Fottur i Lofoten: Midnattsolens rike

Bilder & Video
Favoritt
Fysisk 3/6   Risiko 2/6 8 dager 4-16 deltakere Fra Kr. 30 900,-

Vi har plukket ut de beste turene, den mest ikoniske utsikten, samt noen skjulte perler på vår åtte dager lange utforskning av denne spektakulære øygruppen som strekker seg ut fra den norske kysten. Dramatiske fjell, bratte stier, lange hvite strender, vill sjø og et rikt dyreliv gir de besøkende i Lofoten en opplevelse av norskt naturlandskap på sitt aller beste!

Smittevern på turene våre:

Vi arrangerer alle våre turer i henhold til smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet. Du kan lese mer om tiltakene vi gjør og hvorfor det er trygt å booke tur med oss her

Høydepunkter

 • Gå fire av Lofotens høyeste og mest ikoniske topper. 
 • Reis over vidstrakte fjorder med båt for å se etter havørn og gå fotturer til avsidesliggende strender og bukter.
 • Nyt treretters middager med tradisjonell "tørrfisk", en nøkkelfaktor for økonomien i Lofotens historie.
 • En flott kystvandring med utsikt over Nordsjøen.
 • Utforsk de tradisjonelle fiskeværene i Lofoten som kan dateres hundrevis av år tilbake i tid.
 • Bo i tradisjonelle rorbuer
 • Opplev midnattssolen fra juni til august, eller nordlyset i september (sesongavhengig)

I Lofoten topper midnattssolen seg fra slutten av mai til slutten av juli. Skuet av en varm sol som aldri når lenger ned enn bunnen av horisonten er mildt sagt spektakulært. I august dukker solen under rundt 22.30, men det vil fortsatt være lyst hele døgnet. Beveger vi oss inn i september er kontrastene snudd på hodet. Da er det nemlig mulig å se Nordlyset. Du skjønner vel kanskje allerede nå at Lofoten er en helt ekstraordinær destinasjon med store sesongbaserte variasjoner. Og ikke nok med det! Lofoten har også en naturlig skjønnhet som tar pusten fra til og med den mest bereiste globetrotter der skarpe fjell, trange sund, koselige fiskevær og en lang, innholdsrik historie er noen av de mange grunnsteinene til destinasjonen. 

I løpet av uken har vi et fleksibelt program slik at vi finner de beste stedene og den beste utsikten avhengig av værskiftet. Fjellene i Lofoten har bratte stigninger og på grunn av regnvær kan det ofte bli gjørmete. Vi oppfordrer derfor alle gjestene som deltar på denne turen, i likhet med alle våre turer, å stille med et åpent sinn og en selvbevisst mentalitet. Gjør du dette vil uken i Lofoten bli lagret i minnebanken din lenge - det kan vi garantere deg. 

Turen starter i Bodø, en by lett tilgjengelig med direktefly fra både Oslo og Bergen. Fra Bodø reiser vi til Moskenes med ferge over havet. Mot slutten av sesongen kan det hende at fergen erstattes av en kort flyreise  avhengig av fergeplanen. Turen ender i Svolvær hvor det både er tilgang til flyplass og ferger, eller på Evenes flyplass i Narvik hvis flesteparten av gruppen har hjemreise herfra. Fra både Evenes Flyplass og Svolvær Flyplass er det enkelt å ta seg til Oslo. 

Fysisk nivå og risiko

For å få en god opplevelse er det viktig at du velger en tur som passer ditt nivå. Skalaene for fysisk nivå og risiko er generelle. Det er viktig at du leser mer om turen under turfakta for å få en forståelse for nivået som kreves, og risikoen som er involvert på hver enkelt tur.

Les mer om fysisk nivå og risiko her.

