Amok hengekøyetur

Bilder & Video
Nyhet
Fysisk 1/6   Risiko /6 2 dager 4-8 deltakere Fra Kr. 1 100,-

Du har sett dem, fargeklatter hengende og dingle alle mulige steder i marka. Kanskje har du prøvd det og kanskje var det ikke så komfortabelt som du så for deg. Nå inviterer vi deg med på et avbrekk fra hverdagen hvor du kan prøve Amok Draumr hengekøyer. I de ligger du på tvers og dermed flatere og mer behagelig enn i de fleste andre hengekøyer. I tillegg til dette spiser vi middag sammen rundt bålet, du får muligheten til å lære mer om mat på tur, brennere og det er mulig å teste bensinbrennere for de som ønsker det. Vår erfarne ekspedisjonsguide Lars Mausethagen er med og fyller på med turinspirasjon til høstens og vinterens turer. Vi gir deg våre aller beste tips og triks for å få fine turer både i marka og på fjellet. Mest av alt skal vi ha det hyggelig sammen og nyte en kveld i ute. 

 

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

 

Høydepunkter

 • En natt i de behagelige Amok hengekøyene 
 • Tre retters middag
 • Våre beste turtips og triks
 • Turinspirasjon rundt bålet med Lars Mausethagen

Det er en kunst å få lagt seg godt i rette i disse bananformede stoffstykkene som henger mellom to trær, og noen netter kan bestå av å jobbe seg oppover og rundt for å finne den riktige stillingen. Derfor inviterer vi til overnatting med Amok sine Draumr hengekøye hvor man ligger på tvers av opphengsretningen, noe som gir deg mer frihet til å ligge på siden eller magen, eller bare ligge flatt på ryggen. Bli med oss ut til en magisk kveld i naturen, få en gjennomgang av elementære turferdigheter, våre beste turtriks og inspirerende tursnakk rundt bålet fra en av våre erfarne guider. Lurer du på hvor din neste tur bør gå har du nå sjansen til å få inspirasjon og tips.  

Det å sove i hengekøye er en magisk opplevelse. Du kommer tett på naturen, det å sove under åpen himmel eller bare med en tynn tarp over deg og føle, høre og se alt mye nærmere enn man gjør når man sover i telt eller inne i en hytte er magisk. 

På denne nærturen med oss får du prøve å sove ute i det vi mener er de mest komfortable hengekøyene på markedet. Vi stiller med Amok Draumr sin hengekøye med tilpasset liggeunderlag, og med mulighet til å dra over en myggnetting eller tarp om vær og forholdene krever det. Vi stikker til skogs etter arbeidsdagen er over, går akkurat langt nok innover til at vi klarer å koble av, men samtidig kan komme oss tilbake til hverdagen så du rekker jobb morgenen etter. Sammen lager vi bål og deler tips og triks, blir kjent med og lærer å bruke brenneren vår. Vi koser oss med deilig 3-retters middag laget på bål og primus, hører på inspirerende turfortellinger fra Lars Mausethagen som har vært på mange lange ekspedisjoner. 

Du våkner dagen etter, forhåpentligvis har du sovet like godt som vi pleier, og kan ligge og se utover vannet og skogen, høre på fuglekvitter mens du nyter en varm og god kopp kaffe eller te i soveposen i køya. Finnes ikke en bedre måte å starte dagen på! Vi pakker ned camp så vi rekker jobb. Man trenger ikke dra langt for å oppleve ekte friluftsliv.

Vi møtes ved Lillomarka Arena kl. 17:00. Det enkleste er å ta kollektivtransport til Grorud T, og gå 15 min derifra, eller så er det også gode parkeringsmuligheter ved Lillomarka Arena/Badedammen parkeringsplass.

Hva er inkludert

 • all overnatting
 • alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • guide
 • transport innenfor turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk.

Vanskelighetsgrad

Nivå 1 av 5. Les mer om graderingen av våre turer her.

Denne turen passer for alle, uansett forkunnskaper om friluftliv. Dette er en fin mulighet for de aller ferskeste til å komme ut og prøve noe nytt, men turen passer også for deg som har en del erfaring. Få våre beste tips og triks til tur! Målet med denne turen er å få en pause i hverdagen, nyte naturen sammen og teste ut hengekøyene fra Amok.

