Aktivitetshelg i Rosendal

Bilder & Video
Lokal guideNyhet
Fysisk 2/6   Risiko 2/6 4 dager 3-8 deltakere Fra Kr. 10 990,-

Rosendal ligger idyllisk plassert i den sørlige enden av Hardangerfjorden. Med havet i front og fjellene i bakgrunnen er dette en perfekt base for en langhelg fylt med spennende opplevelser som kajakkpadling, sykling, fisking og fotturer! Mellom slagene kan du trekke deg tilbake til fredelige omgivelser på nydelige Rosendal Turisthotell.  

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her.

Høydepunkter

 • Bo på nydelige Rosendal Turisthotell
 • Trekke garn på Myrdalsvatnet (Dagens fangst blir middagen i morgen) 
 • Padle kajakk ved foten av Folgefonna, på Møsevatnet
 • Sykkeltur fra fjell til fjord
 • Fottur til toppen av Malmangernuten

Aktivitetshelgen vår i Rosendal er midt i blinken for deg som er på jakt etter en kort, men opplevelsesfylt helgetur. På kun fire dager får du besteget det lokale fjellet Malmangernuten, padlet kajakk ved foten av Folgefonna, syklet fra fjell til fjord, og ikke minst, vært med på å fange din egen kortreiste middag der det også blir tid til å sette garn i Myrdalsvatnet. Overnattings-stedet som blir anvendt er Rosendal Turisthotell, et av områdets flotteste hoteller, et gammelt, ærverdig bygg, som ligger idyllisk plassert ved Hardangerfjordens bredder. 

Under oppholdet i Rosendal anvender vi oss av leverandører fra nærområdet slik at turen blir godt forankret i den lokale ekspertisen. Guidene vi bruker kjenner området som sin egen bukselomme, og kjentmannen som blir med oss på fisketur har både masse kunnskap og flere gode historier på lur. Vi har satt opp avganger både på forsommeren og sensommeren, et perfekt tilskudd til dine andre ferieplaner. 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokal guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Eirik B. Zwart-Nilsen

eirik@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk

Vanskelighetsgrad

Nivå 2 av 5. Les mer om graderingen av våre turer her.

Du trenger ingen tidligere kajakkerfaring for denne turen, men må være komfortabel med å være på vannet. 

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24 timer beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer underveis på turen. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Ta en titt på utstyrslisten ved å klikke på "Utstyrsliste" i menyen over. Du kan legge fra deg bagasjen på overnattingsstedet hver dag, så når du er på tur trenger du bare å ta med deg det du trenger for den spesifikke dagen i en dagstursekk. 

Hvordan komme seg dit?

Ankomst til Rosendal er til valgfri tid på den første dagen. Rosendal er lett tilgjengelig fra både Bergen og Oslo med bil, med henholdsvis 2,5 timer og 6 timer i kjøretid. 

Innkvartering

Du bor på Rosendal Turisthotell under oppholdet. Foretrukket romkategori vil variere utifra gjestens individuelle behov. I prisen oppgitt er det tatt utgangspunkt i at to personer deler enten et dobbelt- eller et twinrom. For enkeltrom vil det forekomme et tilleggsavgift på 3500 NOK. 

Bagasje

Vi anbefaler at du tar med deg en bag med klær, toalettsaker og gjenstander som er nødvendige når vi ikke er på de forskjellige turene. Vi ber om at du tar med deg en dagstursekk til mat, vann, kamera og ekstra klær for de forskjellige turene vi skal på. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i prisen. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Vær og andre forhold kan påvirke programmet. Guiden vil tilpasse turene etter dette.