Fysisk: 3

På disse turene er enkelte av etappene krevende. På fjellturer med denne graderingen er det ofte enkelte lange dagsetapper, og/eller et krevende toppstøt der det kan bli kaldt. Du må stå på for å nå målet, og ha et godt treningsgrunnlag og god helse før avreise. Vi sover i telt og/eller på hytter og hotell, men man må ikke ha erfaring med teltliv for å være med. Hvis turen inneholder aktiviteter som kajakk, sykkel, klatring, bre, ski/topptur, er det en fordel at man har erfaring med dette. Les mer om graderingen på våre turer her

Risiko: 2

Aktiviteter/turer med liten risiko. Det skjer vanligvis få hendelser, og de er som oftest av en slik karakter at de kan behandles lokalt. Les mer om graderingen på våre turer her

Hva er inkludert

 • all overnatting
 • alle måltider som beskrevet i dag til dag programmet
 • Guide
 • transport innenfor turprogrammet

Se fullstendig liste under Turfakta.

Kontakt oss

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med ansvarlig for turen.

Eirik B. Zwart-Nilsen

eirik@hvitserk.no 23213080

Skriv ut

Turfakta

Alle turene våre i Norge gjennomføres av vår søsterbedrift Norrøna Hvitserk

Vanskelighetsgrad

Nivå 3 av 5. Les mer om graderingen av våre turer her.

De forskjellige fotturene vil være ca 4-6 timer lange. Du må forvente lett klyving i tillegg til at det kan være glatt hvis det regner. Du bør ha erfaring med lignende forhold. Lofoton kan være vått, med bratte stier som ofte kan være veldig gjørmete og glatte. Vær forberedt på å bli utfordret hvis disse forholdene er nye for deg, eller tren for slike fotturer før turen starter. God kondisjon og en god holdning vil også forberede deg for denne turen.

Sikkerhet

Norrøna Hvitserk Adventure legger stor vekt på sikkerhet. Hvis uhellet først skulle være ute, skal du vite at du raskt får hjelp. Vi har 24 timer beredskap hjemme når noen er på tur, og vaktansvarlig i Norrøna Hvitserk Adventure kan kontaktes dersom noe skjer underveis på turen. Vi stiller store krav til våre samarbeidspartnere, og legger stor vekt på erfaring og forståelse for våre produkter.

Guidene våre har opplæring i førstehjelp og har et utvalg av medisiner og førstehjelpsutstyr til nødvendig behandling i felt. Norrøna Hvitserk Adventure har også et samarbeid med Turlegen.no som kan kontaktes ved behov for medisinsk rådgivning.

NB – Går du på faste medisiner, har kjente allergier eller lignende, må du alltid ha med deg dine personlige medisiner.

Utstyr

Ta en titt på utstyrslisten ved å klikke på "Utstyrsliste" i menyen over. Du kan legge fra deg bagasjen i bilen eller på overnattingsstedet hver dag, så når du går turer trenger du bare å ta med deg det du trenger for den spesifikke dagen i en dagstursekk. 

Hvordan komme seg dit?

Den enkleste måten å komme til vårt møtepunkt, Bodø, er å fly fra enten Oslo eller Bergen med Norwegian eller SAS. Du kan også nå Bodø med tog. En togbestilling kan reserveres gjennom Vy. 

Innkvartering

Vi bor i unike og innbydende overnattingssteder i området. Hvis du reiser alene, vil du dele et tomannsrom med en av samme kjønn. Hvis du ønsker et enkeltrom, kan du be om dette direkte for en ekstra tilleggsavgift på 5000 kroner. De fleste netter vil vi bo i rom med eget bad, men ikke alle. Hvis du vil ha et enkeltrom, kan vi ikke garantere rom med eget bad hver dag.

Bagasje

På grunn av begrenset plass i minibussen ber vi om at du tar med deg en bag (vi anbefaler en duffelbag, siden dette er enklere å håndtere enn en trillekoffert i områdene vi besøker) med klær, toalettsaker og gjenstander som er nødvendige når vi ikke er på fotturer. Vi ber om at du tar med deg en dagstursekk (hoftebelte anbefales på det sterkeste) til mat, vann, kamera og ekstra klær for de forskjellige fotturene vi skal på. 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen.