Sikkerhet

Hvitserk  legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24 timer beredskap når noen er på tur, og vaktansvarlig i Hvitserk kan kontaktes dersom noe skjer underveis på turen. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Hvitserk har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning. Dere vil ha en GPS på dere, i tilfelle navigeringen går litt dårlig mellom de ulike postene - så vi er alltid klare for å bistå eller veilede dere, så ikke vær redde hvis dere gå dere bort.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Ta en titt på utstyrslisten ved å klikke på "Utstyrsliste" i menyen over. Dere vil få låne en Amok Draumr hengekøye med liggeunderlag og tarp for natten, men ta med egen sovepose. Om du har egen brenner anbefaler vi at du tar med denne og blir kjent med den til senere turer, men vi har også til utlån om det trengs. 

Hvordan komme seg dit?

Den enkleste måten å komme til vårt møtepunkt ved parkerigsplasen til Badedammen/Lillomarka Arena på Grorud, er med t-bane eller buss til Grorud T for så å gå ca 15 min opp til oppmøtestedet. Last ned "Ruter Appen" eller "Entur" for å få mer detaljert reisebeskrivelse. Det er også parkeringsmuligheter ved Lillomarka Arena. 

Innkvartering

Vi stiller med hengekøye fra Amok, modellen Draumr, med tilhørende liggeunderlag og tarp om vi trenger. Usikker på hvordan hengekøyene ser ut og fungerer, sjekk ut hjemmesiden deres her.

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (F.eks. kan du reise til Oslo hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å padle kajakk og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Været og forholdene påvirker turprogrammet. Guidene vil tilpasse turene og programmet etter forholdene.

Minimum: 4 gjester; Maksimum: 8 gjester

Inkludert

 • Alle aktiviteter og utstyret som trengs 
 • Amok Draumer hengekøye med liggeunderlag og tarp
 • Måltider i henhold til dag-til-dag programmet
 • Guide

Ikke inkludert i prisen

 • Transport til og fra oppmøtested
 • Snacks og drikke til kvelden

Dag for dag

dag

1

Oppmøte i marka

Overnatting Hengekøye
Måltid M
Avstand 3 km

Vi møtes ved parkering ved Lillomarka arena kl. 17:00. Og herfra går vi i rolig tempo sammen inn til camp-plassen for kvelden, ca 3 km. Når vi kommer frem til campen tenner vi opp bålet sammen, deler tips og triks og går gjennom det aller viktigste for å få et stor og fint bål som varer hele kvelden. Dere skal selv lage forretten på egen brenner, si ifra om dere ønsker å låne av oss. Her er det også en gylden mulighet til å bli tryggere og bedre kjent med ny eller gammel brenner, samt teste ut bensinbrenner og få opplæring i dette om man ønsker det. Videre koser vi oss med hovedretten, og mens vi nyter desserten kan vi bli kjent med og lytte til den erfarne guiden vår Lars fortelle om sine tureventyr, og gi oss motivasjon og dele erfaringer før vintersesongen. Lars har en lang turhistorie bak seg, blant annet har han krysset Grønnland flere ganger, gått gjennom Nordvestpassasjen og til Sydpolen. Vi blir sittende ved bålet og se på flammene og kjenne roen senke seg til vi til slutt kryper til køys i hengekøya for natten. 

 

 

 

 

dag

2

Back to work

Overnatting Hengekøye
Måltid F
Avstand 3 km

Vi våkner opp, forhåpentligvis etter en god natt søvn. Det å ligge og se seg rundt - ta inn alle lyder og lukter, mens man halvveis slumrer litt videre før morgenkaffen blir servert i hengekøya er turluksus. Etter en god frokost pakker vi sekkene og setter kursen tilbake mot byen og hverdagen. Vi planlegger å være nede ved parkeringen til kl. 08:30 så da man kan rekke tilbake til jobb og hverdagen.

Vi takker for en fin tur. På gjensyn!

