8 dagers fottur i Romsdalen og Sunnmøre

Bilder & Video
Nyhet
Fysisk 3/6   Risiko 2/6 8 dager 4-8 deltakere Fra Kr. 31 250,-

Utforsk to av de mest ikoniske og dramatiske områder av Norge: Romsdalen og Sunnmøre. To av Norges mest spektakulære fjell- og fjordområder. Besøk den populære Geiranger fjorden og utforsk det mindre kjente fjorder og fjell i denne flotte regionen.

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkt

 • Ålesund, en av Norges vakreste byer
 • Geiranger fjorden
 • Trollstigen og Trollveggen 
 • Avsidesliggende Trandal, bare tilgjengelig med båt
 • Vakker utsikt over dramatiske fjorder
 • Slogen - Dronningen av Sunnmøre
 • Overnatte på en koselig DNT-hytte 

På denne turen i noe av Norges vakreste terreng, skal vi utforske det usedvanlig flotte fjell- og fjordlandskapet i Romsdalen og Sunnmøre. Turen byr på to av Norges mest populære/kjente høydepunkter: Geirangerfjorden og Trollveggen, men vi tar deg også med utenfor allfarvei for å utforske noen av Norges mest spesielle og fantastiske områder. Du vil like denne turen hvis du ønsker å utforske noe av det beste Norge har å by på, besøke noen av de beste turisthøydepunktene mens du også utforsker de mindre besøkte og avsidesliggende områdene i Norge som bare lokalbefolkningen vet om.

Hver natt sover vi på autentiske og tradisjonelle overnattingssteder. Du kan se frem til å sove på steder som nydelige Hotell Union Øye og overnatte i en tradisjonell norsk DNT-hytte.

Rutens laveste punkt er langs med fjorden, og det høyeste punktet 1564 meter høye Slogen. En av de mest spektakulære toppene i «Sunnmørsalpene»

Naturen langs denne fotturen er fantastisk, og hvis du vil oppleve det vestlandets dramatiske fjelllandskap på sitt beste, er dette absolutt en glimrende mulighet. Denne turen starter i Oslo og slutter i Ålesund. En populær kystbyen, kjent for en av Norges vakreste innflyvninger, Art Nouvea arkitektur og nærheten til Sunnmørsalpene. Det er flere daglige avganger fra Ålesund til Oslo.

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert?

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokal guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Eirik B. Zwart-Nilsen

eirik@hvitserk.no 23213080

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt

Spørsmål angående turen? ikke nøl med å kontakte prosjekt ansvarlig under, eller kontakt kontoret her..

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk

Vanskelighetsgrad

Nivå 3 av 5. Les mer om graderingen på våre turer her. Dette er en tur som passer for deg som har gått en del del i fjellet tidligere. Den tøffeste turen er Slogen, men vi har god tid og bruker hele dagen på turen. Det blir noe klyving, og stien kan bli glatt og våt hvis det regner, skikkelige norske forhold med andre ord. 

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Du finner utstyrlisten under fanen "utstyrsliste" i menyen over. Du trenger dagstursekk med det du trenger til fotturene, med plass til ekstra klær, mat, vann og kamera, så kan bagasjen ligge igjen enten i bilen eller på overnattingsstedet. På grunn av begrenset plass i minibussen, ber vi deg om å kun ha med en stk bagasje(helst duffelbag, lettere å få plass til den i kjøretøyet). 

Vi har med fellesutstyr som førstehjelpssutstyr og vindsekk.

Innkvartering

Vi overnatter på det vi mener er de triveligste hotellene og hyttene. Det er lagt opp til at alle overnatter i dobbeltrom, men gi beskjed dersom du ønsker å betale ekstra for enkeltrom, så prøver vi å ordne det. All mat er inkludert som beskrevet i dag til dag programmet. Reiser du alene og ønsker garantert enkeltrom, kan du velge enkeltrom når du melder deg på. Dette koster kr 5000,- NOK per pers. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Været og forholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene.