Noen generelle ting å være oppmerksom på:

 • Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, og om de kaller det en ekspedisjon eller ikke. Vær særlig oppmerksom på dette - og sjekk det nøye.
 • Noen forsikringsselskaper krever at man tegner en forlengelse hvis enkeltreisen går ut over en viss varighet.
 • Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område.
 • Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet.
 • Reisegods
 • Ansvar
 • Forsinkelser
 • Tapt reisens formål. (Feks kan du reise til Afrika hvis du brekker armen før avreise. Men det vil kanskje ikke la seg gjøre å bestige Kilimanjaro og sove i telt. Derfor bør du ha en forsikring som dekker tap av reisens formål.)

Forbehold

Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vi viser forøvrig til våre generelle reisevilkår.

Været og forholdene påvirker turprogrammet. Guiden vil tilpasse turene og programmet etter forholdene.

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til oppmøtested. Vi hjelper deg gjerne med overnatting både før og etter tur hvis det er behov for det. 
 • Drikke og snacks.
 • Middag på dag 4 og 5. 

Dag for dag

dag

1

Ankomst Bodø

Overnatting Hotel
Måltid M
Transport 15 min

Ankomst til Bodø er til valgfri tid enten i løpet av morgenen, eller i løpet av ettermiddagen. På kvelden møtes gruppen på hotellet før vi spiser middag sammen. Bodø er lett tilgjengelig med internasjonale flyvninger, og det er kun 15 minutters gange fra flyplassen til hotellet, eller en 3 minutters taxitur.

dag

2

Reinebringen

Overnatting Rorbuer
Måltid F, L, M
Transport 5 timer
Tid 4 timer
Stigning 450 m
Nedstigning 450 m
Avstand 3 km

Vi tar en 4 timers fergetur fra Bodø til Lofoten tidlig på morgenen, med frokost pakket og klar fra hotellet slik at vi kan nyte den underveis på turen. Etter ankomst til Lofoten kjører vi til startstedet for vår første fottur. Reine er en av de vestligste fiskeværene i Lofoten, og omgivelsene her er spektakulære! Lofoten er kjent for "tørrfisk", og på de forskjellige øyene vil du se enorme trestativer for tørking av fisk. Herfra sikter vi oss inn mot fjellet Reinebringen (448 moh). Turen tar 3-4 timer, og den tar deg til en av Norges mest fantastiske utsikter. Reinebringen har nettopp åpnet på nytt med en helt ny sti, laget av Sherpa's innleid fra Nepal. De har konstruert en "trapp til himmelen" laget av store steiner. Stien er lett å følge men det vil bli en ordentlig treningsøkt! Fra toppen kan vi nyte den fantastiske utsikten sammen. Etter turen vil vi sjekke inn på rorbuene våre og spise middag sammen før kvelden senker seg. 

dag

3

Bunesstranda og Kjerkfjorden

Overnatting Rorbuer
Måltid F, L, M
Transport 1 time
Tid 3 timer
Stigning 100 m
Nedstigning 100 m
Avstand 3 km

Etter en rolig frokost i den renoverte rorbuerestauranten tar vi en lokal båt/liten ferge over den spektakulære Kjerkfjorden for fotturen vår til Bunesstranda. Denne stranden er et av de norske ikonene og et virkelig bemerkelsesverdig sted! I tre timer går vi langs Kjerkfjorden, omringet av spektakulære, taggete fjell. På ettermiddagen reiser vi tilbake igjen til Reine med den samme båten vi ankom med. På kvelden vil vi bli servert nok en velfortjent middag. 

dag

4

Ryten

Overnatting Rorbuer
Måltid F, L
Transport 1.5 timer
Tid 5 timer
Stigning 550 m
Nedstigning 550 m
Avstand 8 km

