Fottur og elverafting i Costa Ricas tropiske villmark

Bilder & Video
Norsk Guide Favoritt
Fysisk 3/6   Risiko 3/6 15 dager 10-16 deltakere Fra Kr. 59 900,-

Bli med på jungelvandring og padling i Costa Rica! Ingen land i verden har større biodiversitet, og landet byr på høye fjell, aktive vulkaner, tåkeskoger, elveløp og fossefall, tropisk regnskog, fantastiske strender og ikke minst et mangfoldig plante- og dyreliv. Dette er paradis på jord for en aktiv og naturinteressert eventyrer.

Høydepunkter

 • Besøk på kakaofarm og økologisk gård
 • Bo hos en lokal vertsfamilie
 • Padling på den vakre elven Pacuare
 • Jungelvandring blant fantastisk dyreliv
 • Nasjonalparkene Corcovado og Manuel Antonio

Vår eventyrreise starter med et besøk på en av landets mange aktive vulkaner før vi fortsetter turen til den vakre og grønne Turrialba-dalen. I Turrialba er vi virkelig utenfor turistenes allfarvei og vi får oppleve livet på den Costa Ricanske landsbygda på nært hold. I landsbyen Mollejones bor vi hjemme hos lokale, spiser felles middag med folkedans på skolen, før vi starter på fotturen til elven Pacuare. Vi fortsetter turen med elverafting, besøker urbefolkningen og bor på en camp langs elvebredden, i et utrolig frodig og vakkert landskap.

Vi forlater den karibiske delen av landet og setter kursen mot Stillehavskysten, til Nasjonalparken Corcovado, som regnes som Mellom-Amerikas siste tropiske villmark. Her venter en spennende jungelvandring sammen med lokale naturguider, og vi kan garantere at du vil både se og lære mye nytt. Vi avslutter eventyrreisen med et par dager ved kysten, hvor regnskogen møter Stillehavet. Her bor vi på et flott hotell med gangavstand til vakre strender og ikke minst Costa Ricas minste, men kanskje vakreste nasjonalpark – Manuel Antonio National Park.

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss: info@hvitserk.no / 23213070

Skriv ut

Vanskelighetsgrad og forberedelser

Du bør være turvant og i normalt god fysisk form for å delta. Lengre fotturer i marka og f. eks ”hytte til hytte” eller telttur i fjellheimen er god oppladning.
Padlingen krever ingen forkunnskaper eller erfaring.

Les mer om graderingen på våre turer her.

Pass, visum, vaksiner og helse

Nordmenn trenger gyldig pass med gyldighet minimum 6 mnd etter hjemkomstdato. Turistvisum innvilges ved innreise. 

Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner som kreves for innreise dit du skal. Se også oversikt på FHI sine sider om reisevaksiner.

Hvis du er over 60 bør du ta en grundig legesjekk før turen. Gjør legen oppmerksom på at det dreier seg om en tur med fysiske anstrengelser og hvor vi beveger oss utenfor allfarvei. Det er viktig at du fyller ut alle deler av påmeldingsskjemaet (særlig der vi ber om informasjon om helse og allergier), og gir oss beskjed hvis det er noe vi må være oppmerksomme på i forkant av og under turen.

Relevante helseopplysninger som kan ha påvirkning for turen skal også kommuniseres til guiden ved turstart.

Pris inkluderer

 • Flyreise Oslo - Costa Rica tur/retur
 • All landtransport i moderne kjøretøy
 • Overnatting i delt dobbeltrom
 • Alle måltider som spesifisert i dag-til-dag-programmet:  
  F = frokost, L = lunsj, M = middag)
   

Pris inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring (Les mer om forsikring her)
 • Måltider ikke nevnt i programmet
 • Alkoholholdig drikke
 • Enkeltrom (på forespørsel, kun tilgjengelig på hotellene)
 • Tips

Øvrig informasjon

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag for dag-programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisebetingelser.

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Avreise og ankomst Costa Rica

Overnatting Hotell
Transport Fly

Vi reiser fra Norge på morgenen og flyr til Costa Rica. I San José blir vi møtt av vår guide og kjørt til vårt hotell, hvor vi kan slappe av etter en lang dag på reise og justere oss til den nye tidssonen. 