Inkludert i prisen

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Lokal guide
 • All lokal transport tilknyttet turprogrammet

Ikke inkludert i prisen

 • Transport til og fra Rosendal
 • Drikke og snacks

Dag for dag

dag

1

Ankomst til Rosendal

Overnatting Rosendal Turisthotell
Måltid M

Ankomst til Rosendal er til valgfri tid. På kvelden vil vi bli servert en velsmakende middag på hotellets restaurant. Bruk kvelden til å bli kjent med dette idylliske tettstedet ved Hardangerfjordens bredder. 

dag

2

Fottur til Malmangernuten og fisketur

Overnatting Rosendal Turisthotell
Måltid F, L, M
Transport 40 min
Tid 4 timer
Stigning 890 m
Nedstigning 890 m
Avstand 7 km

Etter frokost begynner vi dagens første utflukt rett fra utgangsdøren til Rosendal Turisthotell. Herfra følger vi hovedveien et kort stykke før vi treffer på stien som går opp til Malmangernuten. Turen opp er ikke spesielt lang, men kan være bratt på utvalgte partier. Vi skal også komme oss opp til 890 meter over havet, så vi kommer nok til å kjenne det i beina etterhvert. Vi går i et rolig tempo og nyter utsikten underveis. Etter endt fottur blir vi fraktet til Myrdalsvatnet for en fisketur noe utenom det vanlige. Vi skal nemlig sette garn for å prøve å fange morgendagens middag. Vi tilbringer et par timer ved vannet før vi blir fraktet tilbake igjen. Etter en innholdsrik dag blir det deilig å nyte de siste timene av dagen på hotellet. Middag i kveld er inkludert. 

dag

3

Kajakk- og sykkeltur

Overnatting Rosendal Turisthotell
Måltid F, L, M
Transport 1,5 timer
Tid Vil variere
Avstand Vil variere

I dag blir en innholdsrik dag! Etter frokost tar vi turen tilbake til Myrdalsvatnet hvor det er på tide å sjekke nattens fangst! Eventuell fisk vil bli fraktet tilbake til overnattingsstedet slik at det kan tilberedes som dagens middag. Får vi veldig mye fisk blir det vi ikke bruker delt ut til lokalbefolkningen. På formiddagen bærer det videre, opp til Møsevatnet hvor vi får bli med på en spektakulær kajakktur helt inn til foten av Folgefonna. Etter et par timer i kajakken hiver vi oss på sykkelen og sykler fjellveien fra Møsevatnet og helt ned til Rosendal igjen. Gjør deg klar til et kortreist måltid på kvelden før de siste timene av døgnet nytes i ro og mak på overnattingsstedet vårt. 

dag

4

Avreise fra Rosendal

Måltid F

I dag er dessverre turen vår ved veis ende. Vi tar oss tid til en god frokost på overnattingsstedet før vi sjekker ut og vender nesen hjemover. Hvis du ønsker å utvide oppholdet ditt eller reise videre for å besøke andre steder kan vi være behjelpelige med å arrangere dette også. 

Skriv ut

Utstyrsliste

Se nøye over denne listen, og sørg for at du tar med deg alt du trenger. Vi oppfordrer deg til å bruke det du har til denne turen, og kjøpe nytt hvis du mangler noe viktig på listen nedenfor. Vi har delt utstyrslisten i tre kategorier:

 1. Påkrevd: Hvis du ikke eier dette utstyret, må du skaffe det til turen.
 2. Anbefalt: Utstyr som vil være praktisk å ha med, men ikke avgjørende. 
 3. Valgfritt: Moro, ekstra luksus.

Bekledning i flere lag er ekstremt viktig i et variabelt klima som vi har i Norge. Denne listen vil ta deg gjennom det viktigste. Husk det norske ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", og forbered deg riktig til all slags vær. Ta kontakt med oss på hvitserk@norrona.com hvis du har noen spørsmål i forhold til dette. 

Vi anbefaler alltid ull i når det gjennomføres aktiviteter i de norske fjellene, men hvis du allerede har syntetiske lag og ikke vil kjøpe nye, er syntetisk greit.

Påkrevd:

ULLUNDERTØY

Langermet ull for både topp og bunn.

