Familietur: Jotunheimen og Sognefjorden

Bilder & Video
Fysisk 2/6   Risiko 3/6 7 dager 4-8 deltakere Fra Kr. 23 000,-

Denne ukesturen er perfekt for familier med barn fra 10 år og oppover. Vi skal rafte i Sjoa, bestige Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen, besøke grottene på Sognefjellet og gå på isbre på Nigardsbreen. Gjør deg klar for en fartsfyllt uke!

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 

 • Rafting i Sjoa
 • Vi bestiger Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen (2469moh)
 • Grottevandring på Sognefjellet
 • Brevandring på Nigardsbreen
 • Utladalen
 • Bollestopp i Lom

Ønsker du å ta med familien på den opplevelsesfull uke i Jotunheimen og Sognefjorden? Vi har ferdiglagd programmet for deg! På denne turen får du gjort litt av alt på noen av de vakreste stedene i Norge. Vi bor på flotte familieeide overnattingssteder med masse sjarm og med fokus på god og lokal mat. Det er lagt opp til morsomme aktiviteter underveis, slik at både 10-åringen og 40-åringen får utfordinger. Dette er en fantastisk måte å oppleve sitt eget land på! 

Vi møtes i Oslo og reiser til fjells mot Hindsæter. Vi rekker en liten tur til Ridderspranget allerede første dag. Vi fortsetter med rafting i Sjoa, før ferden går videre mot Jotunheimen. Etter å ha bestiget Norges høyeste fjell, går vi nå under fjellene og i mørke og dype grotter på Sognefjellet. Vakre Sognefjorden venter på oss, og vi kombinerer fjordbesøk med isbrevandring på Nigardsbreen. Vi skal også besøke den vakre dalen Utladalen, og tilbringer siste natt ved den trolske og flott Vettisfossen på Vetti Gård. 

Alle turene og aktivitetene på denne turen er fleksible og vi legger opp til at alle skal få så bra uke som mulig. Om noen ønsker mere aktivitet eller noen mindre, legger vi også opp til det. Uansett får man på denne turen opplevd mye på kort tid, og vi har lagt opp til at dette er en tur som familier kan gjøre sammen, uansett nivå. 

Aldersgrensen på denne turen er 10 år, og vi anbefaler den for familier med barn opp til 17 år. 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 2

Her må vi jobbe litt for å nå turmålet. Med grei grunnform og pågangsmot, er dette turer de fleste kan klare. Vi sover i komfortable telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Den fysiske aktiviteten er hovedelementet på turen, for eksempel sykling, kajakkpadling, fottur, ski/topptur eller brevandring, men du trenger ikke forkunnskaper om aktiviteten. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 3

Aktiviteter/turer med noe risiko. Enkelte hendelser kan skje, og de kan være av en slik karakter at de kan kreve profesjonell hjelp. Les mer om graderingen på våre turer her

Pris inkluderer

 • All overnatting
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Guide
 • Transport innenfor turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Eirik B. Zwart-Nilsen

eirik@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk

Vanskelighetsgrad

Nivå 2 av 5. Les mer om graderingen på våre turer her.Dette er en tur som passer for familier som har gått litt i fjellet tidligere. Vi er i aktivitet ca 4-8 timer hver dag, men har rolig tempo, og masse bollestopp underveis. 10års aldersgrense. 

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24t beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer ute eller hjemme. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Du finner utstyrlisten under fanen "utstyrsliste" i menyen over. Du trenger dagstursekk med det du trenger til fotturene, med plass til ekstra klær, mat, vann og kamera, så kan bagasjen ligge igjen enten i bilen eller på overnattingsstedet. På grunn av begrenset plass i minibussen, ber vi deg om å kun ha med en stk bagasje(helst duffelbag, lettere å få plass til den i kjøretøyet). 

Vi har med fellesutstyr som førstehjelpssutstyr og vindsekk.

Oppmøte og avreise

Oppmøte i Oslo og vi reiser tilbake til Oslo etter endt ukestur på siste dag. 

Innkvartering

Vi overnatter på det vi mener er de triveligste hotellene og hyttene. Det er lagt opp til at alle overnatter i dobbeltrom, men også mulig med familierom. Gi beskjed dersom du ønsker annet enn dobbeltrom. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Været og forholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene.

Pris inkluderer

 • All transport fra Oslo og tilbake til Oslo
 • Overnattinger i dobbeltrom
 • Alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet.
 • Lokalkjent guide
 • Utstyr for alle de inkluderte aktivitetene

Pris inkluderer ikke

 • Transport til oppmøtested i Oslo
 • Drikke til måltidene (vin, øl etc.)
 • Zipline i Lom
 • Inngang til stavkirke i Lom

Øvrig informasjon

Er det tett opp til avreise, ta kontakt. Kanskje får vi deg med likevel.