I dag utforsker vi Lofoten videre. Vi sjekker ut fra overnattingsstedet vårt og krysser øya Flakstad før vi fortsetter fra Moskenesøy til Fredvang (45 minutters kjøretur). Dagens destinasjon er den vakre stranden ved Kvalvika og fjellet Ryten (543 meter, 5 timer). Vi garanterer at du vil elske stranden (selv om vannet er kaldt) og utsikten fra toppen. Grønne sletter og bratte fjell omgir dette idylliske stedet. Etter turen er over vil vi fortsette til Ballstad hvor vi innkvarterer oss i rorbuer nær sjøen. Ballstad er et annen vakkert, autentisk fiskevær hvor det er gode muligheter til å svømme i det fantastiske havet som omgir Lofoten (hvis det frister)! Middag i kveld er ikke inkludert.

dag

5

Himmeltinden

Overnatting Rorbuer
Måltid F, L
Transport 2 timer
Tid 6 timer
Stigning 964 km
Nedstigning 964 km
Avstand 4 km

Etter en god frokost sikter vi oss inn mot det høyeste fjellet på turen. Vi kjører til Utakleiv eller Haukland, to av de vakreste strendene i Lofoten, før vi går opp til toppen av Himmeltinden (930 meter), det høyeste fjellet i denne delen av Lofoten. Turen tar 5-6 timer; I godt vær er utsikten ut mot havet og til den andre siden av Lofoten fantastisk. Hvis været forhindrer oss fra å gå dette fjellet, har vi alternative ruter med like fantastisk utsikt. Etter turen tilbringer vi en natt til i Ballstad. Middag i kveld er ikke inkludert.

dag

6

Kyststi

Overnatting Rorbuer
Måltid F, L, M
Transport 2 timer
Tid 3 timer
Stigning 300 m
Nedstigning 300 m
Avstand 7 km

I dag pakker vi bagasjen vår og reiser videre østover fra Ballstad til Unstad (45 minutter). Hvis været er bra, vil vi tilbringe litt tid på stranden, ta en kaffe og nyte omgivelsene før vi starter på kyststien mellom Unstad og Eggum. Fotturen mellom Unstad og Eggum er en av de mest kjente turene i Lofoten. Denne fotturen vil gi deg et skikkelig eventyr der vi har havgapet rett under oss mens vi går. Unstad er en berømt surfingstrand, mens i Eggum vil du se en av de mest berømte skulpturene i Artscape Nordland. Dette kunstprosjektet har plassert kunst rundt omkring den vakre naturen i Nord-Norge. Herfra kjører vi i en drøy time til vårt neste overnattingssted i Svolvær. Svolvær var det første stedet i Nord-Norge med bystatus, etablert allerede i år 800 e.Kr. Svolvær er Lofotens forretningssenter og et viktig fiskevær. Overnattingsstedet vårt for de neste to nettene ligger på stedet for Svolværs første bosettinger, og restauranten ligger i huset der den første landhandelen i Svolvær ble oppført i 1828.

dag

7

Henningsvær

Overnatting Rorbuer
Måltid F, L, M
Transport 2 timer
Tid 4 timer
Stigning 541 m
Nedstigning 541 m
Avstand 4 km

Vi kjører i omtrent 30 minutter fra Svolvær til fiskeværet Henningsvær. Henningsvær er en liten gruppe øyer som ligger mellom det imponerende Vågakallen og Lofotenveggen. Sjøen omkranser ellers Henningsvær. Fiskeværet var et naturlig knutepunkt for aktivitet under Lofotens vinterfiske, og på 1800-tallet var øysamfunnet svært fremgangsrikt noe som gjorde at Henningsvær ble et av de mest fremtredende fiskeværene i Lofoten. I motsetning til mange andre fiskevær, har befolkningen i Henningsvær holdt seg stabilt de siste årene, og det er fortsatt over 500 mennesker som bor her. Øyene ble ikke koblet til resten av Lofoten med broer før i 1981, et faktum som sannsynligvis bidro til å redde samfunnet fra den moderne arkitekturstilen med sin preferanser for betongblokker, som ellers satte sitt preg på omtrent alle andre norske byer og landsbyer på 60- og 70-tallet. En slik kombinasjon av et aktivt, levende miljø og godt bevart arkitektur gjør Henningsvær til noe helt unikt. Vi tilbringer morgenen med å utforske byen. På ettermiddagen skal vi til toppen av Festvågtinden (541m). Fra toppen kan vi nyte panoramautsikt over Henningsvær, Vestfjorden og Steigen-området på den andre siden av fjorden. Vi tilbringer natten i våre tradisjonell rorbuer i Svolvær, som dagen før. Siden denne kvelden er den siste natten på turen, skal vi ha en hyggelig avskjedsmiddag sammen.