MELLOMLAG

En ull- eller fleecegenser i middels tykkelse.

ISOLERT JAKKE

En varm jakke til pauser og før/etter fotturer. Vi anbefaler en fyldig jakke med dun eller som er syntetisk. Annet plagg med lignende tykkelse fungerer også fint. 

VANNTETTE TURBUKSER

Vi anbefaler på det sterkeste å ha en vanntett turbukse i tilfelle været er kaldt og regnfullt. Fotturen vil bli bedre når du har det varmt og behagelig.

SKALL/REGNJAKKE

Gore-Tex eller lignende er obligatorisk. Ekstremt viktig i norsk klima. Jakken må være vanntett, ha hette, og være såpass resistent at du ikke blir våt, selv om det regner hele dagen. Vi anbefaler jakker med glidelåser for ventilasjon.

TURBUKSE

Behagelige turbukser til dagsbruk i normalt vær. Bør ha plass til ull- eller superundertøy under, og bør også passe under skall/regnbuksen.

TURTRØYER

Ta med 1-2 turtrøyer til dagsbruk. 

HANSKER/VOTTER

1 stk tynne hansker for å beskytte hendene. Disse er gode å ha til sykling på våte eller kjølige dager.

CAPS

For beskyttelse mot solen ved behov.

SOKKER TIL TUR

2-4 par. Vi anbefaler ull, over ankelen, i din foretrukne tykkelse. 

FJELLSKO

Ta med fottøy du vet passer deg og er behagelig. Vi anbefaler vanntette tursko.

DAGSTURSEKK

Dagstursekk for mat, vann, ekstra klær, annet, ca 20-40 liter.

SOLBRILLER

UV-styrke, vi anbefaler en stropp for å holde dem på plass og slik at du ikke mister dem.

SOLKREM/LEPPEKREM

For dagene hvor det er veldig fint vær.

VANNFLASKE/CAMELBACK

2 liter kapasitet. 

TOALETTSAKER

Personlige preferanser: Shampoo, tannbørste, sminke, deodorant, hårbørste etc. 

PERSONLIGE MEDIKAMENTER

Forsikre deg om at du tar med deg personlige medisiner du trenger på turen, og sørg for at Norrøna Hvitserk-kontoret er oppdatert om dine allergier eller behov.

Anbefalt:

UNDERTØY AV ULL

Vi anbefaler å ta med undertøy av ull til turen hvis du fryser lett. 

SKJERF ELLER BUFF

For å beskytte nakke eller fjes ved dårlig vær.

TERMOS

Vi anbefaler å ha med termos til dagsturene. 

BADETØY

En badedrakt og et lite håndkle hvis du vil bade, ta boblebad eller badstue, avhengig av turen.

FØRSTEHJELPSSKRIN

Hvis du har turhjelpemidler som er spesifikke for deg: dvs. gnagsår, ibuprofen, osv ...

KAMERA

Det er viktig å være til stede mens du går, men det er også viktig å ta med noen øyeblikksbilder hjem for mimring. 

HVERDAGSKLÆR

En påminnelse om å ta med seg et sett med klær som man kan anvende når man ikke er på tur. Et ekstra par med sko anbefales også. 

Valgfritt:

ANTIBAC

Ved behov i løpet av turen. 

VÅTSERVIETTER ELLER TOALETTPAPIR

Hvis du har et akutt behov for å gå på do underveis på tur. Vi kaster ingenting i naturen, så alt brukt må pakkes ned i poser og kastes ved beleilighet. 

ØREPROPPER

Hvis du sover lett. 

DAGBOK

Hvis du ønsker å skrive ned opplevelsene/refleksjoner fra turen underveis. 

SNACKS

Sjokolade, nøtter eller energibarer etter behov. Du vil få muligheten til å kjøpe snacks på turen.

SOVEMASKE

For å dekke øynene når du sover. Du kan også bruke buff.

Sengetøy og håndklær er inkludert gjennom hele turen.

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere