Opplev Kilimanjaro med Hvitserk

Kilimanjaro er verdens høyeste frittstående fjell, og Uhuru Peak som er 5895 meter moh. er Afrikas høyeste punkt. Kilimanjaro er en av Seven summits og en absolutt favoritt blant våre gjester. Faktisk var det ved foten av dette fjellet vårt firma startet sin historie og i mer enn 30 år har vi hatt gleden av å ha med gjester opp på denne vakre toppen.

Bestig Kilimajaro - Alt du behøver vite 

I dag er Kilimanjaro ikke bare en av våre mest populære turer, det er også et av verdens mest berømte fjell. Den ikoniske toppen byr på et mangfold av natur og ulike ruter for å komme frem til det berømte Uhuru Peak på 5895 moh. Uhuru er et swahiliord som kan oversettes til betydningen frihet og er et navn som toppen av fjellt ble gitt så sent som i 1961 når landet fikk sin uavhengighet fra det Britiske imperiet. Vår historie med Kilimajaro strekker seg så langt tilbake som 70-tallet, da en av firmaets grunnleggere hadde en sentral rolle i oppbygningen av nasjonalparken som inkluderer fjellet. Du kan velge om du reiser med erfaren guide fra Norge, eller om du vil være med på en tur sammen med vår fantastiske lokale partner som har engelskspråklige guider. Uansett hva du velger kan du glede deg til en uforglemmelig opplevelse på veien mot Afrikas tak. 

Hvorfor skal du reise til Kilimanjaro?

Les mer i bloggen om våre 5 beste tips til for å nå toppen av Kilimanjaro:


Foto: Lars Petter Jonassen

Personlig utstyr til turen

Fordi turen går gjennom flere klimasoner må du for denne turen være forberedt for både sommer, høst og vintervær. Både shorts, ullundertøy og dunjakke må med i bagen. På siden for turen finner du en utstyrsliste som forteller hva du selv må ta med på denne turen. Du bærer kun med deg en dagstur sekk med klær, personlige effekter og vann til eget bruk, resten av bagasjen din blir fraktet for deg mellom campene. Vi har laget en blogg med utstyrstips til hva du bør tenke på når du skal pakke for tur til Kilimanjaro. 

Safari eller strandferie etter fjellet 

Etter turen til Kilimanjaro er det deilig å slappe av med late dager på safari eller stranden. Ta kontakt med oss om du ønsker å legge til ekstra dager til reisen din. Vi skreddersyr både safari dersom du reiser på turen med lokal turleder på turen som ikke har safari inkludert, eller vi kan hjelpe deg med å sy sammen drømme strandferie på Kenyakysten eller Zanzibar. 

 

Fjelltur til Kilimanjaro

Har du en drøm om å bestige Kilimanjaro? Bli med Hvitserk på en uforglemmelig fjelltur til toppen av Afrika, hvor du beveger deg gjennom alt fra tett barskog til månelandskap med isbreer, fantastiske soloppganger, og ikke minst en utsikt som kommer til å ta pusten fra deg.

Neste avreise: 08.09.2019