Costa Rica er det lille landet i Mellom-Amerika med de store målene. Landet er for lengst satt på verdenskartet blant forskere og naturvernere for sitt helt unike biologiske mangfold og i dag er en tredjedel av landet fredet i form av naturreservater og nasjonalparker.

dag

2

Vulkanen Irazu og økologisk gårdsbesøk

Overnatting Hotell
Måltid F/L/M

Vi forlater storbyen til fordel for de grønnkledde fjellene. På veien besøker vi vulkanen Irazú (3 432 moh.) og vandrer langs kraterkanten for å oppleve de geologiske underverkene på nært hold. Bussen kjører oss helt opp til krateret på over 3 000 moh, så det er flat og behagelig vandring i høyden. Vi fortsetter til fjellbyen Santa Cruz i Turrialba hvor vi besøker Blanco & Negro, en imponerende gård som drives av to sjarmerende søstre. Her får vi servert en fantastisk lunsj med spennende råvarer fra deres økologiske paradis. Kanskje får du inspirasjon til egen kokkelering etter dette besøket?

Vi fortsetter videre nedover den vakre Turrialba-dalen hvor CATIE er dagens siste stoppested. CATIE er et internasjonalt forskningssenter med fokus på matsikkerhet, klimautfordringer, tropisk jordbruk og biologisk mangfold. CATIE driftes av fond og midler fra hele verden, blant annet Norad, og er også et besøkssenter for læring og høyere utdanning. Campus er som en stor og vakker botanisk hage, og her er vi så heldige å få bo i natt.

P.S. Hovedbagasjen legges igjen på CATIE. Vi pakker med oss det vi trenger for de neste fire dagene i dagstursekken. Vandring langs kraterkanten på vulkanen Irazu. Foto: Ann Elin Nordal

dag

3

Kortreiste og lokale opplevelser i Turrialba

Overnatting Vertsfamilie
Måltid F/L/M

Vi starter dagen med et besøk på Nortico Cacao Farm som eies og drives av en norsk/costarikansk familie som bor i Turrialba. Her vil vertskapet ta imot oss og fortelle om kakaodyrking og historien til frukten som blir omtalt som «gudenes føde». Etter en vandring på gården blant kakaotrær og andre eksotiske frukter og planter avslutter vi med å få lage vår egen sjokolade av de beste råvarer - en ekte opplevelse "fra jord til bord"!

Fra Nortico Cacao Farm fortsetter vi til den lille landsbyen Mollejones hvor vertsfamiliene venter på oss. Her blir vi plassert to og to i hvert vårt hjem og på kvelden er vi invitert til felles middag og kulturkveld på skolen.Utforsking av kakaobønner på Nortico Cacao Farm. Foto: Ann Elin Nordal

dag

4

Fottur fra Mollejones til Tres Equis

Overnatting Hytte
Måltid F/L/M

Etter tidlig frokost hjemme hos vertsfamiliene våre er vi klare for en god dag til fots i fjellene langs elven Pacuare. På turen har vi med oss en «baqueano», lokal kjentmann, som skal guide oss på vandringen gjennom tåkeskog, dyrka mark og reservater hvor Cabecar fremdeles bor, en av de få gjenlevende urbefolkningene på Costa Rica. 

Vel fremme i Tres Equis bor vi fire sammen på hytter med fantastisk utsikt over fjellene vi akkurat har vandret gjennom.

Frodig vandring i dag. Foto: Ann Elin Nordal

dag

5

Elven Pacuare og Canopy

Overnatting Elvecamp
Måltid F/L/M

Etter frokost går vi ned til elvebredden; en tur som tar ca 45 minutter. Her venter våre rafting- og kajakkguider på oss med alt som trengs av flåter og sikkerhetsutstyr for de neste to dagene på elva. Río Pacuare er en svært populær elv for rafting og elvepadling og er rangert som en av verdens ti beste elveturer. Regnskogen som omgir elva er hjemmet til noen tusen Cabecar, og skogen har et rikt fugle- og dyreliv.

Etter en relativt kort første dag på elva kommer vi frem til campen vår. Her rigger vi oss til og får servert deilig lunsj før vi kan bli med på en såkalt Canopy, hvor en svever over tretoppene i en klatresele. En fantastisk flott naturopplevelse (og litt adrenalin!). I to netter bor vi på en enkel camp ved elvebredden som naturens barn i tropisk villmark. Campen har ikke innlagt strøm, men bruker solenergi og driftes etter bærekraftens regler og prinsipper.

