Cuba på sykkel

Bilder & Video
Norsk Guide Favoritt
Fysisk 2/6   Risiko 3/6 9 dager 10-16 deltakere Fra Kr. 29 900,-

Vi reiser på en 9-dagers tur til Castros rike. Med frodig natur, solfylte strender, legendarisk musikk, livsglede, heftig salsa og verdens beste sigarer er Cuba et land man fort blir hektet på.

Høydepunkter

 • Havana
 • Kaffasmaking i Las Terrazas
 • Cueva de la Portales
 • Viñales
 • Bo som en Cubaner i Casa Particulares!
 • Vakker natur
 • Kritthvite sandstrender

Cuba er en fargeklatt på verdenskartet. Alt fra historikk, politikk, revolusjon, geografi, mennesker og sjefen sjøl skiller seg fra alle andre land. Men det er rytmene, gleden og varmen som gjør at alle ønsker seg tilbake. Bland dette sammen med litt fleksibilitet og en håndfull tålmodighet, og du får en drømmetur på Cuba! På ni dager skal vi oppleve det originale og ekte Cuba i områder utenfor den typiske turiststrømmen – fra sykkelsetet. Det finnes ikke noe bedre egnet land for sykling enn Cuba, og neppe noen bedre måte å komme i kontakt med dette levende folket på!

Vi starter i Havanna - byen der det hele skjer og stemningen er helt spesiell. Havanna er en magisk by som vitner om spansk kulturarv: mørk rom, søte sigarer, salsa og en legendarisk livsglede.

Så reiser vi ut på landsbygda. Her sykler vi gjennom et vakkert karibisk landskap bestående av tobakk-, sukkerrør- og kaffeplantasjer. Provinsen Piñar del Río og Viñales-dalen er i tillegg kjent for sine spesielle kalksteinsformasjoner, grotter og kritthvite, innbydende strender. Her skal vi boltre oss i fem hele dager.
Takket være Raul Castro forsiktige tilnærming til fri konkurranse, kan vi bo hjemme hos cubanske familier på casas particulares og spise på små, privateide restauranter - paladarer.

Tilbake i Havanna besøker vi gamlebyen som for lengst er oppført på UNESCO's verdensarvliste. Side om side med pastellfargede bygninger fra kolonitiden finner vi slagord som "Viva Cuba Libre" og det umiskjennelige portrettet av Che Guevara malt på hvite murvegger.

"Karibiens juvel" har noe for alle og alle sansene - enten det er historien, naturen, menneskene eller heftige rytmer. Vi forsøker å få med oss litt av alt. Og siden Cuba er en del av Karibien, så skal vi nyte de vakre strendene også.

Du trenger ikke være "supermann" for å være med, det holder med generelt god grunnform. Turen er litt mer krevende fysisk enn de fleste andre sykkelturer på Cuba med norsk operatør. Du bør ha syklet litt før avreise slik at du ikke blir for sår og støl underveis. Vi bestreber oss på å reise utenfor allfarvei, og legger inn fine dagsetapper på sykkelen. Gruppen består av nordmenn med en norsk turleder i tillegg til lokal cubansk guide, og vi reiser i en liten gruppe med maks 16 deltakere.

Det blir frodig natur, spennende kultur, heftige rytmer, imøtekommende folk og kritthvite strender. For en aktiv eventyrer på sykkel er dette en drømmetur!

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • Fly t/r
 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Turfakta

Historie

Cuba ble oppdaget av Christopher Columbus på hans første reise til ”den nye verden” i 1492. Columbus ankom først Baracoa, helt øst på Cuba, og beskrev stedet ”som det vakreste landet som menneskeøyne noen gang hadde sett!" Allerede i 1512 erobres Cuba av spanjolene, og den opprinnelige befolkningen ble fanget og brukt som slaver i gruver og i landbruket. De fleste indianerne døde av sykdommer spanjolene brakte med seg, og ble utryddet som egen folkegruppe på Cuba. Cuba ble uavhengig fra Spania i 1898, og ble da erobret av USA. Landet fikk først formell uavhengighet i 1902.