dag

8

Turslutt

Overnatting Rorbuer
Måltid F
Transport 2,5 timer

Etter frokost er turen dessverre slutt. Det vil være en privat transport til Evenes/Narvik Lufthavn for å møte flyene fra klokka 15.30 og utover. Vi reiser fra Svolvær rundt klokka 10.30. Hvis du vil, kan du også fly direkte fra Svolvær hvis dette passer bedre. Det er enkelt å komme seg fra Svolvær til Oslo med fly, men litt dyrere enn Evenes/Narvik. Det er også mulig å ta ettermiddagsekspressbåten fra Svolvær tilbake til Bodø hvis du vil se enda flere av de vakre øyene mellom Norges fastland og Lofoten. Denne båtturen tar omtrent 4 timer og er tilgjengelig fra Svolvær.

Skriv ut

Utstyrsliste

Se nøye over denne listen, og sørg for at du tar med deg alt du trenger. Vi oppfordrer deg til å bruke det du har til denne turen, og kjøpe nytt hvis du mangler noe viktig på listen nedenfor. Vi har delt utstyrslisten i tre kategorier:

 1. Påkrevd: Hvis du ikke eier dette utstyret, må du skaffe det til turen.
 2. Anbefalt: Utstyr som vil være praktisk å ha med, men ikke avgjørende. 
 3. Valgfritt: Moro, ekstra luksus.

Bekledning i flere lag er ekstremt viktig i et variabelt klima som vi har i Norge. Denne listen vil ta deg gjennom det viktigste. Husk det norske ordtaket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær", og forbered deg riktig til all slags vær. 

Ta kontakt med oss på hvitserk@norrona.com hvis du har noen spørsmål i forhold til dette. 

Vi anbefaler alltid ull i når det gjennomføres aktiviteter i de norske fjellene, men hvis du allerede har syntetiske lag og ikke vil kjøpe nye, er syntetisk greit.

Påkrevd:

ULLUNDERTØY
Langermet ull for både topp og bunn
MELLOMLAG
En ull- eller fleece-topp i middels tykkelse.
ISOLERT JAKKE
En varm jakke til pauser og før/etter fotturer. Vi anbefaler en fyldig jakke med dun eller som er syntetisk. Annet plagg med lignende tykkelse fungerer også fint. 
VANNTETTE TURBUKSER
Vi anbefaler på det sterkeste å ha en vanntett turbukse i tilfelle været er kaldt og regnfullt. Fotturen vil bli bedre når du har det varmt og behagelig.
SKALL/REGNJAKKE
Gore-Tex eller lignende er obligatorisk. Ekstremt viktig i norsk klima. Jakken må være vanntett, ha hette, og være såpass resistent at du ikke blir våt, selv om det regner hele dagen. Vi anbefaler jakker med glidelåser for ventilasjon.
TURBUKSE
Behagelige turbukser til dagsbruk i normalt vær. Bør passe til det lange undertøyet og bør også passe under skall/regnbuksen hvis du velger å ta med det. 
TURTRØYER
Ta med 1-2 turtrøyer til dagsbruk. 
HANSKER/VOTTER
1 stk tynne hansker for å beskytte hendene. 1 par votter for ekstra varme.
CAPS
For beskyttelse mot solen ved behov.
SOKKER TIL TUR
2-4 par. Vi anbefaler ull, over ankelen, i din foretrukne tykkelse. Hvis fottøyet ditt ikke er vanntett, bør du vurdere et gortex sokkealternativ.
FJELLSKO
Ta med fottøy du vet passer deg og er behagelig. Stiene kan være våte og steinete. Vi anbefaler vanntette tursko.
DAGSTURSEKK
Dagstursekk for mat, vann, ekstra klær, annet. 
SOLBRILLER
UV-styrke, vi anbefaler en stropp for å holde dem på plass og slik at du ikke minster dem.
SOLKREM/LEPPEKREM
For dagene hvor det er veldig fint vær.
VANNFLASKE/CAMELBACK
2 liter kapasitet. 
TOALETTSAKER
Personlige preferanser: Shampoo, tannbørste, sminke, deodorant, hårbørste etc. 
PERSONLIGE MEDIKAMENTER
Forsikre deg om at du tar med deg personlige medisiner du trenger på turen, og sørg for at Hvitserk-kontoret er oppdatert om dine allergier eller behov.