I dag kan du sveve over tretoppene!

 

dag

6

Fottur til urbefolkningen Cabecar

Overnatting Elvecamp
Måltid F/L/M

Det er spesielt å sove langt inne i regnskogen, og en våkner gjerne tidlig når naturen våkner til liv. Etter frokost i det fri tar vi en fottur til en Cabecar landsby i nærheten av campen vår. Her får vi se og oppleve hvordan urbefolkningen i Costa Rica bor i dag.Vi bo i elvecamp langt inne i regnskogen. Foto: Ann Elin Nordal

 

 

dag

7

Rafting Pacuare

Overnatting Hotell
Måltid F/L

Siste morgen med frokost langs elvebredden og vi tar avskjed med dette helt spesielle stedet. Vi rafter videre nedover den vakre elven og den flotteste delen gjenstår før Pacuare munner ut i Karibien. Vi rafter gjennom regnskogen på klasse III-IV stryk, passerer flere fossefall, trange dalkløfter og er omkranset av eksotiske planter og dyr. Dette er først og fremst en fantastisk flott naturopplevelse, det er ikke bare fart og adrenalin – anbefales virkelig! Vi reiser tilbake til CATIE og overnatter der.

P.S. Raftingen foregår sammen med profesjonelle guider og med topp sikkerhetsutstyr. Det kreves ingen erfaring på forhånd.

Rafting i eksotisk natur, blant fossefall og kløfter. Foto: Ann Elin Nordal

dag

8

Fra Turrialba til Osa

Overnatting Lodge
Måltid F/M

I dag venter reisens lengste transportdag. Vi forlater Karibien og reiser sørover mot Stillehavskysten, og halvøya Osa. Vi kjører på gode veier i buss med air-condition og får sett mye av landet. Vi spiser lunsj på en hyggelig restaurant underveis og ankommer Osa på ettermiddagen og skal de neste to nettene bo på en av Costa Ricas aller mest spesielle og isolerte lodger. Her er det stor fare for at fargerike Ara-papegøyer vil forstyrre ettermiddagshvilen din. Dette området blir omtalt av National Geographic som ”det mest biologisk intense stedet på jord”.

P.S. Vi legger hovedbagasjen igjen i bussen vår når vi ankommer lodgen vår i Osa denne ettermiddagen. Klær, toalettartikler og utstyr for de neste 4 dagene må være pakket i dagstursekken og evt. i en annen liten bag/pakkpose. Hovedbagasjen får du igjen på ettermiddagen Dag 11.

Vi skal bo to netter på denne lodgen.

 

dag

9

Fugletitting og kveldspadling

Overnatting Lodge
Måltid F/L/M

I dag har vi en rolig dag etter mange opplevelser og kan lade batteriene før turens siste lange vandring gjennom regnskogen til Stillehavet. Vi håper likevel at du blir med vår lokale guide på «Birding» eller fugletitting ved soloppgang og padletur etter solnedgang for å oppleve bioluminescens (morild) fra kajakken. Golfo Dulce på Osa-halvøya er verdenskjent for dette fenomenet, hvor levende organismer i havet utståler et skarpt lys som gjør at havet gløder i mørket. Fantastisk vakkert! 

Ellers står dagen til fri disposisjon - det er flere fine turstier rundt lodgen, og en hengekøye til hver og en av oss om det er det som skulle friste mest.

Her er det stor sjanse for å komme tett på en arapapegøye.

dag

10

Vandring gjennom nasjonalparken Corcovado

Overnatting Sovesal
Måltid F/L/M
Tid Ca 8 timer

Vi har en veldig tidlig start denne morgenen, og kjører med traktor og vogn gjennom tett skog og små elver til Los Patos Skogvokterstasjon, en av inngangene til Corcovado Nasjonalpark. Dette er selve kronjuvelen blant Costa Ricas mange vernede naturområder. Herifra følger vi god sti cirka 20 kilometer helt frem til Sirena Skogvokterstasjon, hvor vi skal bo de neste to nettene. Disse dagene har vi størst sjanse til å se det mangfoldige dyrelivet i Costa Rica, og vi vil ganske sikkert få øye på både dovendyr, villsvin, tapir, fire forskjellige typer aper og et vell av papegøyer, tukaner og andre fugler.

