Om du er i god nok form eller har god nok helse til å være med avhenger helt av hva slags tur du skal være med på. Kanskje er du ikke i god nok form til å dra på en ekspedisjon, men vi har allikevel mange turer som kan passe for deg. For eksempel kajakkturer og forholdsvis lette fjell- og sykkelturer.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Hvor gammel må man være for å reise med dere?

På fjellturene våre må du ha fylt 16 for å kunne delta, og er du mellom 16 og 18 år må det være en foresatt med. Dersom en av dere - av en eller annen grunn - må snu, vil den andre måtte følge med. På spesielle familieturer har vi som regel nedre aldersgrense på 6 eller 10 år. Det er ingen aldersgrense på skreddersydde turer i lavlandet (for eksempel safariturer).

Jeg ønsker å komme i kontakt med guiden på turen jeg skal på, hvordan gjør jeg det?

Guiden vil forsøke å ringe deg ukene før turen for å høre om du har noen spørsmål. Dersom guiden ikke får tak i deg sender guiden en SMS til deg, slik at du kan ta kontakt dersom det er noe du lurer på.

Hvorfor bør jeg reise med Norrøna Hvitserk?

Det finner du svaret på HER.

Jeg har blitt syk og må avbestille, hva gjør jeg?

Vi trenger en skriftlig avbestilling fra deg. Avbestillingen vil da bli registrert i vår åpningstid. Deretter bør du ta kontakt med ditt forsikringsselskap for refusjon. Ofte trenger de en legeerklæring og en bekreftelse fra oss på hvor mye du har betalt.

Reise alene, er det noen andre som gjør det?

Omtrent halvparten av gjestene våre reiser alene. Det er ingen ekstrakostnader forbundet med dette, og du deler rom eller telt med en annen turdeltager av samme kjønn.

Vi vet det er mange som er litt redde for å reise alene på tur. Det kan vi godt forstå, men hos oss blir du tatt godt vare på. Turene våre er sosiale - vi reiser i små grupper og har felles mål og samme interesser. Slik blir det alltid trivelig stemning - enten du melder deg på alene eller sammen med noen du kjenner. Turene våre egner seg derfor svært godt for gjester som er på jakt etter nye turkamerater som deler de samme reisedrømmene. Kanskje finner du en turkompis til ditt neste eventyr?

Les intervju med noen som har reist alene på tur med oss.

Ingen spørsmål? Bli med på tur!

Kilimanjaro med safari i Tanzania

Nå kan du kombinere drømmen om “Afrikas tak” Kilimanjaro med en komplett safariopplevelse i Tarangire, Tanzania.

Afrika Tanzania

13 dager

Fjelltur til Everest Basecamp

Drømmer du om en vandretur til hjertet av Himalaya? På denne fotturen i Nepal blir du tatt med på en reise inn i et majestetisk landskap omringet av verdens høyeste fjell og en unik kultur.

Asia Nepal

18 dager

Peru: Inca Trail med Machu Picchu og Salkantay

Alle må oppleve Machu Picchu en gang i løpet av livet. Det er en kulturskatt, og et syn de færreste glemmer.

Sør-Amerika Peru

16 dager

Utforsk verden med Hvitserk