Cuba hadde mange ulike presidenter inntil 1952, da Batista tok makten ved et statskupp. Batistas styresett ble anklaget for å være diktatorisk og korrupt, og omlag 20 000 mennesker ble drept. Noen år senere opprettet advokaten Fidel Castro en opprørshær som veltet Batista i 1959. Maktskiftet førte til at USA og store amerikanske konsern mistet sin innflytelse i landet, og forholdet mellom de to landene forverret seg derfor drastisk. Cuba vendte seg mot Sovjetunionen som de inngikk en rekke handelsavtaler med, samtidig med at Fidel Castro i 1961 erklærte Cuba for en sosialistisk stat. En sovjetiskinspirert grunnlov ble innført i 1976.

Etter Sovjetunionens oppløsning i 1991, ble landet rammet av en omfattende økonomisk krise etter at 87% av landets eksportinntekter forsvant «over natten», og USAs blokade ble innstrammet. I et forsøk på å snu tilbakegangen, er det gjennomført enkelte økonomiske og politiske reformer. Reformene har først og fremst til hensikt å legge forholdene til rette for turisme, energibesparing og omlegging av landbruket til økologisk drift.

I dag er det Raul Castro, Fidel Castros yngste bror, som styrer Cuba med tilsynelatende hard hånd. Fremdeles er landet preget av rasjonering og mangel på grunnleggende dagligvarer, og er en av verdens siste gjenlevende sosialistiske republikker.

Vanskelighetsgrad

Dette er en middels fysisk krevende tur med dagsetapper på opptil 60 kilometer på sykkel i varmt og fuktig klima. Vi har imidlertid med følgebuss hele veien så det er ingen fare dersom du av en eller annen grunn ønsker å ta det med ro; men vi antar at du er med for å sykle mest mulig.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Turforberedelser

Med sykkeletapper på opptil 60 km per dag, er det både viktig og nødvendig at du har syklet en del i forkant av turen. Dette for å unngå skader og sår bak! Det er forholdvis flatt i områdene hvor vi sykler, men en av dagene skal du også få brynt deg på motbakkene. Vi har med oss følgebuss under hele sykkeletappen.

Sikkerhet

Hvitserk legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i fjellet.  Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Innkvartering

Vi bor for det meste på turistklassehoteller av god standard. Turistlovene på Cuba begrenser vårt valg av overnattingssteder for grupper til de godkjente turisthotellene, men der det er mulig har vi valgt små tradisjonelle hoteller og gjestehus med lokal sjarm. Takket være Raul Castro forsiktige tilnærming til fri konkurranse, kan vi få muligheten til å bo hjemme hos cubanske familier på casas particulares og spise på små, privateide restauranter - paladarer.

Klima

Den beste tiden å sykle på Cuba er sen høst, vinter og tidlig vår. Det kan være varmt om dagen med dagstemperaturer på mellom 25 og 35 grader. Vi legger opp til å starte med sykling tidlig på dagen når solen står lavt og det er svalest i luften. Midt på dagen stopper vi gjerne for lunsj og tar samtidig en liten hvil dersom situasjonen tillater det.

Vil du se værmeldingen de nærmeste dagene fremover? Sjekk www.yr.no og fyll inn reisemålet.

Penger

Cuba har egen valuta for turistene som de kaller Cubanske dollar (CUC). Lokalvalutaen er Cubanske pesos, men denne valutaen er i de aller fleste tilfeller forbeholdt lokalbefolkningen.

Det finnes minibanker i Havanna og på flyplassen hvor du kan få tatt ut CUC. Om du velger å ta med kontanter fra Norge, ta med Euro som du kan veksle i banker og på hoteller underveis. US dollar er liten vits å ta med.

Tid og tidssoner

Det er 6 timer tidsforskjell mellom Norge og Cuba. Når klokken er 12:00 i Norge, er den 06:00 på Cuba.

Pass og visum

Nordmenn trenger gyldig pass (normalt med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato). Se også gjeldende visumregler på UD sine landsider. Velg land, og se på innreisebestemmelser under Reiseinformasjon. Her finner du også annen nyttig informasjon.

Det er nødvendig med visum for norske statsborgere til Cuba. Det er ditt ansvar å søke om visum!