Dag for Dag

dag

1

Fra Oslo til fjellene

Overnatting Fjellhytte
Måltid L, M
Transport 5timer
Tid 1time
Stigning 100m
Nedstigning 100m
Avstand 3km

Du møter guiden i Oslo på morgenen, og starter bilturen til Hindsæter. Vi kjører gjennom grønne og vakre Valdres, og stopper for lunsj på en støl ikke langt fra Beitostølen. På vei mot Valdresflye forandrer landskapet seg drastisk. Fra frodige daler til fjell og tinder i Jotunheimen. En siste stopp før vi ankommer Hindsæter er ridderspranget som er en trang kløft i Sjodalen, et gjel i elva Sjoa. Når vi ankommer Hindsæter venter både middag og avslappning på oss. Vi bruker kvelden til å forberede oss på resten av uken. 

 

 

dag

2

Rafting

Overnatting Fjellhytte
Måltid F, L, M
Transport 2-3timer
Tid 4timer

En dag med spenning venter på oss! Vi starter med en rolig og god frokost på Hindsæter før vi reiser avgårde mot rafting i elva Sjoa. Sjoa er kjent for å være en av Europas beste elver for rafting. Vi gjør den seksjonen som passer best for familier på tur sammen, og varer ca 4 timer. Ta med ullundertøy for å ha under våtdrakten, det kan bli litt kjølig og ull vil sørge for at du beholder varmen. 

Etter raftingen kjører vi mot foten av Galdhøpiggeen og tar inn på overnattingsstedet hvor vi skal være 2 netter. Vi spiser middag sammen på kvelden. 

 

 

dag

3

Galdhøpiggen - Norges høyeste fjell

Overnatting Fjellhytte
Måltid F, L, M
Tid 6timer
Stigning 700m
Nedstigning 700m
Avstand 6km

Idag skal vi bestige Norges høyeste fjell - Galdhøpiggen. Turen tar ca 6timer og vi skal opp 700 høydemeter. Vi starter fra Juvass, hvor vi møter guiden vår og gjør oss klar for vandring over breen i taulag, alt utstyr vi trenger får vi der. Turen er ikke bratt, og passer for barn fra 6-7års alderen. Det er  en fantastisk tur over breen, og på godværsdager kan vi skue hele Jotunheimen. På toppen tar vi en god pause og kanskje får vi kjøpt noen boller på hytta før vi reiser ned igjen tilbake til Juvass. På kvelden får vi servert et velfortjent måltid, det er lov å gå tidlig til sengs idag!  

dag

4

Under fjellet

Overnatting Hotell
Måltid F, L, M
Transport 2timer
Tid 2-3timer
Stigning 50m
Nedstigning 50m
Avstand 2km

Etter frokost reiser vi ned til Lom, hvor det blir mulig å prøve zip line over elva Børre i Lom sentrum. Vi skal også innom bakeriet i Lom og kjøpe med nødvendig proviant for resten av dagen. Etter boller og zipline går ferden videre over Sognefjellet, en nasjonal turistvei og Nord-Europas høyestliggende fjellovergang. Før vi reiser mot Sognefjorden stopper vi for dagens eventyr. Dagen før var vi på toppen av fjellet, og idag skal vi under fjellet. Ikke ta på deg den nyeste og hviteste jakka idag, siden vi skal utforske grottene på Sognefjellet. Disse grottene ble til under istiden for ca 10 000 år siden. 

Etter å ha utforsket grottene noen timer, reiser vi videre over Sognefjellet til Sognefjorden. Kontrasten fra fjellet til fjorden er vakker, og det er kontrastene som gjør Norge så vakkert. Vi ankommer Nes Gård hvor vi skal være 2 netter, og vi får servert god mat med førsteklassesutsikt til Feigumfossen rett over fjorden,.

 

dag

5

Brevandring

Overnatting Hotell
Måltid F, L, M
Transport 2timer
Tid 4timer
Stigning 50m
Nedstigning 50m
Avstand 5km

Rolig start på dagen og vi tar oss god tid til frokost. Idag skal vi igjen på en isbre, nærmere bestemt Nigardsbreen, en brearm til Jostedalsbreen. På vei til breen kjører vi gjennom vakkert landskap, fjorder, breer og høye fjell. Guiden vår tar oss imot og vi tilbringer ca 2timer på breen, alt utstyr får vi der. Vi lærer mer om breer, glasiologi og sikkerhet, utforsker bresprekker og er på oppdagelsesferd på breen. Etter endt tur reiser vi tilbake til Nes Gård hvor en 3-retters venter på oss. 