Pris inkluderer

 • All lokal transport.
 • 7 overnattinger i twinrom. 
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet.
 • All aktivitet som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokalkjent guide

Pris inkluderer ikke

 • Transport til oppmøtestedet i Åndalsnes, transport hjem fra Ålesund
 • Drikke til måltidene (vin, øl etc.)

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for dag

dag

1

Til fjorden

Overnatting Hotell
Måltid M
Tid 3-4 timer
Stigning 504m
Nedstigning 504m
Avstand 3-4km

Vi møtes på Åndalsnes togstasjon ca. kl. 13.30. Når vi møtes i Åndalsnes snører vi på turskoene og starter turen mot Nesaksla og Rampestreken. Etter turen drar vi mot hotellet for kvelden og sammen spiser vi en 3-retters middag om kvelden og snakker om uken som kommer. 

Book togbilletter til Åndalsnes på www.vy.no. Velg den vagangen som starter kl 08.02 fra Oslo til Åndalsnes. 

dag

2

Fottur til Trollveggen

Overnatting Hotell
Måltid F, L, M
Transport 45min
Tid 5-7 timer
Stigning 580m
Nedstigning 580m
Avstand 15km

Etter en god frokost kjører vi opp den kjente og spektakulære Trollstigen. 
På toppen av Trollstigen vil vi starte turen vår mot toppen av Trollveggen. Terrenget er kupert med en steinete sti som tar oss oppover dalen, men vi har en gradvis stigning helt til toppen. Dette er en middels utfordrende fottur, men den siste delen opp til toppen av Trollveggen består av ur, og du må være komfortable med å vandre i ur og stein. Etter at vi har nådd toppen, går vi nedover igjen og kjører mot hjemmet vårt de neste to nettene i Valldal.

 

dag

3

Kajakk på fjorden

Overnatting Hotell
Måltid F, L, M
Transport 2 timer
Tid 4 timer

Etter frokost går vi rett ut fra hotellet og til kajakkene våre. Vi tilbringer noen timer på den nydelige Norddal fjorden som er på UNESCO's Verdensarvsliste, for fjordområdet i vestregionen i Norge, vestnorsk fjordlandskap. På veien leter vi etter det perfekte lunsjstedet, og drar kajakkene våre opp på land for å nyte lunsjen. Etter lunsjen padler vi tilbake til Valldal. Ettermiddagen er ledig, men for de som ønsker å utforske stedet mer kan de være med guiden vår for en liten ettermiddagstur. Til kvelden nyter vi middag sammen, før vi legger oss i en deilig seng og gir kroppen hvile til de neste dagenes eventyr. 

dag

4

Geirangerfjord

Overnatting Hotell
Måltid F, L, M
Transport 2 timer
Tid 2-3 timer
Stigning 250
Nedstigning 250
Avstand 3km

I dag skal vi utforske den kjente UNESCO Verdensarv fjorden: Geirangerfjorden! Vi spiser frokost, for så å hoppe i bilen som kjører oss til Geiranger. Vi vil bruke litt tid i Geiranger sentrum  før vi vandrer til en vakker foss etter lunsj. Turen er bratt, og selv om det bare er 1,5 km til fossen, vil vi ta oss god tid og nyte utsikten mens vi tar oss opp. Sherpaene har bygget trinn helt til toppen av fossen. Etter turen reiser vi med ferge til Hellesylt og kjører til vårt neste overnattingssted, det historiske hotellet Union Øye. Det gamle hotellet har en lang historie, og det har vært et yndet sted for kongelige , forfattere, klatrere og naturelskere i generasjoner. Et opphold på dette hotellet vil være som å bli transportert tilbake i tid og vil gi oss en unik opplevelse og bli kjent med området og dens historie. Vi har en hyggelig 3-retters middag på hotellet.

dag

5

Fottur til Slogen og Patchellhytta

Overnatting Fjellhytte
Måltid F, L, M
Tid 6-7 timer
Stigning 1200m
Nedstigning 400m
Avstand 8km

Vi nyter en deilig frokost på Hotel Union Øye. Friske og raske kjører vi en kort distanse til foten av Slogen (1,564 meter), det høyeste punktet på turen. Dette fjellet har ofte blitt nevnt som en favoritt blant de besøkende i Hjørundfjorden. Vi begynner å gå mot DNT-hytta, Patchellhytta. Hvis været er fint, og vi ikke er for slitne, tar vi oss opp til toppen av Slogen samme dag. Med sin pyramideformede topp er fjellet et fantastisk syn, og det er en fantastisk utsikt fra toppen over store sva på Sunnmøre. Turen fra Patchellhytta, til toppen, og tilbake igjen vil ta oss omtrent 3-4 timer avhengig av værforholdene.

dag

6

Til verdens mest spektakulære huske?