Vaksinasjoner og helse

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.
 • Dekker forsikringen din tap av reisens formål?
 • Reisegods
 • Forsinkelser

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan - og vil - forekomme. Det er viktig å være forberedt på at Cuba ikke er som andre land, på godt og vondt. I det siste har turistenes interesse for landet eksplodert, «alle» skal se Cuba «før det forandrer seg», med det resultat at nesten alt av hoteller, restauranter og busser er fullbooket eller overbooket, og prisene har nærmest doblet seg for «turist-ting». Vi må f.eks være forberedte på at hotellet vårt plutselig har ett rom for lite, at sigarfabrikken vi skal besøke plutselig har stengt, eller at det ikke er vann i dusjen eller toalettet. Butikkene har vesentlig dårligere utvalg enn vi er vant til, selv helt grunnleggende ting vi tar som en selvfølge kan mangle i hyllene. Slike ting har blitt hverdag på Cuba, og vi skal være usedvanlig heldige dersom absolutt alt faktisk går 100% etter programmet. Cubanerne har dog blitt veldig flinke til å improvisere og ta ting på sparket underveis, og er vi fleksible, så ordner det seg alltids på sett og vis! Med et åpent sinn og en dose tålmodighet blir turen bra uansett! 

Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser

Pris inkluderer

 • Fly Oslo - Cuba t/r på turistklasse inkl. flyskatter/avgifter (fra Oslo).
 • Alle måltider med unntak av middag Dag 2, 3, 5, 6 og 8.
 • All innlandstransport ifølge programmet. Følgebil på hele sykkelturen.
 • All innkvartering i dobbeltrom ifølge programmet.
 • Aktiviteter og inngangsbilletter ifølge programmet.
 • Sykkel
 • Vann på alle sykkeldagene
 • Norsk turleder

Pris inkluderer ikke

 • Drikke til måltidene
 • Visum
 • Personlig utstyr
 • Avbestillings - og reiseforsikring
 • Valgfrie utflukter og aktiviteter
 • Utgifter av personlig art (telefon, minibar, klesvask etc.)
 • Tilslutningsfly fra andre byer i Norge. Be om tilbud
 • Tips til guide, sjåfør og hjelpere (ca. kr. 700,-)
 • Enkeltromstillegg - kr. 3.500,-  (på forespørsel!) 

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Avreise

Overnatting Hotell
Måltid M

Vi reiser fra Norge på formiddagen og kommer frem til Cuba på kvelden lokal tid. Ved ankomst Havanna blir vi møtt av våre lokale venner og transportert til vårt hotell for natten. Vi spiser middag sammen på hotellet og går gjennom programmet for uken som kommer.

dag

2

Havana - Las Terrazas - Soroa

Overnatting Hotell
Måltid F/L
Transport Sykkel
Avstand 64 km

Tidlig om morgenen forlater vi Havanna. Vi kjører ut av byen før vi setter oss på syklene ved La Cabanas og setter kursen mot Las Terrazas. Las Terrazas er et vakkert øko-turismeområde som kom på UNESCO's liste som et biosfære-reservat i 1985. Etter århundrer med avskoging, ble det plantet nye trær og ildsjeler bygde opp et økologisk samfunn ved en liten, vakker innsjø. Her tar vi en formiddagstur, spiser lunch og smaker på den lokalproduserte kaffen, og det blir også tid til den forfriskende dukkert. På ettermiddagen sykler vi det siste stykket til Soroa, som er kjent for sine vakre fossefall, men området bærer enda preg av de kraftige orkanene som har herjet her de siste årene. Her overnatter vi og spiser middag.

dag

3

Soroa - Sierra del Rosario - San Diego de Los Baños

Overnatting Hotell
Måltid F/L
Transport Sykkel
Tid Ca 4 timer
Avstand 39 km

Etter frokost tar vi bussen ut av Soroa før vi begynner å sykle ned i dalen. Turen tar oss gjennom små sjarmerende landsbyer, og vi overnatter ved Pinar del Rio som er en søvnig liten by ved foten av fjellkjeden Sierra del Rosario. Vi sykler gjennom mektige jordbruksområder og tobakksplantasjer, opp og ned langs de nærmest utrafikerte fjellveiene, og på en klar dag er det mulig å se både nord- og sørkysten av Cuba, som her er bare ca 5 mil bred. Underveis spiser vi lunsj, og når vi er vel fremme i San Diego de los Baños,  sjekker vi inn på hotellet og finner oss et sted å spise middag. 