Fotturen tar ca. 8 timer inkludert mange fotostopp og gode matpauser. De første to timene er det en del opp og ned, men etter hvert flater terrenget og det er lett vandring. Du må regne med litt vading over små elver. På Sirena Skogvoktersatsjon bor vi i køyesenger på sovesal med felles dusj- og toalettanlegg av god standard.

Denne karen har ikke dårlig tid.

dag

11

Fotturer og dyresporing i Corcovado

Overnatting Sovesal
Måltid F/L/M

I dag lar vi den største dagstursekken ligge igjen på skogvokterstasjonen mens vi tar flere småturer rundt Sirena. Det er her det er størst sjanse for å se mye ville dyr, og vi starter før solen står opp da det er størst aktivitet i skogen. Første tur er før frokost, andre før lunsj og den siste like før det blir mørkt. Du velger selv om du blir med på alle sporingene, alternativt kan du bli igjen på Sirena med en god bok hvis du ønsker å stå over den varmeste vandringen midt på dagen. Vi har sett veldig mye på tidligere turer, fra puma til tapirer, men siden dette er ville dyr er det selvsagt ingen garanti.

Vi leter etter dyr i dette frodige landskapet.

dag

12

Sirena - Sierpe - Manuel Antonio

Overnatting Hotell
Måltid F

Vi får tid til en siste morgentur før vi spiser frokost på Sirena. Etter frokost pakker vi med oss tingene våre og går til stranden hvor vi blir hentet med båt. Båtturen fra Sirena til Sierpe er utrolig flott da området har en fantastisk vakker kystlinje hvor regnskogen møter Stillehavet. Fra det lille tettstedet Drake Bay forlater vi kystlinjen og båten tar oss videre med gjennom Terraba Sierpe Mangroveskog som er Costa Ricas største mangrove. Mangrove er en skogstype som vokser i tidevannsbeltet ved tropiske kyster, og skaper et helt spesielt habitat for planter og dyr. Vi får en fantastisk flott båttur gjennom kanalene i mangroven.

Vel fremme i Sierpe venter bussen på oss med resten av bagasjen vår. Vi kjører nordover langs kysten, spiser lunsj underveis og kommer frem til hotellet vårt før kvelden.

Vi blir hentet i båt på stranden. Foto: Ann Elin Nordal

dag

13

Manuel Antonio Nasjonalpark

Overnatting Hotell
Måltid F/M
Transport Bil
Tid Ca. 4,5 timer

Manuel Antonio er en liten nasjonalpark bestående av kystregnskog og et stort havområde. Den er kjent for sine utrolig flotte strender og mange turstier. Til tross for sitt lille areal lever det over 100 ulike pattedyr og over 180 fuglearter i nasjonalparken. Pakk badetøy i dagstursekken og bli med på en flott dag på turstier langs kritthvite strender og i kystregnskog som er hjem til både apekatter og dovendyr.

Vi møtes igjen om kvelden for en felles festmiddag.Manuel Antonio nasjonalpark.

dag

14

Avreise Costa Rica

Måltid F

Vi nyter en siste rolig frokost og morgen ved Stillehavet før vi starter på returen tilbake til San José og hjemreise. På kjøreturen til flyplassen passerer vi elven Tárcoles. Her stopper vi for å se på de enorme krokodillene som har funnet sitt naturlig habitat under broen – imponerende! Vi spiser lunsj underveis på turen og er fremme på flyplassen i god tid før avreise.

Vi titter innom et par krokodiller på veien. Foto: Ann Elin Nordal

dag

15

Hjemme!

Ankomst Norge.

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Husk at du også kan få tak i brukt turutstyr som fungerer utmerket.

I Costa Rica er det et tropisk klima med en snitttemperatur på 28 grader året rundt om dagen, og ned mot 22 grader om natten. Det er sterk sol hele året. 

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23213070 / info@hvitserk.no

TIPS: Vi anbefaler at du har det viktigste turutstyret i håndbagasjen, for eksempel turko og turklær.

Vindjakke

Det bør være ei lett jakke som puster, men som kan brukes hvis det er vind og nedbør.

Bukse til trekking

Av behagelig kvalitet, helst av materiale som tørker raskt.