Anbefalt:

UNDERTØY AV ULL
Vi anbefaler å ta med undertøy av ull til turen hvis du fryser lett. 
SKJERF ELLER BUFF
For å beskytte nakke eller fjes ved dårlig vær- 
TERMOS
Vi anbefaler å ha med termos til dagsturene. 
BADETØY
En badedrakt og et lite håndkle hvis du vil bade, ta boblebad eller badstue, avhengig av turen.
GÅSTAVER
De fleste gjester foretrekker å gå fotturer med staver. Hjelper med utfordrende terreng og å opprettholde energi over lange dager.
HODELYKT
Viktig å alltid ha med seg. Kan komme godt med ved behov. 
FØRSTEHJELPSSKRIN
Hvis du har turhjelpemidler som er spesifikke for deg: dvs. blemmepleie, ibuprofen, osv ...
KAMERA
Det er viktig å være til stede mens du går, men det er også viktig å ta med noen øyeblikksbilder hjem for mimring. 
HVERDAGSKLÆR
En påminnelse om å ta med seg et sett med klær som man kan anvende når man ikke er på tur. Et ekstra par med sko anbefales også. 

Valgfritt:

ANTIBAC
Ved behov i løpet av turen. 
VÅTSERVIETTER ELLER TOALETTPAPIR
Hvis du har et akutt behov for å gå på do underveis på tur. Vi kaster ingenting i naturen, så alt brukt må pakkes ned i poser og kastes ved beleilighet. 
ØREPROPPER
Hvis du sover lett. 
DAGBOK
Hvis du ønsker å skrive ned opplevelsene/refleksjoner fra turen underveis. 
SNACKS
Sjokolade, nøtter eller energibarer etter behov. Du vil få muligheten til å kjøpe snacks på turen.
SOVEMASKE
For å dekke øynene når du sover i 24 timers lys. Du kan også bruke buff.

Sengetøy og håndklær er inkludert gjennom hele turen. 

Hva sier våre kunder?

Datoer og bestilling

Vis
Denne turen tilbys som skreddersydd privattur. Reis alene, med vennegjengen eller familien når du ønsker. Ta kontakt
søn 18. jun 2023 søn 25. jun 2023
Ledige plasser
Kr. 30 900,-
søn 25. jun 2023 søn 2. jul 2023
Ledige plasser
Kr. 30 900,-
søn 16. jul 2023 søn 23. jul 2023
Ledige plasser
Kr. 30 900,-
søn 23. jul 2023 søn 30. jul 2023
Ledige plasser
Kr. 30 900,-
søn 13. aug 2023 søn 20. aug 2023
Ledige plasser
Kr. 30 900,-
søn 27. aug 2023 søn 3. sep 2023
Ledige plasser
Kr. 30 900,-

Samarbeidspartnere