 

 

dag

6

Horses and waterfalls

Overnatting Turisthytte
Måltid F, L, M
Transport 1,5time
Tid 2-3timer
Stigning 100m
Nedstigning 100m
Avstand 5km

Tidlig start på dagen, og rett etter frokost reiser vi mot vakre Utladalen. Vi skal gå inn til Vettisfossen, Norges høyeste uregulerte fossefall. Vi rekker kanskje både tur over og under fossen. Siste kvelden blir litt enklere standard men like magisk for det. Vi skal overnatte på tradisjonsfylte Vetti Gård, som tar imot nysgjerrige turister hele sommerhalvåret. 

 

dag

7

Adjø!

Måltid F
Transport 5hrs

Vi våkner opp for site frokost sammen på Vetti. Vi går turen ut Utladalen til Hjelle, hvor vi blir fraktet tilbake til Oslo. Vi stopper innom bakeriet i Årdal for nødvendig proviant. Vi er tilbake i Oslo ca rundt 6-7tiden på kvelden. Takk for denne gang! 

 

Skriv ut

Utstyrsliste 

Denne listen er ment som en retningslinje, for at vi skal ha det vi trenger uansett hva slags vær vi får på turen. Det er ikke meningen at du skal måtte kjøpe mye nytt utstyr, sannsynligvis kan du bruke mye av det du har fra før. 

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på: 23 21 30 80 / hvitserk@norrona.com

 

Undertøy
Vi anbefaler minst en boksershorts i ull til både kvinner og menn. Menn kan med fordel ha en med windstopper i front. For kvinner anbefales også bh/sportstopp i ull.
Sokker
Vi anbefaler at du bruker sokker i ull.
Ullundertøy
Det er lurt med ullundertøy som ikke er for tykt, fryser du lett kan du heller ha med to lag.
Fleecejakke
Denne må med, en varm ullgenser kan også brukes.
Skalljakke
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind, regn og helst ha en god hette. Bør være litt romslig og gjerne med ventilasjonsglidlås under armene.
Lett dunjakke
Veldig god å ha, selv på svale sommerkvelder.
Skallbukse
Gore-Tex eller tilsvarende. Må tåle vind og regn. Det er en fordel med lufteglidlåser langs sidene.
Turbukse
Lett turbukse.
Shorts
Eventuelt turbukse med avtagbare bein.
T-skjorte/skjorte
Vi anbefaler at du bruker t-skjorte i tynn ull.
Hals/buff
Kan brukes som hals og på hodet.
Caps/solhatt
Solen kan være nådeløs, noe beskyttende på hodet er fint.
Lue
Fint om den er vindtett, men hvis den ikke er det bør du ha hette på jakka.
Hansker
Trenger ikke være tykke, men det er godt å ha hvis det blir litt kjølig.
Fjellstøvler
Fjellstøvler som du ville brukt på en tur i Norge. 
Joggesko
Solide, gjerne litt høye, med solid såle.
Teleskopstaver
De som kan deles i tre deler er lettest å ta med i bagen, utvendig lås er mest solid.
Sekk
35-45 liter. Her må du få plass til alt du ønsker å ha med på dagsturene.
Lakenpose
For overnattingen på turisthytten siste natt
Solbriller
Gode, og solide solbriller med mørkt glass.
Hodelykt
Husk nye batterier.
Drikkeflasker
Ha med drikkeflasker så du får plass til ca. 3 liter.
Camelbak
Camelbak er fint hvis du er vant til å bruke det.
Termos
1 liter. Ståltermos med stor åpning.
Kompresjonsposer
Det er veldig greit å pakke i vanntette poser for å holde orden i baggen, for å holde alt tørt og for å redusere volumet på f.eks dunjakka.
Toalettsaker
Tannbørste, tannkrem, våtservietter, antibac, 1-2 doruller til å bruke når vi går.
Solkrem
Høy faktor, 25-50. Små tuber. Husk stift til lepper og nese.
Personlige medisiner
Plaster – Compeed, sportstape ol. Halspastiller, det er fort gjort å få litt hoste. Nesedråper – viktig for å åpne nesten ved forkjølelse Paracet og Ibux Vi vil vite om personlige medikamenter du bruker, i tilfelle noe skulle skje, jfr. påmeldingsskjema og reisevilkår.
Snacks
Sjokolade, nøtter, energibarer. 
Ørepropper
Fint å ha om natten.
Kamera
Husk nok plass på minnebrikken.
Batterier
Til kamera, hodelykt etc.
Sandaler
Dette kan være fint å på kveldene.
Badetøy

Håndklær og sengetøy er inkludert, og utstyr du trenger for å gjennomføre aktivitetene, som stegjern, sele, isøks etc. 

Datoer og bestilling

Vis

Samarbeidspartnere