Shorts til trekking

Av behagelig kvalitet, helst av materiale som tørker raskt.

Langermet skjorte

Av behagelig kvalitet, helst av materiale som tørker raskt.

Regnponcho

En lett regnponcho som du kan slenge over hodet i tilfelle en rask skur!

Joggesko

Sko med godt feste som er gode å gå i. Også godt å ha med seg på fotturen for å kunne variere fottøy og ha ekstra skift ved evt. nedbør.

Sandaler

 

Trekkingsko/Fjellstøvler

Vi går i ulendt, tropisk terreng. Det er en del opp og ned, men vi går på gode stier. Hvis du har lett for å ”tråkke over” velger du høye sko med god ankelstøtte.
Velger du trekkingsko eller joggesko, bør de være av den grove sorten, med solid såle og litt gummibeskyttelse på tuppen.

Trekkingssokker og tynne ullsokker

 

Trekkingssokker med god ”spenst” som vil si at de ikke skal være gått flate under hælen og tåballene. Vi foretrekker ullsokker som tørker raskt og lukter lite. Nyere sokker tåler flere dager enn gamle, og gir ikke så fort gnagsår.

Solbriller

Gode, og solide solbriller med mørkt glass er viktig.

Skjerf/tørkle

Godt å ha i halsen, kan også brukes som munnbind som kan knytes for munn og nese.

Caps eller hatt

Nakke og ører er mål for den nådeløse solen.

Dagstursekk (35 - 34 L)

 

Denne må være romslig, samt ha et godt bæresystem slik at den er behagelig å ha på ryggen over flere dager. På denne turen så må vi ofte pakke om og legge hovedbagasje igjen på hotellet eller i bussen noen dager og ha med oss alt vi trenger i en dagstursekk for de neste dagene.

Mindre dagstursekk til bruk i Corcovado

I Sirena i Corcovado legger vi igjen den store dagstursekken på skogvokterstasjonen og på småturene rundt lodgen tar vi kun med oss vann og kamera etc. Her trenger vi en mindre sekk - som f.eks. denne kan være en god løsning. Evt. en rompetaske/skulderveske.

Teleskopstaver

2 eller 3 leddet. De med utvendig lås har hittil vært de mest solide. 

Badetøy

Underveis vil det bli flere anledninger for et bad.

Vanntette pakkposer

Pakk i disse, så holder alt seg tørt - i tilfelle vi skulle møte en regnskur.

Hodelykt

Husk ekstra batteri.

Strømadapter

Costa Rica bruker 110V, som i USA.

Vannflaske

Evt. drikkesystem, Camelback el.

Ta med smakstilsetning/sportsdrikk om du fort går ”vann-lei”.

Toalettartikler

Uunnværlig! Tamponger kan være vanskelig å få kjøpt lokalt.

Håndkle/vaskeklut

Bør være av materiale som tørker raskt.

Solkrem

Høy faktor. Husk stift for lepper/nese.

Ørepropper

Om du sover lett

Personlige medisiner

Plaster – Compeed, støttebandasje og slik. Halspastiller - Nesedråper – viktig hjelp for å åpne nesen ved litt forkjølelse. Hodepinetabletter. Imodium ved feriemage. Myggmiddel/salve for å lindre innsektsbitt.

Personlige medikamenter, Personlige medikamenter du bruker vil vi vite om, jfr helseskjema, påmeldingsskjema og reisevilkår.

Langbukse

En lett/sval bukse. Bør være litt vindtett. Fin å reise med også.

T-skjorte/skjorte

 

Ekstra skift

Behagelige klær til å bruke om kvelden. Joggedress el.


Lesestoff/Spill/Kortstokk

Reiselitteratur, krimromaner, spill eller spansk ordbok?

Skrivesaker

Skrive dagbok er lærerikt og overraskende. Allerede på flyet hjem kan du finne ut hvor mye du har glemt fra starten!

Pass

 

Forsikringsbevis

Ha alltid en kopi av pass og forsikringspapirer med deg et annet sted i bagasjen.

Penger/Kredittkort

Turen dekker det meste, men drikke, suvenirer, tips etc. går av egen lomme.

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
man 6. mar 2023 man 20. mar 2023
Ledige plasser
Kr. 59 900,-

Samarbeidspartnere