Overnatting Hytte
Måltid F, L, M
Transport 40min
Tid 3-4 timer
Nedstigning 740
Avstand 3,6

Vi nyter en enkel frokost tilberedt av oss selv på DNT-hytta. I tilfelle gårsdagens vær ikke tillot oss å bestige Slogen, vil vi starte dagen med å gå opp til toppen. Vi kommer tilbake fra fjellet og ned til fjorden. Vi tar fergen til den veiløse landsbyen Trandal, hvor du kan finne en veldig spesiell huske i et tre rett over vannet. Om kvelden hviler vi de slitne beina våre og spiser middag sammen ved fjorden i et av Norges mest vennlige lokale innkvartering

dag

7

Tilbake til Ålesund

Overnatting Hotell
Måltid F, L, M
Transport 1 time 15min
Tid 1-2 timer
Stigning 100
Nedstigning 100
Avstand 2.5km

Vi nyter frokosten vår med utsikt over fjorden. Etter flere turer med husken, tar vi båten tilbake til Ålesund. I Ålesund legger vi ut på en valgfri liten fottur i byen for å få den beste utsikten over byen. Noen av dere vil sannsynligvis ha en dusj, og vi har muligheten til å gjøre dette på hotellet før vi oppsummerer turen våre med en deilig avskjedsmiddag i byen.

dag

8

Hade bra i Ålesund

Måltid F

Vi spiser frokost sammen på hotellet, og kanskje har du tid til å se deg rundt i Ålesund. Det er alltid trist å si hade til nye venner, men vi sitter igjen med minner som vil vare lenge. 

 

Skriv ut

Utstyrsliste

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. 

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 80 / hvitserk@norrona.com

Undertøy
Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.
Sokker
Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.
Ullundertøy
Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.
Fleecejakke
Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.
Skalljakke
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.
Lett dunjakke
Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.
Skallbukse
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.
Turbukse
Lett turbukse.
Shorts
Eventuelt turbukse med avtagbare bein.
T-skjorte/skjorte
Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.
Hals/buff
Kan brukes som hals og på hodet.
Caps/solhatt
Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.
Lue
Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.
Hansker
Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.
Fjellstøvler
Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge. 
Joggesko
Solide, gjerne litt høye, med solid såle.
Teleskopstaver
De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.
Sekk
20-40 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsturene.
Solbriller
Gode, og solide solbriller med mørkt glass.
Hodelykt
Husk nye batterier.
Drikkeflasker
Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 3 liter.
Camelbak
Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.
Termos
1 liter. Ståltermos med stor åpning.
Kompresjonsposer
Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.
Toalettsaker
Tannbørste, tannkrem, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.
Solkrem
Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.
Personlige medisiner
Plaster – Compeed, sportstape ol. Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste. Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse Paracet og Ibux Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.
Ørepropper
Fint å ha om natten.
Kamera
Husk nok plass på minnebrikken.
Batterier
Til kamera, hodelykt etc.
Sandaler
Dette kan være fint å på kveldene.
Lakenpose
Ta med lakepose for å bruke en natt på DNT-hytta
Badetøy

Håndklær og sengetøy er inkludert med unntak av en natt på DNT hytte, og du må derfor ta med lakenpose.

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt
lør 15. jul 2023 lør 22. jul 2023
Ledige plasser
Kr. 31 250,-
lør 22. jul 2023 lør 29. jul 2023
Ledige plasser
Kr. 31 250,-
lør 5. aug 2023 lør 12. aug 2023
Ledige plasser
Kr. 31 250,-

Samarbeidspartnere