Nepal med Hvitserk

Hvitserk sin historie i Nepal er lang og bred og fylt med både glede og tårer. Ingen annen norsk turoperatør har et så solid forhold til Nepal og dets rike kultur og natur. Vi tilrettelegger for alle nivåer og du er velkommen enten du ønsker en sprek fjelltur eller en vaskeekte ekspedisjon til noen av verdens høyeste fjell.

Nepal

Det er ikke rart at Nepal står høyt på ønskelisten til den ivrige tinderangler. Her tårner verdens høyeste fjelltopper over skyene og landets befolkning er av ypperste kvalitet; smilende, vennlige og med en latter som sitter løst. Landet er den perfekte kombinasjon av natur- og kulturopplevelser og har noe for alle. Her kan man gå i ukesvis i den mest fabelaktige fjellheim og prøve seg på de bratteste fjellvegger. Her har vi samlet alle våre turer til Nepal, alle våre blogginnlegg og alle inspirasjonartikler til dette landet som har trollbundet oss så lenge. 

FJELLTUR TIL EVEREST BASECAMP

FJELLTUR & FRIVILLIG ARBEID I NEPAL

Hvitserks Historie i Nepal

Hvitserk har hatt turer og ekspedisjoner til Nepal helt siden starten og landet er absolutt en av våre favoritter. Og i over fem år har Hvitserk arrangert Fjelltur og frivillig arbeid i Nepal hvor gjestene våre bor hjemme hos nepalesiske familier, arbeider sammen med dem på ulike prosjekter, overnatter i lokale tehus og går fjelltur i fotsporene til Everests førstebestigere. Nepal er landet mange av våre gjester forelsker seg i og en tur blir ofte til to. Det er noe med de hyggelige og imøtekommende menneskene, kombinert med et fantastisk flott alpint landskap som gjør at vi føler oss hjemme i dette lille landet som ligger klemt imellom gigantene India og Tibet (Kina). Hvitserk har, i løpet av sine historie i Nepal, organisert ekspedisjoner til høyfjell som Ama Dablam, Lobuche og Mount Everest, men også mindre hårete turer til Everest Basecamp, Island Peak, Annapurna og i 2019 planlegger vi turen rundt Manaslu. 

Stiftelsen Varde

I 2014 ble Stiftelsen Varde opprettet av Hvitserk. Stiftelsens formål er å støtte utvalgte bistands- og utviklingsprosjekter og legge til rette for bærekraftig fjellturisme og naturbasert reiseliv. Prosjektene vil både kunne være i Norge og utlandet. I utlandet er det hovedsakelig miljø- og utdanningsprosjekter. I Norge kan det være prosjekter som skal bi bedre opplevelser for turister og lokalbefolkning, mindre naturslitasje og tryggere ferdsel. Gjennom Stiftelsen Varde og våre gjester har Hvitserk, i samarbeid med The Small World, hjulpet over 800 barn med skoleplass i området der de bor. Ting man tar for gitt i Norge, er langt fra en selvfølgelighet i fattige land som Nepal, og Hvitserk ønsker å gi tilbake til lokalbefolkningen som alltid tar oss i mot med åpne armer! 

LES ARTIKKEL: STØTTER SKOLEBYGGING I NEPAL

Les Artikkel: HVILKEN NEPALTUR PASSER FOR DEG?

Jordskjelvene i Nepal

To store jordskjelv rammet Nepal i april og mai, 2015. Man regner med at omkring 9000 mennesker mistet livet katastrofen. I tillegg ble omtrent en halv million innyggere hjemløse i etterkant. Private hjem, offentlige bygg og sårt trengte skoler forsvant i et eneste stort kaos. Nepal er et land med lite økonomiske ressurser og oppbyggingen av landet tok flere år selv med hjelp utenfra. Det var tregt arbeide, mye grunnet den lite effektive politiske situasjonen i landet. Hvitserk har, gjennom Stiftelsen Varde, bidratt til oppbyggingen av skoler i hardt rammede områder som Solokhumbu. I tillegg har vi jobbet aktivt med Reis Nepal, en stiftelse organisert for å få i gang reiselivet. Etter jordskjelvene sluttet folk å reise til Nepal og det gjorde at sårt trengte penger uteble fra regionen. Som turister i Nepal bidrar vi til lokaløkonomien og passer på at folket i fjellet har et stabilt levebrød. Les mer om jordskjelvene i Nepal under og se alle våre turer til et av verdens eventyrlige land. 

 

les blogg: ET ÅR SIDEN JORDSKJELVET I NEPAL

Les blogg: NEPAL TO ÅR ETTER JORDSKJELVET

 

 

Fjelltur og frivillig arbeid i Nepal

Drømmer du om å oppleve Nepal og samtidig gjøre en innsats sammen med menneskene som bor og lever i Himalaya? Sammen med vår lokale samarbeidspartner tilbyr vi en unik opplevelse Everest-regionen i Nepal. Vi bor hjemme hos nepalesiske familier, arbeider sammen med dem på ulike prosjekter, overnatter i lokale tehus og går fjelltur i fotsporene til Everests førstebestigere! Turene varer i 16-dager og arrangeres hver høst med norske grupper og lokal turleder.

Neste avreise: 25.10.2019

Annapurna Sanctuary

Fotturen rundt fjellet Annapurna i Nepal er kåret til en av verdens vakreste trekkingturer! På vår tur har vi plukket ut det beste av Nepal. Vi går gjennom små landsbyer omringet av spektakulær natur, majestetiske fjelltopper, levende kultur og historie, og ikke minst flotte og sjarmerende mennesker - og rett inn til Annapurna Basecamp. Underveis vil du kunne oppleve dagliglivet slik det foregår oppe i disse fjellområdene. Her kommer du tett innpå både voksne og barn, geiter og kyr. Se den fantastiske blomstringen på våren, hvor tusenvis av rododendronbusker står i full blomst. Det er grønt på bakken, rødt og rosa på trærne, hvite snødekte topper høyt der oppe og aller aller øverst, en knallblå himmel. Ikke rart Nepal er et av verdens vakreste land!

Neste avreise: 01.11.2019