Skriv ut

Utstyrsliste

Se nøye over denne listen, og sørg for at du tar med deg alt du trenger. Vi oppfordrer deg til å bruke det du har til denne turen, og kjøpe nytt eller låne hvis du mangler noe viktig på listen nedenfor. 

Bekledning i flere lag er ekstremt viktig i et variabelt klima som vi har i Norge. Denne listen vil ta deg gjennom det viktigste. Husk det norske ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", og forbered deg riktig til all slags vær. 

Ta kontakt med oss på hvitserk@norrøna.com hvis du har noen spørsmål. 

Vi anbefaler alltid ull, men hvis du allerede har syntetiske lag og ikke vil kjøpe nye, er syntetet greit.

ULLUNDERTØY
Langermet ull for både topp og bunn. Kan være godt å ha en ekstra overdel når man kommer til camp.
UNDERTØY AV ULL
Vi anbefaler å ta med undertøy av ull til turen hvis du fryser lett. 
MELLOMLAG
En ull- eller fleece-overdel i middels tykkelse.
ISOLERT JAKKE
En varm jakke til å bruke i camp. Vi anbefaler en fyldig jakke med dun eller som er syntetisk. Annet plagg med lignende tykkelse fungerer også fint. 
VANNTETTE TURBUKSER
Sjekk værmeldingen. Vi anbefaler på det sterkeste å ha en vanntett turbukse om det er meldt nedbør. Skallbukse kan også være godt å ha utenpå turbukse/ullundertøy hvis det er mye vind også.
SKALLJAKKE
Sjekk værmeldingen. Gore-Tex eller lignende. Ekstremt viktig i norsk klima. Jakken må være vanntett, ha hette og være såpass resistent at du ikke blir våt, selv om det regner hele dagen. Vi anbefaler jakker med glidelåser for ventilasjon. Også godt å ha utenpå dunjakke eller mellomlag på kvelden.
TURBUKSE
Behagelige turbukser til dagsbruk i normalt vær. Bør passe til det lange undertøyet og bør også passe under skall/regnbuksen. 
HANSKER/VOTTER
1 par votter/varme hansker for ekstra varme kan være godt å ha i camp.
SOKKER TIL TUR
1-2 par. Vi anbefaler ull, over ankelen, i din foretrukne tykkelse. 
FJELLSKO/TERRENGSKO
Ta med fottøy du vet passer deg og er behagelig. Vi anbefaler vanntette tursko da det kan være vått i terrenget på denne tiden av året.
TURSEKK
Ca 30-60 liter.
VANNFLASKE/CAMELBACK
Ta med deg ca 2 liter drikkevann.
MATBOKS MED KOPP OG BESTIKK
TOALETTSAKER
Personlige preferanser: Såpe, tannbørste, deodorant, hårbørste etc. 
PERSONLIGE MEDIKAMENTER
Forsikre deg om at du tar med deg personlige medisiner du trenger på turen, og sørg for at Hvitserk-kontoret er oppdatert om dine allergier eller behov.
SOVEPOSE
Comfort temperatur minimum 5 grader, dersom du fryser lett anbefaler vi comfort temperatur på -5 til 0 grader. Husk at det er høst og at man sover under åpen himmel.
LUE
SKJERF ELLER BUFF
BADETØY OG HÅNDKLE
Badetøy og et lite håndkle om du kunne tenke deg et friskt bad. 
HODELYKT
Viktig å alltid ha med seg, husk friske batterier.
FØRSTEHJELPSSKRIN
Hvis du har turhjelpemidler som er spesifikke for deg: dvs. blemmepleie, ibuprofen, osv ...
KAMERA
Det er viktig å være til stede underveis, men det er også viktig å ta med noen øyeblikksbilder hjem for mimring.
ANTIBAC
VÅTSERVIETTER ELLER TOALETTPAPIR
Vi kaster ingenting i naturen, så alt brukt må pakkes ned i poser og kastes ved anledning. 
ØREPROPPER
Hvis du sover lett. 
SNACKS
Sjokolade, nøtter eller energibarer etter behov.
CAMP-SKO
Sandaler, ekstra joggesko, crocs el. for bruk i camp etter behov.

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt

Samarbeidspartnere