dag

4

San Diego de Los Baños - Aguas Claras

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M
Transport Sykkel
Avstand 44 km

Vi spiser frokost, tar med lunsjpakke og besøker en sigarfabrikk før vi forlater San Diego de Los Baños. Snart får vi øye på "Los Mogotes", som er de trekledde, soppformede fjellene som reiser seg rett opp fra den frodige, grønne marken. Vi befinner oss nå midt i provinsen som er kjent for å produsere Cubas (noen sier verdens) beste tobakk og sine vakre kalksteinsformasjoner. Vi besøker grotten Cueva de la Portales, hvor Che Guevara kommanderte Cubas hær under krisen i 1962. Vi overnatter i Aguas Claras som ligger like utenfor byen Piñar del Rio. Her kan en ligge og late seg ved bassenget, godt fornøyd med dagens sykkelprestasjoner.

dag

5

Aguas Claras - Viñales (50 km)

Overnatting Private hjem
Måltid F/L
Transport Sykkel
Avstand 44 km

I dag skal vi på oppdagelsesferd i den vakre Viñalesdalen. Viñales er kjent for sine tobakkplantasjer, mange daler og enorme nettverk av kalksteinsgrotter. Vi bruker hele dagen og skal besøke både Santo Tomás grotten, tobakkbønder og fjellmaleriene "Mural de la Prehistoria". Her spiser vi også lunsj og nyter Cubas beste og ferskeste Piña Coladas. Siste etappe går til den fargerike byen Viñales hvor vi sjekker inn i casas particulares (private hjem). Her blir vi tatt varmt imot av eieren av huset. På kvelden finner vi oss en lokal paladar (lokal privatdrevet restaurant) hvor vi kan spise middag. 

dag

6

Viñales - Cayo Jutias

Overnatting Private hjem
Måltid F/L
Transport Sykkel
Avstand 54 km

Vi tar det helt med ro på morgenen, og spiser frokost på casaene våre. Etterpå legger vi ut på veiene på sykkel igjen. Vi har fått med matpakkelunsj i sekken. Vi skal slite en del på dårlige veier i dag, men vi lover at det cubanske landsbylivet frister med mange nye inntrykk. Den første etappen er kanskje den vakreste på hele sykkelferden! Ut på dagen kjenner vi lukten av hav, og vi kommer frem til Cayo Jutias. Dette er en av Cubas fineste strender, en nydelig hvit sandstrand på rundt tre kilometer. Her tilbringer vi noen timer og slapper av, slikker sol og bader i det karibiske hav, før vi tar bussen vår tilbake til Viñales for kvelden. Her er det ofte muligheter til å bli med på et salsakurs!

dag

7

Viñales – Havana

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M
Transport Buss
Tid 2,5 timer

Etter frokost kjører vi buss tilbake til Havana. Etter å ha sjekket inn på hotellet, bruker vi resten av ettermiddagen til virkelig å oppdage Havana. Vi drar til gamlebyen og tar sightseeing til fots. Her besøker vi de fire hovedkvartalene fra kolonitiden som står på UNESCO's verdensarvliste og består av et herlig virvar av små, trange smug og gamle, elegante bygninger. På kvelden blir vi kjørt til avslutningsmiddag på en lokal restaurant. 

dag

8

Havana

Måltid F/L
Transport Fly

Du har morgenen til fri disposisjon til å gjøre det du lyster før vi samles til en siste lunsj på en restaurant. Deretter er det felles transport til flyplassen og reisen hjem. Turen er over for vår del. Men ønsker du derimot noen dager ekstra på egenhånd, så ordner vi gjerne det. Ta kontakt!

dag

9

Hjemme!

Og ble du ikke igjen på Cuba, så lander du i Norge sammen med en turglad gjeng - enda rikere på inntrykk og erfaringer.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel fjellstøvler og gore-tex jakke/bukse.

 

Fleecejakke

Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.

Vanntett jakke og bukse

Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene e.l. for ventilering når man sykler. 

Langbukse, vind/jogge

En lett/sval bukse, bør være litt vindtett, og av et materiale som tørker raskt. Fin å reise med også.

Sykkelbukse/ - shorts

Med "padding" på baken

Joggesko

Sko med godt feste som er gode å gå i og å sykle med.

Sandaler

Greit å ha på kveldene, og ved kysten. Og kan fint brukes til å sykle med. 

T-skjorter/ langarmet skjorte

Lange ermer kan være viktig mot solen.

Sykkelhjelm 

Obligatorisk

Drikkeflaske

Bør passe i en standard flaskeholder på sykkelrammen. 

Sykkelsko / klikkpedaler

Hvis du ønsker å sykle med klikkpedaler, må du ta med dette selv.  Hvis du ikke er vant til å sykle med klikkpedaler, så dropp det! 

Sykkelhansker

Hendene blir møre av å holde rundt styret - og stekt av sola!

Polstring til sykkelsetet

Kan komme veldig godt med - man blir lett mørbanket bak de første dagene!

Duffelbag eller myk sekk

Denne pakker du alt i, og den transporteres mellom overnattingsstedene. 

Dagstursekk (35-45 l)

Bruk denne som håndbagasje på flyet, og pakk alt det viktige som du ikke uten videre kan erstatte i denne. 

Rumpetaske/sykkelveske til styre

Til deg som ikke liker å sykle med sekk. Men følgebilen stopper hyppig, så du trenger ikke ha stort med deg på sykkelen.

Caps/solhatt

Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.

Solbriller 

Gode, og solide solbriller med mørkt glass

Badetøy

Det blir muligheter for en dukkert!

Håndkle/ vaskeklut

Bør være av et materiale som tørker raskt.

Skjerf/ tørkle

På enkelte støvete sykkelstrekninger kan det komme godt med 

Et forsiktig utvalg av hygienesaker

Uunnværlig! F.eks tamponger og bind kan være vanskelig å få kjøpt i Cuba. 

Undertøy og sokker 

Sier seg selv!

Ekstra skift

Behagelige klær å bruke på kvelden. Joggedress e.l. ? 

Myggspray

 

Pengebelte

 

Smakstilsetning/ Sportsdrikk

Smakstilsetninger til vannet kan være godt til en forandring. Råsaft, sportsdrikk e.l.

Snacks 

Noen tursjokolader og/eller poser med nøtteblandinger kommer du aldri til å angre på at du dro med deg fra Norge! Kommer til å smake himmelsk som energitilskudd når det blir litt lenge til lunch! Ta gjerne også med grovt knekkebrød hjemmefra. Butikkene i Cuba har svært begrenset utvalg, så ikke baser deg på å handle sjokolade o.l. underveis.

Vanntette pakkposer

Det er veldig kjekt å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt, og for å redusere volumet. Platposer med ziplock er også bra. 

Toalettpapir

Det blir nok noen tissepauser i veikanten

Ørepropper

Om du sover lett. Kanskje får du en romkamerat som snorker!? 

Antibac

Antibac eller andre desinfiserende midler. For hygienens skyld. Dårlig håndhygiene er hyppigste årsak til magetrøbbel.

Solkrem

Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, sportstape ol.
Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste.
Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse
Paracet og Ibux
Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.

Reisedokumenter

Pass, visum, flybilletter og forsikringsbevis. Husk kopi av alle dokumenter et annet sted i baggen.

Kontanter og kort

Turen dekker det meste, men det er rart med det. Drikke, suvenirer, enkelte middager og luncher, tips osv går av egen lomme.  Vi anbefaler at du tar med deg ca 200 Eur. 

Hodetelefoner + MP3/iPod

Musikk eller lydbok på øret kan være fint.

Kamera

Husk nok plass på minnebrikken. Sørg for at det er pakket i et tett, beskyttende etui. 

Oppblåsbar nakkepute

Veldig komfortabelt å ha på en lang flyreise

Lesestoff

Noe lettlest - ikke dra deg med den tokilos mursteinsromanen. Du er heller neppe opplagt til tungfordøyelig faglitteratur etter en lang dags sykkeltur. Reiselitteratur, krimroman? Det er opp til deg!

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis

Samarbeidspartnere